Fórum » Digitálne zrkadlovky

Canon EOS 1100D dobra voľba? :)

vladisko
vladisko 2012-01-28 20:59:42+01
Zdravim.Chcel by som v lete vziať tuto zrkadlovku (EOS 1100D) a tak sa pýtam na váš nazor ..popripade osobne skusenosti a nejake rady do buducna za všetky odpovede budem vďačný
(Mne osobme sa dosť pozdava aj dizajnovo ale hlavne čo sa tyka kvality fotiek kvality snimača atď)...

andreewp
2012-02-07 16:42:20+01
Budeš pozerať nejaké galérie ako čo fotí, skôr budeš pozerať ako "kto" fotí, keďže to je viac na samotnom fotografovy, D3100, 1100D pomerne výstupom podobné, vybral by som osobne nikon, na tom canone mi prídu niektoré prvky nedomyslené a keď som ho skúšal v ruke tak mi nejak extra nesedel, ani ovládanie nevyzeralo bohvieako, viac sa mi páči 1000D, nielen kvôli tomu, že ho mám doma ale celkovo v porovnaní... Kúp si čo ti viac sadne a "uč sa fotografovať", túto radu zoberieš na vedomie možno na 20 % ale sprav ako uznáš za vhodné.

vladisko
2012-02-07 17:31:16+01
príspevok od: Narfyk
pridaj si ma na FB:
Andrej Narfyk Kováčik
mám tam jednu galériu s D3100.. tu na ephote mám s ním len tú fotku Just relax.. a Test osvetlenia..
okej dik

mulo
2012-02-07 22:24:18+01
docital som sa ze nikon d3100 nema AF motor v tele ale canon 1100D ho ma to znamena ze canon by mi zaostroval s kazdym objektivom a nikon mi nebude zostrovat ak objektiv nema motorcek? vysvetli mi to niekto

Kuban
2012-02-07 23:15:35+01
príspevok od: mulo
docital som sa ze nikon d3100 nema AF motor v tele ale canon 1100D ho ma to znamena ze canon by mi zaostroval s kazdym objektivom a nikon mi nebude zostrovat ak objektiv nema motorcek? vysvetli mi to niekto
ano na nikon musis kupovat objektivy len s oznacenim AF-S
aspon myslim ... ci ? : www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/svet-skratiek/

(mam canon tak sorry)

mulo
2012-02-08 12:41:01+01
uvazujem o kupe a myslim ze je to dost podstatna informacia pri rozhodovani , cize ked by som kupil nikon (ktore znacky este maju tela bez AF motorceka?) a dal objektiv bez motora AF tak by som musel zabery stale manualne zaostrovat ?

Dushanco
2012-02-08 12:51:32+01
rozdiel je v tom, ze ani starsie tela canon nemali motorcek v sebe a tak vsetky objektivy na canon motorcek v sebe maju. nikon je vsak ina situacia. oni prestali motorcek do tela davat az teraz. a tak na telach 3100 a 5100, ktore motorcek uz nemaju je mozne na autofocus pouzivat iba objektivy s klasickym motorcekom (oznacenie nikon AFS), alebo tretich stran s USM motorcekom.

opravte ma ak sa mylim, ale myslim, ze takto to je.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-02-08 13:03:39+01
príspevok od: Dushanco
rozdiel je v tom, ze ani starsie tela canon nemali motorcek v sebe a tak vsetky objektivy na canon motorcek v sebe maju. nikon je vsak ina situacia. oni prestali motorcek do tela davat az teraz. a tak na telach 3100 a 5100, ktore motorcek uz nemaju je mozne na autofocus pouzivat iba objektivy s klasickym motorcekom (oznacenie nikon AFS), alebo tretich stran s USM motorcekom.

opravte ma ak sa mylim, ale myslim, ze takto to je.
presne tak!

mulo
2012-02-08 13:22:44+01
a neviete odkedy maju canony AF motorcek napr. taky 450D ma? nasiel som : - 9-bodový širokoplošný AF , je to toto ?

Dushanco
2012-02-08 13:35:25+01
a neviete odkedy maju canony AF motorcek napr. taky 450D ma? nasiel som : - 9-bodový širokoplošný AF , je to toto ?
ber to tak, ze canony nikdy nemali motorcek v tele. a tym padom aj 10 rocny objektiv, ktory sa uz nevyraba ma v sebe motor a bude ti na akomkolvek tele automaticky ostrit.

9 bodovy sirokoplosny AF znamena ze ma 9 zaostrovacich bodov na matnici. nema to nic spolocneho s tym ci ma motor v tele alebo v objektive.

jednoducho na canone neriesis problem. ak ma objektiv uvedene bajonet canon, bude ti automaticky ostrit

ak kupis nikon 3100, alebo 5100 budes musiet pozerat ci objektiv ma motor alebo nie. asi tak.

Sieklik
2012-02-08 15:07:37+01
nikony sú všeobecne známe ako rodinné fotoaparáty, len chytíš a fotíš, obmedzené nastavenia. Canony zase majú zopár režimov, kde si vyberieš čo chceš fotiť, ale čo sa mi najviac páči na canonoch je to, že si tam v M manuálnom režime nastavíš úplne všetko ako sám chceš, žiadne obmedzenia

(môj názor, som canonista, tak si ho zastávam)

wayne
2012-02-08 15:14:18+01
príspevok od: Sieklik
nikony sú všeobecne známe ako rodinné fotoaparáty, len chytíš a fotíš, obmedzené nastavenia. Canony zase majú zopár režimov, kde si vyberieš čo chceš fotiť, ale čo sa mi najviac páči na canonoch je to, že si tam v M manuálnom režime nastavíš úplne všetko ako sám chceš, žiadne obmedzenia

dobra blbost.

wayne
2012-02-08 15:14:21+01

dobra blbost.

Sieklik
2012-02-08 15:17:43+01
príspevok od: wayne
dobra blbost.
je tam napísané: môj názor, ale isto nikonista...

wayne
2012-02-08 15:31:38+01
Ano, ano, urcite, ten Ti nik neberie. Nechces sa s nami podelit na zaklade coho si si ho vytvoril?

ikus
2012-02-10 18:20:51+01
príspevok od: vladisko
no tak ja beriem aj z toho dôvodu že kamoš ma nikon vieš aj dostupne objektivy a by sme si požičiavali navzajom vieš .. inač by som bral ten canon no planujem ho brať buď z Prešova fotolab alebo mall.sk neviem či sa tak isto vola ta stranka potom keď budeš mať ten canon tak možešsem dať nejake fotky a ty začinaš alebo už si pokročilejšia?
len zacinam..ja hlavne koli dcerke chcem kupit taky lepsi fotoaparat a zacat sa ucit,dufam,ze sa i to podari a nieco pekne z toho vznikne.

Kuban
2012-02-10 18:38:19+01

jemine sa uvedom a netrep somariny.

vladisko
2012-02-10 19:25:00+01

kus hluposť si povedal akokeby nikon nemal režimy...nevidim problem v nastaveniach...všetko ide ako aj na canone (trochu rozdielne menu) ale to sa da zvyknuť myslim ešte keď fotiš zvykne prehodiť o vysokeho ISA(ale iba na automatike)...čo by som so zrkadlovkov asi nefotil...n a ešte ten motorček vstavany nema...tot asi vsjo

vladisko
2012-02-10 19:28:02+01
príspevok od: ikus
len zacinam..ja hlavne koli dcerke chcem kupit taky lepsi fotoaparat a zacat sa ucit,dufam,ze sa i to podari a nieco pekne z toho vznikne.
určite myslim si že eos1100d je slušna amaterska zrkadlovka pre začinajucich už len ten 18-55 mm zakladny setovy objektiv môže robiť čary len kupiť a učiť sa ...čim skôr tym lepšie

zajo79
2012-02-10 21:17:35+01

OMG...vacsiu kravinu som tu uz dlhu dobu necitala... ale zabavilo

Jozi Mačutek
2012-03-07 18:29:14+01
Ja sam teraz neviem lebo na d3100vku nemam penezi ta asi zoberem 1100decku ale nesom puk zeby som si myslel že nikony nemaju manualny režim Sak aj na nikonov ked si dam M tak mam všetky nastavenia

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()