zdravím.. neviete mi pls niekto povedať, že keď nahrávam video (konkrétne na D3100) a že keď ho nastavím na 24fps, tak tá každá jedna snímka (z tých 24 za sek.) je ako normálna fotka ? t.j, že sa tým normálne opotrebováva uzávierka ako keby som normálnu fotku vyfotil ? lebo už som prečítal zopár tém, ale odpoveď na niečo podobné som nenašiel.. a keď sa mi "vyfotí" uzávierka počas záruky, neplatím za výmenu nič a po záruke platím asi koľko ? a kedže sa jedná o Nikon, posiela sa to do Prahy, či to vymenia aj napr, v ProLaike ? ďakujem za odpovede
zdravím.. neviete mi pls niekto povedať, že keď nahrávam video (konkrétne na D3100) a že keď ho nastavím na 24fps, tak tá každá jedna snímka (z tých 24 za sek.) je ako normálna fotka ? t.j, že sa tým normálne opotrebováva uzávierka ako keby som normálnu fotku vyfotil ? lebo už som prečítal zopár tém, ale odpoveď na niečo podobné som nenašiel.. a keď sa mi "vyfotí" uzávierka počas záruky, neplatím za výmenu nič a po záruke platím asi koľko ? a kedže sa jedná o Nikon, posiela sa to do Prahy, či to vymenia aj napr, v ProLaike ? ďakujem za odpovede
Ci sa uzavierka otvara a zatvar aj pocas nahravania videa neviem, pirklanam sa k moznosti ze je permanentne otvorena tak isto ako je zrkadlo dvihnute. ziaden servis ti v ramci zaruky nevymeni uzavierku po garantovanom pocte cvakov, urcite ti to pojde z vlastneho vrecka nech je to kdekolvek, pri tej Prahe alebo dalej zaplatis aj postovne a poistenie.
Na zamyslenie: Tvoj fotak je stavany na 100 000 cyklov zavierky. Pri 24 obr./s by ti vydrazala 69 minut. AK ta ani teraz netrkne, tak je to strateny pripad.
Daj si dole objektiv, nastav v menu fotaku, ze chces zmacknut spust aj ked tam objektiv nieje a spusti nahravanie videa. A daj mi vediet, co uvidis.
P.S. Neexzistuje na svete strbinova zavierka, ktora by zvladla 24 obr./s. Myslis, ze to tav v D3100 dokaze?
ja myslím to.. neviem jak to nazvať proste jak je, napr. na neviem ktorom canone sa dá nastaviť napríklad kvalita videa 720p a fps na 60.. a tak.. chápeš už ? ak ne, tak nechaj tak ja sa s tým nejak zmierim..
Ano, da sa ocakavat povianocny prisun novopecenych majitelov fotaku, ktory si neprestuduju ani navod a hned sa vrhnu na forum. Boh fotografie nam pomahaj.
Uzávierka
ziaden servis ti v ramci zaruky nevymeni uzavierku po garantovanom pocte cvakov, urcite ti to pojde z vlastneho vrecka nech je to kdekolvek, pri tej Prahe alebo dalej zaplatis aj postovne a poistenie.
Odporucam trochu nastudovat ako funguje fotak v rezime fotenia a ako v rezime videa a nemiesta to.
Odporucam trochu nastudovat ako funguje fotak v rezime fotenia a ako v rezime videa a nemiesta to.
P.S. Neexzistuje na svete strbinova zavierka, ktora by zvladla 24 obr./s. Myslis, ze to tav v D3100 dokaze?
Tvoj fotak je stavany na 100 000 cyklov zavierky. Pri 24 obr./s by ti vydrazala 69 minut.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa