Ked to pripojis na teleskop, tak urcite. Inak 35mm je v prepocte na kinofilm 52.5mm ohnisko, takze to budes mat cca akoby si sa na mliecnu drahu pozeral volnym okom.
Ďalší problém je ten, že keď chceš nafotiť mliečnu dráhu, aby na fotke bolo jasné že to je mliečna dráha a nie kruhové dráhy hviezd, tak na to budeš ešte potrebovať bazmek na kompenzáciu otáčania zeme.
Ďalší problém je ten, že keď chceš nafotiť mliečnu dráhu, aby na fotke bolo jasné že to je mliečna dráha a nie kruhové dráhy hviezd, tak na to budeš ešte potrebovať bazmek na kompenzáciu otáčania zeme.
netreba ti bazmek na kompenzaciu. Staci, ked uzavierka bude kratsia ako 30sec -- ISO treba vyssie. Ked toto je na f3.5, tak s f1.8 to bude fajn. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/233140/mliecna-cesta/ Skor je problem problem presne zaostrit na nekonecno pri f1.8
35mm je podľa mňa príliš veľa. Hviezdy síce uvidíš, ale nedokážeš rozlíšiť, či je to Mliečna cesta, bude to iba fotka hviezd a nič viac. Na jej zachytenie potrebuješ niečo ultra široké. Keď si pozrieš odkaz, čo ti poslal LENCO, tak tam sa fotilo na 10mm.
Ked to pripojis na teleskop, tak urcite. Inak 35mm je v prepocte na kinofilm 52.5mm ohnisko, takze to budes mat cca akoby si sa na mliecnu drahu pozeral volnym okom.
volne oko "priblizuje" jedna ku jednej s cca 50mm. A milimetre su milimetre, nedaju sa prepocitat len orezat alebo neorezat
35mm je podľa mňa príliš veľa. Hviezdy síce uvidíš, ale nedokážeš rozlíšiť, či je to Mliečna cesta, bude to iba fotka hviezd a nič viac. Na jej zachytenie potrebuješ niečo ultra široké. Keď si pozrieš odkaz, čo ti poslal LENCO, tak tam sa fotilo na 10mm.
35mm nebude veľa. Určite je lepšie fotiť s krátkym ohniskom, pretože sa dá použiť dlhší čas. S 550d a Pentacon 3.5/30 môžem zo statívu max 10s. Pri dlhšom ohnisku zas bude detailnejšie vidno hmloviny (ak nejaké bude za tak krátky čas vidno). Ukážky foto Pentacon 30mm www.ephoto.sk/uzivatel/uzivatel-130102045860642/fotografie/237679/mliecna-cesta/ a 50mm http://img194.imageshack.us/img194/8098/img5698sf.jpg (ISO 1600, 120sec)
Blackman: je to veľké obmedzenie, ak teleskop nemám? trnavsky: pravdepodobne aj môj, oproti bývalému 18-105 je ten rozdiel pomerne značný... lenco: možno sa mýlim, ale problém v zaostrovaní na nekonečno nevidím...je tu možnosť si to skontrolovať cez Live View, alebo nie?
ze bazmek . Vola sa to paralakticka montaz a musi byt pohanana hodinovym strojom. Hlavna osa tejto montaze je nasmerovana na bod blizko Polarky, resp, je rovnobezna so zemskou osou. Ze bazmek kua uz ma brucho boli od smiechu
presne tak, v pripade 50mm ide iba o neskreslene podanie perspektivy pri tomto ohnisku. Objektiv ktory by zobrazoval realisticky pohlad ludskeho oka a to nielen v pripade perspektivy ale aj uhlu zaberu este nikto na svete nevyrobil..
ze bazmek . Vola sa to paralakticka montaz a musi byt pohanana hodinovym strojom. Hlavna osa tejto montaze je nasmerovana na bod blizko Polarky, resp, je rovnobezna so zemskou osou. Ze bazmek kua uz ma brucho boli od smiechu
Podľa mňa bazmek je úplne bežné hovorové slovo, synonym pre "také oné" Inak z lingvistického pohľadu nie som si istý, či toto slovo vyujadruje podstatu veci. Konzultoval som to dokonca s originál maďarmi a bolo mi povedané, že originál maďarská predloha je "bazd meg", čo v preklade do napr. angličtiny znamená "fuck you".
Nikon 35mm f1,8G - Milky Way
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/233140/mliecna-cesta/
Skor je problem problem presne zaostrit na nekonecno pri f1.8
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/astrofotografia/
trnavsky: pravdepodobne aj môj, oproti bývalému 18-105 je ten rozdiel pomerne značný...
lenco: možno sa mýlim, ale problém v zaostrovaní na nekonečno nevidím...je tu možnosť si to skontrolovať cez Live View, alebo nie?
Inak z lingvistického pohľadu nie som si istý, či toto slovo vyujadruje podstatu veci. Konzultoval som to dokonca s originál maďarmi a bolo mi povedané, že originál maďarská predloha je "bazd meg", čo v preklade do napr. angličtiny znamená "fuck you".
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa