Fórum » Návrhy a pripomienky

obec foto kritikov?

computopia
2009-03-04 22:33:46+01
mna by zaujimalo, ci maju na SR (tiez worldwide)vytvorene najake zazemie prof. kritici, fotografie samozrejme mam na mysli. existuje vobec profesia ako kritik fotografie s nejakym svojim specifickym nazvom? literarni kritici, hudobni kritici, filmovi kritici.....ak mi len uniklo podobne spojenie s foto, tak sa ospravedlnujem za otvorenie temy, ale pomozte neznalej a zvedavej...

wayne
2009-03-04 22:42:10+01
s profesionalnymi nepomozem ale tych amaterskych je na kazdom rohu hafo, dnes ma patent na rozum skoro kazdy kto ma pripojku na internet

Kveto
2009-03-04 23:38:14+01
treba sa informovať tam kde sa fotografia študuje

zeppelin
2009-03-05 00:41:06+01
:))NO teda nic proti, ale kto je podla Teba profesionalny literarny kritik? Len literarnou kritikou sa nezivi nik. Ked tak su to ludia co sa zaoberaju literarnou vedou alebo sa len literaturou viac zaoberaju a cinnost ´literarneho kritika´ je v tom zahrnuta (clanky, knihy, stretnutia, lit. konferencie, citania...).

Snad necakas nejake profesijne zdruzenie ako ´Komora slovenskych kritikov fotografie´ s povinnym clenstvom pre vykon takejto cinnosti... :)))

Tu su zhrnute niektore ´zoskupenia´ fotografov na SVK http://www.ephoto.sk/fotoscena/fotokluby-a-zdruzenia/ doraz by som dal na APFSR a ZSF... ale nieco specialne tykajuce sa kritiky?! POkial hladas niekoho kto by vedel vyslovit fundovanu kritiku v oblasti fotografie skus VSVU pripadne ine skoly kde sa da studovat fotografia alebo nikoho kto je clenom APFSR alebo skratka dobreho a skuseneho fotografa... Pripadne, a to je z ineho sudka, existuju sudnoznalecke odbory ´Kriminalisticka fotografia´ ´Pravosť umeleckych diel´ ´Umenie výtvarné´ - zoznam konkretnych znalcov najdes na http://jaspi.justice.gov.sk/

Karolfoto
2009-03-05 10:24:16+01
Hlavne sa nedrž kritiky ktorú dostaneš tu od niektorých ´pánov fotografov´ lebo ta prestane baviť aj fotenie.

Sergy
2009-03-05 11:43:19+01
:))) Suhlasim, niektory tu su riadny mozgovi atleti.

computopia
2009-03-05 22:19:49+01
no pravdu mas, nezostylizovala som to dobre zrejme a vyznelo to asi trosku inak ako bolo myslene. ja len to, ze o tej hudbe, filme, literature mozno trosku viac pocut, (mozno sa mi to len zda, lebo som nieco okolo toho studovala) a foto moc nemam v zabere, ale velmi rada by som mala...a napr. jeden nemenovany fotograf, ku kt. som sa dostala nahodou a ktory nieco znamena aj vo svete (publikacie, vystavy) na APFSR chyba. komplexne zmapovanu sl. foto scenu(zijuci; nezijuci; ti, ktorych diela boli publikovane,vystavovane; nie ti, ktori ponukaju zatial len svoje fotosluzby) nemozem nikde najst - (mozno len neviem hladat). pevne vsak verim, ze ju netvori len tych par clenov APFSR..

slavmiro
2009-03-05 22:23:36+01
príspevok od: computopia
no pravdu mas, nezostylizovala som to dobre zrejme a vyznelo to asi trosku inak ako bolo myslene. ja len to, ze o tej hudbe, filme, literature mozno trosku viac pocut, (mozno sa mi to len zda, lebo som nieco okolo toho studovala) a foto moc nemam v zabere, ale velmi rada by som mala...a napr. jeden nemenovany fotograf, ku kt. som sa dostala nahodou a ktory nieco znamena aj vo svete (publikacie, vystavy) na APFSR chyba. komplexne zmapovanu sl. foto scenu(zijuci; nezijuci; ti, ktorych diela boli publikovane,vystavovane; nie ti, ktori ponukaju zatial len svoje fotosluzby) nemozem nikde najst - (mozno len neviem hladat). pevne vsak verim, ze ju netvori len tych par clenov APFSR..
na sedf.sk najdes fotonoviny. V nich su recencie fotovystav.knih od fotokritikov, kazdy je podpisany pod recenziou. Macek, Pauer atd.

2009-03-05 22:57:42+01
computopia - ja som profi kritik vsetkeho, tak ak chces, posli fotky + 20Euro za kazdu na moju adresu a ja ti ich skritizujem ;) :-D :-D :-D :-D

zeppelin
2009-03-05 23:19:12+01
príspevok od: computopia
no nemozem popriet, ze ma ´nenadchla´ ista aspon zdanliva naivita Tvojej povodnej otazky...:)) v ramci dejin umenia ako vedeckej discipliny su urcite ludia co sa venuju komplexnej reflexii fotografickej sceny, ale bude ich tak ´3 a pol´ - priznam sa ze ja ich identifikovat... slavmiro spomenul nejake mena...

computopia
2009-03-06 17:24:08+01
príspevok od:
computopia - ja som profi kritik vsetkeho, tak ak chces, posli fotky + 20Euro za kazdu na moju adresu a ja ti ich skritizujem ;) :-D :-D :-D :-D
no zaujimava ponuka, len nie vhodne adresovana :-))) nuz co, nezarobis si .-)

computopia
2009-03-06 17:25:34+01
príspevok od: slavmiro
na sedf.sk najdes fotonoviny. V nich su recencie fotovystav.knih od fotokritikov, kazdy je podpisany pod recenziou. Macek, Pauer atd.
kukla som a zatial ma to ako -tak uspokojilo, som spokojna, idem sa pustit do zaujimaveho citania, dakujem pekne

Karolfoto
2009-05-04 10:18:53+02
príspevok od:
ty si akurat tak chrobak truhlik, co vsetko ofrfle, vsade bol vsetko vydel ____a hlavne nic neukazal, ja sem sice ziadne fotky nedavam ale aspon sa nesnazim nikomu znechutit fotenie

MiroH
2009-05-04 14:15:05+02
príspevok od: Karolfoto
ty si akurat tak chrobak truhlik, co vsetko ofrfle, vsade bol vsetko vydel ____a hlavne nic neukazal, ja sem sice ziadne fotky nedavam ale aspon sa nesnazim nikomu znechutit fotenie
Sorry, ale prezri si stranku afkaa.i-ho. Ma ju uvedenu na svojom profile a potom hodnot. Asi o foteni vie nieco, ked robi take fotky ako ma na stranke.

javelin
2009-05-04 14:49:47+02
No vYYYdíš to dobre.....

2009-05-04 19:14:55+02
ja ta tak luuuuuuuuubim :-D :-D :-D

Karolfoto
2009-05-08 13:20:53+02
príspevok od: MiroH
Sorry, ale prezri si stranku afkaa.i-ho. Ma ju uvedenu na svojom profile a potom hodnot. Asi o foteni vie nieco, ked robi take fotky ako ma na stranke.
A ty s nim spavas ze ho tak obhajujes? Ty dilinko si radsej precitaj co som napisal. Alebo tebe sa zda ze na tento portal dal nejaku fotku? na to nema gule

Karolfoto
2009-05-08 13:21:10+02
príspevok od:
ja ta tak luuuuuuuuubim :-D :-D :-D
aj ja teba cjlapec moj

Karolfoto
2009-05-08 13:21:33+02
sory..... chlapec

2009-05-08 13:29:23+02
A ty s nim spavas ze ho tak obhajujes? Ty dilinko si radsej precitaj co som napisal. Alebo tebe sa zda ze na tento portal dal nejaku fotku? na to nema gule
akoze pre fotografa je smerodajne dat nejaku fotku sem na tento ´vynimocny´ server? podla toho hodnotis, ako je dobry? LOL :-D :-D :-D

asi budem musiet mojim zakaznikom s lutostou povedat, ze aj ked su spokojni, nemam gule vystavovat vlastne fotky na www.ephoto.sk :-D :-D :-D

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()