Nedávno sme vám zväčili max. limit fotografii na 5OO. Momentálne môže každý užívateľ pridať jednu fotografiu za deň. Chcel by som poznať váš názor na limit pridávania fotografii. Koľko? Nechať tak ako je, alebo napr. jednu za tri dni? Navrhnite
Su autori, ktory maju vo svojom archive mnozstvo dobrych fotografii a kazdy si ich rad pozrie. I ny aj keby daval jednu fotku za mesiac, stale moze byt zla. Kto chce vyuzije moznost denneho pridavania a kto menej produkuje, prida podla potreby.
No, to je sice vsetko pekne, ale pani, zabudate na podstatu debaty, tu nejde o Vase fotky a moznosti, tu ide v prvom rade o komenty k pridanym fotkam = konstruktivna kritika = zlepsovanie sa autora fotky.
Vsimli ste si niektori z vas, ako tu prebehnu fotky na uvodnej stranke a pod? jasne, ze je tu 500 ludi offline a 45 online priemer. Kto by tu daval fotky, ked mu kazdy an ne kasle? ale o tom uz boli debaty, a nic. Ja som kapituloval.
Su celosvetovo posobiace servery, kde sa fotka ohreje 15 minut a ak si ju nikto nevsimne, upadne do zabudnutia. Ku komentovaniu sa neda prinutit, v dnesnej upunahlanej dobe si mnoho navstevnikov rychlo preleti fotografie a na komentovanie nema cas. Nemyslim si, ze obmedzenie pridavania fotografii nieco vyriesi, z rastucim poctom uzivatelov, by sa pocet denne pridanych fotografii skor alebo neskor vyrovnal poctu pred obmedzenim. Ti, ktorim komenty chybaju by mali asi vyvijat viac aktivity, mozno to ostatnych nakopne k aktivnejsej cinnosti.
Nedajú sa komentovať všetky fotografie,buď komentuje človek niečo čo ho zaujme v pozitívnom zmysle slova a napíše svoj názor alebo je tu nejaká totálna absurdita,vtedy bez servítky :) No a samozrejme sú tu fotky ,ktoré človek prebehne a ani sa nezastaví.
Ľudia ,ktorí komentujú k veci sú väčšinou skalní useri a v podstate sa všetci poznáte.Vtedy to zase skĺza do všeobecných fráz a postráda to konštruktívnu kritiku...niekedy.A keď je aj konštruktívna,tak sa zase niektorí urazia a tak....
Každý by si mal vybrať to dobré pre seba.
Je dobré,že ePhoto existuje,funguje a je navštevované...ostané sú sprievodné prejavy,ktorým sa asi nedá zabrániť.
Súhlasím s názorom UltraTHX, ba dokonca si myslím, že by stačila aj 1 za týždeň. Nemyslím že takýto server slúži na odprezentovanie kompletného portfólia, na to by si mal ator urobiť vlasnú stránku.
:) nuž ani som neveril, že v tejto ilúzii ešte niekto žije. Musím sa priznať, že obdivujem človeka, ktorý verí, že sa pôsobením na internete zlepší.
Ja by som som nebol taký pesimista,niekedy správny názor alebo pripomienka k fotke môže prispieť aj k inému pohľadu autora,prípadne vyskúšanie a porovnanie
čo by spravili navrhnuté zmeny (orez,kompozícia)s fotkou.
Sú tu ľudia,ktorí vedia poradiť alebo vyjadriť sa zmysluplne k fotke alebo problému.
asi sme sa nepochopili. Tu nejde o vysedávanie pri pc a čakaní, kto mu čo poradí. Tu ide o konštruktívnu kritiku, z ktorej si autor od skúsenejších fotografov môže čo to zobrať, nabudúce vyskúšať a zlepšiť svoje techniky. Ale asi si taký dobrý, že tebe je to ukradnuté, či nie? Pokiaľ viem, je to portál aj pre amatérov.
asi sme sa nepochopili. Tu nejde o vysedávanie pri pc a čakaní, kto mu čo poradí. Tu ide o konštruktívnu kritiku, z ktorej si autor od skúsenejších fotografov môže čo to zobrať, nabudúce vyskúšať a zlepšiť svoje techniky. Ale asi si taký dobrý, že tebe je to ukradnuté, či nie? Pokiaľ viem, je to portál aj pre amatérov.
Ja by som suhlasil s poctom pridanych fotiek 1 za 3 dni. . . ale jedna vec, co je tu myslim uplne zbytocna, je foto dna. . . uplne by stacilo napriklad foto tyzdna a mesiaca, alebo iba foto tyzdna. ale nie jedna, ale napriklad 4.
A co sa tyka zobrazovania najlepsie bodovanych fotiek, cez den pridanych, tusim ich je 12, tieto tu nemaju co robit. . . bo uz sa len prebehne tychto 12 fotiek a je to, dalej sa nikomu uz nechce pozerat a tym padom aj dobre fotky ostanu nepovsimnute :-(
Cely system Galerie by trebalo uplne prekopat a spravit odznovu. . . . . tak ako to je aj na inych fotoserveroch. . . na hlavnej stranke by som dal zobrazit aspon poslednych 20 pridanych fotiek s odkazom na dalsie. . .
A to ze v dnesnej dobe nikto nema poriadne cas na komenty, preco si na ne na inych serveroch cas najdu?
Nepoznam fotoserver, ktory ba mal tolko neokomentovanych fotiek co tu :-)
Su celosvetovo posobiace servery, kde sa fotka ohreje 15 minut a ak si ju nikto nevsimne, upadne do zabudnutia. Ku komentovaniu sa neda prinutit, v dnesnej upunahlanej dobe si mnoho navstevnikov rychlo preleti fotografie a na komentovanie nema cas. Nemyslim si, ze obmedzenie pridavania fotografii nieco vyriesi, z rastucim poctom uzivatelov, by sa pocet denne pridanych fotografii skor alebo neskor vyrovnal poctu pred obmedzenim. Ti, ktorim komenty chybaju by mali asi vyvijat viac aktivity, mozno to ostatnych nakopne k aktivnejsej cinnosti.
Áno, s rastúsim počtom užívateľov sa počet denne pridaných foto síce vyrovná predchádzajúcemu stavu, no zároveň sa zvýši (proporčne) aj počet hodnotiacich. Potom záleži už ´len´ na tom, aký má kto z nich prístup - a o tom to je... Vôbec nikomu by som nevyčítal že nemá na komentovanie čas - však o to viac si vážim komentujúcich.
Áno, s rastúsim počtom užívateľov sa počet denne pridaných foto síce vyrovná predchádzajúcemu stavu, no zároveň sa zvýši (proporčne) aj počet hodnotiacich. Potom záleži už ´len´ na tom, aký má kto z nich prístup - a o tom to je... Vôbec nikomu by som nevyčítal že nemá na komentovanie čas - však o to viac si vážim komentujúcich.
tak tak.. No človek aby sa už aj bál komentovať.. Viď puerto, quicsliver..
Ahojte chalani, chcem pridat aj ja nieco... nie som dravy prispievatel fotiek, ale ak mam pocit, ze mam nejaku fotku, ktorou sa vam chcem prezentovat, tak ju sem dam. Takze podla mna pridavanie fotiek 1 za den je OK. Suhlasim s anketou, ktoru tu uz niekto spomenul.
Je pravda, ze som tu skoro stale okrem prace, kde nemam cas byt pri PC, ale moj den zacina rano o 5.00 a niekde tu bolo spomenute, aby sa bodovanie pre ten onen den zacalo pocitat az napr. o 8.00... no ja nie som nocny vtak ale ranne vtaca, takze mne bodovanie po polnoci nevadi. a ak je nejaka fotka dobra, tak moze byt fotom dna aj ked ju uzivatel prida napr. o 15.00, no nie?
pekny vecer :)
Ad vlakno.Tak ako to je je to fajn.
Ad hodnotenie: vela ludi sa podla mna boji hodnotit, lebo si myslia ze oni by ani take nevedeli spravit. A ze sa na nich potom znesie strasna kritika.
A hlavne malokto ma cas prelistovat si galeriu co i za posledny den.Kazdy si pozrie foto dna a najviac hodnotene foto a moooozno posledne pridane.Ale...
Ja pridavam foto tesne po polnoci lebo mam nepravidelny rezim v praci aj doma.
Holt moja smola ak rano o 8 mej prida dalsich 90 ludi foto. A ta moja ide do pa pa.O to viac sa musim snazit.
keď bude foto dňa za 20eur, tak s tým začnem špekulovať aj ja :-) no tak mi je jedno, že či sa začne počítať od polnoci či od rána od ôsmej, ak svojou fotkou zaujmem, tak bude možno aj foto roka či nie? Mňa len štve to hodnotenie, kedy aj zaujímavá fotka má na svojom konte nulu. A sám to nezmením.
S týmto názorom môžem súhlasiť, ale bohužiaľ len čiastočne. Naozaj sa tu nachádza niekoľko ľudí ( kvantifikovať sa neodvážim ), ktorý naozaj môžu začínajúceho fotografa posunúť v jeho tvorbe. Problém je, že taký začínajuci fotograf asi ťažko posúdi, kto mu radí dobre a kto nie. No a potom sa často stáva, že skúsený autor nemá chuť ani čas viesť kaťdého s tisícov začiatočníkov. No a ešte stačí aby skúsený fotograf použil trošku expresívnejšie slovo a je zle. No a takto by sa dalo ešte chvíľu pokračovať.
Nazdávam sa, že inernet je fantastický priestor na učenie, ale nenahradí osobný kontakt a klasické formy učenia ( vorkšopy, konzultácie ). Na toto je ideálny kvalitný fotoklub, najlepšie s dlhou tradíciou.
Pridávanie fotografii
Vsimli ste si niektori z vas, ako tu prebehnu fotky na uvodnej stranke a pod? jasne, ze je tu 500 ludi offline a 45 online priemer. Kto by tu daval fotky, ked mu kazdy an ne kasle? ale o tom uz boli debaty, a nic. Ja som kapituloval.
Presne tak...na toto iny recept nie je.
Ľudia ,ktorí komentujú k veci sú väčšinou skalní useri a v podstate sa všetci poznáte.Vtedy to zase skĺza do všeobecných fráz a postráda to konštruktívnu kritiku...niekedy.A keď je aj konštruktívna,tak sa zase niektorí urazia a tak....
Každý by si mal vybrať to dobré pre seba.
Je dobré,že ePhoto existuje,funguje a je navštevované...ostané sú sprievodné prejavy,ktorým sa asi nedá zabrániť.
no, lobby nezabrala, musím sa snažiť viac zdokonaľovať moje fotky :-(
čo by spravili navrhnuté zmeny (orez,kompozícia)s fotkou.
Sú tu ľudia,ktorí vedia poradiť alebo vyjadriť sa zmysluplne k fotke alebo problému.
A co sa tyka zobrazovania najlepsie bodovanych fotiek, cez den pridanych, tusim ich je 12, tieto tu nemaju co robit. . . bo uz sa len prebehne tychto 12 fotiek a je to, dalej sa nikomu uz nechce pozerat a tym padom aj dobre fotky ostanu nepovsimnute :-(
Cely system Galerie by trebalo uplne prekopat a spravit odznovu. . . . . tak ako to je aj na inych fotoserveroch. . . na hlavnej stranke by som dal zobrazit aspon poslednych 20 pridanych fotiek s odkazom na dalsie. . .
A to ze v dnesnej dobe nikto nema poriadne cas na komenty, preco si na ne na inych serveroch cas najdu?
Nepoznam fotoserver, ktory ba mal tolko neokomentovanych fotiek co tu :-)
Je pravda, ze som tu skoro stale okrem prace, kde nemam cas byt pri PC, ale moj den zacina rano o 5.00 a niekde tu bolo spomenute, aby sa bodovanie pre ten onen den zacalo pocitat az napr. o 8.00... no ja nie som nocny vtak ale ranne vtaca, takze mne bodovanie po polnoci nevadi. a ak je nejaka fotka dobra, tak moze byt fotom dna aj ked ju uzivatel prida napr. o 15.00, no nie?
pekny vecer :)
Ad hodnotenie: vela ludi sa podla mna boji hodnotit, lebo si myslia ze oni by ani take nevedeli spravit. A ze sa na nich potom znesie strasna kritika.
A hlavne malokto ma cas prelistovat si galeriu co i za posledny den.Kazdy si pozrie foto dna a najviac hodnotene foto a moooozno posledne pridane.Ale...
Ja pridavam foto tesne po polnoci lebo mam nepravidelny rezim v praci aj doma.
Holt moja smola ak rano o 8 mej prida dalsich 90 ludi foto. A ta moja ide do pa pa.O to viac sa musim snazit.
Nazdávam sa, že inernet je fantastický priestor na učenie, ale nenahradí osobný kontakt a klasické formy učenia ( vorkšopy, konzultácie ). Na toto je ideálny kvalitný fotoklub, najlepšie s dlhou tradíciou.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa