Hore
Fórum » Právna poradňa
 

Fotenie v kostole /nie svadba ani nic podobne/

NIKON D666
NIKON D666 2013-02-14 10:49:31+01
Počul som že v kostoloch sa vôbec nesmie fotiť, hlavne kôli tomu že blesk poškodzuje maľby ale bez blesku by som mohol ?
 
FrantisekFero
2013-02-15 20:20:28+01
príspevok od: NIKON D666
Počul som že v kostoloch sa vôbec nesmie fotiť, hlavne kôli tomu že blesk poškodzuje maľby ale bez blesku by som mohol ?
Raz som sa na túto tému bavil s jedným cirkevným funkcionárom a ten mi povedal že zákaz v kostoloch je hlavne pre to že v mnohých sú vzácne pamiatky a prostredníctvom fotiek o nich dostávajú tipy zlodeji. A samozrejme sa to nedá tak že v tomto kostole sa môže, v tomto nie, to by bol ďalší tip , tak je to paušálne. Ak vás farár pozná, väčšinou v pohode povolí. Inak ak sa niekto vážne chce zaoberať takým fotením, je vraj možné na biskupskom úrade si vybaviť povolenie. Neviem, neskúšal som to. Ďalším problémom je to, že niektorí fotografi / kameramani sa správajú dosť "neslušne" a rušia obrady - osobne som také videl viac krát a nepáčilo sa to nielen mne ale mnohým naokolo.. podobne ako napr. som raz videl na zámku točiť civilnú svadbu kameramana v žltom tričku a kraťasoch a tiež mi to akosi nešlo dole krkom. Myslím že sú miesta a chvíle, ktoré si vyžadujú istú úctu. Nemyslí si to však každý, a aj preto potom zákazy a zbytočné problémy.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()