som uplne zacinajuci fotograf a problem mi robia tieto pojmy, ktore sa tu casto vyskytuju ...nieco som si nasla aj na internete ale jednoducho potrebujem po lopate pocut to to vlastne ISO je a hlavne ako ho mozem nastavit .Ako nastavim vhodny expozicny cas a ako je to s clonou? dakujem
iste .. ale sa pýta aj kedy a ako ... môžeš odpovedať .-)
ja by som na to šiel prešibane - najprv by som si pozrel manuál k svojmu prístroju, zvyčajne sú tam aj popísané situácie k akým sa aká hodnota ISO hodí... a vo všeobecnosti - vonku slnečno, malá oblačnosť: 100 (resp. najnižšie možné ISO), vonku viac pod mrakom, vnútri cez deň: 200, vnútri večer: 400 (ak foťák málo šumí tak hoci aj 800) -asi takto v skratke.
Já Ti nevím Frenku. O mojom aparátnikovi tvrdia (zlé jazyky) že to je najlepší nešumič súčasnosti, ale nad 3200 aj tak nejdem ... len v sebaobrane ..
Ja si to tiež myslim, že to bude inak. Na k-x nepoužívam viac ako iso 1600. Ak bude k-5 mať odsumovanie lepsie vyriešene, tak to bude tiež ta použitelne hranica iso 3200 ako u nikon D7000.
...otazke je napodiv celkom komplikovana. Co je ISO je viac-menej intuitivne jasne. Ale ak by sme sa chceli dostat do suvislosti s expoziciou a expozimetriou, expozicnym stupnom (EV), kam napokon otazka smeruje, tak je to naozaj na knihu. Ja by som odporucal Velkoborský P., Vermouzek P., Exponometrie v analogove a digitalni fotografii. Tam je na danu temu vsetko
zdvojnásobená citlivosť ISO znižuje potrebný exp. čas na polovicu... to bolo tak ťažké toto napísať namiesto tých blbých rečí, páni?
Napísať to bolo určite jednoduché,no pochybujem,že osoba ktorej to bolo určené pochopila obsah tvojej vety.Tiež by som odporučil najskôr trocha beletrie,potom fotoškolu a až potom dávať otázky na fóre.
...otazke je napodiv celkom komplikovana. Co je ISO je viac-menej intuitivne jasne. Ale ak by sme sa chceli dostat do suvislosti s expoziciou a expozimetriou, expozicnym stupnom (EV), kam napokon otazka smeruje, tak je to naozaj na knihu. Ja by som odporucal Velkoborský P., Vermouzek P., Exponometrie v analogove a digitalni fotografii. Tam je na danu temu vsetko
dakujem za odpovede a rady ...knihu sa urcite chystam kupit ... viem,ze to chce vsetko cas a prax a ak som sa fakt spytala nieco nevhodne co do fora nepatri tak pardon .... na workshop by som rada len skoda, ze je v Blave
Napísať to bolo určite jednoduché,no pochybujem,že osoba ktorej to bolo určené pochopila obsah tvojej vety.Tiež by som odporučil najskôr trocha beletrie,potom fotoškolu a až potom dávať otázky na fóre.
mate pravdu ja ot teda vyskusam s nejakou knihou a potom budem len fotit a skusat ...a dkaujem za radu
ja by som na to šiel prešibane - najprv by som si pozrel manuál k svojmu prístroju, zvyčajne sú tam aj popísané situácie k akým sa aká hodnota ISO hodí... a vo všeobecnosti - vonku slnečno, malá oblačnosť: 100 (resp. najnižšie možné ISO), vonku viac pod mrakom, vnútri cez deň: 200, vnútri večer: 400 (ak foťák málo šumí tak hoci aj 800) -asi takto v skratke.
ano toto som si uz aj niekde precitala ...problem je ze ja neviem kde to mam nastavovat ...v ktorom rezime a ako ...
ty si blond alebo len profilovka? mas vobec fotoaparat? a ked mas tak si zober manual a precitaj to please... alebo chces tu naviazat znamost?
som blond mam fotoaparat ..manual mam precitany ale o tychto veciach tam toho moc nieje ...a nie znamost nechcem nadviazat ..chcela som len radu ..dakujem ti ta tvoja je skvela
som blond mam fotoaparat ..manual mam precitany ale o tychto veciach tam toho moc nieje ...a nie znamost nechcem nadviazat ..chcela som len radu ..dakujem ti ta tvoja je skvela
čo je to ISO
a vo všeobecnosti - vonku slnečno, malá oblačnosť: 100 (resp. najnižšie možné ISO), vonku viac pod mrakom, vnútri cez deň: 200, vnútri večer: 400 (ak foťák málo šumí tak hoci aj 800)
-asi takto v skratke.
Ja by som odporucal Velkoborský P., Vermouzek P., Exponometrie v analogove a digitalni fotografii. Tam je na danu temu vsetko
to bolo tak ťažké toto napísať namiesto tých blbých rečí, páni?
Ja by som odporucal Velkoborský P., Vermouzek P., Exponometrie v analogove a digitalni fotografii. Tam je na danu temu vsetko
a vo všeobecnosti - vonku slnečno, malá oblačnosť: 100 (resp. najnižšie možné ISO), vonku viac pod mrakom, vnútri cez deň: 200, vnútri večer: 400 (ak foťák málo šumí tak hoci aj 800)
-asi takto v skratke.
velke iso ju iba ak zašumuje
http://en.wikipedia.org/wiki/Isopropyl_alcohol
či
http://en.wikipedia.org/wiki/Isocyanate
alebo
http://en.wikipedia.org/wiki/Isocyanide
Ono je toho ešte viac, ale na začiatok ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa