Fórum » Digitálne zrkadlovky

Chyba NikonD300s - "Q" mod spusta Self-Timer

tomasqo
2012-01-08 14:02:45+01
Ahojte,
chcem sa Vas opytat, ci sa niekomu z Vas co vlastnia tento fotak stalo, ze na volici snimacieho rezimu chceli pouzit tichy mod (Q) a spustil sa Self Timer (ikonka hodin).

Toto sa deje vzdy, ked Q rezim nastavim pri zapnutom fotaku. Ak fotak vypnem, a nastavim Q rezim, funguje Q rezim. V opacnom pripade sa teda zacne odpocitavanie Self Timer-u. Je to vesele, lebo ked chcem byt "tichy" spusti sa odpocitavanie

Je mozne, ze sa to deje odkedy som s fotakom zmokol. Preto by som rad volic snimacieho rezimu rozobral a vycistil, zaujima ma, ci je to mozne, na nete som nenasiel ziadne podrobnosti a kvoli tomuto sa mi nechce fotak posielat do servisu.

Vdaka, pekny den.
T.

LuboNR
2012-01-08 14:29:24+01
su dve moznosti - riesit to cez servis, alebo pockat na dazd, troska ho pofrckat a dufat, ze to naskoci do defaultu

Paulie
2012-01-08 14:42:20+01
príspevok od: LuboNR
su dve moznosti - riesit to cez servis, alebo pockat na dazd, troska ho pofrckat a dufat, ze to naskoci do defaultu
...alebo to celé urýchliť a fotiak osprchovať, samozrejme potom dôkladne vysušiť v mikrovlnke.

MX5_SVK
2012-01-08 16:09:58+01
Nemam D300 ale Q sa neda nejakym sposobom programovat?? Ak nie tak to je velmi zaujimava vada.

filip.p3k
2012-01-08 16:26:30+01
nebude to niečo len so softvérom?

tomasqo
2012-01-08 16:34:55+01
príspevok od: filip.p3k
nebude to niečo len so softvérom?
Vidis, skusim spravit nejaky general reset. Firmware je tam aktualny.

tomasqo
2012-01-08 16:35:11+01
príspevok od: LuboNR
hej vacsina veci tak funguje

tomasqo
2012-01-08 16:35:50+01
príspevok od: MX5_SVK
Nemam D300 ale Q sa neda nejakym sposobom programovat?? Ak nie tak to je velmi zaujimava vada.
Tiez som ako prve kukal do nastaveni k programovacim tlacidlam, no tieto sa programovat nedaju.

filip.p3k
2012-01-08 16:49:57+01
príspevok od: tomasqo
presne som niečo také myslel, len som nevedel prísť na to ako sa to volá. Daj potom vedieť či to pomohlo zajtra aj mne príde D300s tak sa neviem dočkať

stafa
2012-01-08 16:50:38+01
To, ze je tam aktualny firmware, neznamena ze sa nemoze seknut kod. Je to ako s Win - ked sa kusne, treba preinstalovat. Mozno aj tu by to pomohlo...

WildSammy
2012-01-08 17:17:11+01
pane boze, nechapem co tu nad tym mozete tolko maturovat? Proste sa pod ten volic dostala vlhkost a ziaden reset ani software tomu nepomoze.. tipujem, ze casom(dlhsim) sa to vrati do normalu alebo tomu treba pomoct a vysusit to.. je dost mozne, ze to tam aj zoxidovalo a potom tomu nepomoze nic ine, len to vycistit alebo vymenit.. ze pri vypnutom fotaku a nastaveni rezimu Q a naslednom zapnuti to ide a ked sa s tym pocas zapnuteho potoci a zvoli to iny rezim je uplne typicke, ked je niekde vlhkost.. podla mna tu nie je co riesit.

tomasqo
2012-01-08 17:35:23+01
príspevok od: WildSammy
pane boze, nechapem co tu nad tym mozete tolko maturovat? Proste sa pod ten volic dostala vlhkost a ziaden reset ani software tomu nepomoze.. tipujem, ze casom(dlhsim) sa to vrati do normalu alebo tomu treba pomoct a vysusit to.. je dost mozne, ze to tam aj zoxidovalo a potom tomu nepomoze nic ine, len to vycistit alebo vymenit.. ze pri vypnutom fotaku a nastaveni rezimu Q a naslednom zapnuti to ide a ked sa s tym pocas zapnuteho potoci a zvoli to iny rezim je uplne typicke, ked je niekde vlhkost.. podla mna tu nie je co riesit.
Mas uplnu pravdu. Chcel som to rozobrat ale ziadny postup na to som na webe nenasiel, tak som skusil studnicu tohoto fora, ci to niekto nahodou nerozoberal

WildSammy
2012-01-08 17:58:57+01
Mas uplnu pravdu. Chcel som to rozobrat ale ziadny postup na to som na webe nenasiel, tak som skusil studnicu tohoto fora, ci to niekto nahodou nerozoberal
mrkni si postu

tomasqo
2012-01-08 18:24:15+01
Takze som zistil, ze tento volic je prisrobovany o telo z vnutra, cize ziadne rozoberanie sa nekona
Skusim teda postup "mozno sa to napravi"
Vdaka aj tak za reakcie.

Shooter
2012-01-08 19:54:23+01
Postup je napríklad tuto:
http://elektrotanya.com/nikon_d300_parts_list.pdf/download.html

alebo servisný manuál pre D700 (myslím, že pre D300s nebude príliš odlišný)
http://elektrotanya.com/nikon_d700.pdf/download.html

ale myslím, že metóda "možno sa to napraví" bude menej riskantná. A tak ma napadá, nemá byť D300-vka utesnená voči prachu a vode?

tomasqo
2012-01-09 09:43:08+01
príspevok od: Shooter
Postup je napríklad tuto:
http://elektrotanya.com/nikon_d300_parts_list.pdf/download.html

alebo servisný manuál pre D700 (myslím, že pre D300s nebude príliš odlišný)
http://elektrotanya.com/nikon_d700.pdf/download.html

ale myslím, že metóda "možno sa to napraví" bude menej riskantná. A tak ma napadá, nemá byť D300-vka utesnená voči prachu a vode?
Vdaka.
Ano je utesnena, vsade same gumicky, mozno to ani nie je sposobene vlhkostou...

PS: inak tvoj profilovy obrazok ma dostal DD

alex011111
2012-01-20 23:07:03+01
Ahoj, nevies mi poradit, dnes mi prisla vysnivana d300s a mam problem s tym volicom, da sa ti otacat aj s vrskom nad volicom typu spuste???tym kde su 3 tlacidla qual,iso,a vyvazenie bielej??Nakolko mi ani bohovi nejde skratena volba na tieto 3 funkcie. Dik za radu

kraken44
2012-01-20 23:53:39+01
pockaj, neotaca sa ti len kolecko kde mas aj kolik na jeho aretaciu, ale aj ten vrch kde su tlacitka?
To asi nebude dobre...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()