Fórum » Vybavenie ateliéru

Zábleskové svetlá - kúpa

RMK1
RMK1 2011-04-26 20:11:35+02
Ahojte chcel by som sa opytat na zableskove svietidla. ja stym moc vela skusenosti nemam a preto by som sa chcel poradit s niekym kto stym skusenosti ma. Hlavne sa jedna o kupu.

http://cgi.ebay.co.uk/3X250W-STUDIO-Flash-Lighting-SET-LIGHT-KIT-SOFTBOX-750W_W0QQitemZ320664149873QQcategoryZ3860QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D6%26pmod%3D180631510757%26ps%3D63%26clkid%3D7739665929727797802

vedeli by ste mi prosím poradiť?potrebujem to na fotenie vecí do jedného e shopu, de o topánky, kabelky...ak toto, ktoré som vybral nie je dostatočné, tak by se mi vedeli poradiť nejaké iné v podobnej cenovej relácii?veľmi pekne vopred ďakujem za všetky rady.

lacikam
2011-05-08 19:57:34+02
Ak pominieme základné očakávania od záblesku, (výkon, stabilita, možnosti regulácie výkonu etc.) tak určite si vyber niečo s aktívnym chladením, okruh zábleskovej elektroniky sa pri práci silno zahrieva. Ak nepreferuješ značku, tak nebudem žiadnu doporučovať. Bolo by ale určite fajn, aby mala RF príjímač buď zabudovaný (napr. Elinchrom) alebo aby bol v balení pri kúpe(Fomei - vraj nová rada Digitalisov).
Elinchrom má dokonca v balení aj vysielač, pri Fomei je treba vysielač prikúpiť. To rádio je fajn, pre minimum káblov. Z odkazov, ktoré si dal mám pocit, že máš slušný balík na nákup - medzi 1500/2000E? Nebude problém vybrať. Inak určite platí, že čím vačšiu záťaž na techniku vyvinieš, tým vyššiu radu si kupuj. Walimex bol dôkaz toho, ako to vyzerá, keď sa ide cestou šetrenia. Čo preboha budete fotiť, že to bude na produkt 30-40 zábleskov?

staano
2011-05-09 09:21:01+02
príspevok od: yuryk.m
a ako je na tom fomei ??
..ja za fomei "dam ruku do ohna".. Pouzivam ich (a v podstatne robusnejsiej zatazi ako len fotky na eshop) niekolko rokov a bez zavahania!

staano
2011-05-09 09:28:37+02
a ako je na tom fomei ??
Ja myslim, ze dost dobre - na svetla dava zaruku 5 rokov! Dobre vsak?

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-05-09 09:53:39+02
Ja mám tiež fomei, nemám s nimi problém - môžem odporučiť. Mám model digitalis a pro X. Tie pro X majú výhodu možnosti diaľkového ovládania výkonu, ušetrí mi to veľa času.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-05-09 10:31:52+02
príspevok od: Martin Brojo
Ja mám tiež fomei, nemám s nimi problém - môžem odporučiť. Mám model digitalis a pro X. Tie pro X majú výhodu možnosti diaľkového ovládania výkonu, ušetrí mi to veľa času.
fomei je myslím slušná kvalita a hlavne služby.. ale maju fasa odpalovaky každy rok menia typ baterii len model a dizajn zostava, kazdy musi mat nieco

yuryk.m
2011-05-09 10:55:12+02
este by ma zaujimalo ake su rozdiely medzi digitalis a digital Pro
a odpaluju sa asi iba cez radio ... o fotobunke som nikde nic nenasiel .. takze treba ku nim tie ich odpalovaky .. ??

yuryk.m
2011-05-09 11:00:01+02
príspevok od: staano
..ja za fomei "dam ruku do ohna".. Pouzivam ich (a v podstatne robusnejsiej zatazi ako len fotky na eshop) niekolko rokov a bez zavahania!
no ako som pisal vyssie ta zataz na zablesky bude enornma teda aj je 40 zableskov na jeden produkt cca s 3sec prestavkami potom asi 5min pauza a dalsi produkt .. a laka ma na fomei 5rocna zaruka .. ostatny davaju 2 roky

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-05-09 11:02:37+02
este by ma zaujimalo ake su rozdiely medzi digitalis a digital Pro
a odpaluju sa asi iba cez radio ... o fotobunke som nikde nic nenasiel .. takze treba ku nim tie ich odpalovaky .. ??
fotobunky majú aj digitalis aj digital Pro X. mkrni www.fomei.sk - nájdeš tam odkaz aj na eshop a nájdeš tam aj tel. kontakt na p. Uhrinkovú, ktorá ti zodpovie všetky otázky ohľadom zábleskov fomei. hlavný rozdiel je medzi nimi taký, že u digitalis sa nedala regulovať pilotka (myslím, že u novej radi digitalis to už ide. Ja som bral Pro X hlavne z dôvodu možnosti regulácie výkonu na diaľku, ale myslím, že rozdieli sú aj v rýchlosti dobíjania svetla a u Pro X môžem ísť až na 1/128 výkonu, u digitalis "len" na 1/64 výkonu.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-05-09 11:03:04+02
príspevok od: Jozef Peniak
fomei je myslím slušná kvalita a hlavne služby.. ale maju fasa odpalovaky každy rok menia typ baterii len model a dizajn zostava, kazdy musi mat nieco
odpalováky môžeš zobrať aj od iného výrobcu

haplo602
2011-05-09 12:19:29+02
jedna otazka ... nikde som nevedel najst aky bajonet pouzivaju (vlastny alebo nieco ine ?).

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-05-09 12:20:18+02
príspevok od: haplo602
jedna otazka ... nikde som nevedel najst aky bajonet pouzivaju (vlastny alebo nieco ine ?).
majú bajonet bowens
nemal si sa zastaviť u mňa? či ešte nebola cesta okolo?

haplo602
2011-05-09 12:26:29+02
majú bajonet bowens
nemal si sa zastaviť u mňa? či ešte nebola cesta okolo?
ale mal som naplanovanu dovolenku pred velkou nocou (v stredu som chcel is do Rovneho). ale clovek mieni, pan boh (v mojom pripade zena a deti) meni.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-05-09 12:28:52+02
príspevok od: haplo602
ale mal som naplanovanu dovolenku pred velkou nocou (v stredu som chcel is do Rovneho). ale clovek mieni, pan boh (v mojom pripade zena a deti) meni.
aj ja za chvíľu budem na tom rovnako. tak keď budeš mať cestu ozvi sa.

haplo602
2011-05-09 12:57:47+02
aj ja za chvíľu budem na tom rovnako. tak keď budeš mať cestu ozvi sa.
dufam ze cez leto sa podari dlhsia dovolenka potom sa ozvem.

Timotej Jančár
2011-05-09 15:14:04+02
Neuvažoval si aj nad značkou Elinchrom?

ragnar
2011-06-01 15:14:42+02
príspevok od: lacikam
A to nie je nič proti tomu predajcovi, keď som o ňom písal ako o "týpkovi." Len si myslím, že to nie je rozumné, niečo kúpiť a po troch mesiacoch to predávať. Alebo bola nerozumná kúpa. A ten dôvod (strobist), ten to vôbec "neosvetľuje." Ber tie Bowensy a pokiaľ sú v poriadku, budeš spoko. Konektor na pripojenie generátora by mal byť na tele záblesku - teda je použiteľný aj na 220V aj na von. A Generátor je príjemne nerozmerný, podobne ako tie záblesky. Mne je Bowens sympatický, hoci sám mám Elinchrom. A tiež viem prečo.
Tie Bowensy som už predal. Čo sa týka "rozumnosti" prechodu z výkonnej štúdiovej výbavy na "slabé" blesky treba sa na to pozrieť aj z druhej strany. Svetlá sú len nástroj, ktorý používame. Súhlasím že štúdiová výbava je výkonnejší nástroj, a dá sa použiť s väčším množstvom modifikárov, ale treba vziať do úvahy aj iné kritériá. Pnematické kladivo, zbíjačka, má výkonu na rozdávanie, to však neznamená že ju použijem na zatĺkanie klinca do steny, aby som si zavesil obraz. Stačí mi malé kladivo, ktoré nezaberá veľa miesta, a nie je náročné na údržbu. Taktiež na rozdiel od pneumatického kladiva nepotrebuje na použitie obrovský kompresor, ani zdroj 220V či generátor.

Štúdiové svetlá som si kúpil v zime, aby som si vyskúšal štúdiovú fotografiu. Štúdio považujem za trochu monotónne a nudné, fotenie v exteriréroch ma zaujíma viac. Som motorkár, potrebujem výbavu čo sa mi zmestí do ruksaku. Faktom je že na "štúdio" v obývačke s dáždnikmi mi stačia systémové blesky, a tieto zároveň využijem aj v exteriéroch, takže pre mňa je to ideálna voľba. Obetoval som schopnosť utiahnuť dvojmetrový softbox za schopnosť dať tri svetlá aj so stojanmi do batohu. Čo sa týku výkonu stačí nájsť lokáciu kde sa človek nebude snažiť presvietiť slnko svetlami za každú cenu, a výkon je zrazu dostatočný. V krajnom prípade počkáme kým slnko začne zapadať alebo zájde za mraky, a voala, zrazu sú systémové blesky všetko čo potrebujeme

Pre strobist štýl som sa rozhodol lebo trávim čas vonku, zatiaľčo štúdiové svetlá ležia bez úžitku doma pod posteľou. Z praxe môžem povedať že jednoduchý nástroj, ktorý ma stále sprevádza, je omnoho užitočnejší ako dokonalý nástroj doma pod posteľou. To neplatí len na svetlá, viem potvrdiť z praxe že taký mulitool leatherman, ktorý nosím stále na opasku, mi pomohol viackrát ako obrovská sada náradia doma pod posteľou. Treba sa len naučiť improvizovať.

strobist.blogspot.com

Mimochodom bajonet bowens je najrozšírenejší na svete medzi výrobcami svetiel aj svetelných modifikátorov, preto je považovaný za štandard. Označuje sa ako "bowens fit". Môžeš si to overiť napríklad na megafoto

lacikam
2011-06-01 23:17:20+02
Rešpekt, dobrá odpoveď. Nemám čo dodať.

goodlight
2011-06-02 00:27:42+02
mate prosim niekto skusenosti so zableskami BOWENS gemini Esprit?? 500 a 750 vykony
mam moznost kupit tuto sadu za vyhodnu cenu, jedine co ma trapi, ze su to svetla bez aktivneho chladenia. Volal som do ciech predajcovi a povedal som mu, ze to chcem kupit pouzite a panko povedal, ze svetla sa mu pri beznej prevadzke nepodarilo prehriat.... nemate nieko este nejake ine prakticke skusenosti?? dakujem

dsl333
2011-06-09 21:46:06+02
ZDravim, pouziva niekto toto:
http://www.quantuum.pl/detal.php?id=1583&lang=gb&curr=EUR

Mam zaujem o svetlo ktore by malo vyuzitie pre interier aj exterier, portret, vacsinou jedna osoba, ale mala skupinka 2-3 ludia.
Asi by som tam dal oktagon 85cm difuzer, alebo 60x60, 60x90cm...

Dakujem.

Gerry
2011-06-09 22:09:41+02
príspevok od: goodlight
mate prosim niekto skusenosti so zableskami BOWENS gemini Esprit?? 500 a 750 vykony
mam moznost kupit tuto sadu za vyhodnu cenu, jedine co ma trapi, ze su to svetla bez aktivneho chladenia. Volal som do ciech predajcovi a povedal som mu, ze to chcem kupit pouzite a panko povedal, ze svetla sa mu pri beznej prevadzke nepodarilo prehriat.... nemate nieko este nejake ine prakticke skusenosti?? dakujem
ahoj ja pouzivam Bowens gemini 500w a uplne v pohode. Minule som s nimi fotil asi 5 hodin a boli uplne v pohode. Aj ked som nefotil na plny vykon ale nemyslim ze by sa ich podarilo prehriat. Ja som s nimi uplne spokojny - oplatia sa. Ak by si chcel nieco konkretnejsie kludne napis...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()