Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

reklama

pepe.p
pepe.p 2011-09-11 23:58:12+02
Je to tu sama reklama. pred pol rokom som sa tesil na kazdy jeden clanok ktory ste napisali a kazdy den tu bolo nieco nove a hodnotne. Dnes na hlavnej stranke okrem reklamnych banerov po boku (ktore mi az tak strasne neprekazaju) su v sekcii Redakčné članky same reklamne članky... ze vysiel novy casopis, ze bude dalsi nikonday ze budu nejake akcie a ze vyrobca vynovil fotoaparat.
V minulosti ste pisali fotoškolu a pribeh fotografie a rozne rozhovori so zaujimavymi ludmi. Samozejme, su aj teraz ale ovela ovela menej.
Viem ze musite z niecohi zarabat ale tym stratila tato stranka svojho ducha a tu svoju jedinecnost... Stracam chut chodit sem.

photographer-jolly
2011-09-13 13:56:32+02
príspevok od: Ultra TXF
Vidím, že škridle sú stále v kurze Ja sa vám čudujem. Neviem prečo by takýto článok znižoval úroveň ePhota, veď tie škridle nie sú na úkor článku o objektívoch . Nič neubudlo , každý kto chce si tu nájde spústu informácií ,fotografií a návštevníkov pribúda.
A nakoniec ,pozrite sa na to aj z druhej strany - od škridlí . Dával a platil by si niekto reklamu na portáli ,kde chodí 10 ľudí ? Určite nie.Takže o úspešnosti ePhota svedčí aj to,že sem niekto vôbec chce dať reklamu, pretože sem chodí denne tisíc ľudí a navštevovanejší fotoportál na Slovensku neexistuje .
Ale takáto negatívna reakcia sa dala očakávať , je tu dosť rypákov ,ktorí z toho spravia okamžite principiálny problém
Nesúhlasím s tebou. Kde je miera "tondachov"? 1 reklama? 100 reklám? 20000 reklám? Aby sme sa nedostali do situácie, že foto-informáciu budeme hľadať medzi reklamou...

haplo602
2011-09-13 13:56:50+02
príspevok od: Jubi
Pani (ti co mate na starosti tento portal) ved si to uvedomte... Aj casopisy o foteni su sama reklama (dokonca v nich najde clovek reklamu aj na skridlu). ALE URCITE TAM NIKDY NEBUDE CLANOK VENOVANY SKRIDLE !!! A v tom je ten rozdiel. Reklamu ANO, ved predsa ten portal drzi nad vodou (ked to tak je tak dobre). Ale clanok o niecom co nema nic spolocne s fotografovanim, prosim Vas, NIE.
pozri si byvali PhotoLife ... terajsia Ceskoslovenska fotografie ... minuly rok ci kedy mali niekolko cisel venovanych vylucne (alebo takmer vylucne) vypoctovej technike a propagacii vlastneho obchodu. prestal som ich kupovat casopisi o pocitacoch maju za tu cenu aj DVD so softom a hrami ...

ale k veci ... Tondach sponzoruje fotograficku sutaz na portali. je len prirodzene ze mu poskytnu reklamny priestor. skor by sme mali byt radi, ze firmy mimo foto branze su ochotne sponzorovat fotograficke sutaze.

NemesiS
2011-09-13 14:05:02+02
sorry hombreee ale myslím si že si to ešte stále nepochopil.

lu_boss
2011-09-13 16:45:08+02
príspevok od: calimero
Prečítaj si nejaké články, vidíš tam PR? No ja rozhodne nie, píšem za seba, ephoto mi vadí kvôli PR v článkoch, nie kvôli bannerom. Každému podľa chuti, ak si spokojný s ephotom v takej podobe ako je teraz, akceptujem to.
... suhlasim, ze mozeme byt rozne citlivy na mieru reklamy a PR clankov, ja som Ti len chcel ukazat, ze ta "nezavislost" je mytus... Ale nevnucujem Ti moj nazor, ak si myslis ze su nezavisle a ziju z entuziasmu - oukej.
Slovensko ma jeden maly problem a tou je velkost trhu. Cesko a Madarsko maju po cca 10 mil. ludi a Polsko so svojimi cca 39 mil. obyvatelmi ma uplny inu atraktivitu pre akukolvek firmu. Cestinu si uz vyrobcovia fotakov vsimli a implementovali aj ceske menu, povedz mi, v ktorom fotaku je SK menu ?
A dalsia vec - uz len pomer fotoliteratury v CZ a SK jazyku vypoveda o mnohom...
Takze nech uz je ephoto ake je, budme radi, ze je. Ci uz so skridlou, alebo bez - este stale som ten clanok o skridle necital

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-09-13 17:03:13+02
príspevok od: haplo602
pozri si byvali PhotoLife ... terajsia Ceskoslovenska fotografie ... minuly rok ci kedy mali niekolko cisel venovanych vylucne (alebo takmer vylucne) vypoctovej technike a propagacii vlastneho obchodu. prestal som ich kupovat casopisi o pocitacoch maju za tu cenu aj DVD so softom a hrami ...

ale k veci ... Tondach sponzoruje fotograficku sutaz na portali. je len prirodzene ze mu poskytnu reklamny priestor. skor by sme mali byt radi, ze firmy mimo foto branze su ochotne sponzorovat fotograficke sutaze.
suhlasim, veď nemusím ten článok rozkliknúť a čítať. ani ja som ho nečítal, ale je mi jedno, že tam je, neobťažuje ma. obťažovalo by ma to, ak by na 10 PR článkov pripadal 1 článok o fotení, ale tu je ten pomer článkov neporovnateľný.

Ultra TXF
2011-09-13 17:27:33+02
príspevok od: photographer-jolly
Nesúhlasím s tebou. Kde je miera "tondachov"? 1 reklama? 100 reklám? 20000 reklám? Aby sme sa nedostali do situácie, že foto-informáciu budeme hľadať medzi reklamou...
Nesúhlasím s tebou . Bola prekročená nejaká tebou uvedená miera? 100, 200, 2000 tonadachov ? Robíte s komára somára. Isto ,že aj mne by vadilo,keby tu bolo 50% článkov,resp. reklám na nefotografické veci , ale robiť z 1-2 článkov horor mi pripadá pritiahnuté za vlasy a vyrábanie "zásadného" problému za každú cenu.

anton julény
2011-09-13 18:16:18+02
Nesúhlasím s tebou . Bola prekročená nejaká tebou uvedená miera? 100, 200, 2000 tonadachov ? Robíte s komára somára. Isto ,že aj mne by vadilo,keby tu bolo 50% článkov,resp. reklám na nefotografické veci , ale robiť z 1-2 článkov horor mi pripadá pritiahnuté za vlasy a vyrábanie "zásadného" problému za každú cenu.
časopisy majú však reklamou (súvisiacej s priamo s fotografovaním je väčšina) nasledovne (náhodný výber z tohtoročných čísel):

Digifoto 11/130
FotoVideo 6/100
Československá fotografie 6/100
Digitální foto 10/100
naproti tomu úvodné stránka ephoto je pokrytá reklamou zhruba 15%.

mne osobne sa nepáčia flashové a všelijaké preblikávajúce reklamy - a kedže sme na fotoportáli, tak reklamy by mohli byť tvorené len fotografiami - hoci aj fotografiami, ktoré by si zákazníci (zadávatelia reklamy) vyberali z portfólia servera.

Jubi
2011-09-13 18:16:59+02
Ok. Beriem. Pochopil som. Ale reklama je reklama. A clanok je clanok. A to ma tak trocha sokovalo. Ze ste na tomto specifickom portale urobili krok aj do niecoho co mu urobilo jazvu. Ale opakujem pochopil som ze EPHOTO je v big finance problem. Tak sa omluvam. A naozaj sa bude na ephoto platit? A kolko a akym sposobom? 80 percent ludi to tu asi opusti...

Paulie
2011-09-13 18:47:54+02
príspevok od: Jubi
Ok. Beriem. Pochopil som. Ale reklama je reklama. A clanok je clanok. A to ma tak trocha sokovalo. Ze ste na tomto specifickom portale urobili krok aj do niecoho co mu urobilo jazvu. Ale opakujem pochopil som ze EPHOTO je v big finance problem. Tak sa omluvam. A naozaj sa bude na ephoto platit? A kolko a akym sposobom? 80 percent ludi to tu asi opusti...
...a možno to budú práve tí, ktorí najviac kričali.

hombreee
2011-09-13 20:18:46+02
príspevok od: NemesiS
sorry hombreee ale myslím si že si to ešte stále nepochopil.
No vidis, a ja som zas presvedceny ze prave ty si ten kto tomu nechape.

seifi
2011-09-13 20:36:42+02
príspevok od: inkubbus
uz som to pisal aj inde. preco ten clanok vadi najviac tym co tu nemaju ziadnu fotku? hlavne ze tu budu moralizovat o oruvni portalu ale oni sami preto neurobia nic.
veď robia, čo nevidíš, píšu; nemoralizujú, debatujú, dávajú si otázky, hľadajú riešenia, navrhujú, prevracajú, nedriemu, a čo ja viem čo ešte; posledná otázka na teba - je to proti pravidlám ?

Palso
2011-09-13 20:50:33+02
príspevok od: anton julény
časopisy majú však reklamou (súvisiacej s priamo s fotografovaním je väčšina) nasledovne (náhodný výber z tohtoročných čísel):

Digifoto 11/130
FotoVideo 6/100
Digitální foto 10/100

mne osobne sa nepáčia flashové a všelijaké preblikávajúce reklamy - a kedže sme na fotoportáli, tak reklamy by mohli byť tvorené len fotografiami - hoci aj fotografiami, ktoré by si zákazníci (zadávatelia reklamy) vyberali z portfólia servera.
LOL

dodo_bb
2011-09-14 08:38:16+02
príspevok od: hombreee
Ale tu je problem v tom ze ten PR clanok je o niecom co s fotenim nema nic spolocne ani len okrajovo Cim viac podobnych PR clankov sa tu objavi, tym bude uroven tohto portalu nizsia.
Myslíš, že to pokazilo úroveň Tvojich fotografií? Či Ti to znižuje hodnotenie? Úroveň portálu určujú jeho používatelia, často nevyhnutný balast okolo toho na to nemá žiadny vplyv - teda ja si to tak myslím.

wayne
2011-09-14 08:45:59+02
príspevok od: seifi
veď robia, čo nevidíš, píšu; nemoralizujú, debatujú, dávajú si otázky, hľadajú riešenia, navrhujú, prevracajú, nedriemu, a čo ja viem čo ešte; posledná otázka na teba - je to proti pravidlám ?
mohli by viac fotit.

haplo602
2011-09-14 09:51:08+02
príspevok od: anton julény

Digifoto 11/130
FotoVideo 6/100
Digitální foto 10/100

to si ratal len celostranovu reklamu ? lebo napriklad Photolife/ceskoslovenska fotografia je v podstate cely o reklame na pentax, kedze karbusicki inu znacku nepouzivaju ... hociaky clanok kde je nejaka technika zobrazena (objektiv, fotak atd). ma na 100% pentax na obrazku ...

anton julény
2011-09-14 10:19:09+02
to si ratal len celostranovu reklamu ? lebo napriklad Photolife/ceskoslovenska fotografia je v podstate cely o reklame na pentax, kedze karbusicki inu znacku nepouzivaju ... hociaky clanok kde je nejaka technika zobrazena (objektiv, fotak atd). ma na 100% pentax na obrazku ...
aj štrvť strany - okrem tiráže, fotografií a článkov skoro všetko, čo je zjavná reklama. asi si trocha zaujatý, napr. v čísle 06/2011 je cca 1 stĺpec venovaný pentaxu (1/3 strany)..

wayne
2011-09-14 10:27:48+02
Myslis, ze ak by tam bol na obrazku Canon alebo Nikon, zdvihlo by to kvalitu clanku alebo zlepsilo cokolvek na pisanom texte, ktory sa nezmeni?

haplo602
2011-09-14 10:48:43+02
príspevok od: wayne
Myslis, ze ak by tam bol na obrazku Canon alebo Nikon, zdvihlo by to kvalitu clanku alebo zlepsilo cokolvek na pisanom texte, ktory sa nezmeni?
to som nepovedal ... ono tie clanky tam prestali byt zaujimave uz davnejsie ... ale pchat objektiv pentax skoro na kazdu stranku je uz kus moc .... okate

wayne
2011-09-14 11:02:10+02
to som nepovedal ... ono tie clanky tam prestali byt zaujimave uz davnejsie ... ale pchat objektiv pentax skoro na kazdu stranku je uz kus moc .... okate
na druhej strane mas istotu ze snimky nekradnu a venuju sa fotografii s vasnou a chcu to robit poriadne

photographer-jolly
2011-09-14 11:16:25+02
Všetko raz začalo.......aby si sa nečudoval skôr, ako si myslíš.

Strana 4 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()