Neviete náhodou niekto či je možné nejak napáliť České menu do D90?Angličtina je pre mňa hotové tabu.Fotím len krátko takže pre každú maličkosť musím študovať návod v priloženom manuále.Mám priatela cez počítače a vravel že by to bolo možné spraviť cez Nikoňácky servis.
tak to už je len vecou ústretovosti výrobcu či ti tam dá zrovna tvoj rodný jazyk, ja len vravím, že naučiť sa pár tech. výrazov v ENG nie je ťažké a ešte získaš výhodu máš totiž takmer 100% istotu že ak nie iný jazyk tak tá anglina tam bude prítomná vždy aj keby neviem čo bolo
No veď to práve hustím do seba .Čo iného mi ostáva
Na Hammeri je tiež tachometer v km/h a nie v mílach - aj keď ten čo má na Hamra by si to mohol prepočítať! Ako som písal vyššie, Olympus E500 neni \"kompík\" a bolo ich asi predaných menej ako Nikonov, ale bolo možné stiahnuť slovenčinu.
No D90 nieje vyžšia kategória,je to amatérskej triedy a prečo D3X má Češtinu?
lebo češi nerozumejú sami sebe. Oni nemajú basketbal ( ako všade na svete ) , ale košíkovou, nemajú futbal, ale kopanou .. atď ... A keď som jednému povedal ( pri fotení corgoňligy ) že \" ahoj kopálisto\" sa urazil .. Veď aký je to futbalista keď hrá kopanou\" ?! .-DDDD
lebo češi nerozumejú sami sebe. Oni nemajú basketbal ( ako všade na svete ) , ale košíkovou, nemajú futbal, ale kopanou .. atď ... A keď som jednému povedal ( pri fotení corgoňligy ) že \" ahoj kopálisto\" sa urazil .. Veď aký je to futbalista keď hrá kopanou\" ?! .-DDDD
Tiez som toho nazoru ze je trochu nepochopitelne preco Nikon nedava cestinu do najpredavanejsich zrkadloviek....ale tiez suhlasim ze clovek ktory sa uz fotografii trosku zaobera a ma precitane dake tie publikacie mu odborne terminy problem nerobia. Ale urcite na blizsie spoznanie svojho zrkadla a hlavne pri tych zlozitejsich nastaveniach by cestina pomohla,hlavne pri zaciatkoch.
\"kompakty sú pre amatérov a laikov, zrkadlá sú sú pre fotografov\"
Jasne ty ako si si kupil prve zrkadlo automaticky sa z teba stal \"iný\" fotograf ako ked si fotil na kompakt? Dobre som to pochopil? Preco teda vyrobcovia predavaju tzv. amaterske zrkadlovky??? A nie iba profesionalne? Ked vlastne fotit so zrkadlovkou ma narok iba clovek co vystudoval skolu fotenia a atd! Keby ste pred rokmi mali vsetko po rusky tak to by vas tu bolo dost reptacov, ale nejaka priblbla anglina je vam prirodzena. Halo, pre kazdy region by mala byt lokalizacia! Ja nezerem hamburgery niekde v usa! Naco su vsetky tie lokalne kancelarie? Naco maju pobocku u nas? Aby sedeli nariti, a brali platy za nic? Potom sa necudujem ze je to vsetko predrazene! Preco nestoji nova D5000 50€??? Jaj kecalkovia napisu vyvoj, a ja vamodpisem bla bla bla!
Jasne ty ako si si kupil prve zrkadlo automaticky sa z teba stal \"iný\" fotograf ako ked si fotil na kompakt? Dobre som to pochopil? Preco teda vyrobcovia predavaju tzv. amaterske zrkadlovky??? A nie iba profesionalne? Ked vlastne fotit so zrkadlovkou ma narok iba clovek co vystudoval skolu fotenia a atd! Keby ste pred rokmi mali vsetko po rusky tak to by vas tu bolo dost reptacov, ale nejaka priblbla anglina je vam prirodzena. Halo, pre kazdy region by mala byt lokalizacia! Ja nezerem hamburgery niekde v usa! Naco su vsetky tie lokalne kancelarie? Naco maju pobocku u nas? Aby sedeli nariti, a brali platy za nic? Potom sa necudujem ze je to vsetko predrazene! Preco nestoji nova D5000 50€??? Jaj kecalkovia napisu vyvoj, a ja vamodpisem bla bla bla!
S tými muchami to sedí - len tá rozdielna cena! Tiež mi to vadí, mám D3000 a hlavne keď sa ponáhľam mám problém. Je to trocha arogancia výrobcu. Predtým som mal Olympus, stačilo sa zaregistrovať na stránke výrobcu a dalo sa stiahnuť slovenčinu z netu rovno cez USB. Pri tom počte predaných Nikonov by to tiež nemal byť problém. Ešte otázka do fóra: čo na to jazykový zákon?
Jazykovy zakon asi nič. Ma navod v slovenčine/češtine? Ma. To by museli aj v autach potom ponahravať slovenčinu, aj do tych GPS-iek čo tam su natvrdo namontovane.
Ja mám D5000 a tiež riešim tento problém! Ide iba o to, že je 21. storočie a už by mohol byť nejaký uživateľský komfort štandartom! Načo sú všetky tie regionálne kancelárie, keď nie sú schopné nejakého kreatívneho myslenia! Každý kompakt od Nikonu sa chvasce cz menu, ale prístroje ktoré stoja 600€ NIČ!!!
v 21. prvom storoci sa ocakava znalost aspon jedneho svetoveho jazyka pomaly uz aj od opice...
Na Hammeri je tiež tachometer v km/h a nie v mílach - aj keď ten čo má na Hamra by si to mohol prepočítať! Ako som písal vyššie, Olympus E500 neni \"kompík\" a bolo ich asi predaných menej ako Nikonov, ale bolo možné stiahnuť slovenčinu.
......lesn van:......svič yor batn on..........ček yor displej if is iluminejtid....svič yor batn of.............sakses!......yu nou tu operejt yor kemra....
v 21. prvom storoci sa ocakava znalost aspon jedneho svetoveho jazyka pomaly uz aj od opice...
Kolko jazykov asi tak ovlada nejaky amik? Mozem si typnut? Až na par výnimiek NULA! Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine a este jedna otazka, preco vsetky tie akoze najvyspelejsie staty si robia vlastne lokalizacie? Im uz netreba ovladat engličtinu?
Kolko jazykov asi tak ovlada nejaky amik? Mozem si typnut? Až na par výnimiek NULA! Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine a este jedna otazka, preco vsetky tie akoze najvyspelejsie staty si robia vlastne lokalizacie? Im uz netreba ovladat engličtinu?
České menu do D90
máš totiž takmer 100% istotu že ak nie iný jazyk tak tá anglina tam bude prítomná vždy aj keby neviem čo bolo
Lebo na mojej H1 Alpha je v míľach ...
A keď som jednému povedal ( pri fotení corgoňligy ) že \" ahoj kopálisto\" sa urazil .. Veď aký je to futbalista keď hrá kopanou\" ?! .-DDDD
A keď som jednému povedal ( pri fotení corgoňligy ) že \" ahoj kopálisto\" sa urazil .. Veď aký je to futbalista keď hrá kopanou\" ?! .-DDDD
Každý kompakt od Nikonu sa chvasce cz menu, ale prístroje ktoré stoja 600€ NIČ!!!
......lesn van:......svič yor batn on..........ček yor displej if is iluminejtid....svič yor batn of.............sakses!......yu nou tu operejt yor kemra....
Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine
D3X: Podporované jazyky
Angličtina, čínština (zjednodušená a tradičná), fínčina, francúzština, holandčina, japončina, kórejčina, nemčina, poľština, portugalčina, ruština, španielčina, švédčina, taliančina
Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine
D3X: Podporované jazyky
Angličtina, čínština (zjednodušená a tradičná), fínčina, francúzština, holandčina, japončina, kórejčina, nemčina, poľština, portugalčina, ruština, španielčina, švédčina, taliančina
iba by to prospelo a národ by sa takto nenásilne naučil čo-to z cudzieho jazyka
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa