Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

Zoradenie komentárov

Jozef Peniak
Jozef Peniak redakcia ephoto.sk 2012-05-22 13:39:01+02
V rámci prebiehajúcich zmien uvažujeme o zmene zoradenia komentárov pod článkami vo fóre a v galérii. Teraz sú komentáre zoradené od najstaršieho po najnovší. Na iných portáloch sú komentáre zoradené naopak, čo sa nám zdá praktickejšie najmä vo fotogalérii. Prv než sa rozhodneme či zmeníme spôsob radenia chceme počuť názor užívateľov. Ďakujeme!

bubu1687
2012-05-22 17:40:56+02
príspevok od: RoboK
Nemente to čo je dobré, alebo aspoň spravte možnosť výberu.
dala som ti minusku, ale len preto ze som chcela vidiet co to akoze urobi

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2012-05-22 17:59:45+02
Keď už sme pri tom hodnotení komentárov - používam prehliadač Opera (ale skúšal som i Firefox) a nemám možnosť hodnotiť komentár v témach, nezobrazujú sa mi tlačidlá s palcom hore/dole. Pri fotografiách však áno...

b.a.f.o.a.r.t.
2012-05-22 19:11:31+02
príspevok od: inkubbus
spravte na to anketu.
tak teda fasirky hey?

jozkovicz
2012-05-22 19:41:28+02
príspevok od: Stratený Stano
Pokiaľ už chcete počuť názory užívateľov, prihováram sa aj za ďalšiu možnosť, zvyšujúcu komfort pre užívateľov - voľba farby pozadia. Biele písmo na čiernom podklade sa horšie číta, ako keď je tomu naopak. Neviem - ale dalo by to veľa práce umožniť čitateľovi, aby jedným na to určeným tlačidlom si toto zmenil na opačné - t.j. biely podklad a čierne písmo...? Na to sme všetci zvyknutí už od prvej triedy základnej...
na tom sa pracuje, ked som dobre cital .. mozno vyberu z dvoch pozadi ..

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 19:42:26+02
Pokiaľ už chcete počuť názory užívateľov, prihováram sa aj za ďalšiu možnosť, zvyšujúcu komfort pre užívateľov - voľba farby pozadia. Biele písmo na čiernom podklade sa horšie číta, ako keď je tomu naopak. Neviem - ale dalo by to veľa práce umožniť čitateľovi, aby jedným na to určeným tlačidlom si toto zmenil na opačné - t.j. biely podklad a čierne písmo...? Na to sme všetci zvyknutí už od prvej triedy základnej...
aj tu to zmenu mame v plane. Po dokonceni najvacsich zmien to budeme riesit.

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 19:53:51+02
Hej, na Vivo boli kvôli tomu veľké nezhody... Domnievam sa, že prevádzkovateľ portálu by mal sledovať i konkurenciu, tak ako je to bežné v podnikateľskom prostredí a vyvarovať sa toho, čo už inde bežalo a nebolo to dobré...
Ale možno sa mýlim a na ePhoto sú len seriózni a uvedomelí užívatelia... potom som nič nepovedal...
Samozrejme, ze sledujeme aj konkurenciu. Na ziadnom portali nie je vsetko absolutne dokonale. Kazdy portal ma svoju vlastnu komunitu a atmosferu, ktora ovplyvnuje aj vyuzivanie
resp. zneuzivanie jednotlivych funkcii. Hodnotenie prispevku nie je nastrojom na pomstu, ale sluzi na vyjadrenie suhlasu resp. nesuhlasu s komentarom (pre tych zabeprazdnenych). Je to spatna vazba pre autora komentara. Nie je potrebne vytvarat samostatne komenty typu suhlasim - nesuhlasim. Ak sa chce niekto "zakerne pomstit" cestu si najde (vzdy vie napisat nieco "prijemne"), nie je k tomu potrebny palec.
To o co sa snazime je vytvorit uzivatelsky prijemne prostredie a nie bojisko.
Portal nie je nemenny, ak sa nieco neosvedci zmenime to

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 19:57:03+02
príspevok od: Marek Janicko
Ja osobne mam rad logicke veci a co je logicke na tom, ze clanok je napr. z 1.1.2012 a prvy komentar 1.12.2012? A je tu nespocet prikladov, ze cim viac prispevkov tym sa viac odbaca od temy.
Toto mne osobne je strasne proti srsti na kazdom portali. Alebo najnovsia moda, ze starsie prispvky stale boli sipka na konci stranky doprava a teraz tam drviva servrov dava najnovsie prispevky a najstarsie su na lavo.

A k sppminanej mode likeovania prispevkov? Celkom sranda, no osobne na to nikdy neklikam a ani si to nevsimam.
Najvacsia sranda je, ze toto je fotograficka forum a fotografovia poznaju take pravidlo, pozri sa na fotku z dialky a na fotke nesmie byt nic rusive. Ked sa odsuniem od stola, oci mi lietaju po tych rukach.
A apropo na co to ma vlastne sluzit? Co tym ephoto, akoze dokaze?
Nerusivo sa na fotku mozete pozriet pri jej rozkliknuti

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 21:11:25+02
príspevok od: jozkovicz
na tom sa pracuje, ked som dobre cital .. mozno vyberu z dvoch pozadi ..
asi tak. biely podklad s ciernym pismo bude urcite.

trnavsky
2012-05-22 21:34:39+02
prečo viacerí píšu o skrolovaní - nedostanem sa náhodou na koniec s "ctrl + end" ? Ale väčšínou si tú diskusiu aby som niekoho neopakoval, aspoň prejdem očami. Som za zachovanie stavu, pretože potom by som musel skočiť najprv na koniec - začiatok a potom zase postupne čítať späť. Napísané zamotane, alo rozimieme si, však?!

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 21:48:29+02
príspevok od: trnavsky
prečo viacerí píšu o skrolovaní - nedostanem sa náhodou na koniec s "ctrl + end" ? Ale väčšínou si tú diskusiu aby som niekoho neopakoval, aspoň prejdem očami. Som za zachovanie stavu, pretože potom by som musel skočiť najprv na koniec - začiatok a potom zase postupne čítať späť. Napísané zamotane, alo rozimieme si, však?!
ak by bol nad komentami odklik na prehodenie poradia nestacilo by to Boli by potom vsetci spokojni.

Midzi
2012-05-22 22:04:56+02
Keď už sme pri tom hodnotení komentárov - používam prehliadač Opera (ale skúšal som i Firefox) a nemám možnosť hodnotiť komentár v témach, nezobrazujú sa mi tlačidlá s palcom hore/dole. Pri fotografiách však áno...
Tiez pouzivam ff a nic mi nezobrazuje. Toto by som urcite doladil, aby to na vsetkych prehliadacoch fungovalo.

A len taka otazka, co znamena to cislo pred tlacidlom reagovat? Mas tu teraz 2.

RoboK
2012-05-22 22:15:51+02
príspevok od: Midzi
Tiez pouzivam ff a nic mi nezobrazuje. Toto by som urcite doladil, aby to na vsetkych prehliadacoch fungovalo.

A len taka otazka, co znamena to cislo pred tlacidlom reagovat? Mas tu teraz 2.
Používam Firefox a všetko funguje.

b0baz
2012-05-22 22:53:08+02
Nápad fajn, ja som za. Ale v podstate je to jedno či je najnovší príspevok hore, alebo dole. Aj tak sa bude musieť scroolovať keď to chce celé prečítať.

rk.
2012-05-23 00:03:16+02
Mne zasa naopak nezobrazovalo paprcky pri komentaroch pod fotkami, ale vo fore ano. Parkrat som dal stranku nacitat znovu a uz vsetko fici (Chrome, Firefox).

bubu1687
2012-05-23 06:58:53+02
príspevok od: rk.
Mne zasa naopak nezobrazovalo paprcky pri komentaroch pod fotkami, ale vo fore ano. Parkrat som dal stranku nacitat znovu a uz vsetko fici (Chrome, Firefox).
ani ja ich v chrome nemam

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2012-05-23 07:14:31+02
príspevok od: rk.
Dnes ráno to už ide aj mne...

seifi
2012-05-23 07:27:49+02
riešte problémy, ktoré máte aktuálne na stole; aj touto cestou chcem upozorniť, že týždeň mi nejde pridávať komenty pod všetky foto, vraj som v poradí, nezavešujte

Ale nie! Zdá sa, že tento odkaz nefunguje.
Návrhy:
Prejsť na stránku www.­ephoto.­sk
Vyhľadať www.ephoto.sk fotogaleria fotografie 281890 w21 none
Hľadať v službe Google:
Pomocník pre panel s nástrojmi Google - Prečo sa zobrazila táto stránka?

Imiy
2012-05-23 07:46:17+02
Toto sa mi páči ... , este xýba vztýčený prostredník a bude to dokonalé ...

Marcel Rebro
2012-05-23 08:34:26+02
príspevok od: Imiy
Toto sa mi páči ... , este xýba vztýčený prostredník a bude to dokonalé ...
... nech sa lubi mlady panko ...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2012-05-23 09:39:13+02
príspevok od: admin
Samozrejme, ze sledujeme aj konkurenciu. Na ziadnom portali nie je vsetko absolutne dokonale. Kazdy portal ma svoju vlastnu komunitu a atmosferu, ktora ovplyvnuje aj vyuzivanie
resp. zneuzivanie jednotlivych funkcii. Hodnotenie prispevku nie je nastrojom na pomstu, ale sluzi na vyjadrenie suhlasu resp. nesuhlasu s komentarom (pre tych zabeprazdnenych). Je to spatna vazba pre autora komentara. Nie je potrebne vytvarat samostatne komenty typu suhlasim - nesuhlasim. Ak sa chce niekto "zakerne pomstit" cestu si najde (vzdy vie napisat nieco "prijemne"), nie je k tomu potrebny palec.
To o co sa snazime je vytvorit uzivatelsky prijemne prostredie a nie bojisko.
Portal nie je nemenny, ak sa nieco neosvedci zmenime to
Bláhový názor...
Dnes ráno som napísal, že už mi hodnotenie komentárov funguje a už tam mám čísielko -5... Ale hlavne, že detičky majú radosť...

Mám ináč dojem, že sa jedná len o ďalší nástroj, aby sa na stránke klikalo. Potom by som mal ešte jeden tip - zaviesť klikátka Páči/Nepáči aj pod ikonky užívateľov, nech sa kliká ostošesť... A aj pubertiaci si prídu na svoje...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()