Dokelu ja viem aký je medzi nimi rozdiel, len som chcela vedieť vaše možno skúsenosti ale vidím, že človek nenájde ochotu..
Ja som mal ochotu na dva clanky a 1000 odpovedi na tuto temu vo fore. Je to malo? Ako mame porovnavat nieco, co sa neda poriadne porovnat. Vyhody a nevyhody mas v clankoch. A jedine ty!!! si musis urcit priority. Pre mna je zrkadlovka volba c. 1 a pre teba ale moze byt ultrazoom omnoho uzitocnejsi. Takze keby som ti tu teraz povedal, bez vahania ber zrkadlovku, tak len slepo budes verit mojej volbe?
fakt blba otazka...ako ti tu Karol radil....precitaj forum....clanky....utried si TVOJE priority...porovnaj to s penazenkou a podla toho kup !!! ja by som nevahal ani sekundu a kupil zrkadlo...tebe mozno nesadne....ked zle podla mna kupis....budes mi potom nadavat ?
ejha ! toj e ale nahodicka aj ja rozmýšlam nad tymi dvoma !
zrkadlovka - lepsie ako hocjaky normalny fotacik ci uz kompakt alebo ultrazoom ( velky kompakt )
ten fuji - ultrazoom = kompakt -> nikdy nie lepsi ako zrkadlovka => nie
zrkadlovka - vyhody oproti kompaktoultrazoomom - > vsetko nevyhody oproti ---------- I I ----------- - > budes do toho vrazat viac penazit lebo stale budes nieco dokupovat ....
moja rada - uz len kvoli tomu ze rozmyslas ci zrkadlovka alebo kompakt - tak ber kompakt - nebudes mat fotak aspon na 2 casti ale bude krasne v celku
asi 10 rokov som fotil s Praktica MTL 5B ,potom som mal pauzu 5-6 rokov,prestal som s fotením.od vtedy sa vela zmenilo v dig.tech. a niektoré kompakty maju celkom pekne parametre.
asi 10 rokov som fotil s Praktica MTL 5B ,potom som mal pauzu 5-6 rokov,prestal som s fotením.od vtedy sa vela zmenilo v dig.tech. a niektoré kompakty maju celkom pekne parametre.
ked mas skusenosti s takymito vecickami, tak nechapem preco riesis kompakt, teda chapem, ak si chces len tak cvakat. to sa sice da aj so zrkadlovkou ale rozdiel je neporovnatelny, ide tam aj o hlbku ostrosti, rozostrenia pozadia, vies sa s tym viac vyhrat ako s kompaktom, po tom co mas za sebou by ti to malo byt myslim ze uplne jasne.... zrkadlovka je proste zrkadlovka
ked mas skusenosti s takymito vecickami, tak nechapem preco riesis kompakt, teda chapem, ak si chces len tak cvakat. to sa sice da aj so zrkadlovkou ale rozdiel je neporovnatelny, ide tam aj o hlbku ostrosti, rozostrenia pozadia, vies sa s tym viac vyhrat ako s kompaktom, po tom co mas za sebou by ti to malo byt myslim ze uplne jasne.... zrkadlovka je proste zrkadlovka
dakujem asi som sa teraz prebral z teho 5 rocneho spanku,idem na zrkadlovku !!!
dakujem asi som sa teraz prebral z teho 5 rocneho spanku,idem na zrkadlovku !!!
som rad z tvojej volby a aby si pocitil co najvacsi pozitok a nechces vrazat vela penazi kup si nejaky svetelny objektiv najlacnejsie su nikkor 35 f/1.8G a 50 f/1.8G (pozor - 50 1.8 je aj starsia verzia, teraz nedavno vysla tato nova s oznacenim G ) pre tvoje pripadne otazky aby si nezakladal zbytocne temy, tak ak budem vediet tak ti pomozem, ked tak mi napis spravu ak sa budes chcet daco spytat
som rad z tvojej volby a aby si pocitil co najvacsi pozitok a nechces vrazat vela penazi kup si nejaky svetelny objektiv najlacnejsie su nikkor 35 f/1.8G a 50 f/1.8G (pozor - 50 1.8 je aj starsia verzia, teraz nedavno vysla tato nova s oznacenim G ) pre tvoje pripadne otazky aby si nezakladal zbytocne temy, tak ak budem vediet tak ti pomozem, ked tak mi napis spravu ak sa budes chcet daco spytat
pokial chces usetrit tak urcite ber ultrazoom a pokial chces aj dost dobre fotky ber skvely program na upravu a kukaj rozdieli : ), profik zamaskuje skoro vsetko , no urcite zrkadlovka je lepsia, ale ako pisem pokial chces usetrit a nechodit o kilometer naviac lebo zapada slnko ber ultrazoom aby si to stihol : )
pokial chces usetrit tak urcite ber ultrazoom a pokial chces aj dost dobre fotky ber skvely program na upravu a kukaj rozdieli : ), profik zamaskuje skoro vsetko , no urcite zrkadlovka je lepsia, ale ako pisem pokial chces usetrit a nechodit o kilometer naviac lebo zapada slnko ber ultrazoom aby si to stihol : )
Prosím vás, ak máte niekto skúsenosti s oboma, ktorý je lepší?
D3000 je o hviezdnu galaxiu lepší pre mna a možno teda aj pre teba. Kup si D3000 má lepší obraz a dá ti väčšiu voľnosť pri fotení. Ale budeš si musieť naštudovať aspoň základy o fotení.
Nikon D3000 či Fuji Finepix HS 20?
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/strach-zo-zrkadlovky/
Porovnavat kompakt sp zrkadlovkou je nezmysel, je to velmi rozdielna konstrukcia. Asi nebudes porovnavat kabriolet s kombikom, alebo ano?
ten fuji - ultrazoom = kompakt -> nikdy nie lepsi ako zrkadlovka => nie
zrkadlovka - vyhody oproti kompaktoultrazoomom - > vsetko
nevyhody oproti ---------- I I ----------- - > budes do toho vrazat viac penazit lebo stale budes nieco dokupovat ....
moja rada - uz len kvoli tomu ze rozmyslas ci zrkadlovka alebo kompakt - tak ber kompakt - nebudes mat fotak aspon na 2 casti ale bude krasne v celku
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa