zdravim zas a znova, chcel by som sa spytat na par rad ohladom kupy D90 (na telo novej nemam, preto iba pouzitu).. chcem kupit iba telo a tak ma zaujima, kolko € maximalne by som mal vyhodit? moj predpokladany rozpocet bude 500€
Za 500 € nanajvýš pokiaľ nebude mať viac ako polroka a nafotených viac ako 5000 záberov. Ale D90 je už starší model. Pokiaľ bude už po záruke s nacvakanými viac ako 40000 zábermi, tak by som ju nebral za viac 350 €. Pokiaľ si však vysadený vyslovene na tento model, tak však môžeš byť ochotný zaplatiť viac. Ja som si pred rokom kúpil Canon 550D ale zvažoval som aj Nikon D90, no pre moje potreby mi vyšlo lepšie kúpiť 550D a priplatiť si za sklá. Čo sú tvoje dôvody práve pre D90, keď ťa brzdia peniaze?
Za 500 € nanajvýš pokiaľ nebude mať viac ako polroka a nafotených viac ako 5000 záberov. Ale D90 je už starší model. Pokiaľ bude už po záruke s nacvakanými viac ako 40000 zábermi, tak by som ju nebral za viac 350 €. Pokiaľ si však vysadený vyslovene na tento model, tak však môžeš byť ochotný zaplatiť viac. Ja som si pred rokom kúpil Canon 550D ale zvažoval som aj Nikon D90, no pre moje potreby mi vyšlo lepšie kúpiť 550D a priplatiť si za sklá. Čo sú tvoje dôvody práve pre D90, keď ťa brzdia peniaze?
skusenosti, tovar, ktory sa pokazil som poslal naspat (predajca mal feedback cez 95%) ale doteraz ani nahrada, ani peniaze spat.. Dovod preco chcem Nikon? Mal som aj Canon, potom Nikon, Nikon mi proste viac sedi a uz nechcem prejst na inu znacku..
skusenosti, tovar, ktory sa pokazil som poslal naspat (predajca mal feedback cez 95%) ale doteraz ani nahrada, ani peniaze spat.. Dovod preco chcem Nikon? Mal som aj Canon, potom Nikon, Nikon mi proste viac sedi a uz nechcem prejst na inu znacku..
ak si platil cez PayPal tak : 1. si nieco posral 2. neverim
So Slovakmi je to tak vzdy, kupujuci chce kupit hlboko pod cenu a predavajuci chce zas nadnodnotit a spolieha sa ze niekto sa uz len chyti, velmi tazko sa dohaduje, pritom staci si urobit prehlad cien napr na ebay... 40k expozicii je nic, garantovana hranica je podla nikonusa.com 100k, a to neznamena, ze pri 100001 expozicii sa nieco vylomi alebo praskne, moze to znamenat napriklad, ze cas 1/250 bude odrazu 1/249. niekedy je lepsie stavit na overene informacie, a nie domnienky.
myslis, ze dalsich 47k das za 2 tyzdne? ja mam D90 cca 13 mesiacov, ked som ho kupoval mal cez 2k expozicii, teraz sa blizi k 10k. zalezi ako casto fotis, ale ak nemas fotak pol dna v ruke, a necvakas kazdych 10 sekund, malo by ti to vydrzat viac ako rok - dva
ja netvrdim, ze pri 100K by mala uzavierka prestat ist, ale moze sa stat, ze prestane ist aj skor, vid: http://www.olegkikin.com/shutterlife/nikon_d90.htm
Ja som D90 kupoval niekedy v decembri a nebol velky problem zohnat telo za 550EUR a zohnat to mi trvalo asi tyzden. Este 15 mesiacov zaruka, nabehane 10 tisic, fyzicky stav bez problemov.
Myslim si ze nemas asi prehlad o D90 lebo by si netrebol taku blbost ako ze sa da kupit po vyprseni zaruky za 390€ je to velmi kvalitne telo sam ho pouzivam a pochvalujem si ho!Jeho cena pred rokom bola 800-viac eur len cisto za telo tam pochybujem ze po 2rokoch by klesna jeho cena na 350€
Myslim si ze nemas asi prehlad o D90 lebo by si netrebol taku blbost ako ze sa da kupit po vyprseni zaruky za 390€ je to velmi kvalitne telo sam ho pouzivam a pochvalujem si ho!Jeho cena pred rokom bola 800-viac eur len cisto za telo tam pochybujem ze po 2rokoch by klesna jeho cena na 350€
... pocita asi podla cenoveho vyvoja ojazdenych Canonov
Ja som napísal, že ja by som ho nekúpil, že on môže byť ochotný dať viac.
A prečo by som ho nekúpil, lebo nový stojí 650 € teraz a netrápi ma, že pred rokom stál 800 €. Proste za dvojročnú zrkadlovku po záruke nie som ochotný dať viac ako polovicu ceny novej. A to bez ohľadu na to, že D90 je výborný model.
A prečo by som ho nekúpil, lebo nový stojí 650 € teraz a netrápi ma, že pred rokom stál 800 €. Proste za dvojročnú zrkadlovku po záruke nie som ochotný dať viac ako polovicu ceny novej. A to bez ohľadu na to, že D90 je výborný model.
Od veci : Nikkor 17-35/2.8 bol predstaveny v roku 2001. Jeho cena bola vtedy 1350USD. Hadaj za kolko dnes kupis novy/ojazdeny?
... viem ze porovanvat sklo / dslr je irelevantne ale nedalo mi to?
To je tvoj nazor no mylsim ze s tou uvahou by si v tom pripade nikam nezasielho kupit zrkadlovku za 350€ to potom napr. D3000by si kupil po zaruke za 100€? je to smiesne ZRKADLOVKA ma aj po vyprsani zaruky stale vysoku cenu aj ked uz je davno out.
kupa pouzitej D90
chcel by som sa spytat na par rad ohladom kupy D90 (na telo novej nemam, preto iba pouzitu)..
chcem kupit iba telo a tak ma zaujima, kolko € maximalne by som mal vyhodit? moj predpokladany rozpocet bude 500€
Ja ano (eBay - zabralo mi to minutku) a vysledok je ze za 500 E (na eBay) nie je nic ...
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=147900
... za 500 Eciek 25.000 expo
Dovod preco chcem Nikon? Mal som aj Canon, potom Nikon, Nikon mi proste viac sedi a uz nechcem prejst na inu znacku..
za 425 Eciek, 53K expo
Dovod preco chcem Nikon? Mal som aj Canon, potom Nikon, Nikon mi proste viac sedi a uz nechcem prejst na inu znacku..
1. si nieco posral
2. neverim
... viem ze porovanvat sklo / dslr je irelevantne ale nedalo mi to?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa