Ahojte, chcem si kúpiť moju prvú zrkadlovku. Chcela by som vedieť váš názor na Pentax K-r 18-55. Rozhodujem sa medzi značkou Nikon a Pentax, ale pentax sa mi pozdáva viac aj keď mi väčšina radí nikon.
Ked chces pentax, kup si pentax. Dnes uz na znacke aj tak nezalezi, vsetky robia kvalitne snimky. Ja po zhliadnuti recenzie dnes na dpreview na sony slt-a65 by som ti poradil to, ale to trochu prekroci tvoj rozpocet
Pentax nie je zla znacka a urcite ti posluzi. Ak Ti nebude vadit, ze si enbudes moct napr pozicat objektivy od znamyc ktori maju canon/nikon, neries nazory inych a kup to co chces ty, nie to co chcu ini.
neviem kolko chces toho nasledne investovat do techniky. pre zaciatocnika bude asi lepsi nikon uz len kvoli lacnym 35/50/85, pentax ma lacnu 35, drahu a zastaralu 50 a 85 nema, len 70 co je uz kus ine, ale je to pancake a potom ma 77 co je uz nieco ine za uplne inu cenu.
nikon je uz len co sa tyka moznosti niekde uplne inde.
ja mam pentax k5, aj 35/50/77 a viem ze je to uzasna kombinacia, kiezby som mal este 31 a 43.
btw, ak len na papieri budes porovnat kr a daky nikon d3100 tak to bude uplne jedno.
V blízkej budúcnosti neplánujem investovať do nejakých lepších objektívov a takýchto vecí, zrkadlovku si kupujem z toho dôvodu, že mala som olympus - kompakt a fotky sú dosť nekvalitné, neostré, nefarebné. A v porovnaní so zrkadlovkou to je neporovnateľné. Najprv som sa rozhodovala medzi značkou Nikon a Canon, pretože všetci ich majú a vychvaľujú. Potom priateľ prišiel so značkou Pentax, o ktorej som doteraz ani nepočula, ale začala som si čítať recenzie a články a veľmi sa mi to zapáčilo. Tak som chcela vedieť, či neurobím blbosť ak ho zoberiem.
V blízkej budúcnosti neplánujem investovať do nejakých lepších objektívov a takýchto vecí, zrkadlovku si kupujem z toho dôvodu, že mala som olympus - kompakt a fotky sú dosť nekvalitné, neostré, nefarebné. A v porovnaní so zrkadlovkou to je neporovnateľné. Najprv som sa rozhodovala medzi značkou Nikon a Canon, pretože všetci ich majú a vychvaľujú. Potom priateľ prišiel so značkou Pentax, o ktorej som doteraz ani nepočula, ale začala som si čítať recenzie a články a veľmi sa mi to zapáčilo. Tak som chcela vedieť, či neurobím blbosť ak ho zoberiem.
určite blbost neurobiš aj ked na Canon a Nikon je viac prislušenstva ale aj s Pentaxom sa da
Dolezite je, aby tam bola predvolba: "beautiful pictures", montuju to za príplatok
Tiež som váhal, ale v podstate je to jedno. Ak chce byť človek v budúcnosti profesionál, tak Nikon, alebo Canon a postupne investovať do objektívov,... Na Pentax je menší výber objektívov a príslušenstva. Aj v bazároch. Myslím, že zo setovým objektívom sa dá vydržať dosť dlho a nájdu sa pri troche šťastia a hľadania aj dobré objektívy za lacný peniaz. Ja som kúpil F 50/1.7 za 30€ a je to môj najobľúbenejší objektív. Z K-r som mal lepší pocit, keď som ho mal v ruke. Zatiaľ nelutujem. Hlavným argumentom ale bola jednoduchosť využívania starých manuálnych objektívov, ktorých mám plnú skrinku. Na internete je viacej porovnávaní K-r a N3100,. V jednej vyzdvihujú K-r, v druhej Nikon.
Pentax K-r
chcem si kúpiť moju prvú zrkadlovku. Chcela by som vedieť váš názor na Pentax K-r 18-55. Rozhodujem sa medzi značkou Nikon a Pentax, ale pentax sa mi pozdáva viac aj keď mi väčšina radí nikon.
Poraďte mi ďakujem
Pentax nie je zla znacka a urcite ti posluzi. Ak Ti nebude vadit, ze si enbudes moct napr pozicat objektivy od znamyc ktori maju canon/nikon, neries nazory inych a kup to co chces ty, nie to co chcu ini.
nikon je uz len co sa tyka moznosti niekde uplne inde.
ja mam pentax k5, aj 35/50/77 a viem ze je to uzasna kombinacia, kiezby som mal este 31 a 43.
btw, ak len na papieri budes porovnat kr a daky nikon d3100 tak to bude uplne jedno.
Na internete je viacej porovnávaní K-r a N3100,. V jednej vyzdvihujú K-r, v druhej Nikon.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa