Ahojte, mozte mi niekto poradit ci niekde v nastaveniach sa neda nieco spravit so sumom? Je to moj druhy fotak po 1100d, vcera som bol fotit, zamracene, svetelne podmienky otrasne..dal som ISO 800 a ked som pozeral fotky tak otrasny sum, robi to aj pri ISO 400 to neni normalne aby fotak o niekolko tried lepsi ako 1100d mal taky sum.....neda sa to niekde zmenit? Nastavit?
stratis detaily a nemas nad tym kontrolu....fotit do RAW a ak je potrebne odsumovat v PC...
Ok mozno som puntickar a to ISO neni take strasne ako to vidim ja, ok zajtra sem nahodim foto.Ale som si myslel ze ked vydrbem za fotak 900 evri tak by pri relativne nizkom ISO nemal byt taky sum.na keru rit je potom ISO 6400 a zvysenie na 12000nieco.....ok da sa pouzit stativ, kablova spust, blesk a dlhsi cas ale neriesi to preco to proste sumi.....ok fotenie portretu v tmavom parku skusil som ist dnes bez stativu a s jednym externym bleskom a bolo tam take sero, ze napriek clone 4 ohniska 50 mm som proste musel mat ISO aspom 600 a sum je aj tam.....ok mozno to porovnavam s predchadzajucim fotakom 1100d kde som mal max ISO 200 a ked nebolo svetlo proste som nefotil
Redukcia sumu pri dlhych expoziciach LENR pracuje odlisne ako redukcia sumu pri vysokych ISO. Redukcia sumu pri vysokych ISO sa aplikuje na obraz z procesora fotoaparatu pri prevode z RAW do JPEG. Teda ak je zapnuta redukcia sumu pre vysoke ISO, jej efekt bude viditelny len v pripade, ze fotis do JPEG. V pripade fotenia do RAW nema redukcia sumu pri vysokom ISO na RAW ziaden ucinok. Ale redukcia sumu dlhych expozicii sa prejavi uz v odsumenom RAWe, pretoze pracuje na uplne inom principe.
no jo clovek sa uci, ja som to fotenie zjavne posral tym ze som mal ISO 800 clonu som mal nejaku nizsiu ( menej ako f5,6) a cas som mal az nejakych 1/600nieco....kedze som mal ohnisko 50 mm mohol som dal kludne ISOmax 400 znizit cas pri ohnisku 50mm udrzatelny z ruky nad 1/50 a ak by som dal clonu 2,8 tak to mohlo byt niekde inde
Ja len preto lebo si písal foť do rawu a šum odstrániš pp... Ak ti nezáleží na kvalite kľudne, no napr. pri foto nocnej oblohy chcem vidieť ako budeš použivať v ps klonovacie razítko napr. Narážam na to, že najjednoduchšie je šum odstrániť úžasné priamo vo fotaku, nevýhoda je pri dlhých expo, ale to určité vieš...
Ja len preto lebo si písal foť do rawu a šum odstrániš pp... Ak ti nezáleží na kvalite kľudne, no napr. pri foto nocnej oblohy chcem vidieť ako budeš použivať v ps klonovacie razítko napr. Narážam na to, že najjednoduchšie je šum odstrániť úžasné priamo vo fotaku, nevýhoda je pri dlhých expo, ale to určité vieš...
ano, pri dlhych expo je redukcia sumu LENR aj podla mojich skusenosti v tele fotaku (u Canonu) najlepsia, co sa tyka zachovania kresby, pretoze ako som pisal vyssie, pracuuje uplne inak ako ostatne denoise softvery, ktore sucasne vyhladzuju struktury a nicia kresbu ...
Canon 60d a sum
Redukcia sumu pri dlhych expoziciach LENR pracuje odlisne ako redukcia sumu pri vysokych ISO. Redukcia sumu pri vysokych ISO sa aplikuje na obraz z procesora fotoaparatu pri prevode z RAW do JPEG.
Teda ak je zapnuta redukcia sumu pre vysoke ISO, jej efekt bude viditelny len v pripade, ze fotis do JPEG. V pripade fotenia do RAW nema redukcia sumu pri vysokom ISO na RAW ziaden ucinok.
Ale redukcia sumu dlhych expozicii sa prejavi uz v odsumenom RAWe, pretoze pracuje na uplne inom principe.
http://sites.google.com/site/rbrunovsky/blog/dlhocasovaexpoziciaanoisereduction
Narážam na to, že najjednoduchšie je šum odstrániť úžasné priamo vo fotaku, nevýhoda je pri dlhých expo, ale to určité vieš...
Narážam na to, že najjednoduchšie je šum odstrániť úžasné priamo vo fotaku, nevýhoda je pri dlhých expo, ale to určité vieš...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa