Zdravim, chcem si kupit FF fotak a rozhodujem sa medzi Nikonmi D600/700/800, no ked pozeram slovenske aj zahranicne recenzie nevedia sa jednohlasne dohodnut ktory z dvojice D800/D700 je lepsi respektive ktory sa viac oplati. Je mi jasne ze D800 je lepsi stroj no D700 je o 700-800 € lacnejsi a pri niektorych recenziach sa mi zdalo ze snimky z neho su krajsie a navyse asi nebude taky narocny na kvalitu objektivov. D600 je zas novinka a paci sa mi pri nej ze nieje taka obrovska ako D800 a pritom ma 90% jej funkcii. No prve recenzie ukazu. Fotim najcastejsie krajinky a zatisia, street foto, obcas portrety a nocnu oblohu (hviezdy, mesiac). Prosim o nazory hlavne ludi co presli z D700 na D800.
A to si este nevidel chlapika s D800 + top sklami co fotil v P mode a auto ISO....
Videl. Ja mam D3s, D700, D300, D7000 + top skla a v Pohode fotim na P (ako Profesional) a auto ISO ... ked mi to vyhovuje. Je na tom nieco zle? Ak ano, Prelepim si okrem loga Nikon aj rezim P aby ma znalci typu Janko Hrach Photography nemali za Paka
Werdza suhlasim skoro zo vsetkym ale o vyroku "full frejm je už iný level, ktorý si aspoň podľa mňa treba fotograficky nejak zaslúžiť" musim polemizovat.
Ked si kupim Porsche 911 GTIXHZDS musim si ho tiez jazdecky nejak zasluzit? Nestaci ze nan mam financie a budem sa s nim vozit do Lidla a spat? O tom ze pojdem cely cas na dvojke a nevyuzijem jeho potencial sa samozrejme nebavim ...
presne tak, kto ma financie nech si kupi aj D4, nas do toho absolutne nic.......polemizovat, ze naco je niekomu FF, je podla mna pekna blbost, chcem D800, kupim a fotim, a aj ked niekomu bude stat v skrini, nas do toho absolutne nic dobre svetlo prajem
Nech si každý kúpi po čom mu srdce piští. To nech nikoho nese...e, pokým s tým nebude inému ubližovať, mlátiť ho po hlave...napr. Tak čo ? Je to jeho osobná vec.
Videl. Ja mam D3s, D700, D300, D7000 + top skla a v Pohode fotim na P (ako Profesional) a auto ISO ... ked mi to vyhovuje. Je na tom nieco zle? Ak ano, Prelepim si okrem loga Nikon aj rezim P aby ma znalci typu Janko Hrach Photography nemali za Paka
Myslis si ze dakoho zaujima ako fotis prave ty?! Mna urcite nie! Prelepuj si cokolvek a akokolvek. Ved je to tvoje. Mam fakt v Pecku co si kto, s cim a ako foti.
Zi a nechaj zit. To bola myslienka mojej poznamky ale ty si to pochopil uplne naopak.
Werdza suhlasim skoro zo vsetkym ale o vyroku "full frejm je už iný level, ktorý si aspoň podľa mňa treba fotograficky nejak zaslúžiť" musim polemizovat.
Ked si kupim Porsche 911 GTIXHZDS musim si ho tiez jazdecky nejak zasluzit? Nestaci ze nan mam financie a budem sa s nim vozit do Lidla a spat? O tom ze pojdem cely cas na dvojke a nevyuzijem jeho potencial sa samozrejme nebavim ...
Veď keď niekto na niečo má prachy a chce to, nech si to kúpi, aj keď to nevyužije naplno. Kľudne nech si autor príspevku full frejm kúpi, v tom mu nik nebráni. Pre autora príspevku by aj tak bolo asi najlepšie môcť si aspoň na pár fotografii vyskúšať spomínané fotoaparáty, alebo aspoň jeden, ktorý sa mu pozdáva zatiaľ najviac a tak sa rozhodnúť.
Veď keď niekto na niečo má prachy a chce to, nech si to kúpi, aj keď to nevyužije naplno. Kľudne nech si autor príspevku full frejm kúpi, v tom mu nik nebráni. Pre autora príspevku by aj tak bolo asi najlepšie môcť si aspoň na pár fotografii vyskúšať spomínané fotoaparáty, alebo aspoň jeden, ktorý sa mu pozdáva zatiaľ najviac a tak sa rozhodnúť.
Ach nabuduce sa nebudem nikoho radsej nic pytat. Nikto nebude aspon musiet spochybnovat moje znalosti vo foteni alebo to kedy a ci vobec si zasluzim FF fotak. Chcel som 3-4 odpovede od ludi co maju skusenosti s fotakmi o ktorych som pisal no namiesto toho sa tu az na jednu-dve vynimky rozoberalo nieco uplne ine.
Ach nabuduce sa nebudem nikoho radsej nic pytat. Nikto nebude aspon musiet spochybnovat moje znalosti vo foteni alebo to kedy a ci vobec si zasluzim FF fotak. Chcel som 3-4 odpovede od ludi co maju skusenosti s fotakmi o ktorych som pisal no namiesto toho sa tu az na jednu-dve vynimky rozoberalo nieco uplne ine.
Tak si mohol dať názov príspevku Rozdiel medzi D600/D700/D800, vaše skúsenosti. Alebo niečo také, určite by si to vo fóre podľa názvu všimol aj niektorí z majiteľov daného fotoaparátu.
Tak si mohol dať názov príspevku Rozdiel medzi D600/D700/D800, vaše skúsenosti. Alebo niečo také, určite by si to vo fóre podľa názvu všimol aj niektorí z majiteľov daného fotoaparátu.
Nazov temy je FF pre amatera nie pre zaciatocnika. Vo foteni sa uz nejaku dobu pohybujem takze niesom zaciatocnik ale ani sa tym nezivym takze niesom profesional. Som amater lebo fotenie je moje hobby a moja radost ktorou by som sa raz chcel aj zivit.
Podla vyber medzi D600, D700 a D800 je hlavne o peniazoch....ked ich mas dostatok tak neries a kup D800. I tak nasledne na to ta caka vacsia investicia...kupa objektivov. Ked chces usetrit kazde euro ta kup D700.
Podla vyber medzi D600, D700 a D800 je hlavne o peniazoch....ked ich mas dostatok tak neries a kup D800. I tak nasledne na to ta caka vacsia investicia...kupa objektivov. Ked chces usetrit kazde euro ta kup D700.
Ide o to ze nova D700 sa uz takmer neda zohnat no ja som nasiel obchod kde maju este par poslednych kuskov kedze z druhej ruky nerad kupujem. Preto som chcel vediet aky je rozdiel ci si mam teraz kupit 700 ci pol roka posetrit na 800.
na krajinky bude lepsia D800, na street foto D700. Tak rozhodni sa. Mozno Ti pomoze tento link http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d800-d800e Mas moznost usetrit 1000e... siel by som do D700 (nova). Za usetrene peniaze kupis nikkor af-s 16-35/4 VR (krajinky) a nikkor af-s 50/1.8 (street foto)
FF pre amatera
To nech nikoho nese...e, pokým s tým nebude inému ubližovať, mlátiť ho po hlave...napr. Tak čo ?
Je to jeho osobná vec.
Zi a nechaj zit. To bola myslienka mojej poznamky ale ty si to pochopil uplne naopak.
Doporucujem:
www.ephoto.sk/fototechnika/novinky-tlacove-spravy/novy-hasselblad-h5d/
Co sa tam bude zahadzovat s nejakym srotom, ked si nieje isty ;D
Ked chces usetrit kazde euro ta kup D700.
Ked chces usetrit kazde euro ta kup D700.
http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d800-d800e
Mas moznost usetrit 1000e... siel by som do D700 (nova). Za usetrene peniaze kupis nikkor af-s 16-35/4 VR (krajinky) a nikkor af-s 50/1.8 (street foto)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa