Fórum » Ako fotografovať?

Fotenie šiat na modelke

Sused
2012-11-03 21:55:16+01
Dobrý den, potreboval by som zo pár trikov a skúseností ako fotiť podobnú tematiku.
Fotí sa u nich v sklade, svetla dostatok + blesk, fotí sa na bielom pozadí.

Technika 7D,50D, 70-200 2.8L,17-55 2.8,10-22, 430 II, stativ, odrazová doska.

sankiakis
ocenenie redakciou 2012-11-03 22:10:14+01
Ludia to si uz robite prdel fakt alebo co?

Sused
2012-11-03 22:17:41+01
príspevok od: sankiakis
Ludia to si uz robite prdel fakt alebo co?
Seriozne sa pýtam, poprosili ma aby som pofotil pár šiat na holke na web.
Chcel som sa infomovať ako to pofotž kedže sme v rubrike Ako fotografovať?

Dakujem

Brian
2012-11-03 22:46:32+01
inac ked uz mas taku fototechniku, by som si myslel ze to vies pouzivat. a ked to nie je tvoje a len ti to pozicaju, povec ze nemas s takymto fotenim skusenosti
a je po probleme

Sused
2012-11-03 23:35:51+01
príspevok od: Brian
inac ked uz mas taku fototechniku, by som si myslel ze to vies pouzivat. a ked to nie je tvoje a len ti to pozicaju, povec ze nemas s takymto fotenim skusenosti
a je po probleme
Fototechnika je moja,ziadne skusenosti nemam s tymto zanrom fotografie.
Venujem sa skor prirode a night life.

Dakujem

Daniel.U
2012-11-03 23:55:58+01
co tak zvlast nafotit modelku a zvlast saty?
Nech budes fotit ako kolvek, volaco uz len nafotis. Nechci vsak aby ti niekto v kocke povedal navod ako postupovat, aby fotky vyzerali ako od skuseneho modneho fotografa. Ked mas biele pozadie, svetla dostatok, tak fot teda ako uznas za vhodne.

Luu
2012-11-04 05:10:40+01
ako vazne? potom na co je tuto forum? je to mozno trocha smiesne ze taka technika a ze hned ide niake saty fotit bez skusenosti ale tak nenarodili sa vsetci dokonaly ako vy.... ok skusim ti poradit ja kedze vsetci su tu skupi na svoje how-know....tak najprv by som sa opytal majitela co od toho ocakava a ako si to predstavuje .... potom by som si to skusil niekde doma pri podobnych podmienkach aby som mal predstavu co idem fotit alebo tam v sklade z niakou asistentkou modelkou aby si nevyzeral trapne ked pride modelka(ak je to naozajstna modelka) ... vyskusaj rozne rozmestnenie svetla....rozne pozy .... ak za to budes zaplateny tak firma vyhadzuje peniaze lebo si aj tak musi najat profesionalneho fotografa ...nemysim ze ked to robis prvy krat sa ti to aj vydari....prajem dobre svetlo

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-11-04 08:00:04+01
Naber skúsenosti. Nedá sa ti poradiť nič, čo by si nevyžadovalo z tvojej strany veľa praxe. Práca s modelkou nie je jednoduchá, či už ide o pózovanie, výrazy ...

markato1
2012-11-04 08:34:12+01
príspevok od: Sused
Dobrý den, potreboval by som zo pár trikov a skúseností ako fotiť podobnú tematiku.
Fotí sa u nich v sklade, svetla dostatok + blesk, fotí sa na bielom pozadí.

Technika 7D,50D, 70-200 2.8L,17-55 2.8,10-22, 430 II, stativ, odrazová doska.
Zameraj sa najme na modelku,ked tu dobre nafotis,tak saty budu tiez fajn.Samozrejme treba si aj modelku dobre postavit,aby to bolo aj kompozicne dobre a vynikly zaujimavosti ,ci detaily na ktore chce vyrobca siat poukazat.Pokial mas dostatok svetla,miesta,vyriesene pozadie,tak si len davaj pozor na prepaly,podpaly,tiene...netreba sa bat,popozeraj na nete, ako vyzeraju podobne nafotene zakazky a schutou do fotenia,ziskat prve skusenosti aj s takymto zanrom..

Martin Piňák
2012-11-04 09:33:08+01
ak sa ti náhodou nepodarí odfotiť tie šaty , kľudne sem daj fotky aj bez nich

Nikolet
2012-11-05 22:03:21+01
ja som uz podobne nieco fotila pre kamaratku a veru neni to lahke. Doma som to skusala sama na sebe so samospustou a por hodinach skusania oblecenia a vyrazov to napokon uz ako tak islo. Kamaratka bola spokojna

radoadamek
2012-11-05 22:21:29+01
Ste tu banda debilov....cest vynimkam..kurva na co je forum ked miesto rad sa tu len odbavujete? Je jedno ci ma mark III a doteraz fotil na automatiku.....pytal si radu....tak kto neporadi nech radsej DRZI HUBU!!!!!!.......inak je super kolko prispievatelov je na fore ephoto co vlastne nikdy nezacinali, proste chytili zrkadlo do ruky a fotili profesionalne na spickovei urovni.....zamyslite sa uz nad sebou

calven
2012-11-05 22:30:50+01
príspevok od: radoadamek
Ste tu banda debilov....cest vynimkam..kurva na co je forum ked miesto rad sa tu len odbavujete? Je jedno ci ma mark III a doteraz fotil na automatiku.....pytal si radu....tak kto neporadi nech radsej DRZI HUBU!!!!!!.......inak je super kolko prispievatelov je na fore ephoto co vlastne nikdy nezacinali, proste chytili zrkadlo do ruky a fotili profesionalne na spickovei urovni.....zamyslite sa uz nad sebou
Pokoj. Tu nejde o to, že sa nechce poradiť. Tu ide o tom, aby ľudia začali REÁLNE hodnotiť svoje schopnosti a vedeli zhodnotiť či do toho ísť alebo nie. Obzvlášť, ak za to zoberie peniaze. Lebo sa pokojne môže stať, že to klient zaplatí raz jemu a potom ešte raz niekomu, kto to naozaj bude vedieť urobiť. A to všetko preto, lebo tu ja každý čerstvý majiteľ zrkadlovky profík a členstvo v Magnume je pod jeho úroveň.
Alebo tvojím slovníkom - nech sa proste neserú tam, kde na to nemajú...

Brian
2012-11-05 23:19:32+01
príspevok od: radoadamek
mas pravdu, ja tiez nemam rad takych ludi. ked sa niekto opyta na konkretnu vec, rad pomozem. ale ked sa niekto pyta na taku komplexnu vec, ako keby s tym nemal nikdy skusenost a este to ide robit ako "zakazku pre niekoho" to je uz moc.
proste nechapem ze co od toho autor vlakna cakal, ze sa z fora nauci ako tento zaner fotit??
sposoby svietenia si na nete najde, pozy z fotiek moze okukat, tak ja neviem co uz chcel od ludi pocut....
proste kym si to neskusi nazivo, par hodin fotenia, rady su skoro na nic.......

CambalJozef
2012-11-05 23:41:18+01
nechcem sa do tohoto tu montovat ale aká otázka taká odpoved poradte mi ako dam na mojom medáku spiatočku do teraz som šiel len do predu a ako mám íst z kopca....

werdza
2012-11-05 23:50:34+01
Záleží aj od toho, aké majú požiadavky na fotografie oni. Ak sa jedná o oblečenie, predpokladám do nejakého eshopu, katalógu,, asi teda budú chcieť farebné. Ak chcú len nacvakať modelku na bielom pozadí, to ti k blesku odporúčam kúpiť biely dáždnik so stojanom a môže byť aj odpaľovač, ja mám túto sadu a som s ňou spokojná za tú cenu, ale odpaľovače aj držiak sa dajú kúpiť aj kvalitnejšie a drahšie http://www.mini-max.sk/product/default/1850 nastavenia dávam foťák na manuál, čas približne 1/160, clonu 10 a iso 100, na blesku, tiež 430tke si nastavím výkon, aký sa mi hodí, proste lepšie fotka pôsobí, keď svetlo z blesku rozptýliš... Clonu 10 preto, lebo tam nejde len o tvár modelky, ale hlavne o šaty, nech sú ostré aj oni, aj keď ostriť je najlepšie na oči...

werdza
2012-11-06 00:01:42+01
A ešte hlavne záleží aj veľa na tom, ako bude modelka nalíčená a aký bude mať účes, je dobré, keď ju nalíči a učeše niekto, kto sa v tom vyzná, plus ešte je dobré mať pri fotení niekoho, kto ju bude stajlovať, teda všimne si také detaily na tom oblečení, že hento je moc pokrčené, golier odstáva a podobne a bude aj vedieť povedať, ako by sa mala postaviť, aby oblečenie vyniklo, kam si dať ruky... Takéto fotenia sú hlavne o tímovej práci, aby aj výsledok vyzeral pôsobivo na diváka a nepôsobil dojmom, že skúšal som nacvakať kamarátke profilové fotografie na sociálne siete... Ja som zatiaľ síce takéto fotenie nemala, ale fotila som nejaké detské oblečenie, topánky do eshopu a veľa krát som musela ísť niektoré veci prefotiť, lebo mi nenapadlo, že šnúrky v topánkach pôsobia divne, keď sú nezaviazané, na tom oblečení vadí vysačka, takže potom už som mala asistentku z tej firmy, ktorá mi pomáhala tie veci inštalovať pred fotením. A ty sa chystáš fotiť s oblečením ešte modelku, takže to si vyžaduje omnoho viac pozornosti.

blahoslav J B Art
2012-11-06 02:59:51+01
príspevok od: werdza
Záleží aj od toho, aké majú požiadavky na fotografie oni. Ak sa jedná o oblečenie, predpokladám do nejakého eshopu, katalógu,, asi teda budú chcieť farebné. Ak chcú len nacvakať modelku na bielom pozadí, to ti k blesku odporúčam kúpiť biely dáždnik so stojanom a môže byť aj odpaľovač, ja mám túto sadu a som s ňou spokojná za tú cenu, ale odpaľovače aj držiak sa dajú kúpiť aj kvalitnejšie a drahšie http://www.mini-max.sk/product/default/1850 nastavenia dávam foťák na manuál, čas približne 1/160, clonu 10 a iso 100, na blesku, tiež 430tke si nastavím výkon, aký sa mi hodí, proste lepšie fotka pôsobí, keď svetlo z blesku rozptýliš... Clonu 10 preto, lebo tam nejde len o tvár modelky, ale hlavne o šaty, nech sú ostré aj oni, aj keď ostriť je najlepšie na oči...
konecne aj nejak konkretna rada
ja, zial, nepomozem, lebo modelky fotim zasadne bez siat

Luu
2012-11-06 03:07:39+01
príspevok od: Brian
mas pravdu, ja tiez nemam rad takych ludi. ked sa niekto opyta na konkretnu vec, rad pomozem. ale ked sa niekto pyta na taku komplexnu vec, ako keby s tym nemal nikdy skusenost a este to ide robit ako "zakazku pre niekoho" to je uz moc.
proste nechapem ze co od toho autor vlakna cakal, ze sa z fora nauci ako tento zaner fotit??
sposoby svietenia si na nete najde, pozy z fotiek moze okukat, tak ja neviem co uz chcel od ludi pocut....
proste kym si to neskusi nazivo, par hodin fotenia, rady su skoro na nic.......
mas sice pravdu alebo taka ista odovzda by bola aj keby napisal ze ide fotit sam pre seba.

radoadamek
2012-11-06 07:25:28+01
príspevok od: calven
Pokoj. Tu nejde o to, že sa nechce poradiť. Tu ide o tom, aby ľudia začali REÁLNE hodnotiť svoje schopnosti a vedeli zhodnotiť či do toho ísť alebo nie. Obzvlášť, ak za to zoberie peniaze. Lebo sa pokojne môže stať, že to klient zaplatí raz jemu a potom ešte raz niekomu, kto to naozaj bude vedieť urobiť. A to všetko preto, lebo tu ja každý čerstvý majiteľ zrkadlovky profík a členstvo v Magnume je pod jeho úroveň.
Alebo tvojím slovníkom - nech sa proste neserú tam, kde na to nemajú...
Vidis taka werdza s tym nemala problem. Aj ja som sa tu na fore minule spytal otazku preco mi neodpaluje externy blesk ked fotim cez live view a odpoved som dostal ze precitaj si manual...vidis jormalna otazka a debilna odpoved.....preco maju uzivatelia ephota tendenciu sa vyjadrovat ked nijak nepomozu? Je to kompenzovanie si nejakych svojich komplexov? Velakrat som tu videl, niekto zalozi vlakno, polozi otazku (aj debilnu) napise ako prvy jozko blablabla velmi vtipnu reakciu nie k veci a uz pise jurko hahahaha a opat mimo.....a uz to ide.....potom sa nejaky zaciatocnik boji aj polozit otazku aby ho nejaky pokrocily nedodrbal...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()