Je to tu sama reklama. pred pol rokom som sa tesil na kazdy jeden clanok ktory ste napisali a kazdy den tu bolo nieco nove a hodnotne. Dnes na hlavnej stranke okrem reklamnych banerov po boku (ktore mi az tak strasne neprekazaju) su v sekcii Redakčné članky same reklamne članky... ze vysiel novy casopis, ze bude dalsi nikonday ze budu nejake akcie a ze vyrobca vynovil fotoaparat. V minulosti ste pisali fotoškolu a pribeh fotografie a rozne rozhovori so zaujimavymi ludmi. Samozejme, su aj teraz ale ovela ovela menej. Viem ze musite z niecohi zarabat ale tym stratila tato stranka svojho ducha a tu svoju jedinecnost... Stracam chut chodit sem.
... v poriadku - pristupme na hru, ze biznis je zly. Ako by teda mal vyzerat nezistne tvoreny web ? Odpovedam si - ziadna reklama . Oukej - reklama je prec. Ziadne clanky o technike - techniku niekto predava a pisat o nej by mohlo zmrdiet biznisom. Oukej clanky o technike su prec. Napokon taky Can... (nemenovat !!! mame pravidlo ziadny biznis !!!), alebo taky xxxx, alebo dokonca yyyy, ba hadam aj zzzz predsa vyraba techniku len preto, aby ju ... rozdal ? No nic, to nadsencov nemoze rozhadzat, tem o foteni je vela - napriklad o tom ako fotit ! To je vyborny napad - vsetci co nieco vieme napiseme clanok o foteni. A posleme ho elektrikarom, nech si precitaju a neotravuju s fakturou za elektriku. Budeme nezistne pisat necele dva mesiace, lebo zhruba tolko sa vydrzat bez zradla - je to tazko pochopitelne, ale pekar je kapitalisticka svina, lebo nechce vymenit chlebik za clanocek. Pit chodime na verejne WC - to nie je problem. Kavu nepijeme, aj tak z nej triafa slak. Este sice nemame vyriesene, kde zoberieme na pocitace, ale nech je dane, ze nam ich niekto daruje. Nezistne. Takze ano, bude to fungovat. Zhruba dva mesiace. Kto neveri, nech si taky portal rozbehne sam. Nezistne.
Fakt je, že ephoto musí z niečoho žiť. Tak sem dáva PR články. Aj od veci... Možno by sa to dalo riešiť aj tak, že keď už sem tak radi chodíme a neznášame reklamu, tak plaťme za každú hodinu, čo sme pripojení na ephoto čo ja viem 20 centov. A vyhradíme si, že tu nesmie byť žiadna reklama Kto súhlasí, nech zdvihne myš na znak súhasu 20 cm nad stôl
Ale tu je problem v tom ze ten PR clanok je o niecom co s fotenim nema nic spolocne ani len okrajovo Cim viac podobnych PR clankov sa tu objavi, tym bude uroven tohto portalu nizsia.
... v poriadku - pristupme na hru, ze biznis je zly. Ako by teda mal vyzerat nezistne tvoreny web ? Odpovedam si - ziadna reklama . Oukej - reklama je prec. Ziadne clanky o technike - techniku niekto predava a pisat o nej by mohlo zmrdiet biznisom. Oukej clanky o technike su prec. Napokon taky Can... (nemenovat !!! mame pravidlo ziadny biznis !!!), alebo taky xxxx, alebo dokonca yyyy, ba hadam aj zzzz predsa vyraba techniku len preto, aby ju ... rozdal ? No nic, to nadsencov nemoze rozhadzat, tem o foteni je vela - napriklad o tom ako fotit ! To je vyborny napad - vsetci co nieco vieme napiseme clanok o foteni. A posleme ho elektrikarom, nech si precitaju a neotravuju s fakturou za elektriku. Budeme nezistne pisat necele dva mesiace, lebo zhruba tolko sa vydrzat bez zradla - je to tazko pochopitelne, ale pekar je kapitalisticka svina, lebo nechce vymenit chlebik za clanocek. Pit chodime na verejne WC - to nie je problem. Kavu nepijeme, aj tak z nej triafa slak. Este sice nemame vyriesene, kde zoberieme na pocitace, ale nech je dane, ze nam ich niekto daruje. Nezistne. Takze ano, bude to fungovat. Zhruba dva mesiace. Kto neveri, nech si taky portal rozbehne sam. Nezistne.
Pekne si mu to nandal. Ale zabudol si, ze ani na jeho socialne davky nebude, lebo vsetci budu robit zadarmo a na odvody nebude ... Ty, ale Tondach? Nesvedci to o tom, ze to uz niektore foto firmy robia zadarno (2% su zadarmo), kedze nemaju na reklamu na ephoto? Nebude to troosku aj tym, ze mnoho citaelov sem chodi hlavne preto, aby svoje cerstvonadobudnute vedomosti zurocili v co najlacnejsom nakupe? Nedeje sa to uz nahodou? Neumreme za tie dva mesiac e vsetci, co sa fotografiou zivime?
myslím že až prehnane dramatizujete. Veď pozrite sa na to reálne. Nová novinka či článok vyjde raz za pár dní...na čo tu potom chodíte každý deň? Pozrieť si fotky a sledujete fórum. Ja osobne iba mrknem či nie je nový článok a idem si prezerať dnešné fotky a zbežne pozriem na fórum. Prvá reakcia, keď som uvidel PR článok Tondach bola, haha, čo tam nájdem, nafotené detaily škridle s umeleckým nádychom? Klikol som zo zvedavosti, prescrolloval to celé a záujem opadol, viac ma to nezaujíma a venujem sa tomu čo ma zaujíma. Jeden PR článok za xy týždňov ma vôbec netrápi. Samozrejme, ak sekcia redakčné články bude zhora nadol Tondach, Baumax, Tesco, Saguaro, dámske vložky s krídelkami a diskonty s nábytkom, aby sa človek musel preklikávať aby našiel konečne nejaký článok, recenziu či novinku spojenú s fotografiou, tak to už bude choré. No zatiaľ ma to vôbec netrápi. Som si vedomý že portál musí z niečoho žiť, niekto celé ephoto naprogramovať musel a zadarmo to určite nebolo, takisto aj správa stránky, technická podpora a veľký úložný priestor pre tisícky fotografií niečo stojí. Preto tie odkazy že recenzovaný objektív si môžte zakúpiť v ephotoshope, veď ephotoshop nebol založený nato, aby uživil web, ale aby uživil človeka, jeho rodinu. A teraz ešte musí aj ťahať fotografický portál čo predpokladám lacná záležitosť nie je.
Ja nehovorím, že biznis je zlý, ale aj portál závislý od reklamy by si mal uvedomiť, kde sú hranice. Pretože prekročenie určitej hranice už pôsobí kontraproduktívne. Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. Každý má iný prah citlivosti na reklamy. Mne napríklad bannery nevadia, ale vadí mi, keď sa článok tvári ako nestranne napísaný, no v skutočnosti ide o PR ephotoshopu. Proste na mňa to pôsobí ako úpadok tohto portálu, ktorý chce za každú cenu predať. Teda nie portál pre fotografov, ale portál pre zákazníkov.
Pekne si mu to nandal. Ale zabudol si, ze ani na jeho socialne davky nebude, lebo vsetci budu robit zadarmo a na odvody nebude ... Ty, ale Tondach? Nesvedci to o tom, ze to uz niektore foto firmy robia zadarno (2% su zadarmo), kedze nemaju na reklamu na ephoto? Nebude to troosku aj tym, ze mnoho citaelov sem chodi hlavne preto, aby svoje cerstvonadobudnute vedomosti zurocili v co najlacnejsom nakupe? Nedeje sa to uz nahodou? Neumreme za tie dva mesiac e vsetci, co sa fotografiou zivime?
... neposudzujem vhodnost Tondachu na tychto strankach - uprimne, je mi to jedno, nezaujima ma, preskocim. Fotobiznisu, pokial ide o techniku, nerozumiem - stale citam, ze ake male marze, ale stale sa chrlia nove a nove riesenia a nove a nove produkty, ale nie len to, pribudaju vyrobcovia - co mal kedy panasonic alebo samsung s foto pristrojmi ? Asi je to fakt bieda, ked sa mnohi vyrobcovia tak snazia Fotobiznisu, pokial ide o obchod v SR, tiez nerozumiem - ale ak su ochotni robit s 2% marzou -ich problem. Btw, ephotoshop nie je najlacnejsi, ale to uz sa tu stazovali viaceri. Fotobiznisu, pokial ide o sluzbu - tomu rozumiem, ludia jednoducho Fotografovi platit nechcu, to je jasne. A ked nechcu, neda sa nic robit. Nebudu mat pekne Fotky. Budu mat take, ake si odfotia. Ale uz som fakt nevydrzal citat bez reakcie tie poznamky o zlom ephote Mozno ma pepe, alebo ktokolvek, svoju pravdu, ja to nikomu neberiem, len som zlahka ironicky poukazal na fakt, ze bez penazi to skratka nejde.
Klikol som na tu stranku: Cakate babatko ? - sutaz... Kto klikne, ten berie. Tesco... loga predajcov (B&H bolo prve v poradi)... Deal of the week, our price 209... AXA - viac ako standard find us on facebook 6 reklam. Z toho dve reklamy na svetelne roky daleko od temy fotografie... Nic v zlom
myslím že až prehnane dramatizujete. Veď pozrite sa na to reálne. Nová novinka či článok vyjde raz za pár dní...na čo tu potom chodíte každý deň? Pozrieť si fotky a sledujete fórum. Ja osobne iba mrknem či nie je nový článok a idem si prezerať dnešné fotky a zbežne pozriem na fórum. Prvá reakcia, keď som uvidel PR článok Tondach bola, haha, čo tam nájdem, nafotené detaily škridle s umeleckým nádychom? Klikol som zo zvedavosti, prescrolloval to celé a záujem opadol, viac ma to nezaujíma a venujem sa tomu čo ma zaujíma. Jeden PR článok za xy týždňov ma vôbec netrápi. Samozrejme, ak sekcia redakčné články bude zhora nadol Tondach, Baumax, Tesco, Saguaro, dámske vložky s krídelkami a diskonty s nábytkom, aby sa človek musel preklikávať aby našiel konečne nejaký článok, recenziu či novinku spojenú s fotografiou, tak to už bude choré. No zatiaľ ma to vôbec netrápi. Som si vedomý že portál musí z niečoho žiť, niekto celé ephoto naprogramovať musel a zadarmo to určite nebolo, takisto aj správa stránky, technická podpora a veľký úložný priestor pre tisícky fotografií niečo stojí. Preto tie odkazy že recenzovaný objektív si môžte zakúpiť v ephotoshope, veď ephotoshop nebol založený nato, aby uživil web, ale aby uživil človeka, jeho rodinu. A teraz ešte musí aj ťahať fotografický portál čo predpokladám lacná záležitosť nie je.
Ved nikto netvrdi ze prevadzka tohto webu nic nestoji, ale preco vedome znizovat jeho uroven? Podla mna sem proste clanok a stresnej krytine nepatri a kazdy aspon trochu sudny clovek to tak podla mna vidi tiez. Len dufam, ze sa tu podobnych clankov nebude objavovat coraz viac.
Klikol som na tu stranku: Cakate babatko ? - sutaz... Kto klikne, ten berie. Tesco... loga predajcov (B&H bolo prve v poradi)... Deal of the week, our price 209... AXA - viac ako standard find us on facebook 6 reklam. Z toho dve reklamy na svetelne roky daleko od temy fotografie... Nic v zlom
Prečítaj si nejaké články, vidíš tam PR? No ja rozhodne nie, píšem za seba, ephoto mi vadí kvôli PR v článkoch, nie kvôli bannerom. Každému podľa chuti, ak si spokojný s ephotom v takej podobe ako je teraz, akceptujem to.
... neposudzujem vhodnost Tondachu na tychto strankach - uprimne, je mi to jedno, nezaujima ma, preskocim. Fotobiznisu, pokial ide o techniku, nerozumiem - stale citam, ze ake male marze, ale stale sa chrlia nove a nove riesenia a nove a nove produkty, ale nie len to, pribudaju vyrobcovia - co mal kedy panasonic alebo samsung s foto pristrojmi ? Asi je to fakt bieda, ked sa mnohi vyrobcovia tak snazia Fotobiznisu, pokial ide o obchod v SR, tiez nerozumiem - ale ak su ochotni robit s 2% marzou -ich problem. Btw, ephotoshop nie je najlacnejsi, ale to uz sa tu stazovali viaceri. Fotobiznisu, pokial ide o sluzbu - tomu rozumiem, ludia jednoducho Fotografovi platit nechcu, to je jasne. A ked nechcu, neda sa nic robit. Nebudu mat pekne Fotky. Budu mat take, ake si odfotia. Ale uz som fakt nevydrzal citat bez reakcie tie poznamky o zlom ephote Mozno ma pepe, alebo ktokolvek, svoju pravdu, ja to nikomu neberiem, len som zlahka ironicky poukazal na fakt, ze bez penazi to skratka nejde.
Vsak ano. Mas pravdu. Ja som sa nechcel stazovat. A otazka penazi z reklamy mi je absolutne jasna. Som presvedceny, ze majitel by najradsej zil z reklamy platenej foto firmami Ale sa tak nejak nedeje ... Nieco je spatne.
V prvom rade by si ephoto malo hľadať sponzorov vo foto-brandži a nepchať tu za každú cenu nejaké škridle čo čo. "Foto" reklama je na takomto portáli určite prijateľnejšia.
Pani (ti co mate na starosti tento portal) ved si to uvedomte... Aj casopisy o foteni su sama reklama (dokonca v nich najde clovek reklamu aj na skridlu). ALE URCITE TAM NIKDY NEBUDE CLANOK VENOVANY SKRIDLE !!! A v tom je ten rozdiel. Reklamu ANO, ved predsa ten portal drzi nad vodou (ked to tak je tak dobre). Ale clanok o niecom co nema nic spolocne s fotografovanim, prosim Vas, NIE.
uz som to pisal aj inde. preco ten clanok vadi najviac tym co tu nemaju ziadnu fotku? hlavne ze tu budu moralizovat o oruvni portalu ale oni sami preto neurobia nic.
V prvom rade by si ephoto malo hľadať sponzorov vo foto-brandži a nepchať tu za každú cenu nejaké škridle čo čo. "Foto" reklama je na takomto portáli určite prijateľnejšia.
uz som to pisal aj inde. preco ten clanok vadi najviac tym co tu nemaju ziadnu fotku? hlavne ze tu budu moralizovat o oruvni portalu ale oni sami preto neurobia nic.
Moje fotky nájdeš na zahraničných portáloch, aj na uvedenom photo.net Alebo tu platí podmienka, že prispievať do diskusie a čítať portál môžu len tí, čo tu dávajú fotky? V mojich príspevkoch som len vyjadril svoj názor a to je práve ten príspevok k zlepšeniu portálu, pretože predpokladám, že si to prečítajú aj majitelia tohto portálu. Chvalabohu žijeme v kapitalizme a človek má možnosť výberu, preto dávam prednosť portálom, ktoré mi sedia viac. Ephoto nezatracujem, veď keby mi vadilo úplne, nechodím sem vôbec. O všetkom rozhoduje dopyt-ponuka, pokiaľ návštevnosť portálu stúpa, asi je dobrý, pokiaľ stagnuje alebo klesá, niekde bude chyba.
Vidím, že škridle sú stále v kurze Ja sa vám čudujem. Neviem prečo by takýto článok znižoval úroveň ePhota, veď tie škridle nie sú na úkor článku o objektívoch . Nič neubudlo , každý kto chce si tu nájde spústu informácií ,fotografií a návštevníkov pribúda. A nakoniec ,pozrite sa na to aj z druhej strany - od škridlí . Dával a platil by si niekto reklamu na portáli ,kde chodí 10 ľudí ? Určite nie.Takže o úspešnosti ePhota svedčí aj to,že sem niekto vôbec chce dať reklamu, pretože sem chodí denne tisíc ľudí a navštevovanejší fotoportál na Slovensku neexistuje . Ale takáto negatívna reakcia sa dala očakávať , je tu dosť rypákov ,ktorí z toho spravia okamžite principiálny problém
Pani (ti co mate na starosti tento portal) ved si to uvedomte... Aj casopisy o foteni su sama reklama (dokonca v nich najde clovek reklamu aj na skridlu). ALE URCITE TAM NIKDY NEBUDE CLANOK VENOVANY SKRIDLE !!! A v tom je ten rozdiel. Reklamu ANO, ved predsa ten portal drzi nad vodou (ked to tak je tak dobre). Ale clanok o niecom co nema nic spolocne s fotografovanim, prosim Vas, NIE.
Zdravim . Uz som sa k tejto teme vyjadroval, ale na uplne vysvetlenie este dodavam : Dakujeme vam za kazdy prispevok, stale verim ze väcsina tu komunikuje v dobrej viere a v prospech ephota. Bohuzial su aj taki citatelia, ktori nikdy nic pozitivne nenapisu , skoro vobec nefotia a ich prispevky vzdy niekoho osocia alebo urazia. O takychto navstevnikov zaujem nemame , mazeme ich a budeme ich blokovat . Chapeme to , pretoze niektori z takychto navstevnikov to robia vedome a cielene a bud ich k tomu vedie vnutorna frustracia, pohodicka anonymity, potreba rypat za kazdu cenu , alebo prislustnost ku konkurencii. S tym vieme zit a je to normalne. V ephoto to berieme ako fakt, ktory je bezny a nemame z toho mindraky. Druha vec je diskusia a tema zdrojov financovania portalu a reklamy. Ked si pozriete medialny trh na Slovensku , najdete nejaky slovensky casopis o foteni ? Uz nie - vsetky pokusy dopadli krachom. Jednoducho casopis takehoto zamerania momentalne u nas nema sancu. V ephoto sme odmietli niekolko ponuk a poziadaviek na vydavanie printovej verzie prave preto, ze hlavne fotofirmy neinzeruju , resp. nemaju ( aspon tak tvrdia ) ziadne rozpocty na inzerciu a reklamu . Toto je fakt a s tym nic neurobime. Ak chceme vydavat produkt ako ephoto - teda portal ktory ma pre vas denne prinasat novinky , podrobne a jedinecne recenzie, mapovat trh z fotooblasti, realizovat vzdelavacie aktivity, sutaze, worskhopy, vystavy a mnozstvo dalsich aktivit , je potrebne na taketo nieco mat zdroje. Kto to neskusil nevie, ale verim ze je to pochopitelne. Uvedomujeme si ze niekedy inzeraty alebo reklama ktoru u nas mame nesuvisi s fotooblastou. Nie vzdy sa to da . Na druhej strane aj v inych mediach sa striedaju reklamy od kridielok, cez zubnu pastu az po traktory. V tychto mediach bohuzial , alebo pre vydavatelov chvalabohu nie je moznost reagovat a jednoducho reklamu budete vnimat alebo nie, zaujme vas alebo nezaujme , a idete dalej. Snazime sa samozrejme ziskavat zdroje od firiem ktore by mohli mat zaujem o komunikaciu s fotoverejnostou. Niektore vsak naozaj ( a to aj tie najvacsie ) nedaju na online reklamu ani cent . Ziju v tom , ze ludia si budu kupovat ich vyrobky aj bez reklamy a najma tam kde to je najlacnejsie a tym padom inzerovat na internete nepotrebuju. Verim ze aj tato doba prejde , tak ako presla doba ked ludia tvrdili ze digital nema voci analogu sancu. Niektore z tych firiem uz na trhu vobec nie su ... . Kazdopadne vam mozem v mene celeho ephota prislubit , ze reklam bude menej, nakolko na ephoto pripravujeme novinky a zmeny , ktore budu spocivat v tom ze uzivatelia si budu moct za mesacny, polrocny alebo rocny poplatok aktivovat svoje kontá , ktore im umoznia realizovat viacere aktivity a vyuzivat mnozstvo sluzieb a benefitov ako u nas, tak aj u nasich partnerov. Bude to uz coskoro. A prave prijmy z tychto poplatkov nam zabezpecia to, aby sme vam mohli prinasat kvalitnejsi obsah, profesionalne recenzie, podrobnu fotoskolu a najma vela a vela noviniek a zabavy. V nasledujucich dnoch vam prienesieme podrobny a detailny popis tohto planovanovaneho noveho systemu. Vcerajsia a dnesna debata su preto aj pre nas dokazom ze nas zamer pripravit a spustit verziu spoplatnenia casti funkcii na ephoto ( verime a dufame ) je spravny. Tesime sa na spolupracu a samozrejme aj na pripadnu spolocnu debatu na 3. riocniku FotoSlovakia , kotry organizujeme v dnoch 21-22. oktober 2011 v Bratislave. Vsetci ste srdecne vitani. Ladislav Biath
places na zlom hrobe. Ja sa priznam, ze ako bookmark na ephoto mam urobeny link na forum, takze som sa nikdy k clanku o skridlach nedostal a dozvedel som sa o tom az v tomto fore, kde mimochodom vsetci - jedna aj druha strana danu znacku celkom slusne propagujete - co evidentne splnilo zamer inzerujuceho. Dolezite je aby reklama neostala bez povsimnutia, co sa tu na tomto portali v pripade stresnej kritiny rozhodne nestalo. A teraz k tomu hrobu.... teda to co som spomenul na zaciatku, ze vyplakavas na zlom hrobe. Firma, ktora si zaplati na portali venovanom vylucne fotografii reklamu, pr clanok alebo cokolvek ine suvisiace so stresnou kritinou na to musi mat racionalny dovod. Chladna hlava a sedliacky rozum by sa asi kazdeho spytal: "Tu? Na fotoportali? Vyhodene peniaze!" Inzerent pravdepodobne pozna ludsku naturu a hlavne dokaze odhadnut reakciu priemerneho navstevnika tohto portalu a umoznuje mu to vidiet "za roh". O jeho reklame sa diskutuje, je stredobodom pozornosti v niekolkych vlaknach (neviem ci niekolkych ale na zaciatku temy tu niekto spominal zamknute temy s touto tematikou). Dokonca to mozu byt lepsie investovane peniaze do reklamy ako niekomu kto tu bude inzerovat produkt specificky zamerany na oblast foto... A ber to stale z tej lepsej stranky. Raz sa mozes zobudit a najst medzi banermi odkazy na adult content, PR clanky o viagre, feromonoch ci escort sluzbach.... potom si spomenies akym prijemnym ozivenim bola stresna kritina.
reklama
V minulosti ste pisali fotoškolu a pribeh fotografie a rozne rozhovori so zaujimavymi ludmi. Samozejme, su aj teraz ale ovela ovela menej.
Viem ze musite z niecohi zarabat ale tym stratila tato stranka svojho ducha a tu svoju jedinecnost... Stracam chut chodit sem.
Ako by teda mal vyzerat nezistne tvoreny web ? Odpovedam si - ziadna reklama . Oukej - reklama je prec. Ziadne clanky o technike - techniku niekto predava a pisat o nej by mohlo zmrdiet biznisom. Oukej clanky o technike su prec. Napokon taky Can... (nemenovat !!! mame pravidlo ziadny biznis !!!), alebo taky xxxx, alebo dokonca yyyy, ba hadam aj zzzz predsa vyraba techniku len preto, aby ju ... rozdal ? No nic, to nadsencov nemoze rozhadzat, tem o foteni je vela - napriklad o tom ako fotit ! To je vyborny napad - vsetci co nieco vieme napiseme clanok o foteni. A posleme ho elektrikarom, nech si precitaju a neotravuju s fakturou za elektriku. Budeme nezistne pisat necele dva mesiace, lebo zhruba tolko sa vydrzat bez zradla - je to tazko pochopitelne, ale pekar je kapitalisticka svina, lebo nechce vymenit chlebik za clanocek. Pit chodime na verejne WC - to nie je problem. Kavu nepijeme, aj tak z nej triafa slak. Este sice nemame vyriesene, kde zoberieme na pocitace, ale nech je dane, ze nam ich niekto daruje. Nezistne. Takze ano, bude to fungovat. Zhruba dva mesiace.
Kto neveri, nech si taky portal rozbehne sam. Nezistne.
Ako by teda mal vyzerat nezistne tvoreny web ? Odpovedam si - ziadna reklama . Oukej - reklama je prec. Ziadne clanky o technike - techniku niekto predava a pisat o nej by mohlo zmrdiet biznisom. Oukej clanky o technike su prec. Napokon taky Can... (nemenovat !!! mame pravidlo ziadny biznis !!!), alebo taky xxxx, alebo dokonca yyyy, ba hadam aj zzzz predsa vyraba techniku len preto, aby ju ... rozdal ? No nic, to nadsencov nemoze rozhadzat, tem o foteni je vela - napriklad o tom ako fotit ! To je vyborny napad - vsetci co nieco vieme napiseme clanok o foteni. A posleme ho elektrikarom, nech si precitaju a neotravuju s fakturou za elektriku. Budeme nezistne pisat necele dva mesiace, lebo zhruba tolko sa vydrzat bez zradla - je to tazko pochopitelne, ale pekar je kapitalisticka svina, lebo nechce vymenit chlebik za clanocek. Pit chodime na verejne WC - to nie je problem. Kavu nepijeme, aj tak z nej triafa slak. Este sice nemame vyriesene, kde zoberieme na pocitace, ale nech je dane, ze nam ich niekto daruje. Nezistne. Takze ano, bude to fungovat. Zhruba dva mesiace.
Ty, ale Tondach? Nesvedci to o tom, ze to uz niektore foto firmy robia zadarno (2% su zadarmo), kedze nemaju na reklamu na ephoto? Nebude to troosku aj tym, ze mnoho citaelov sem chodi hlavne preto, aby svoje cerstvonadobudnute vedomosti zurocili v co najlacnejsom nakupe? Nedeje sa to uz nahodou? Neumreme za tie dva mesiac e vsetci, co sa fotografiou zivime?
Veď pozrite sa na to reálne. Nová novinka či článok vyjde raz za pár dní...na čo tu potom chodíte každý deň? Pozrieť si fotky a sledujete fórum. Ja osobne iba mrknem či nie je nový článok a idem si prezerať dnešné fotky a zbežne pozriem na fórum. Prvá reakcia, keď som uvidel PR článok Tondach bola, haha, čo tam nájdem, nafotené detaily škridle s umeleckým nádychom? Klikol som zo zvedavosti, prescrolloval to celé a záujem opadol, viac ma to nezaujíma a venujem sa tomu čo ma zaujíma. Jeden PR článok za xy týždňov ma vôbec netrápi. Samozrejme, ak sekcia redakčné články bude zhora nadol Tondach, Baumax, Tesco, Saguaro, dámske vložky s krídelkami a diskonty s nábytkom, aby sa človek musel preklikávať aby našiel konečne nejaký článok, recenziu či novinku spojenú s fotografiou, tak to už bude choré. No zatiaľ ma to vôbec netrápi. Som si vedomý že portál musí z niečoho žiť, niekto celé ephoto naprogramovať musel a zadarmo to určite nebolo, takisto aj správa stránky, technická podpora a veľký úložný priestor pre tisícky fotografií niečo stojí.
Preto tie odkazy že recenzovaný objektív si môžte zakúpiť v ephotoshope, veď ephotoshop nebol založený nato, aby uživil web, ale aby uživil človeka, jeho rodinu. A teraz ešte musí aj ťahať fotografický portál čo predpokladám lacná záležitosť nie je.
Ty, ale Tondach? Nesvedci to o tom, ze to uz niektore foto firmy robia zadarno (2% su zadarmo), kedze nemaju na reklamu na ephoto? Nebude to troosku aj tym, ze mnoho citaelov sem chodi hlavne preto, aby svoje cerstvonadobudnute vedomosti zurocili v co najlacnejsom nakupe? Nedeje sa to uz nahodou? Neumreme za tie dva mesiac e vsetci, co sa fotografiou zivime?
Fotobiznisu, pokial ide o techniku, nerozumiem - stale citam, ze ake male marze, ale stale sa chrlia nove a nove riesenia a nove a nove produkty, ale nie len to, pribudaju vyrobcovia - co mal kedy panasonic alebo samsung s foto pristrojmi ? Asi je to fakt bieda, ked sa mnohi vyrobcovia tak snazia
Fotobiznisu, pokial ide o obchod v SR, tiez nerozumiem - ale ak su ochotni robit s 2% marzou -ich problem. Btw, ephotoshop nie je najlacnejsi, ale to uz sa tu stazovali viaceri.
Fotobiznisu, pokial ide o sluzbu - tomu rozumiem, ludia jednoducho Fotografovi platit nechcu, to je jasne. A ked nechcu, neda sa nic robit. Nebudu mat pekne Fotky. Budu mat take, ake si odfotia.
Ale uz som fakt nevydrzal citat bez reakcie tie poznamky o zlom ephote
Mozno ma pepe, alebo ktokolvek, svoju pravdu, ja to nikomu neberiem, len som zlahka ironicky poukazal na fakt, ze bez penazi to skratka nejde.
Cakate babatko ? - sutaz...
Kto klikne, ten berie. Tesco...
loga predajcov (B&H bolo prve v poradi)...
Deal of the week, our price 209...
AXA - viac ako standard
find us on facebook
6 reklam. Z toho dve reklamy na svetelne roky daleko od temy fotografie...
Nic v zlom
Veď pozrite sa na to reálne. Nová novinka či článok vyjde raz za pár dní...na čo tu potom chodíte každý deň? Pozrieť si fotky a sledujete fórum. Ja osobne iba mrknem či nie je nový článok a idem si prezerať dnešné fotky a zbežne pozriem na fórum. Prvá reakcia, keď som uvidel PR článok Tondach bola, haha, čo tam nájdem, nafotené detaily škridle s umeleckým nádychom? Klikol som zo zvedavosti, prescrolloval to celé a záujem opadol, viac ma to nezaujíma a venujem sa tomu čo ma zaujíma. Jeden PR článok za xy týždňov ma vôbec netrápi. Samozrejme, ak sekcia redakčné články bude zhora nadol Tondach, Baumax, Tesco, Saguaro, dámske vložky s krídelkami a diskonty s nábytkom, aby sa človek musel preklikávať aby našiel konečne nejaký článok, recenziu či novinku spojenú s fotografiou, tak to už bude choré. No zatiaľ ma to vôbec netrápi. Som si vedomý že portál musí z niečoho žiť, niekto celé ephoto naprogramovať musel a zadarmo to určite nebolo, takisto aj správa stránky, technická podpora a veľký úložný priestor pre tisícky fotografií niečo stojí.
Preto tie odkazy že recenzovaný objektív si môžte zakúpiť v ephotoshope, veď ephotoshop nebol založený nato, aby uživil web, ale aby uživil človeka, jeho rodinu. A teraz ešte musí aj ťahať fotografický portál čo predpokladám lacná záležitosť nie je.
Cakate babatko ? - sutaz...
Kto klikne, ten berie. Tesco...
loga predajcov (B&H bolo prve v poradi)...
Deal of the week, our price 209...
AXA - viac ako standard
find us on facebook
6 reklam. Z toho dve reklamy na svetelne roky daleko od temy fotografie...
Nic v zlom
Fotobiznisu, pokial ide o techniku, nerozumiem - stale citam, ze ake male marze, ale stale sa chrlia nove a nove riesenia a nove a nove produkty, ale nie len to, pribudaju vyrobcovia - co mal kedy panasonic alebo samsung s foto pristrojmi ? Asi je to fakt bieda, ked sa mnohi vyrobcovia tak snazia
Fotobiznisu, pokial ide o obchod v SR, tiez nerozumiem - ale ak su ochotni robit s 2% marzou -ich problem. Btw, ephotoshop nie je najlacnejsi, ale to uz sa tu stazovali viaceri.
Fotobiznisu, pokial ide o sluzbu - tomu rozumiem, ludia jednoducho Fotografovi platit nechcu, to je jasne. A ked nechcu, neda sa nic robit. Nebudu mat pekne Fotky. Budu mat take, ake si odfotia.
Ale uz som fakt nevydrzal citat bez reakcie tie poznamky o zlom ephote
Mozno ma pepe, alebo ktokolvek, svoju pravdu, ja to nikomu neberiem, len som zlahka ironicky poukazal na fakt, ze bez penazi to skratka nejde.
Som presvedceny, ze majitel by najradsej zil z reklamy platenej foto firmami Ale sa tak nejak nedeje ... Nieco je spatne.
Alebo tu platí podmienka, že prispievať do diskusie a čítať portál môžu len tí, čo tu dávajú fotky?
V mojich príspevkoch som len vyjadril svoj názor a to je práve ten príspevok k zlepšeniu portálu, pretože predpokladám, že si to prečítajú aj majitelia tohto portálu. Chvalabohu žijeme v kapitalizme a človek má možnosť výberu, preto dávam prednosť portálom, ktoré mi sedia viac. Ephoto nezatracujem, veď keby mi vadilo úplne, nechodím sem vôbec. O všetkom rozhoduje dopyt-ponuka, pokiaľ návštevnosť portálu stúpa, asi je dobrý, pokiaľ stagnuje alebo klesá, niekde bude chyba.
A nakoniec ,pozrite sa na to aj z druhej strany - od škridlí
Ale takáto negatívna reakcia sa dala očakávať , je tu dosť rypákov ,ktorí z toho spravia okamžite principiálny problém
Uz som sa k tejto teme vyjadroval, ale na uplne vysvetlenie este dodavam : Dakujeme vam za kazdy prispevok, stale verim ze väcsina tu komunikuje v dobrej viere a v prospech ephota. Bohuzial su aj taki citatelia, ktori nikdy nic pozitivne nenapisu , skoro vobec nefotia a ich prispevky vzdy niekoho osocia alebo urazia. O takychto navstevnikov zaujem nemame , mazeme ich a budeme ich blokovat . Chapeme to , pretoze niektori z takychto navstevnikov to robia vedome a cielene a bud ich k tomu vedie vnutorna frustracia, pohodicka anonymity, potreba rypat za kazdu cenu , alebo prislustnost ku konkurencii. S tym vieme zit a je to normalne. V ephoto to berieme ako fakt, ktory je bezny a nemame z toho mindraky. Druha vec je diskusia a tema zdrojov financovania portalu a reklamy. Ked si pozriete medialny trh na Slovensku , najdete nejaky slovensky casopis o foteni ? Uz nie - vsetky pokusy dopadli krachom. Jednoducho casopis takehoto zamerania momentalne u nas nema sancu. V ephoto sme odmietli niekolko ponuk a poziadaviek na vydavanie printovej verzie prave preto, ze hlavne fotofirmy neinzeruju , resp. nemaju ( aspon tak tvrdia ) ziadne rozpocty na inzerciu a reklamu . Toto je fakt a s tym nic neurobime. Ak chceme vydavat produkt ako ephoto - teda portal ktory ma pre vas denne prinasat novinky , podrobne a jedinecne recenzie, mapovat trh z fotooblasti, realizovat vzdelavacie aktivity, sutaze, worskhopy, vystavy a mnozstvo dalsich aktivit , je potrebne na taketo nieco mat zdroje. Kto to neskusil nevie, ale verim ze je to pochopitelne. Uvedomujeme si ze niekedy inzeraty alebo reklama ktoru u nas mame nesuvisi s fotooblastou. Nie vzdy sa to da . Na druhej strane aj v inych mediach sa striedaju reklamy od kridielok, cez zubnu pastu az po traktory. V tychto mediach bohuzial , alebo pre vydavatelov chvalabohu
Vcerajsia a dnesna debata su preto aj pre nas dokazom ze nas zamer pripravit a spustit verziu spoplatnenia casti funkcii na ephoto ( verime a dufame ) je spravny. Tesime sa na spolupracu a samozrejme aj na pripadnu spolocnu debatu na 3. riocniku FotoSlovakia , kotry organizujeme v dnoch 21-22. oktober 2011 v Bratislave. Vsetci ste srdecne vitani.
A teraz k tomu hrobu.... teda to co som spomenul na zaciatku, ze vyplakavas na zlom hrobe. Firma, ktora si zaplati na portali venovanom vylucne fotografii reklamu, pr clanok alebo cokolvek ine suvisiace so stresnou kritinou na to musi mat racionalny dovod. Chladna hlava a sedliacky rozum by sa asi kazdeho spytal: "Tu? Na fotoportali? Vyhodene peniaze!" Inzerent pravdepodobne pozna ludsku naturu a hlavne dokaze odhadnut reakciu priemerneho navstevnika tohto portalu a umoznuje mu to vidiet "za roh". O jeho reklame sa diskutuje, je stredobodom pozornosti v niekolkych vlaknach (neviem ci niekolkych ale na zaciatku temy tu niekto spominal zamknute temy s touto tematikou). Dokonca to mozu byt lepsie investovane peniaze do reklamy ako niekomu kto tu bude inzerovat produkt specificky zamerany na oblast foto...
A ber to stale z tej lepsej stranky. Raz sa mozes zobudit a najst medzi banermi odkazy na adult content, PR clanky o viagre, feromonoch ci escort sluzbach.... potom si spomenies akym prijemnym ozivenim bola stresna kritina.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa