Mám zálusk na fotak 60D alebo 7d od canonu.Vedli by ste mi poradit pre ktorý sa rozhodnúť?Nezaraďujem sa medzi profi fotografov,mám skusenosť s klasikou..princíp fotenia som sa naučil s foťakom Praktika.Nechal by som si poradiť pre ktorý foták sa rozhodnúť.
Tak v takomto stave sa asi nachádzal každý z nás. Trošku vyššie som čítal príspevok a v ňom keby som sa mal rozhodnúť medzi 7D a 50D. Ale 50D nieje 60D, šesdesiatkou išiel Canon trošku späť, plastové telo SD pamäťové karty a podobne. Ale správna otázka je aj načo ho chcem, ak chcem fotiť niečo kde potrebujem rýchly zápis, tak 60D nepripadá do úvahy. Ak sa chcem rozvíjať a už len dokupovať dobré objektívi tak 7D je vhodná voľba ale je aj ťažká. Ja dodnes fotím s 350D, na moje krajinky a portréty mi to úplne stačí
Presne sem som mieril...v 60D vidim trosku krok spat..SD..karta v takom fotaku?...co to je telefon?...toto ma trosku odradza..mam obycajny cotakpowershot od canonu a je pouzita CF karta krora ma ovelakvalitnejsi zapis ako SD-cka...60d ma vyklop display,co by osm privital o zase 7D nema....ale ako som spmenul neradim sa medi prfesionalnych fotografov...fotak by sm vyuzival hlavne na fotenie krjiny...kvalitnejsie rodinne foto a taktiez nejake zábery z letetckých dní,príp nejake to makro.No ako bolo spomenute jedna vec je telo...a tiez viem ze je moznost zakupit aj objektiv za 8000€ a podobne srandy...no to si zasnemôzem dovolit...no som rad za kazdu vasu radu
Inak mozno skoda namahy,uzivatel sa vcera zaregistroval,dal otazku,odvtedy tu nebol a mozno sem viac nepride
.-) je pravda ze som sa len vcera zaregistroval,ale môzes si byt kudny ze sem rad pridem,aj ked mozno nie kazdy den,no urcite ma zaujimaju dobrenapady,triky a zaujimave napady pri foteni od sksusenejsich...tak ze so mnou môzete pocitat
Chcem sa vam inak podakovat za kazdu radu co ste mi napisali...aby som to este upresnil...fotak by som vyuzival hlavne na fotenie krajiny,kvalitnejsie rodinne foto,zabery z leteckych dni,prip. nejake to makro. Je mi uplne jasne ze jedna vec je telo fotaka a druha ako bolo spomenute kalitne sklo a dalsie podobne srandy...Dost ma sokuje ze 60D ma pouzitu SD kartu ako nejaky priblbly telefon...pricom CF kartu mam uz v obycajnom fotaku power shot od canonu...pri 60D ocenujem vyklopny display..co zase 7D nema...Neviem ci by som vyuzil fotenie so 7D co ma dva procesory...paparaci zase nie som tak ze tak Chcel by som kalitnejsiu zrkadlovku a aby som si nebil hlavu casom do steny co som kupil. Zvazoval som tento balik ..
http://www.megafoto.sk/Canon/eos-60d-18-55-250
prip.ak by ste vedeli o nejakej inej zaujimavej ponuke,alebo by ste mali koment k objektivom co su na bezne fotenie OK...urcite si necham poradit
este raz diki
ps: efoto.sk som objavil nahodou..no priznam ze je tu vela zaujimavych tem a taktiez. velmi inspirativnych a originalnych fotografii od vas
Chcem sa vam inak podakovat za kazdu radu co ste mi napisali...aby som to este upresnil...fotak by som vyuzival hlavne na fotenie krajiny,kvalitnejsie rodinne foto,zabery z leteckych dni,prip. nejake to makro. Je mi uplne jasne ze jedna vec je telo fotaka a druha ako bolo spomenute kalitne sklo a dalsie podobne srandy...Dost ma sokuje ze 60D ma pouzitu SD kartu ako nejaky priblbly telefon...pricom CF kartu mam uz v obycajnom fotaku power shot od canonu...pri 60D ocenujem vyklopny display..co zase 7D nema...Neviem ci by som vyuzil fotenie so 7D co ma dva procesory...paparaci zase nie som tak ze tak Chcel by som kalitnejsiu zrkadlovku a aby som si nebil hlavu casom do steny co som kupil. Zvazoval som tento balik ..
prip.ak by ste vedeli o nejakej inej zaujimavej ponuke,alebo by ste mali koment k objektivom co su na bezne fotenie OK...urcite si necham poradit
este raz diki
ps: efoto.sk som objavil nahodou..no priznam ze je tu vela zaujimavych tem a taktiez. velmi inspirativnych a originalnych fotografii od vas
ak ti mozem poradit,tak ten "vyhodny "balik nekupuj ..radsej si kup v bazari 18-135 3,5-5.6 za nejakych 200 eur a mas na nejaku dobu kym sa naucis s tym robit vystarane..neskor zistis co potrebujes a potom kupis dalsie veci..trebars 70-200/4L da sa aj pod 400eur kupit v bazari a je to Lko a vyborny objektiv za relativne malo penazi +plus casom nejake pevne sklo 50 1,8 cca 100 eur novy..
ja by som šiel takouto cestou - kup si 50-60D z bazáru, pofoť do jesene, a bude ti jasnejšie, či potrebuješ vyšší počet záberov/s, či ti chýba lepšie ostrenie, alebo postačuje aj toto, ...a medzitým vyjdu nové zrkadlovky a bude ti jasnejšie, čo ti je treba; ako 60D ešte radšej by som bral 50D, pretože má mikronstavenie na doladenie objektívov; foťák predáš o 100 EUR lacnejšie, nestratíš na tom veľa;
myslim, ze v tomto pripade ak chces len "kvalitnejsiu zrkadlovku" tak urcite som 60D nespravis chybu - ani jeden z uvedenych fotoaparatov nedokaze robit zle fotky, tie robi len fotograf. Su to technicky dobre tela, aj nevyuzijes viac fps, vyspelejsi autofocus s 19 krizovymi bodmi a potrebujes vyklopny display, nevidim dovod kupovat 7D. Za tie peniaze si radsej priplat na objektiv.
Taka myslienka na koniec - vela ludi si mysli, ze fotak za 900e nedokaze robit dobre fotky len preto, lebo existuje aj nieco drahsie, v tomto pripade 7d za ~1300e. Zacnu teda spekulovat, ludia ich samozrejme presvedcia, ze naco kupovat horsie telo, ak ma na vyssiu triedu, a potom to dopadne zle..clovek si kupi fotoaparat, ktory ani nevyuzije naplno, bude sa zbytocne trapit s pokrocilymi funkciami a mozno dozivotne ten fotak skonci s nastavenym programom P..to je len uvaha, nic konkretne na zakladatela temy, len si to vsimam coraz castejsie na diskusnych forach.
Z rocnych skusenosti z pouzivania 60D mozem povedat - skvely fotak, ALE: -zrejme mojou vinou mam casto rozmazane fotky, tazko sa udrziava jeden bod na pohybujucom sa cieli, obcas sa zadari, obcas nie (chce to skor trening, ale verim ze zonove meranie u 7D je ovela lepsie) - rychlejsie snimanie mi nechyba -vyklopny displej je fajn, ale clovek ho pouzije v 5 percentach pripadov, kde je ale na nezaplatenie -ohladom toho ze telo je z plastu - to mi nevadi, ale dokaze vychladnut rovnako ako kovove a chytit ho po 10 minutach pri -20 nieje prijemne inak skvely fotak, najviac ma stve ze mu chyba viac autofokus bodov. -kupoval som ho aj kvoli videu, je to fajn ficura ale nakoniec ju nevyuzivam, aj ked raz mozno...
prosím o radu: canon 60D,alebo 7d?
Mám zálusk na fotak 60D alebo 7d od canonu.Vedli by ste mi poradit pre ktorý sa rozhodnúť?Nezaraďujem sa medzi profi fotografov,mám skusenosť s klasikou..princíp fotenia som sa naučil s foťakom Praktika.Nechal by som si poradiť pre ktorý foták sa rozhodnúť.
vopred diki za radu
Vlado
este raz diki
este raz diki
http://www.thedigitalpicture.com/Reviews/
Taka myslienka na koniec - vela ludi si mysli, ze fotak za 900e nedokaze robit dobre fotky len preto, lebo existuje aj nieco drahsie, v tomto pripade 7d za ~1300e. Zacnu teda spekulovat, ludia ich samozrejme presvedcia, ze naco kupovat horsie telo, ak ma na vyssiu triedu, a potom to dopadne zle..clovek si kupi fotoaparat, ktory ani nevyuzije naplno, bude sa zbytocne trapit s pokrocilymi funkciami a mozno dozivotne ten fotak skonci s nastavenym programom P..to je len uvaha, nic konkretne na zakladatela temy, len si to vsimam coraz castejsie na diskusnych forach.
-zrejme mojou vinou mam casto rozmazane fotky, tazko sa udrziava jeden bod na pohybujucom sa cieli, obcas sa zadari, obcas nie (chce to skor trening, ale verim ze zonove meranie u 7D je ovela lepsie)
- rychlejsie snimanie mi nechyba
-vyklopny displej je fajn, ale clovek ho pouzije v 5 percentach pripadov, kde je ale na nezaplatenie
-ohladom toho ze telo je z plastu - to mi nevadi, ale dokaze vychladnut rovnako ako kovove a chytit ho po 10 minutach pri -20 nieje prijemne
inak skvely fotak, najviac ma stve ze mu chyba viac autofokus bodov.
-kupoval som ho aj kvoli videu, je to fajn ficura ale nakoniec ju nevyuzivam, aj ked raz mozno...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa