Fórum » Digitálne zrkadlovky

Nikon D700 vs. Canon 5D MK II

Wizik
Wizik 2011-09-13 19:33:21+02
Čaute,

možno v dohľadnej dobe budem kupovať dáky lepší foťák.
Neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvoma foťákmi. Ja viem, že sú to dva odlišné prístroje a každé má svoje plus a mínus, ale aj tak by som chcel od vás tip, alebo radu.

Fotiť chcem takmer všetko. Portréty, koncerty, krajinky, svadby (do budúcna), makro, šport, proste všetko čo sa nájde. Viem že Nikon má lepší AF systém a menej šumu, Canon je ľahší a má lepšie ovládanie. Na začiatok chcem kúpiť telo + 24-70 objektiv, casom 70-200 a ine. Prosim, odosobnite sa od toho, že kto máte aký foťák a komu nadržiavate. Ja mám teraz starý Canon 350D a prechod by mi nevadil, moc toho nemám, len seťák, 50mm f1.8 a 430 EX II.

haplo602
2011-09-14 10:19:00+02
Nikon je v tomto pripade vacsi univerzal:

1. Lepsi AF
2. Lepsi senzor co sa tyka citlivosti
3. CLS !!!

Canon ma skvelu obrazovu kvalitu a tam to konci (nehovorim ze D700 je na tom obrazovo zle, ale 5DII je na tom lepsie).

Wizik
2011-09-14 19:25:11+02
No vyzerá to teda na Nikon D700, ďakujem za rady !

Kaiman81
2011-09-14 20:42:05+02
príspevok od: Wizik
No vyzerá to teda na Nikon D700, ďakujem za rady !
Amatér a hneď do profi tela? hmmm priprav si hoooohne penazí na kvalitné sklá na FF

Marcel Rebro
2011-09-14 21:01:18+02
príspevok od: Kaiman81
Amatér a hneď do profi tela? hmmm priprav si hoooohne penazí na kvalitné sklá na FF
Poznam aspon tucet amaterov s profi fotakmi ... dufam ze parliament nemodifikoval trestny zakon a nie je to trestne ...

Kaiman81
2011-09-14 21:04:58+02
príspevok od: Marcel Rebro
Poznam aspon tucet amaterov s profi fotakmi ... dufam ze parliament nemodifikoval trestny zakon a nie je to trestne ...
to nieje,ale Profi telo a profi sklá nezaručia profi fotografie,poznám x ludí čo fotia s 350D profi foto...

Marcel Rebro
2011-09-14 21:11:02+02
to nieje,ale Profi telo a profi sklá nezaručia profi fotografie,poznám x ludí čo fotia s 350D profi foto...
Tvrdim snad opak? Dovolim si citovat kamosa Kena :

A professional photographer is a person who earns his entire living (100%) from the sale of photographs.

Professionals do not create art for a living; they create images for commerce. They usually have some familiarity with the tools and can get out decent images, however they may or may not be able to capture imagination.

Of course professionals may create great images, but that's on their own time.

Professionals spend very little time worrying about cameras, except when they need to get them repaired. They spend most of their time looking for work and pissing about how all the other photographers in town are dropping their prices.

Photograph33
2011-09-15 07:33:59+02
TAK toto mas dokonalu pravdu.....chodim casto na fotopatracku a fakt vidim ze fotografie nerobi fotak ale clovek.....videl som zabery, ktore som si myslel ze boli nafotene mobilom.....pozriem na exif a bac..... D3ka...... ...fotograf mal techniku za 6000 eu a foto obycajny cvak......na druhej strane pozriem na nahlad fotografie a wooooow......skvela ......pozriem na exif a naozaj len canon 350ka.....

jozkovicz
2011-10-04 00:52:56+02
..tu je napisany subjektivny nazor cloveka, ktory pouzival obidve fotaky, ci nikon d700 a canon 5d mark II ... http://www.martinmojzis.com/clanky-nikon-vs-canon.htm

tomis.ales
2011-10-04 08:30:54+02
Ja by som kupil Nikon 5D MK II.

dodo_bb
2011-10-04 08:57:47+02
príspevok od: Photograph33
TAK toto mas dokonalu pravdu.....chodim casto na fotopatracku a fakt vidim ze fotografie nerobi fotak ale clovek.....videl som zabery, ktore som si myslel ze boli nafotene mobilom.....pozriem na exif a bac..... D3ka...... ...fotograf mal techniku za 6000 eu a foto obycajny cvak......na druhej strane pozriem na nahlad fotografie a wooooow......skvela ......pozriem na exif a naozaj len canon 350ka.....
Kvalitné vybavenie Ti nezaručí dobré fotky, to je fakt, ale dáva Ti slobodu a neobmedzuje Ťa v žiadnom žánri, ktorý Ťa napadne. A na okraj - veľká väčšina majiteľov špičkových D3 a 1D cvaká tisíce cvakov pre agentúry a rovnako pomerne málo využíva ich kreatívny potenciál. Nezdržuje sa rawmi, používa kvalitný interný prevod do jpg a dôležitá je jedine rýchlosť pri fotení, slušná kvalita výstupu a rýchlosť pri posielaní do redakcie. A oceňuje kvalitné a spoľahlivé vyhotovenie, odolnosť pri zaobchádzaní a podobné veci. Len malá časť týchto prístrojov je používaná na kreatívne fotenie. Foťák je len kus horčíka, pol kila plastu, desať švábov, dva metre medeného drátu a pár sklíčok

valec86
2011-10-04 09:04:10+02
dodo_bb a zabudol si popruh kolo karku

ps : ja som canon 5D mk II po 2 mesiacoch predal

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2011-10-04 09:59:48+02
Ide o to čo chceš : ak chceš nikon d 7000, tak tá je pokročilejšia ako canon 5D mark II. Nikon d 7000 má vstavaný blesk na rozdiel od Canonu 5D mark II, čo je výhoda. Tým že si kúpiš kvalitný stroj na úrovni, sa zmení i tvoj pohľad na svet fotografie a začneš si uvedomovať svoju vážnosť, čo ťa zároveň bude podnecovať k dosahovaniu čo najlepších výsledkov. Rozdiel medzi amatérom a profesionálom je ten: že profesionál sa tým živý! Kúp si čo najlepšiu techniku aby ťa nesklamala ( voči poveternostným vplyvom sú chránené Nikon d 7000 i Canon 5D mark II ). PS: ak ťa niekto poverí fotením svadby je rozdiel keď tam prídeš s nikonom D40 alebo Nikom D7000! a čo sa týka Nikonu: kvalitne skla sú i v lacnejšom prevedení, pričom u Canonu: kvalitne skla sú tie drahšie.

LastHit
2011-10-04 10:04:23+02
príspevok od: Mgr. art. Zdenko Dendis
Ide o to čo chceš : ak chceš nikon d 7000, tak tá je pokročilejšia ako canon 5D mark II. Nikon d 7000 má vstavaný blesk na rozdiel od Canonu 5D mark II, čo je výhoda. Tým že si kúpiš kvalitný stroj na úrovni, sa zmení i tvoj pohľad na svet fotografie a začneš si uvedomovať svoju vážnosť, čo ťa zároveň bude podnecovať k dosahovaniu čo najlepších výsledkov. Rozdiel medzi amatérom a profesionálom je ten: že profesionál sa tým živý! Kúp si čo najlepšiu techniku aby ťa nesklamala ( voči poveternostným vplyvom sú chránené Nikon d 7000 i Canon 5D mark II ). PS: ak ťa niekto poverí fotením svadby je rozdiel keď tam prídeš s nikonom D40 alebo Nikom D7000! a čo sa týka Nikonu: kvalitne skla sú i v lacnejšom prevedení, pričom u Canonu: kvalitne skla sú tie drahšie.
hovoril tu niekto o D7000?

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2011-10-04 10:08:49+02
Ospravedlňujem sa za ten Nikon D7000, ale tie nuly ma mätú.

LastHit
2011-10-04 10:13:05+02
hmm. to nebude len nulami ... a s binarnou sustavou asi kamarat niesi.

PeCh
2011-10-04 10:14:22+02
Hoď si mincou . Dobré fotky urobíš aj jedným aj druhým. Jediným slabým miestom 5D Marka II je autofocus, inak je perfektný. Na druhú stranu som videl ním nafotenú reportáž v slabom svetle (f/1.4, 1/30s a ISO 6400) a fotograf to v pohode zvládol. Nedávno som fotil futbal s Canon 550D, ktorý má tiež slabý autofokus a bol som prekvapený, ako to s prehľadom zvládal. Čakal som veľký odpad, čo nebude zvládať zaostrovať a nakoniec som mal skôr problém stíhať prezoomovať a komponovať. A s tým mi žiadny foťák nepomôže . Takže verím, že 5DMKII zvládne aj šport. Len neviem, či aj za slabého svetla. Tu bolo svetla až príliž. Fotky http://picasaweb.google.com/chabada.peter/SportovyDenUSIT.

Inak si myslím, že je lepšie vybrať lepší AF (Nikon D700) ako vyššie rozlíšenie a video (Canon 5D Mark II). Oba foťáky sú majú cez 3 roky a očakáva sa ich skoré nahradenie. Potom ťa bude škrieť, že si nepočkal. Ale keď potrebuješ fotiť, nie je čo riešiť.

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2011-10-04 10:14:32+02
Každopádne je dôležité dobre vykročiť a Nikon je v tom dobrý. Dokonca by som mohol povedať, že Nikon D7000 je rovnocenná s Nikonom D700, čo sa týka obrazovej kvality a o to ide! Výrazný rozdiel je len v tom, že Nikon D 700 má FF senzor.

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2011-10-04 10:22:52+02
Súhlasím s PeCh!

tomis.ales
2011-10-04 14:34:18+02
príspevok od: Wizik
Čaute,

možno v dohľadnej dobe budem kupovať dáky lepší foťák.
Neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvoma foťákmi. Ja viem, že sú to dva odlišné prístroje a každé má svoje plus a mínus, ale aj tak by som chcel od vás tip, alebo radu.

Fotiť chcem takmer všetko. Portréty, koncerty, krajinky, svadby (do budúcna), makro, šport, proste všetko čo sa nájde. Viem že Nikon má lepší AF systém a menej šumu, Canon je ľahší a má lepšie ovládanie. Na začiatok chcem kúpiť telo + 24-70 objektiv, casom 70-200 a ine. Prosim, odosobnite sa od toho, že kto máte aký foťák a komu nadržiavate. Ja mám teraz starý Canon 350D a prechod by mi nevadil, moc toho nemám, len seťák, 50mm f1.8 a 430 EX II.
Pokial chces fotit to, co si napisal vyssie a nechces tlacit fotky o velkosti A3 - A2 a vacsie, kup D700. Jedina vyhoda Canonu je jeho brutal rozlisenie. Video nepocitam, toto je foto portal.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-10-04 15:00:18+02
príspevok od: PeCh
Hoď si mincou . Dobré fotky urobíš aj jedným aj druhým. Jediným slabým miestom 5D Marka II je autofocus, inak je perfektný. Na druhú stranu som videl ním nafotenú reportáž v slabom svetle (f/1.4, 1/30s a ISO 6400) a fotograf to v pohode zvládol. Nedávno som fotil futbal s Canon 550D, ktorý má tiež slabý autofokus a bol som prekvapený, ako to s prehľadom zvládal. Čakal som veľký odpad, čo nebude zvládať zaostrovať a nakoniec som mal skôr problém stíhať prezoomovať a komponovať. A s tým mi žiadny foťák nepomôže . Takže verím, že 5DMKII zvládne aj šport. Len neviem, či aj za slabého svetla. Tu bolo svetla až príliž. Fotky http://picasaweb.google.com/chabada.peter/SportovyDenUSIT.

Inak si myslím, že je lepšie vybrať lepší AF (Nikon D700) ako vyššie rozlíšenie a video (Canon 5D Mark II). Oba foťáky sú majú cez 3 roky a očakáva sa ich skoré nahradenie. Potom ťa bude škrieť, že si nepočkal. Ale keď potrebuješ fotiť, nie je čo riešiť.
presne teraz treba počkať alebo kupiť kvoli AF D700, ak nefotíš furt v štúdiu a nepotrebuješ stále veľa retušovať a tlačiť bannery obrovské....

Ja keby dnes musím hned teraz kupit foták beriem D700 lebo fotím veľa reportu

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()