Trocha sa pohrávam s myšlienkou vymeniť Nikon D5100 za D5200. V dnešnej dobe sú cenové rozdiely nepatrné, avšak 5100 má Expeed 2 zatiaľ čo 5200 má Expeed 3. Máte nejaké praktické skúsenosti? Ako na potvoru nemôžem nájsť porovnávacie fotky týchto dvoch modelov navzájom. Respektíve či je ten Expeed 3 až natoľko dobrý že fakt stojí za to babrať sa s výmenou foťáku.
chod vyssie, pisal si tam, ze mu radim kupit drahy objektiv.. a neviem ake objektivy pouziva, ty vies? spominal, ze ma slusny arzenal apsc objektivov.. ked sa pozrieme aky fotoaparat pouziva, drahe objektivy urcite nema. chce obrazovu kvalitu, tu nedosiahne pri setaku ani s nastavenim obrazoveho profilu
Dovolím si tiež citovať autora: " Hlavne dynamický rozsah by som uvítal lepší."
Vieš mu teda prosím poradiť, ktorý objektív (ideálne nie drahý) mu vylepší ten dynamický rozsah snímača fotoaparátu?
Tak tak, presne ako píše Paladin. Ergonómia je v pohode. Mne po ergonomickej stránke vyhovuje tá D5100, čiže rád by som ostal v rade D5xxx. Riešim práve problém s tou ostrosťou. Najprv som myslel že to je moja chyba, potom som to zvaloval na sklo, ale keď si porovnám fotky, na nete, tak vidieť že D5100 až nechutne žehlí. Nebavíme sa o postprocesoch v počítači. Mňa zaujíma holý fakt, ako sa s fotkou vysporiada foťák v momente cvaknutia, nie ako sa s tým pobijem ja v počítači. V nastaveniach obrazového profilu bola ostrosť myslím na 4 z 9. To bola fotka úplne nekukateľná. Vyhulil som ostrosť na 8 z 9 a už je to....no povedzme lepšie než to bolo, ale zďaleka nie to, čo by som od zrkadlovky očakával. Všk posúďte sami že takáto kvalita fotky ako je u D5100 respektíve D7000 sa na zrkadlovku nepatrí. Typ D5600 neni dokonalý ale je o triedu inde než D5100. Vidieť to hlavne na ten kresbe ceruzkou, prípadne si pozrite hracie karty, alebo etiketa na víne.
PS: Ospravedlňujem sa za tie skoky. Najprv začínam o D5200, potom špekulujem D5300 a už sme na D5600.
kludne spekuluj, myslim ze to robi kazdy, ale myslim ze by si mal spekulovat inym smerom. Pozri ja som tak isto fotil s D7000 - pred tym som mal D40 a aj tam ma skor obmedzovalo uplne daco ine ako ostrost - ani objektivy neboli ziadne skvosty najviac som minul za 250 za tamron 70-300, lebo som si viac nemohol dovolit, (pozri si moje prve fotky), ale neostrost bola vacsinou moja chyba, pripadne front/back fokus ale to vidis ze je zaostrene mimo... cize ak sem das nejake fotky tak ti skor niekto poradi
toto je fotka z D7000 na iso1250 s objektivom tamron 70-300...nijak extra neupravovana a nedoostrovana...zda sa ti malo ostra?
Áno, len je tam to čo on očakával od zrkladlovky. Čo ja neviem úplne usúdiť aká je jeho predstava.
Ak mi objektív zle zaostrí ja osobne nemám problém s ostrosťou ale s tým že je zaostrené inde.
Každopádne môže to byť ako píšeš že ten pocit neostrých fotiek má kvôli zlému AF ale tu by mu zasa asi nepomhlo ak nastaví na JPEG vo foťáku väčšiu hodnotu ostrosti. Ak je zle zaostrené týmto problém podľa mňa nevyriešiš.
ja som narazal na ff/bf a prave pri nich pocit neostrosti vznika.. mal som d5100 a viem ze je prakticky nemozne, aby si, bez doladenia v servise, sadla s tromi svetlymi sklami..
ja som narazal na ff/bf a prave pri nich pocit neostrosti vznika.. mal som d5100 a viem ze je prakticky nemozne, aby si, bez doladenia v servise, sadla s tromi svetlymi sklami..
Ano žiaľ tam je to vecou náhody. Mal som D7000 s 3 pevnými sklami a tam bolo našťastie to dolanenie.
Sigma 24-70mm F2,8 DG OS HSM Art - Tamron SP 24-70mm f2,8 Di VC USD G2.. to su tie lacnejsie z drahsich
do kelu...preco si stale potrebujes dokazovat svoju pravdu? zasa to tu je zaspamovane, len preto ze potrebujes si presadit svoju pravdu a chytas sa nepodstatnych veci.
Paladin25 to dobre vysvetluje...naco sem pleties dalsie blbosti
Ano aj lepsi objektiv by mu rozhodne pomohol v ostrosti, ale aj vela dalsich veci ale pokial sem neda fotku tazko mu s dacim radit a rozoberat co je prenho lepsie....
Sigma 24-70mm F2,8 DG OS HSM Art - Tamron SP 24-70mm f2,8 Di VC USD G2.. to su tie lacnejsie z drahsich
Takže sklá s cenovkou 1000+ eur pre amatéra s D5100 nie sú drahé? Píšeš lacnejšie z drahších. Ale nie lacné. Pre veľmi veľa fotografov hlavne amatérskych je sklo s cenovkou 1000 EUR + už drahé.
Bude rozsah začínajúci na 35mm (v prepočte na apsc) a končiaci na 105mm dostačujúci? Obdivujem tvoj talent byť presvedčený o svojej pravde aj keď ani len netušíš aký rozsah zadávateľ tému využíva a čo vlastne fotí.
A si si vlasne istý že budú tebou navrhované zoomy lepšie ako pevné F 1,8 sklá ktoré užívateľ vlastný?
A ešte aby som nezabudol o koľko mu tebou navrhované sklo zlepší dynamický rozsah? Kedže nato si sťažoval a tieto sklá sú tvoja odpoveď na jeho potreby.
do kelu...preco si stale potrebujes dokazovat svoju pravdu? zasa to tu je zaspamovane, len preto ze potrebujes si presadit svoju pravdu a chytas sa nepodstatnych veci.
Ano aj lepsi objektiv by mu rozhodne pomohol v ostrosti, ale aj vela dalsich veci ale pokial sem neda fotku tazko mu s dacim radit a rozoberat co je prenho lepsie....
Potrebujes sa zase realizovat? Uz v zaciatku som napisal, ze sem nedal ziadnu fotografiu, nevieme o co mu vlastne ide. To dalej uz bolo iba medzi mnou a paladinym. Kedysi si napisal, ze nemam odvahu okomentovat tvoju fotografiu, tak ti ju teda okomentujem..
A zase to iste kurva je to drahe... si normalny? nech si zrata kolko ho stal ten arzenal setakov co ma a co je drahsie? Ty asi nevies co pises, objektiv ktory ma desat krat cistejsie sklo mu poskytne aj cistejsi obraz.
10x čistejšie sklo? Máš pre toto tvoje tvrdenie nejaký dôkaz? Či je to len jedna babka povedala?
Dajú mu tie zoomy lepší obraz ako tie pevné sklá? O kolko mu tie objektívy navýšia dynamický rozsah?
10x čistejšie sklo? Máš pre toto tvoje tvrdenie nejaký dôkaz? Či je to len jedna babka povedala?
Dajú mu tie zoomy lepší obraz ako tie pevné sklá? O kolko mu tie objektívy navýšia dynamický rozsah?
Kde ste nabrali, ze pevne skla maju lepsi obraz??? To je iba taka.. jedna babka na ephote povedala... Pozri na to tytove posledne foto, pevne sklo, tak zlu fotografiu je rarita najst. A za dalsie tie super setaky maju plastove skla, to vysvetluje kvalitu tej jeho fotografie. Ano, ten Tamron ma 10 krat cirejsie sklo ako ten plast.
Pytas sa vazne o kolko mu zvysia dynamicky rozsah? Skadial to mam vediet, pozri na tu jeho fotografiu a domysli si.
Kde ste nabrali, ze pevne skla maju lepsi obraz??? To je iba taka.. jedna babka na ephote povedala... Pozri na to tytove posledne foto, pevne sklo, tak zlu fotografiu je rarita najst. A za dalsie tie super setaky maju plastove skla, to vysvetluje kvalitu tej jeho fotografie. Ano, ten Tamron ma 10 krat cirejsie sklo ako ten plast.
Pytas sa vazne o kolko mu zvysia dynamicky rozsah? Skadial to mam vediet, pozri na tu jeho fotografiu a domysli si.
Vieš prosím ukázať nejaký text, článok, meranie kde mi dokážeš že tie skla v TAMRONE sú 10x čírejšie ako sklá v Nikone 85 1,8 ? Dosť ma to zaujalo.
Nič? Žiaden dôkaz? Ach prekvapivé. Vlastne pri tebe ani nie.
Tak ty tvrdíš že mu tieto objektívy zvýšia dynamický rozsah bez toho aby si vedel čokoľvek o tom s čím fotí. Nie ja.
To sú presne tie nezmysli, ktoré s teba robia miestneho šaša.
clovek sem pride po 2 mesiacoch a ziadna zmena..ze je blbec acton, to je kazdemu jasne.. ale ze sa vam chce s nim hadat a zabijat (po scitani tych minut a hodin) doslova dni svojho zivota, to uz nieste daleko od neho.. prepacte, ale je to tak.. . . "Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci" Jan Werich
Trocha sa pohrávam s myšlienkou vymeniť Nikon D5100 za D5200. V dnešnej dobe sú cenové rozdiely nepatrné, avšak 5100 má Expeed 2 zatiaľ čo 5200 má Expeed 3. Máte nejaké praktické skúsenosti? Ako na potvoru nemôžem nájsť porovnávacie fotky týchto dvoch modelov navzájom. Respektíve či je ten Expeed 3 až natoľko dobrý že fakt stojí za to babrať sa s výmenou foťáku.
Takže to môžme zhrnúť. Fatality dobre poradil nakalibrovať objektívy s telom, čo máš. Objektívy máš dobré, s niektorými fotia aj profesionálni fotografi. Tie dva zoomové sú dobré cestovateľské objektívy. 18-105 doporučujem len pre D5100. Rozlíšenie je už na hrane. Pre vyššie rady , by som doporučil Nikon AF-S DX 16-80mm f/2.8-4 E ED VR. Skús pozrieť na www. juzaphoto.com. Tam nájdeš porovnania, reálne fotky a recenzie. Vieš si vybrať rozsah, ktorý najviac používaš. Ak máš možnosť vymeniť telo rady D5000, tak vynechaj medzistupne a vyber D5600. Absenciu filtra by si mal reálne vidieť a viac pixelov sa hodí na orezy. Aj keď teraz používaš len Jpeg formát, to neznamená, že v budúcnosti nepoužiješ RAW a že sa to nenaučíš. Foť aj do RAW. Ak používaš JPEG, tak sú tam myslím tri voľby kvality. Zvoľ najvyššiu kvalitu. Ak neplánuješ prejsť na FF, tak rady typu objektívov FF od Gypseja s rozsahom 24-70(a viac) by som ignoroval - lebo reálny rozsah začínajúci u DX formátu by začínal na 35mm, drahší, ťažší - potenciál využiješ naplno len na FF. Zostavu objektívov, čo máš, je veľmi dobrá a dá sa s tým veľa žánrov zachytiť. Chýba ti tam len niečo na makro a ak chodíš do hôr, tak ešte ultraširokáč. A tie táraniny od Gypseja si nevšímaj. Univerzálny a najkvalitnejší objektív na všetko myslím ešte nevyrobili a to môže byť aj drahý ako tvrdí. Každý sa hodí na niečo iné. Ako neexistuje najlepšie auto(môže byť kľudne drahé), ale je určené na určitý účel. Nákladné na dopravu materiálu, osobné na prepravu osôb, športové na preteky, luxusné na prestíž. Taktiež aj GoPro kamerka(fotky ktoré tu dal Gypsejo ako etalón kvality) je primárne určená na video, ale vie aj fotiť. Samozrejme s kompromismi. Výsledok je samozrejme horší ako zo záklaďáku, lebo malý snímač a plastová optika sa mu nevyrovnajú. To nevyrovná ani soft Gopra, ktorý vyrovnáva jasy a čiernu na vyrovnaný histogram, že na rozlíšení HD je to pozerateľné.Ale v reálnom rozlíšení ani zďaleka. Želám ti nech sa ti podarí doladiť všetko k tvojej spokojnosti. A rád si pozriem výsledok.
Nikon D5100 vs D5200
a neviem ake objektivy pouziva, ty vies? spominal, ze ma slusny arzenal apsc objektivov.. ked sa pozrieme aky fotoaparat pouziva, drahe objektivy urcite nema.
chce obrazovu kvalitu, tu nedosiahne pri setaku ani s nastavenim obrazoveho profilu
Vieš mu teda prosím poradiť, ktorý objektív (ideálne nie drahý) mu vylepší ten dynamický rozsah snímača fotoaparátu?
https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d7000&attr13_1=nikon_d5300&attr13_2=nikon_d5500&attr13_3=nikon_d5600&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=100&attr16_2=100&attr16_3=100&normalization=full&widget=1&x=-0.6095755182625863&y=0.3197349042709868
PS: Ospravedlňujem sa za tie skoky. Najprv začínam o D5200, potom špekulujem D5300 a už sme na D5600.
Pozri ja som tak isto fotil s D7000 - pred tym som mal D40 a aj tam ma skor obmedzovalo uplne daco ine ako ostrost - ani objektivy neboli ziadne skvosty najviac som minul za 250 za tamron 70-300, lebo som si viac nemohol dovolit, (pozri si moje prve fotky), ale neostrost bola vacsinou moja chyba, pripadne front/back fokus ale to vidis ze je zaostrene mimo...
cize ak sem das nejake fotky tak ti skor niekto poradi
toto je fotka z D7000 na iso1250 s objektivom tamron 70-300...nijak extra neupravovana a nedoostrovana...zda sa ti malo ostra?
Ale zostat pri aps-c iba preto, ze ma slusny arzenal lacnych objektivov.. potom nikdy nedosiahnes obrazovu kvalitu ako pri FF.
Ak mi objektív zle zaostrí ja osobne nemám problém s ostrosťou ale s tým že je zaostrené inde.
Každopádne môže to byť ako píšeš že ten pocit neostrých fotiek má kvôli zlému AF ale tu by mu zasa asi nepomhlo ak nastaví na JPEG vo foťáku väčšiu hodnotu ostrosti. Ak je zle zaostrené týmto problém podľa mňa nevyriešiš.
Ale zostat pri aps-c iba preto, ze ma slusny arzenal lacnych objektivov.. potom nikdy nedosiahnes obrazovu kvalitu ako pri FF.
Doplním ti ale vedomosť na Nikon F Apsc vieš nasadiť aj Nikon F FF objektívy.
Takže ktorý mu zlepší dynamický rozsah?
Doplním ti ale vedomosť na Nikon F Apsc vieš nasadiť aj Nikon F FF objektívy.
Takže ktorý mu zlepší dynamický rozsah?
zasa to tu je zaspamovane, len preto ze potrebujes si presadit svoju pravdu a chytas sa nepodstatnych veci.
Píšeš lacnejšie z drahších. Ale nie lacné. Pre veľmi veľa fotografov hlavne amatérskych je sklo s cenovkou 1000 EUR + už drahé.
Bude rozsah začínajúci na 35mm (v prepočte na apsc) a končiaci na 105mm dostačujúci?
Obdivujem tvoj talent byť presvedčený o svojej pravde aj keď ani len netušíš aký rozsah zadávateľ tému využíva a čo vlastne fotí.
A si si vlasne istý že budú tebou navrhované zoomy lepšie ako pevné F 1,8 sklá ktoré užívateľ vlastný?
A ešte aby som nezabudol o koľko mu tebou navrhované sklo zlepší dynamický rozsah?
Kedže nato si sťažoval a tieto sklá sú tvoja odpoveď na jeho potreby.
zasa to tu je zaspamovane, len preto ze potrebujes si presadit svoju pravdu a chytas sa nepodstatnych veci.
Kedysi si napisal, ze nemam odvahu okomentovat tvoju fotografiu, tak ti ju teda okomentujem..
Ty asi nevies co pises, objektiv ktory ma desat krat cistejsie sklo mu poskytne aj cistejsi obraz.
Ano, ten Tamron ma 10 krat cirejsie sklo ako ten plast.
Ano, ten Tamron ma 10 krat cirejsie sklo ako ten plast.
Tak ty tvrdíš že mu tieto objektívy zvýšia dynamický rozsah bez toho aby si vedel čokoľvek o tom s čím fotí. Nie ja.
Vyjadruješ sa totiž k veciam, ktorým nerozumieš.
Vyjadruješ sa totiž k veciam, ktorým nerozumieš.
Aké má objektívy napísal aj tebe ale to by si musel vnímať realitu a svet okolo seba....
www.ephoto.sk/forum/8/32122/telekonvertor-phoenix/strana-1/#cid-383067
Vieš prosím ukázať nejaký text, článok, meranie kde mi dokážeš že tie skla v TAMRONE sú 10x čírejšie ako sklá v Nikone 85 1,8 ?
Či si opäť len mlel 2 na 3?
ale ze sa vam chce s nim hadat a zabijat (po scitani tych minut a hodin) doslova dni svojho zivota, to uz nieste daleko od neho..
prepacte, ale je to tak..
.
.
"Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci"
Jan Werich
Fatality dobre poradil nakalibrovať objektívy s telom, čo máš.
Objektívy máš dobré, s niektorými fotia aj profesionálni fotografi.
Tie dva zoomové sú dobré cestovateľské objektívy. 18-105 doporučujem len pre D5100.
Rozlíšenie je už na hrane. Pre vyššie rady , by som doporučil Nikon AF-S DX 16-80mm f/2.8-4 E ED VR.
Skús pozrieť na www. juzaphoto.com.
Tam nájdeš porovnania, reálne fotky a recenzie. Vieš si vybrať rozsah, ktorý najviac používaš.
Ak máš možnosť vymeniť telo rady D5000, tak vynechaj medzistupne a vyber D5600. Absenciu filtra by si mal reálne vidieť a viac pixelov sa hodí na orezy.
Aj keď teraz používaš len Jpeg formát, to neznamená, že v budúcnosti nepoužiješ RAW a že sa to nenaučíš. Foť aj do RAW.
Ak používaš JPEG, tak sú tam myslím tri voľby kvality. Zvoľ najvyššiu kvalitu.
Ak neplánuješ prejsť na FF, tak rady typu objektívov FF od Gypseja s rozsahom 24-70(a viac) by som ignoroval - lebo reálny rozsah začínajúci u DX formátu by začínal na 35mm, drahší, ťažší - potenciál využiješ naplno len na FF.
Zostavu objektívov, čo máš, je veľmi dobrá a dá sa s tým veľa žánrov zachytiť. Chýba ti tam len niečo na makro a ak chodíš do hôr, tak ešte ultraširokáč. A tie táraniny od Gypseja si nevšímaj.
Univerzálny a najkvalitnejší objektív na všetko myslím ešte nevyrobili a to môže byť aj drahý ako tvrdí.
Každý sa hodí na niečo iné. Ako neexistuje najlepšie auto(môže byť kľudne drahé), ale je určené na určitý účel. Nákladné na dopravu materiálu, osobné na prepravu osôb, športové na preteky, luxusné na prestíž.
Taktiež aj GoPro kamerka(fotky ktoré tu dal Gypsejo ako etalón kvality) je primárne určená na video, ale vie aj fotiť. Samozrejme s kompromismi. Výsledok je samozrejme horší ako zo záklaďáku, lebo malý snímač a plastová optika sa mu nevyrovnajú. To nevyrovná ani soft Gopra, ktorý vyrovnáva jasy a čiernu na vyrovnaný histogram, že na rozlíšení HD je to pozerateľné.Ale v reálnom rozlíšení ani zďaleka.
Želám ti nech sa ti podarí doladiť všetko k tvojej spokojnosti. A rád si pozriem výsledok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa