Fórum » Digitálne zrkadlovky

Canon 7D a velky sum pri nizkom ISO

Saaw
2012-12-22 22:18:04+01
Ahojte,
dva tyzdne dozadu som si kupil 7Dcko. Po vycvakani prvych fotiek som zostal zarazeny kvalitou. Fotky mierne neostre, dost "soft" a hlavne velmi zasumene, resp skor zazrnene.. Fotim do rawu a i vo fotaku a i v pc je to zrno naozaj velmi viditelne i pri velmi nizkom iso, dokonca uz od iso 100 je vidiet sum. Prikladam jednu fotku, pri 100% je tam dobre vidiet zrno, konkretne na hlave chlapika nalavo, tak isto na svetlej stene, na zaluziach na dreve tych stolov.... proste ta fotka je v podstate nepouzitelna.. a to bolo ISO 400 pri f2,8 1/100... pri vyssom ise je to este horsie. viete pls poradit ci to je vlastnost vsetkych 7d alebo je s mojou nieco v neporiadku? je na to nejake riesenie? viem ze post procesom sa to da do urcitej miery odstranit, ale nie je to idealne a hlavne ked nafotim kvantum fotiek tak kazdu jednu odsumovat, tak to je smrt.. 7d mi vystriedalo 40d ktora nie je boh vie aky sampion v noise performance, ale fotky z nej su omnoho menej zasumene, ostrejsie, proste krajsie.. som naozaj velmi sklamany vykonom 7dcka.. viete pls dat nejake rady? dikes
http://uloz.to/xwzFTDw/mg-0291-1-cr2

tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:30:30+01
no ano ..tak ti poviem..kto nevidi ten sum na iso 200 uz na 7D tak je slepy canonista ktory sa bude zastavat canonu aj keby mraky padali kamos Tomas Pauko ..pozri si jeho fotky na nete, kupil si 7D ked vyslo uplne nove a boli sme spolu na jednom foteni v lese a hned po tom foteni ho predal presne kvoli tomu ze sumelo ako prasa..trapny fotak ktory sice je pekne utesneny a posobivy na pohlad ale zial cip je tam totalne nedokonceny ale hlavne ze canon zarobil nacas dnes uz to nie je v cropovych fotakov o kvalite ale o tom aby to vyslo nacas kedy je to ocakavane...od canona by som bral jedine fullframe alebo sa potom nestazoval..To ze 7D sumi na iso 100 je absolutne normalna vec a preto poznam vela ludi ktori sa 7d urychlene zbavili ....

tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:33:41+01
a to si este predstav ze znamy taliansky fotograf Juza si tiez kupil 7D ked bolo nove na trhu..ospevoval ho (traapne to bolo) aky uzasny fotak ..a tiez si chudak nevsimol ze kvalita jeho fotiek isla rapidne dolu..aj som mu to chcel napisat v sukromnej sprave nech sa zobudi ale nejak bol zaslepeny a ten sum na fotkach nevidel...neviem no ..nove fotaky robia s ludmi divy..zalepia im totiz oci a sudnost

DEVOTEE
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:45:47+01
príspevok od: tomatito
no ano ..tak ti poviem..kto nevidi ten sum na iso 200 uz na 7D tak je slepy canonista ktory sa bude zastavat canonu aj keby mraky padali kamos Tomas Pauko ..pozri si jeho fotky na nete, kupil si 7D ked vyslo uplne nove a boli sme spolu na jednom foteni v lese a hned po tom foteni ho predal presne kvoli tomu ze sumelo ako prasa..trapny fotak ktory sice je pekne utesneny a posobivy na pohlad ale zial cip je tam totalne nedokonceny ale hlavne ze canon zarobil nacas dnes uz to nie je v cropovych fotakov o kvalite ale o tom aby to vyslo nacas kedy je to ocakavane...od canona by som bral jedine fullframe alebo sa potom nestazoval..To ze 7D sumi na iso 100 je absolutne normalna vec a preto poznam vela ludi ktori sa 7d urychlene zbavili ....
7D velka spokojnost nemenil by som, vydareny fotak

tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:45:51+01
poradim ti ..skus na tuto zlu skusenost zabudnut a predaj to cim skor mozes...kup si nejaky fullframe...

DEVOTEE
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:46:41+01
príspevok od: Saaw
Ahojte,
dva tyzdne dozadu som si kupil 7Dcko. Po vycvakani prvych fotiek som zostal zarazeny kvalitou. Fotky mierne neostre, dost "soft" a hlavne velmi zasumene, resp skor zazrnene.. Fotim do rawu a i vo fotaku a i v pc je to zrno naozaj velmi viditelne i pri velmi nizkom iso, dokonca uz od iso 100 je vidiet sum. Prikladam jednu fotku, pri 100% je tam dobre vidiet zrno, konkretne na hlave chlapika nalavo, tak isto na svetlej stene, na zaluziach na dreve tych stolov.... proste ta fotka je v podstate nepouzitelna.. a to bolo ISO 400 pri f2,8 1/100... pri vyssom ise je to este horsie. viete pls poradit ci to je vlastnost vsetkych 7d alebo je s mojou nieco v neporiadku? je na to nejake riesenie? viem ze post procesom sa to da do urcitej miery odstranit, ale nie je to idealne a hlavne ked nafotim kvantum fotiek tak kazdu jednu odsumovat, tak to je smrt.. 7d mi vystriedalo 40d ktora nie je boh vie aky sampion v noise performance, ale fotky z nej su omnoho menej zasumene, ostrejsie, proste krajsie.. som naozaj velmi sklamany vykonom 7dcka.. viete pls dat nejake rady? dikes
zlepši pp a budes mat fotky hladke jak decka prdelka :!)

tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:46:51+01
ja napriklad predtym nez investujem "8 kil" do fotaka tak si najpv zasadne pozriem 20 recenzii a hlavne fotky v plnej velkosti pri kazdom iso..potom ma nemozu taketo veci zaskocit

tomatito
ocenenie redakciou 2012-12-22 22:50:49+01
budes mat fotky hladke ako detska prdelka bez detailov

Saaw
2012-12-22 22:59:32+01
full frame mam na plane casom.. ale momentalne v tejto cenovej kategorii, alebo aspon teda do 3000 nie je full frame ktory by mal funkcie 7dcka.. proste ked by bol 7d full frame tak je to fakt to najlepsie co si mozem priat.. 1d drahe, 5d pomaly burst atd.... dalsia vec su objektivy, ze zatial mam vsetko ef-sky a takyto okamzity prechod na full frame by bol financna smrt... obzvlast ked to mam ako hobby.. preto pomalicky idem vymienat objektivy za efka... a nakoniec pride telo full frame, snad dovtedy canon spravi fotak ktory bude splnat vsetko co pozadujem a nebude stat ako male rodinne auto... viem ze tu je 6d ale ten fotak je bullshit...

zolec
ocenenie redakciou 2012-12-22 23:01:44+01
Neopustaj sa, RAW je na to, aby sa nasledne spracoval, tej fotke nic nie je, ma na tych iso 400 normalny sum, aky maju vsetky APSC zrkadlovky.. http://www.uschovna.cz/download/L12F8W94N5FR73SZ-AT6/WRDFZFEMMZ

MatoBello
2012-12-22 23:25:43+01
Ahojte,
Canon 7D šumí ako všetky APSC fotoaparáty. Nechápem že prečo od toho každý očakáva že to nebude šumieť - veď to má malý čip. Ak chce človek bez šumu tak nech si zaobstará FF. Tú fotku treba odšumiť, doostriť a bude v rámci APSC ok. treba si ešte uvedomiť že 7D má dva roky anie je to žiadna novinka.

drago999
2012-12-22 23:26:31+01
aj ja mam 7D tyzden a ziadny viditelny sum nevidim ani na iso 800 alebo 1000...
ten ty typek co tu carbe je riadne zarity nikonista asi ma nejake komplexy...7D je naj co si si mohol kupit z cropu je to senzacny fotak...neviem co maju vsetci s tym sumom na co ti je 100 % nahlad nerozumiem... na tej fotke ziadny vyditelny sum nie je...

viking81
2012-12-22 23:34:04+01
k tejto teme tolko, fotak je tak dobry ako je jeho majitel....a ked nevies upravovat RAW a spracovavat foto...tak je chyba v tebe a nie v aparate....canon 7D nema problem so sumom do ISO800....ano je tam pri 100% zvacseni vidiet take zrnenie ale od sumu to ma daleko....dokonca v poho zvlada aj ISO 1600.... az nad tuto hodnotu zacinaju byt problemy...ako dokaz prikladam foto robene na ISO 800 (mierne odsumenie a doostrenie iba v RAW editore od canonu).....k ostrosti...18 MPix treba nakrmit dobrymi sklami....so 40D to nemozes porovnavat kedze mala rapidne menej MPix...teda mozes....ale porovnavaj potom adekvatny vyrez (zvacsenie) a nie oba na 100%...

viking81
2012-12-22 23:37:13+01
príspevok od: drago999
ten ty typek co tu carbe je riadne zarity nikonista asi ma nejake komplexy...7D je naj co si si mohol kupit z cropu je to senzacny fotak...neviem co maju vsetci s tym sumom na co ti je 100 % nahlad nerozumiem... na tej fotke ziadny vyditelny sum nie je...
pod toto sa podpisem....a len opravim ze tomatito nie je nikonista...pokial viem tak je canonista...ma myslim canon 5D mkI a neexistuje lepsi fotak ako ten jeho....takze tak je to s nim

yves998
2012-12-22 23:37:39+01
Ahojte,
aky mas objektiv?

MatoBello
2012-12-22 23:37:44+01
príspevok od: drago999
Ja tiež nechápem čo stále niekto rieši zo šumom 7D. Dajte si na dpreview.com porovnanie 7D, Nikon D 7000 a je to plus minus to isté. Jednoducho nie je to FF a vždy tam bude nejaký šum. A tiež si myslím že v rámci kategórie APSC sa dá ťažko kúpiť od anonu niečo lepšie ako 7D

viking81
2012-12-22 23:38:12+01
príspevok od: MatoBello
Canon 7D šumí ako všetky APSC fotoaparáty. Nechápem že prečo od toho každý očakáva že to nebude šumieť - veď to má malý čip. Ak chce človek bez šumu tak nech si zaobstará FF. Tú fotku treba odšumiť, doostriť a bude v rámci APSC ok. treba si ešte uvedomiť že 7D má dva roky anie je to žiadna novinka.
aj teba opravim....ma 3 roky...ak mi pamet sluzi....ja moj mam 2,5 a to uz bol viac ako pol roka na trhu ked som ho kupoval

viking81
2012-12-22 23:40:04+01
príspevok od: MatoBello
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_7D tak dokonca september 2009 cize 3 a 1/4 roka ma

bear
- moderator
2012-12-22 23:40:41+01
pri 100% zvacseni vystup zo 7D bez problemov pouzileny do ISO 200. Ak je dobry objektiv a svetlo, netreba nic upravovat. Do ISO 800 je to pouzitelne s rozumnou mierou postprocessingu aj na vacsie vytlacky. Toto su moje subjektivne hranice, niekto ich ma nizsie, niekto vyssie. Pri nizsom kontraste, alebo interierovom osvetleni sa sum zvysuje.

denySK
2012-12-22 23:43:37+01
príspevok od: viking81
k tejto teme tolko, fotak je tak dobry ako je jeho majitel....a ked nevies upravovat RAW a spracovavat foto...tak je chyba v tebe a nie v aparate....canon 7D nema problem so sumom do ISO800....ano je tam pri 100% zvacseni vidiet take zrnenie ale od sumu to ma daleko....dokonca v poho zvlada aj ISO 1600.... az nad tuto hodnotu zacinaju byt problemy...ako dokaz prikladam foto robene na ISO 800 (mierne odsumenie a doostrenie iba v RAW editore od canonu).....k ostrosti...18 MPix treba nakrmit dobrymi sklami....so 40D to nemozes porovnavat kedze mala rapidne menej MPix...teda mozes....ale porovnavaj potom adekvatny vyrez (zvacsenie) a nie oba na 100%...
nic v zlom, ale preco porovnavat adekvatny vyrez - zvecsenie? Ked sa canon rozhodol pre viac MPix do 7D tak moze sumet viac ako 10MPix na 40decku? Blbost, pri 100% nahlade treba sum porovnavat, na co mi je fotak z ktoreho 18Mpix fotky mam zmensovat na 10Mpix, to si hned mozem nechat 40decko za 3kila a pre takto zmensenu foto, ako si pridal, staci aj 30D a sum neuvidis....

Strana 1 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()