Fórum » Ako fotografovať?

portrety

radoadamek
radoadamek 2012-08-14 14:28:26+02
Ahojte rad by som sa spytal na Vase skusenosti ohladom fotenie portretov, resp. osob ( zaujima ma hlavne fotenie zien)
Ako sa dohadujete pred fotenim? Poviete zene co si ma doniest, ako sa ma namalovat a tak?
Pytam sa preto lebo ma oslovilo par kamaratok ci by som im nespravil fotky.
Co samozrejme rad, sak sa len ucim fotit a budem mat skusenost. Ale na nase stretnutie dojdu vacsinou bez makeupu, ledva namalovane, vlasy neupravene a ze sprav mi peknu fotku.
OK zenu som odfotil ale mala tak vyhadzanu tvar, ze som to musel velmi retusovat ( v retusi sa tiez len ucim a nie som profik) az to vyzeralo neprirodzene
Verim ze ti co zacinaju fotit tiez retusuju "od buka do buka" ( teda myslim ze vacsinou)
Aj ja som si uvedomil ze bohuzial vacsinu foto co som spravil je prilis zretusovanych ( samozrejme aj zle nasvietenych atd atd)
Co by ste robili keby ste mali pekny detail tvare, ostry, kde vidiet kazdy detail: akne, mastnu pokozku, ryhy, jazvy?
Predpokladam ze by Vas tato osoba asi nepochvalila kedby videla ze na foto ma mastnu tvar a akne, cervene flaky a podobne.
Cize riesite to ako? Nech sa "modelka" riadne namaluje a ked nieco " vyskoci" tak to zretusujete?
Niektori z Vas tu mate take prirodzene retuse ze mi padne sanka dole (napr Martin.b)

A prosim niektore "individua" co su tu nech radsej nic nepisu ako by mali pisat blbosti

Rado

simonross
2012-09-22 10:28:44+02
príspevok od: radoadamek
Ahoj,

no v bode 9 som zatial nikdy nedal podpisovat zmluvu o fotografovani, lebo som fotografoval len kamaratky, ale teraz sem tam fotim kamaratky kamaratok a ich kamaratok...a uz to budem muset dat asi podpisovat kazdej...uz sa mi stalo ze jedna 29!!!!! rocna baba mala doma problem ze je tam odfotena v nohavickach, v korzete...to je nonsens.....ok bral som to tak ze sa nic nedeje...a dnes ma vyslovene ZJEBA...A mama dalsej baby ( ma 19 rokov) ze je velmi nahnevana za fotky....baba je tam s cigarou v ruke ( nezapalena, dym dorobeny PP) a ze si nezela take fotky.....ako asi do buducna sa vyzbrojit nejakou zmluvou keby sa rodicia napaprcili a chceli nieco riesit....stalo sa aj VAm nieco podobne? ak ano poslali ste dotycneho rodica do prdele a fotky nestiahli z webu, zo svojej stranky?
Este sa mi to nestalo a dufam ze ani nestane, ale zmluva je dobra hlavne kvoli tomu, ze ti dava pravo na zverejnovanie fotografii. Dolezite je chranit sa zmluvou aby neprisla modelka, ktoru si fotil na TFP a pozadovala odmenu (peniaze) za fotenie.

simonross
2012-09-22 10:29:20+02
príspevok od: Forgi
ako ma taka zmluva vyzerat, co tam ma presne byt? budem to pravdep. potrebovat tak by ma to zaujimalo...
Mozem poslat na email.

radoadamek
2012-09-22 13:18:29+02
príspevok od: simonross
Mozem poslat na email.
dik moc PROSIM posli na radoslav.adamek@gmail.com ....budem ti MOC!!!! povdacny

simonross
2012-09-22 13:49:05+02
dik moc PROSIM posli na radoslav.adamek@gmail.com ....budem ti MOC!!!! povdacny
ok

radoadamek
2012-09-22 17:58:39+02
No ta moja story pokracovala......najprv sme sa s modelkou dohodli, ze nakolko som amater, tak fotenie bude zadarmo, docestoval som za nou, cim si minul pohonne hmoty, stravil som s nou 2 hodiny fotenia, predtym ju vizazistka licila zdarma.....vsetko zdarma s tym ze ona bude mat fotky a ja, vizazistka reklamu.....nakoniec ziadna reklama nie je ( jedine + ze mam dalsiu skusenost) lebo kazdu fotku co som upravoval som z webu musel vymazat a teraz som navyse dostal drzu otazku ze kedy jej poslem zvysne fotky ( ze predsa nie ona ale jej mama kazala fotky vymazat) poslali by ste jek zvysne fotky alebo by ste ju poslali do prd...le?

lubomirzvolensky
2012-09-22 19:42:12+02
karta z fotaku bola zozrana aligatorom s trojuholnikovymi zubami a nikde inde sa tie fotky, bohuzial, nenachadzaju.

DenisBede
2012-09-23 14:14:28+02
Ahojte rad by som sa spytal na Vase skusenosti ohladom fotenie portretov, resp. osob ( zaujima ma hlavne fotenie zien)
Ako sa dohadujete pred fotenim? Poviete zene co si ma doniest, ako sa ma namalovat a tak?
Pytam sa preto lebo ma oslovilo par kamaratok ci by som im nespravil fotky.
Co samozrejme rad, sak sa len ucim fotit a budem mat skusenost. Ale na nase stretnutie dojdu vacsinou bez makeupu, ledva namalovane, vlasy neupravene a ze sprav mi peknu fotku.
OK zenu som odfotil ale mala tak vyhadzanu tvar, ze som to musel velmi retusovat ( v retusi sa tiez len ucim a nie som profik) az to vyzeralo neprirodzene
Verim ze ti co zacinaju fotit tiez retusuju "od buka do buka" ( teda myslim ze vacsinou)
Aj ja som si uvedomil ze bohuzial vacsinu foto co som spravil je prilis zretusovanych ( samozrejme aj zle nasvietenych atd atd)
Co by ste robili keby ste mali pekny detail tvare, ostry, kde vidiet kazdy detail: akne, mastnu pokozku, ryhy, jazvy?
Predpokladam ze by Vas tato osoba asi nepochvalila kedby videla ze na foto ma mastnu tvar a akne, cervene flaky a podobne.
Cize riesite to ako? Nech sa "modelka" riadne namaluje a ked nieco " vyskoci" tak to zretusujete?
Niektori z Vas tu mate take prirodzene retuse ze mi padne sanka dole (napr Martin.b)

A prosim niektore "individua" co su tu nech radsej nic nepisu ako by mali pisat blbosti

Rado
Kolega vďaka za začatie diskusie, veľa som si z nej odniesol Tiež začínam... ale nestalo sa mi, že by mi baba prišla nenaličena neupravena, každá kamarátka je nadšená, zoženie si vždy ďalšiu, ktorá ju nalíči, popožičiava si šaty, vyparádi sa... zmluvu som zatiaľ neriešil, išlo zatiaľ len o veľmi dobré kamarátky takže žiadny problém ale vyzerá že budem časom musieť... Ešte raz vďaka za podelenie sa o skúsenosti. Pán Martin Brojo má na svojej stránke zaujímavý článok o príprave modelky na fotenie (týmto chcem zároveň poďakovať a vyjadriť poklonu )

simonross
2012-09-23 17:22:21+02
No ta moja story pokracovala......najprv sme sa s modelkou dohodli, ze nakolko som amater, tak fotenie bude zadarmo, docestoval som za nou, cim si minul pohonne hmoty, stravil som s nou 2 hodiny fotenia, predtym ju vizazistka licila zdarma.....vsetko zdarma s tym ze ona bude mat fotky a ja, vizazistka reklamu.....nakoniec ziadna reklama nie je ( jedine + ze mam dalsiu skusenost) lebo kazdu fotku co som upravoval som z webu musel vymazat a teraz som navyse dostal drzu otazku ze kedy jej poslem zvysne fotky ( ze predsa nie ona ale jej mama kazala fotky vymazat) poslali by ste jek zvysne fotky alebo by ste ju poslali do prd...le?
ked nemas zmluvu a musel si stiahnut fotky z netu, tak jej nic neposli...ved nema zmluvu ani ona......napis jej to a hned zmeni nazor

radoadamek
2012-09-23 19:39:19+02
príspevok od: DenisBede
Kolega vďaka za začatie diskusie, veľa som si z nej odniesol Tiež začínam... ale nestalo sa mi, že by mi baba prišla nenaličena neupravena, každá kamarátka je nadšená, zoženie si vždy ďalšiu, ktorá ju nalíči, popožičiava si šaty, vyparádi sa... zmluvu som zatiaľ neriešil, išlo zatiaľ len o veľmi dobré kamarátky takže žiadny problém ale vyzerá že budem časom musieť... Ešte raz vďaka za podelenie sa o skúsenosti. Pán Martin Brojo má na svojej stránke zaujímavý článok o príprave modelky na fotenie (týmto chcem zároveň poďakovať a vyjadriť poklonu )
Tomu ver ze radsej mat zmluvu....pokial fotis kamaratky ok, ale ked zacnes fotit neznamych ludi mozu nastat problemy.....dnes zrovna na nasrali dve baby, dohodli sme sa na urcitu hodinu na fotenie a oni nedosli, ani buuuu muuuu typu nemozme atd a ani ziadna sprava....nic...to vie nasrat....

radoadamek
2012-09-23 19:45:48+02
ked nemas zmluvu a musel si stiahnut fotky z netu, tak jej nic neposli...ved nema zmluvu ani ona......napis jej to a hned zmeni nazor
Dik moc za tu zmluvu...je super.....a keby som mal zmluvu a po case by si nejaky rodic plnoletej modelky zmyslel ( mama tejto modelky suhlasila s uverejnenim foto a potom jej preplo a dostal som agresivne spravy ze mam vsetko vymazat) ze mam nieco vymazat poslem ho do prdele nie?

simonross
2012-09-23 20:12:47+02
Dik moc za tu zmluvu...je super.....a keby som mal zmluvu a po case by si nejaky rodic plnoletej modelky zmyslel ( mama tejto modelky suhlasila s uverejnenim foto a potom jej preplo a dostal som agresivne spravy ze mam vsetko vymazat) ze mam nieco vymazat poslem ho do prdele nie?
Ty sa vobec nemusis bavit so ziadnou mamou "modelky", ked je modelka plnoleta a podpisala Ti zmluvu o foteni. Tym ze ju podpisala, suhlasila s ustanoveniami v tejto zmluve a tie sú okrem ineho aj to, ze mozes fotografie zverejnit bez naroku na honorar alebo odmenu. Zmluvne strany su Ty a modelka.

Tony824
2013-02-07 22:26:02+01
Mozem poslat na email.
Mohol by som aj ja poprosiť ten vzor zmluvy? Vopred ďakujem (tomino.varga@gmail.com)

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()