Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

reklama

pepe.p
pepe.p 2011-09-11 23:58:12+02
Je to tu sama reklama. pred pol rokom som sa tesil na kazdy jeden clanok ktory ste napisali a kazdy den tu bolo nieco nove a hodnotne. Dnes na hlavnej stranke okrem reklamnych banerov po boku (ktore mi az tak strasne neprekazaju) su v sekcii Redakčné članky same reklamne članky... ze vysiel novy casopis, ze bude dalsi nikonday ze budu nejake akcie a ze vyrobca vynovil fotoaparat.
V minulosti ste pisali fotoškolu a pribeh fotografie a rozne rozhovori so zaujimavymi ludmi. Samozejme, su aj teraz ale ovela ovela menej.
Viem ze musite z niecohi zarabat ale tym stratila tato stranka svojho ducha a tu svoju jedinecnost... Stracam chut chodit sem.

rbr69
2011-09-12 11:58:26+02
príspevok od: inkubbus
a uz si pocul o niecom takom ako Adblock plus? sikovna vecicka, co ti zablokuje vsetky flash reklamne bannery a mas pokoj od reklamy. PR clanky mi nijak nevadia, precitam si ich a venujem sa inym veciam.
je to normalne pouzitelne a pouzivane, aby sa stranky sprehladnili a dali citat ... avsak pisanu reklamu v PR clankoch tym neoblafnes ... a zasa PR clanok je len clanok, ktory citat nemusis ... nevyskakuje a neblika ako flash ...

samusko
2011-09-12 11:59:03+02
nazdar nazdar,

napisat clanok preco je ktora fotografia dobra/ zla atd. . . chce viac kumstu a umenia ako maju momentalny ludia co stoja z a ehpoto.sk - nic proti

ono sa to v podstate ani neda.

odporucam vystavu v danubiane a par knih - napriklad Umbert Eco - dejiny krasy/ dejiny osklivosti

pisat clanky o technike evidentne nema zmysel - staci sa pozriet na otazky vo fore

mna ta reklama netankuje prokial je k veci a nie PR clanok o skridlach

atd atd atd . . .

prajem prijemny den

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-09-12 12:33:39+02
príspevok od: panpriatel
ono na temu aky objektiv kupit napise 100 clankov aj hocjaky ajtak... Ale esteticky rozbor fotografickeho diela? Na to si ledva ledva trufne vzdelany rozhladeny kritik.
Myslim ze ephoto ako aj verejnost amaterskych fotografov sa vyhyba slovu umenie vo fotografii ako keby to bol archaizmus. Ovela radsej pouziva spojenie umelecka fotografia co je vlastne vsetko co fotograf odfoti ked zrovna nepracuje ze ano... Ci uz je to seredne nasvietena baba na motorke alebo fotografov penis (minule som len tak rozkliol jednu cb fotku na uvidniku stranky a nestihol som sa cudovat ako si ho pan umelec (v kategorii umelecka fotografia samozrejme) vysoftil.)...
ano tiež nás ta klobaska v sekcii umelecká fotografia prekvapila, no

panpriatel
2011-09-12 12:37:50+02
príspevok od: Jozef Peniak
ano tiež nás ta klobaska v sekcii umelecká fotografia prekvapila, no

Najhorsie je na tom to ze som to rozklikaval s nadejou ze co to je? V tom nahlade to vyzeralo ako dajake zatisie alebo tak... No uz radsej nerozklikavam bez rozmyslu...
btw celkom mi to pripomenulo ked som si na servere ceskej antify pred casom neuvazene rozklikol kauzu fotiek vodcu moravskeho narodneho odporu ktore s neho antifaci vymamili... nuz... umelecka klobasa je oproti tomu slabe kafe.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-09-12 12:45:54+02
príspevok od: panpriatel

Najhorsie je na tom to ze som to rozklikaval s nadejou ze co to je? V tom nahlade to vyzeralo ako dajake zatisie alebo tak... No uz radsej nerozklikavam bez rozmyslu...
btw celkom mi to pripomenulo ked som si na servere ceskej antify pred casom neuvazene rozklikol kauzu fotiek vodcu moravskeho narodneho odporu ktore s neho antifaci vymamili... nuz... umelecka klobasa je oproti tomu slabe kafe.

Filip Bucher
2011-09-12 17:31:00+02
Necital som celu diskusiu... ale kedze nede prispievat do clanku TONDACH a vsetky temy vo fore zalozene k TONDACH sa okamzite mazu... moze mi niekto odpovedat konecne na otazku ci je ten material protismykovy? cisto s fotografickych ucelov...
Teda ci je vhodny na fotenie na streche...

Ultra TXF
2011-09-12 18:05:08+02
Ja sa vám divím , však je to šuma fuk pre mňa ako návštevníka stránky ,či je tu nejaká reklama
alebo nie. Keď chcem pozriem,keď nie nepozriem . A ak to pomáha prežitiu ePhota , tak diki za každú reklamu Chodím sem niekoľko rokov, spočiatku tu býval údaj "práve nás číta" s číslom do 100 , teraz 10 násobne viac , aj to o niečom svedčí .
A náhodou tá škridľa na baráku je dôležitá vec aj pre fotografa bývajúceho v podkroví, aby mu náhodou nekvapkalo na fotoaparát .

zolooo
2011-09-12 18:34:51+02
Ten Tondach je prasprostý precedens. Dať to ako hlavný článok....no niekomu tu kvapká na karbit. A k tomu ešte cenzúra...

calimero
2011-09-12 19:16:28+02
No keďže sa na budúci rok chystám stavať, asi začnem na túto stránku chodiť po informácie o stavebných materiáloch, namiesto e-filp.sk, ostavbe.sk a modrastrecha.sk A možno na ostavbe.sk budú onedlho recenzie foťákov, svet sa asi zbláznil. Až na to, že tu ide o čistý PR, takže aj pre stavebníka je výpovedná hodnota článku nulová. Nebude mať Tondach stánok ne Foto Slovakia?

Inak PR články mi idú tak isto na nervy, ale nejako ten zdejší aparát treba živiť, stačí sa pozrieť, koľko ľudí robí v ephoto/ephotoshope. Ešteže viem dobre anglicky, takže radšej navštevujem zahraničné, viac nezáviské portály.

Marcel Rebro
2011-09-12 19:27:41+02
príspevok od: calimero
No keďže sa na budúci rok chystám stavať, asi začnem na túto stránku chodiť po informácie o stavebných materiáloch, namiesto e-filp.sk, ostavbe.sk a modrastrecha.sk A možno na ostavbe.sk budú onedlho recenzie foťákov, svet sa asi zbláznil. Až na to, že tu ide o čistý PR, takže aj pre stavebníka je výpovedná hodnota článku nulová. Nebude mať Tondach stánok ne Foto Slovakia?

Inak PR články mi idú tak isto na nervy, ale nejako ten zdejší aparát treba živiť, stačí sa pozrieť, koľko ľudí robí v ephoto/ephotoshope. Ešteže viem dobre anglicky, takže radšej navštevujem zahraničné, viac nezáviské portály.
myslis www.optyczne.pl?

PeCh
2011-09-12 19:57:36+02

Keby Tondach zasponzoroval súťaž o najlepšiu fotku strechy, tak by sa tomu článku nikto nedivil. Takto je to dosť mimo. Osobne však nemám problém ani s takýmto článkom. Každý potrebuje peniaze a každý má iné limity, čo je pre ne ochotný urobiť. Pre mňa je dôležité, aby bol takýto článok vyvážený inými článkami fotografického zamerania.

seifi
2011-09-12 21:00:28+02
Berme to, že sa jedná o Beta verziu.

lu_boss
2011-09-12 21:20:55+02

... viac nezavisle ? Od koho/coho ?
Aj o Slovensku sa hovori, ze je nezavisle. S dovetkom, ze od neho nic nezavisi...
Mimochodom, nechapem, co s tou skridlou mate - ja som clanok necital a nemam problem

calimero
2011-09-12 21:42:02+02
príspevok od: lu_boss
... viac nezavisle ? Od koho/coho ?
Aj o Slovensku sa hovori, ze je nezavisle. S dovetkom, ze od neho nic nezavisi...
Mimochodom, nechapem, co s tou skridlou mate - ja som clanok necital a nemam problem
Viac nezávislé od zdrojov nutných na ich prevádzku. Je kopec portálov, ktoré tvoria nadšenci z nezištných dôvodov, tu je to viac o biznise. A kto číta aj medzi riadkami, úsudok si spraví sám. Po spustení ephotoshopu ani nehovorím, pretláčanie značiek, ktoré sú v ponuke obchodu a na ktoré sú najvyššie marže. Kým neboli v ponuke Sigmy, boli to tie najhoršie objektívy, teraz sú super, lebo ich predáva aj ephotoshop. Každý portál tvoria ľudia, ale toto už nie je to ephoto, ktoré robili nadšenci pred 3 rokmi, je to čím ďalej viac o biznise.

dodo_bb
2011-09-12 22:20:10+02
Fakt je, že ephoto musí z niečoho žiť. Tak sem dáva PR články. Aj od veci... Možno by sa to dalo riešiť aj tak, že keď už sem tak radi chodíme a neznášame reklamu, tak plaťme za každú hodinu, čo sme pripojení na ephoto čo ja viem 20 centov. A vyhradíme si, že tu nesmie byť žiadna reklama Kto súhlasí, nech zdvihne myš na znak súhasu 20 cm nad stôl

jan.zitniak
2011-09-12 22:36:35+02
príspevok od: dodo_bb
Fakt je, že ephoto musí z niečoho žiť. Tak sem dáva PR články. Aj od veci... Možno by sa to dalo riešiť aj tak, že keď už sem tak radi chodíme a neznášame reklamu, tak plaťme za každú hodinu, čo sme pripojení na ephoto čo ja viem 20 centov. A vyhradíme si, že tu nesmie byť žiadna reklama Kto súhlasí, nech zdvihne myš na znak súhasu 20 cm nad stôl
Ja súhlasím, aby sa platil mesačný poplatok v štýle Piano ... ale nech to zvýši kvalitu, resp. viac fotoodborných článkov na ephoto.sk

keko
2011-09-12 23:01:37+02
Len tak pre doplnenie, Tondach skridla je tradicna stresna krytina vyrabana podobne ako tehla zo suroviny z vhodnym mineralogickym zlozenim, najma z ilovej horniny, splou s oxidami kovov, ktore hornine davaju nezamenitelnu farbu. Potom, co sa hornina upravi dpolu s vodou mechanicky do viskozneho stavu spolu s roznymi primesami tvarni a to najma extrudovanim a razenim, Dalsim mimoriadne dolezitym krokom je susenie, pri ktorom vytvarovany vyrobok straca podstatnu cast vody. Dolezite je, ze pri strate vody dochadza k zmrastovaniu a casto aj k neziaducej deformacii vyrobku. Je to vlastne take technologicke umenie, casto magia spominanych primesi. Dalsim krokom je vypalovanie vyrobku pri vysokych teplotach az na medzu slinutia niektorych mineralov tak, aby po vychladnuti tvorili pevnu strukturu. Dalej nasleduje pozvolne chladnutie, pri ktorom a postupne vyrovnavaju vnutorne pnutia.
Keramicky crep nie je uplne nenasiakavy (a preto ani mrazuvzdorny), ani vodonepriepustny. Preto sa stresne krytiny vyrabahu zvlast starostlivo s ohladom na velkost a tvar porov, ale aj mikrokapilar, ktore sa v kazdom materialy nachadzaju. Casto sa pre celkovu komplikovanost tohto materialu vo vlhkom prostredi glazuju.
Ja osobne som zvolil betonovu stresnu krytinu, ktora mi pride trvacnejsia a stavba strechy je menej pracna.

calimero
2011-09-12 23:09:43+02
príspevok od: keko
Len tak pre doplnenie, Tondach skridla je tradicna stresna krytina vyrabana podobne ako tehla zo suroviny z vhodnym mineralogickym zlozenim, najma z ilovej horniny, splou s oxidami kovov, ktore hornine davaju nezamenitelnu farbu. Potom, co sa hornina upravi dpolu s vodou mechanicky do viskozneho stavu spolu s roznymi primesami tvarni a to najma extrudovanim a razenim, Dalsim mimoriadne dolezitym krokom je susenie, pri ktorom vytvarovany vyrobok straca podstatnu cast vody. Dolezite je, ze pri strate vody dochadza k zmrastovaniu a casto aj k neziaducej deformacii vyrobku. Je to vlastne take technologicke umenie, casto magia spominanych primesi. Dalsim krokom je vypalovanie vyrobku pri vysokych teplotach az na medzu slinutia niektorych mineralov tak, aby po vychladnuti tvorili pevnu strukturu. Dalej nasleduje pozvolne chladnutie, pri ktorom a postupne vyrovnavaju vnutorne pnutia.
Keramicky crep nie je uplne nenasiakavy (a preto ani mrazuvzdorny), ani vodonepriepustny. Preto sa stresne krytiny vyrabahu zvlast starostlivo s ohladom na velkost a tvar porov, ale aj mikrokapilar, ktore sa v kazdom materialy nachadzaju. Casto sa pre celkovu komplikovanost tohto materialu vo vlhkom prostredi glazuju.
Ja osobne som zvolil betonovu stresnu krytinu, ktora mi pride trvacnejsia a stavba strechy je menej pracna.

U mňa to tiež vyzerá skôr na betónovú. Budem mať pultovú strechu so sklonom 10 až 15 stupňov (ku konkrétnej hodnote sa dopracujeme s projektantom), čo je dosť málo na Tondach. Takže sa budem pravdepodobne rozhodovať medzi Bramac MAX 7 alebo Ruukki. Radšej by som ten Bramac, snáď to nebude robiť problémy kvôli statike, lebo je ťažší.

keko
2011-09-12 23:28:54+02
U mňa to tiež vyzerá skôr na betónovú. Budem mať pultovú strechu so sklonom 10 až 15 stupňov (ku konkrétnej hodnote sa dopracujeme s projektantom), čo je dosť málo na Tondach. Takže sa budem pravdepodobne rozhodovať medzi Bramac MAX 7 alebo Ruukki. Radšej by som ten Bramac, snáď to nebude robiť problémy kvôli statike, lebo je ťažší.
Drzim palec.

lu_boss
2011-09-12 23:34:54+02
Viac nezávislé od zdrojov nutných na ich prevádzku. Je kopec portálov, ktoré tvoria nadšenci z nezištných dôvodov, tu je to viac o biznise. A kto číta aj medzi riadkami, úsudok si spraví sám. Po spustení ephotoshopu ani nehovorím, pretláčanie značiek, ktoré sú v ponuke obchodu a na ktoré sú najvyššie marže. Kým neboli v ponuke Sigmy, boli to tie najhoršie objektívy, teraz sú super, lebo ich predáva aj ephotoshop. Každý portál tvoria ľudia, ale toto už nie je to ephoto, ktoré robili nadšenci pred 3 rokmi, je to čím ďalej viac o biznise.
... hm. No mozno priklad by nebol na skodu.

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()