Fórum » Digitálne zrkadlovky

Dostupnost D800 ?

Stan0
Stan0 2012-05-16 10:51:13+02
Ake mate skúsenosti s dotupnosťou Nikon D800?
Ja som si objednal začiatkom apríla v Sysnet a do dnešného dňa mi ho nevedia dodať.
Prosím napište ako to je u vás čo si objednali a ak vedia tak aj ty čo neobjednali ale majú nejake info ....

RoboK
2012-06-04 08:37:21+02
závisť ?

bonifacko
2012-06-04 08:43:43+02
príspevok od: Marcel Rebro
2 ks mam na stole. Cena 2369 EUR s DPH. Objednanene 24.04. dodane 30.05 ...
Ide to na dračku a výroba nestíha?

Marek Janicko
2012-06-04 08:50:19+02
príspevok od: Kaiman81
Ja som si myslel že na slovensku je kríza,evidentne som sa mýlil, je tu ako vo švajčiarsku,veď tu si bežne ľudia kupujú na to na čo majú ale ani to nepotrebujú,len mne je s toho trochu smutno,že začiatočník čo nemá poriadne zvládnutú prácu ani s tým čo má investuje 3000,-e len do tela....
A? Co je na tom zle?
Ja mam napr. sportiaky a tiez niesom pretekar.
Niekto si kupi bicykel za 3000 eur a venuje sa tomu rekracne. Prikladov by sme nasli kopec.

Podla mna je to najlepsie co sa mohlo stat, ze ludia si kupuju zrkadlovky za drahe love z toho dovodu, ze klientela si uvedomi, ze nestaci mat super stroj ale treba pozerat i na vystup a nebude sa stavat, ze svadbone fotky budu nepozeratelne.

IceDive1
2012-06-04 08:57:28+02
Ja som si myslel že na slovensku je kríza,evidentne som sa mýlil, je tu ako vo švajčiarsku,veď tu si bežne ľudia kupujú na to na čo majú ale ani to nepotrebujú,len mne je s toho trochu smutno,že začiatočník čo nemá poriadne zvládnutú prácu ani s tým čo má investuje 3000,-e len do tela....
Narazka na Mrca?

bonifacko
2012-06-04 09:01:36+02
Bodaj by sa predavali iba kvalitné vyrobky trvalej hodnoty. Svet ma dostatok kapacit na to, aby to tak bolo.

Kaiman81
2012-06-04 09:03:23+02
príspevok od: IceDive1
Narazka na Mrca?
Na neho urcite nie....

Kaiman81
2012-06-04 09:08:04+02
príspevok od: RoboK
závisť ?
Nemac co,ja na to mam ale u mna jefotak pracovny nastroj...

IceDive1
2012-06-04 09:14:23+02
Nemac co,ja na to mam ale u mna jefotak pracovny nastroj...
No vidis a pre niekoho hobby ktore mu sposobuje radost a je ochotny do neho investovat. Nevidim na tom nic smutne ani zle. Aspon sa potom nemoze vyhovarat na techniku.

RoboK
2012-06-04 09:18:42+02
príspevok od: IceDive1
No vidis a pre niekoho hobby ktore mu sposobuje radost a je ochotny do neho investovat. Nevidim na tom nic smutne ani zle. Aspon sa potom nemoze vyhovarat na techniku.
Presne tak to vidím aj ja.

transporti686
2012-06-04 09:22:08+02
mrco nie je začiatočník, ale sú tu aj takí, čo nie sú tak pokročilý, ale na to majú, 2369 je tiež riadna cena...

transporti686
2012-06-04 09:22:32+02
pokročilí som chcel napísať

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-06-04 09:36:48+02
príspevok od: transporti686
mrco nie je začiatočník, ale sú tu aj takí, čo nie sú tak pokročilý, ale na to majú, 2369 je tiež riadna cena...
Kedysi tolko stal ultrazoom s rozlisenim 2 Mpx. Vtedy sa riesilo len ci si to niekto moze dovolit. Dnes akoby si mal od ostatnych pytat povolenie, ci si so svojimi schopnostami moze taky fotoaparat vobec kupit a j keby mal peniaze na 10 ks.

rbr69
2012-06-04 09:43:35+02
kolki z nas mame napr. 5DM2 a nezivime sa tym, proste pre radost ... nechapem, co sa tu zacalo riesit

Kaiman81
2012-06-04 10:13:04+02
Nech si kupuje kto chce co chce,ale potom nech sa nemontuje do remesla tomu kto si fotenim zaraba,pretoze toto je stale castejsi jav,nacvaka napriklad svadbu za par eur lebo si na techniku nezarobil fotenin a ten co si fotenim zaraba musi ist velakrat pod cenu....

transporti686
2012-06-04 10:13:21+02
príspevok od: Karol Srnec
Kedysi tolko stal ultrazoom s rozlisenim 2 Mpx. Vtedy sa riesilo len ci si to niekto moze dovolit. Dnes akoby si mal od ostatnych pytat povolenie, ci si so svojimi schopnostami moze taky fotoaparat vobec kupit a j keby mal peniaze na 10 ks.
karol, aby sme sa zle nepochopili, príspevok nemal povedať, že si to ľudia nemôže kúpiť, kto môže kľudne nech si kúpi......

dePappa
2012-06-04 10:15:20+02
Nech si kupuje kto chce co chce,ale potom nech sa nemontuje do remesla tomu kto si fotenim zaraba,pretoze toto je stale castejsi jav,nacvaka napriklad svadbu za par eur lebo si na techniku nezarobil fotenin a ten co si fotenim zaraba musi ist velakrat pod cenu....
to je argument toto... ved ked si raz dobry, tak nemas nudzu o zakazky a nemusis davat pod cenu... ak si svadobny fotograf, nejaky amater (aj s d800) ta predsa nemoze znicit... btw ja svadby nefotim

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-06-04 10:20:03+02
Myslim, ze je to skor chyba objednavatela, ako toho, co si chce privyrobit. Bola tu nedavno preberana tema o fotografovi, amaterovi a svadbe. Risilo sa tam, ze kamarat nafotil svadbu lepsie nez zaplateny profik, ktory ho vyhanal z placu. Preberalo sa tam, ci mal na to pravo a problem bol aj tak uplne inde. Zenich si vybral zleho fotografa, inak by sa nestalo, ze mu to kamarat nafoti lepsie.

Svadobni fotografi by sa mali zamerat na valstnu propagaciu, zlepsenie a zdovodnit svojimi vysledkami, preco si za svadbu pytaju 300 az 700€ a nie 150. Chyba tu nejaka organizacia, ktora by fotografov zastresovala, koordinovala, propagovala, udelovala certifikaty kvality a pod.

Saas
2012-06-04 10:26:30+02
To si asi nemyslel vážne, však?
Podľa poznámky predpokladám, že ty si ten, čo si na techniku zarába fotením. Avšak nikto ťa nenútil, aby si to robil, rozhodol si sa sám. Buď si zle odhadol trh, alebo svoje schopnosti. Ale taktéto verejné sťazovanie je nedôstojné.

bonifacko
2012-06-04 11:41:15+02
Je to ako robiť taxikara na fabke a rozčulovať sa, že iní jazdia na superb.

om1ci
2012-06-04 12:37:34+02
Je to úplne v poriadku,
každý nech vyskakuje do takej výšky do akej si to môže dovoliť.
A ostatní nech nezávidia, pokiaľ s tým nebude ubližovať iným,
tak nech si hocikto kúpi hocičo.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()