Fórum » Návrhy a pripomienky

Ako byt TOP na Ephoto :)

2009-03-05 19:44:16+01
No keďže sem na Ephoto chodím uz nejaký ten piatok, pripravil som Vás pár rád ako dostať do TOP prehlaďu , fotky dňa a fotky mesiaca. • Top prehľad : Táto kategoria je najširšia, ale má niekoľko pevných pravidiel, ktoré je nutné dodržiavať. Ak fotíme ženu držíme sa pravidla - čím menej oblečenia tým lepšie - a tak v duchu hesla cecky ven/hezká prdel sa snažíme nás objekt zbaviť čo najviac nepotrebného oblečenia. Tieto fotky majú úspech u mužského publika ale je tu riziko, s ktorým je nutné ratať. A to, že každý ma iný vkus a objekt sa nemusí zrovna každému páčiť. Fotenie mužov je povolené len od veku objektu 55+ a čím vačšia brada/fúzy a čím viac vrások, tým je fotka úspešnejšia. Na koniec do tejto kategórie patria fotky zo zahraničia. Múzem, most , more, kopec, všetko čo je mimo SVK sa počíta. Tieto fotky majú úspech zvačša u ľudí, ktorí vačšinu svojho života prežili v komunizme a zahraničie poznajú len z podobných fotiek. • Fotka dňa : Táto kategória má striktné pravidlá, ktorých porušenie sa často trestá. Dovoľuje sa fotiť len zvieratá. Najlepšie vtáky(to je jedno aké)..sýkorky, vrabce všetko čo má krídla sa ráta – je jedno v akej polohe hlavne že sú. Na špecialne povolenie sa možu fotiť aj iné zvery, ktoré ale musia vyvíjať nejakú aktivitu(jesť, utekať atď…). Pri týchto fotkách sa nedbá na pravidlá ktorým sa smrtelný fotograf vyhýba... doležitý je objekt-nič iné nas nezaujíma. Tieto fotky majú veľký úspech u ľudí, žijúcich v meste, ktorí o exzistencii podobných stvorení vedia len z dokumentov na Discoveri. Špeciálnu kategóriu tvoria živočíchy, ktoré poznáme len z filmov Ridley-ho Scott-a (oči muchy atď) a však ich fotenie je náročné a preto sa objavujú na fotkách len zriedkavo. • Fotka mesiaca : Tu exzistuje len jedna kategória – Hrad na kopci alebo samotný kopec zo SVK . Zvyčajne pozliepaný do panorámy aby budil dojem majostátnosti, šikovnosti a profesionality autora. Úspech je zaručný, pretože osloví každú skupinu. Obyvatelia miest snívajú aké krásne tam musí byť žiť, chlapci z dediny spomínaju ako tam vyrastali, bratia Češi ticho závidia a proste všetkým z tej chrumkavej fotky cvrkne do bavlnky. • Umelecké fotky : Tieto fotky tvoria špecifickú kategóriu. Na Ephoto niesu veľmi obľúbené ale ak sa predsa len rozhodnete, že idete byť umelcom, tak tu je nieniekoľko pravidiel, ktoré ale ako správny umelec musíte porušovať : - Fotiť výhradne mobilom ..ide predsa o myšlienku nie o kvalitu. - Ľuďom zásadne rezať končatiny.. stale ide o myšlienku. - Vidiet umenie aj tam kde nieje..myšlienka tam predsa je. Pri týchto fotkách je ale nutné sa pripraviť na kritiku a je lepšie si do predu pripraviť hárok s možnými otázkami a v rámci duševneho cvičenia si na ne aj odpovedať. Fotka je síce základ ale odborná literatura odporúča dodržiavať aj nasledujúce pravidlá : - Fotku pridávať v čase 00:01 až 00:09 a urýchlene si ju obodovať vaším druhým kontom aby sa hneď dostala minimálne do prehľadu. - Mať minimálne 5 kamarátov, ktorí si vzájomne medzi sebou dávaju 3x7 (toto pravidlo sa dá obísť vytvořením 5 vedľajšich účtov). - Vyjadrovať san a fore štýlom : všude sem byl, všechno jsem videl... vačšinu užívateľov to presvadčí o tom že naozaj viete o čom hovoríte... - Komenty k cudzím fotkám písať výhradne štýlom : jemne by som to orezal z prava, padá ti to do ľava..dovoľuje sa aj použitie frázy ”posunul by som to viac hore” .. aby ste každého presvedčili o svojom dokonalom cite pre kompozíciu atď... No to by bolo asi všetko ale ak sa vám aj naďalej nedarí mať svoju vysnívanu fotku dňa... Nezúúúfajte. Vždy je tu plno iných foto-portálov, z ktorých možete nejakú fotku ukradnúť a vydávať ju za svoju čo by vám už želaný úspech malo priniesť. Veď o to predsa v konečnom dosledku aj ide. A tak vám želám pevnú ruku a dobré svetlo a dúfam, že tento jemne satiricky ladení príspevok nikto nezobral vážne a ani osobne, pretože zámerom bolo trosku rozveseliť užívateľov v tieto upršané dni a nie uraziť.

SteveS
ocenenie redakciou 2009-04-21 03:03:56+02
Škoda že tu nie je ikona ako na skype, pridal by som zdvihnutý palec :-)

SteveS
ocenenie redakciou 2009-04-21 13:16:58+02
Asi uz musim nejaku fotku pridat, ako pocuvam tak to musi byt ten holy cecok ;-)))))

Toto vlákno už ale chytá aj iný smer, k DADE a WAYNE len tolko, že už na ich dvoch príspevkoch vidno ako si tu navzájom odporujeme (odporujú). Na jednej strane nechceme čítať že nám to ´padá doľava či doprava, buď sa páči alebo nie...´ a na druhej chceme čítať ´názor čo robíme zle´ :-) Tak ale ako nám potom vyhovieť? Píšem naschvál žýe ´nám´, teda asertívne ako bolo doporučené .-)) aby som sa nikoho osobne nedotkol ;-) Nikto nikoho nenapáda, len nazve prácu vo Photoshope umelým vylepšením fotografií, modelku slieopku s gýčovým ksichtom... .-))) Nuž ja len prajem tomuto portálu veľa takých ľudí dobrej vôle a kľudnej mysle a nadhľadu ako vidím že je DODO.

Ja sám pristupujem k fotke danej na obodovanie tak, že predpokladám u autora záujema (!!!) o názor iných. Dá bnodovať = chce počuť a vidieť reakcie. Preto napíšem ak to podľa mňa padá doľava a nazaťažujem sa tými, čo to nie sú ochotní robiť a čo neradi pomáhajú iným. Ak niekto zareaguje úrážlivo, jeho problé, moja posledná pomoc. Snažím sa ale o ten asertívny tón :-) To čomu rozumie, predsa nemusí brať ako dutku, že to má zle. Nechcem mu brať pocit že môže byť aj zostať 1000x lepší fotograf ako som ja... len mu dávam možnosť poznať iný názor a ak je to niekto kto tomu vôbec nerozumie, tak sa tým veľa naučí! Ak tam bude mať zosypané iba body 2,3,4 a nevie prečo, načo mu je bodovanie? A načo by bol potom tento portál? Ruku na srdce, najviac sa každý naučí a pochopí z čítania otvorenej diskusie, z prestrelky mnohých názorov na jednu vec. Ale to neznamená že ak aj sám ináč cítim ako všetci napíšu a udáva príručka, že musím prestať robiť podľa seba a že to nie je tak dobré. Ďalej treba sledovať svoje pocity a tým to hasne. Ako by celý svet objavil a obdivoval, Picasa keby maľoval len podľa školskej príručky? .-) Takže nedajme sa nikým a ničím odradiť a ďalej si robme po svojom a aj ďalej píšme, že to padá do ľava, alebo že to chceme mať naschvál a napotvoru presne v strede :-)))))

beholder
2009-04-21 16:35:03+02
príspevok od: dada
nie som zatial pokrocila fotografka, na nic take sa nehram. som na zaciatku a ucim sa.pozerala som si fotky dna a akozeeeeee cim su ti ludia zaujati? ze sa tam nejaka sliepka vytrci s vyretusovanim umelym gycovym xsichtom? a vsetci su mimo a zrazu pekne bodiky sa dvihaju ze ani te super kvalitne fotky tu pomaly nedosahuju 7.... je to maximalna povrchnost. je mi na grcanie. a v podstate je to ako vsade, nikto nikdy neoceni nic zvlastne a kvalitne co sa vymyka z tradicnej normy,co ma co povedat, ale vzdy bude ocenene to, co je obycajne, tradicne a prvoplanove. konzervativni ludia s predsudkami a blokmi.... ziaden progres.... asi je zbytocne sa o tom vyjadrovat...(tento text sa samozrejme nevztahuje k ludom,ktori fotenie citia a ziju nim (nemyslim materialne!) aj ked fotia trebars tie bezne veci, ale to ma hlbku, vypoved, kvalitu a je to uprimne)
...z jednej strany tvrdíš,že nie si pokročilá fotografka a že si len na začiatku...

...na strane druhej si dovolíš posudzovať kvalitu a nekvalitu,posudzovať gýč a umenie....

.....takých ako Ty,je tu mnoho....dovolím si tvrdiť drvivá väčšina......preto to Tvoje posudzovanie u Tebe podobných autorov (začiatočníkov) prvoplánovosť,obyčajnosť,povrchnosť a neúprimnosť je tým pádom taktrochu paródiou na kritičnosť...

....no a pokiaľ sa niečo vymyká z tradičnej normy....musí to byť sakramentsky dobré,aby si to našlo svojich obdivovateľov (aj u tých pokročilých)..........

....to je totiž bežná realita,že sa mnohí začínajúci autori snažia tvoriť nasilu ´niečo iné´ aj bez zvládnutia toho elementárneho.........možno aj preto,že chcú zaujať inakosťou, lebo tou klasikou (obyčajnou,tradičnou,prvoplánovou) by zaujať nedokázali.....asi aj preto,že to treba taktiež vedieť najprv zvládnuť.........a bez grcania...

quintes
2009-04-21 19:54:25+02
nechce sa mi to cele citat, ja len dodam, ze chcem svetovy mier...

chuzthu
2009-04-21 20:25:44+02
squely clanok, niektori to zobrali napriek varovaniu smrtelne vazne.. asi to tak scasti aj bude, a sykorky ma uz zacinali naozaj s..t, esteze prisli horuce dni vyliezol hmyz a sykorky skoncili s naletmi na krmitka a s obsmrdanim okolo okien..
kde sa t oda hodnotit?

2009-04-21 22:47:26+02
príspevok od: quintes
nechce sa mi to cele citat, ja len dodam, ze chcem svetovy mier...
na svete su aj vacsie problemy ako vojny ..napriklad topenie ladovcov alebo krcove zily

dada
2009-04-29 23:39:40+02
1. ano zaciatocnicka som... ale uz aj laik zisti co je kvalitne a co nie..
2. gyc a umenie myslim ze posudit viem, nakolko som mala estetiku niekolko semestrov v skole cize vidim tam ten rozdiel (nie len v umeni)....
3. myslim, ze clovek uz intuitivne vie posudit co je prvoplanove a co je robene z hlbky ( komercny hip- hop a alternativna hudba - priklad, staci vidiet a pocut, ze?) ten rozdiel tam nevidia komercni ludia, ktory su ovplyvneni masovou akoze kulturou... pretoze maju trendovy pohlad na okolity svet... preto som to napisala aj ohladom fotky - je to citit...

dada
2009-04-29 23:56:03+02
a myslim ze rozdiel medzi minimalistickymi zakladnymi linkami a a nevkusne dorobenou fotkou vo photoshope naozaj vie posudit kazdy clovek... ale to je vsetko na dlho.. ja sa radsej nezapojim, lebo viem ze sa zvrtne proti mne vacsina, ktora aj tak vsade prevlada... praveze som chcela tymto vyzdvihnut ludi (aj amaterov), ktori to naozaj myslia vazne a robia kvalitne fotky ako ti, co si dovolia ako som mala moznost docitat sa, kritizovat tych fakt ze dobrych len preto, ze sa citia nejak ukrivedeni... alebo uz len dat body preto ze baba ma pekny xsicht na fotke, ktora sa foti sama alebo podobne... tak tomu uz vazne nerozumiem. ale to je fakt ze jedno, aj tak to ostane nepochopene ... treba posudzovat zvrchu- pekna tvaricka- tak je uz aj pekna fotka aj ked je nevkusne dorobena, lenze to sa prehliada...

dada
2009-04-29 23:56:53+02
myslim ze rozdiel medzi minimalistickymi zakladnymi linkami a a nevkusne dorobenou fotkou vo photoshope naozaj vie posudit kazdy clovek... ale to je vsetko na dlho.. ja sa radsej nezapojim, lebo viem ze sa zvrtne proti mne vacsina, ktora aj tak vsade prevlada... praveze som chcela tymto vyzdvihnut ludi (aj amaterov), ktori to naozaj myslia vazne a robia kvalitne fotky ako ti, co si dovolia ako som mala moznost docitat sa, kritizovat tych fakt ze dobrych len preto, ze sa citia nejak ukrivedeni... alebo uz len dat body preto ze baba ma pekny xsicht na fotke, ktora sa foti sama alebo podobne... tak tomu uz vazne nerozumiem. ale to je fakt ze jedno, aj tak to ostane nepochopene ... treba posudzovat zvrchu- pekna tvaricka- tak je uz aj pekna fotka aj ked je nevkusne dorobena, lenze to sa prehliada...

maTTo_corp
2009-04-30 07:36:59+02
ja len toľko....nie je podľa mňa správne písať ´tých dobrých´ atd...je objektívnejšie hodnotiť fotky nie fotografa...potom reči typu : ´oni sú tí zlí a ja som jediná dobrá a true čo to robí so srdcom´ vyznievajú ako závisť...

okrem toho....možno veľa ľudí hodnotí len podľa príručky...ale ak niekto vytkne napr. kompo tak to nemusí byť len preto...kompozícia je niečo čo vnímame aj podvedome a ak sa mi nepáči tak proste naíšem čo by mi sedelo...ale nie silou-mocou a len kvôli dogmám...

wayne
2009-04-30 09:05:04+02
dakujem za minirozbor mojich prispevkov :) suhlasim s tebou, chcel som poukazat na to ze mam pocit akoby sa ludia nechavali strhnut povrchnostou, tym ze fotka nesplna ucebnicou predpisane pravidla ju osomru, oboduju podla ich najlepsieho svedomia... ja mam kritiku rad, pomaha mi, ak vsak neznie sposobom ´skoda mohlo to byt ovela lepsie´ :) no super, co kde mohlo byt lepsie? casom na to pridem sam pretoze sledujem fotky, obcas exif a reakcie ludi k podobnym fotkam..

Tvoje hodnotenia citam rad ked surfujem galeriou, su poucne, ja sam hodnotim fotky opatrne, nevenujem sa foteniu ani pol roka, zacal som v decembri od nuly, netusil som co je to kompozicia, bokeh, hlbka ostrosti... teraz je to lepsie a badam pokrok a verim ze raz budem moct pomahat zaciatocnikom ako som teraz ja :)

SteveS
ocenenie redakciou 2009-04-30 18:43:47+02
Dakujem ti za pozitivnu reakciu. Človek potrebuje spätnú väzbu aj na to, aby mal chuť podrobnejšie komentovať, či vôbec všeobecne pomáhať ;-) Snažím sa dať koment hlavne tam, kde vidím zásadné laické chyby a kde sa iní ani nepozastavia, lebo ich tá fotka nezaujme. Autora to musí znechutiť, pritom by možno mohol byť výborným fotografom. Veď každý raz začína, len podaktorí na to už zabudli :-)

Za komenty čakám, že kto a kedy sa na mňa vyvrbí, ale našťastie sú zatiaľ reakcie opačné... No a snažím sa samozrejme nekomentovať, ani nebodovať, kde som si sám nie celkom istý ;-) Veď koľko ľudí, toľko chutí. Máš môj obdiv a pochvalu za to, že hodnotíš v začiatkoch opatrne. Často sa čudujem nad rozporuplným a neodosobneným bodovaním začiatočníkov čo majú v galérke nekvalitné fotky a hodnotia TK, K aj I ako odborníci :-) Asi o veci majú prehľad :-)

Aby som podporil konštruktívnu ´kritiku´ a chuť do komentovania všeobecne, vložím sem na ukážku jeden veľmi zaujímavý prípad čo som tu už stihol za krátky čas zažiť...

SteveS
ocenenie redakciou 2009-05-01 10:17:36+02
Fotím už dlhé roky ale sám nepoznám mnohé tu používané výrazy prevzané do fotoslovníka z angličtiny. Keď to človek vyhľadá, nakoniec ide o jemu dávno známu záležitosť ;-) Je to kus na škodu, lebo slovensky povedané by to tak nedezorientovávalo začiatočníkov.

djpali
2009-05-01 12:29:26+02
Myslim ze je v principe jedno co ceco napisal, ephoto to nijako neovplyvni, toto je jedina moznost ako je schopny portal fungovat. Nemoze to byt na urovni, ani pod urovnou, moze to byt len boj, hadky, a zvedavost. Kazdy portal ma profikov, strednych, ale aj amaterov, namyslenych, skromnych, dobre naladenych, podrazdenych, s canonom, nikonom, ale aj BENqom. Spravidla zas Ten kto ma drahsie je proste namysleny cavo ktory nevie fotit a ten kto lacnejsie je agresivny a skuseny kritik ktory toho preskakal :-) Co sa mne nepaci na ephoto je, ze ked odfotim z balkona 500fkou stareho dedka bezdaka a na seebe mam zupan v hube mam cigu a v druhej ruke kavu, dam ich do ciernbielej a osumim to, fotka je uzasna a reportazna a ma hodnotenie 7. Ked sa lomozim v lese a cely sa dodriapem a nacvakam cast pumy ktora na mna leti lebo sa mi chysta prekusnut krk a pridem o fotak ktory nasledne padne do mlaky plnej pijavic kym tych 20 kliestov co mam vo vlasoch mi sposobuje encefalitidu :-) a ked sa vratim na okraj lesa auto tam neni a potom sem nahram fotku a je to moc nalavo, a tk je nahovno atd :-) Ktora fotka bola hodnotnejsia ? Fotky sa hodnotit nedaju, kazda ma svoju osobnu hodnotu, avsak pre fotografa. Takisto ako mozete vediet ze nieco na fotke nie je moc nalavo preto lebo napravo bolo napriklad hovienko :-) Ja hodnotim len impakt, a kto ho ma dobry, u mna vyhrava. TK mozem osrat, aj vsetko ostatne, aj tak je dolezity len subjektivny pocit.

SteveS
ocenenie redakciou 2009-05-01 16:26:52+02
príspevok od: djpali
Myslim ze je v principe jedno co ceco napisal, ephoto to nijako neovplyvni, toto je jedina moznost ako je schopny portal fungovat. Nemoze to byt na urovni, ani pod urovnou, moze to byt len boj, hadky, a zvedavost. Kazdy portal ma profikov, strednych, ale aj amaterov, namyslenych, skromnych, dobre naladenych, podrazdenych, s canonom, nikonom, ale aj BENqom. Spravidla zas Ten kto ma drahsie je proste namysleny cavo ktory nevie fotit a ten kto lacnejsie je agresivny a skuseny kritik ktory toho preskakal :-) Co sa mne nepaci na ephoto je, ze ked odfotim z balkona 500fkou stareho dedka bezdaka a na seebe mam zupan v hube mam cigu a v druhej ruke kavu, dam ich do ciernbielej a osumim to, fotka je uzasna a reportazna a ma hodnotenie 7. Ked sa lomozim v lese a cely sa dodriapem a nacvakam cast pumy ktora na mna leti lebo sa mi chysta prekusnut krk a pridem o fotak ktory nasledne padne do mlaky plnej pijavic kym tych 20 kliestov co mam vo vlasoch mi sposobuje encefalitidu :-) a ked sa vratim na okraj lesa auto tam neni a potom sem nahram fotku a je to moc nalavo, a tk je nahovno atd :-) Ktora fotka bola hodnotnejsia ? Fotky sa hodnotit nedaju, kazda ma svoju osobnu hodnotu, avsak pre fotografa. Takisto ako mozete vediet ze nieco na fotke nie je moc nalavo preto lebo napravo bolo napriklad hovienko :-) Ja hodnotim len impakt, a kto ho ma dobry, u mna vyhrava. TK mozem osrat, aj vsetko ostatne, aj tak je dolezity len subjektivny pocit.

Pali, len tolko, že ak niečo chces ´osrať´ ako pišeš a aj to robíš, v tom prípade vôbec nemá význam diskutovať. Ak by tak robil každý, bolo by to už úplne o ničom, včitane celého portalu ;-)

Možno si to ešte nepochopil, ale body môžu mimo pridávania či uberania pocitu ´malosti či veľkosti´ znamenať pre začiatočníka, či vôbec autora ohodnotenie práce v širokej škále, čo mu lepšie poslúži ako povedať na fotku len ÁNO či NIE. Sú aspoň hrubým rozborom jeho práce. Rozbor ktorý tu skoro každého zaujíma, ale ktorý s prepáčením skoro nikto nerobí... Dnes som komentoval fotku kde bolo zo 400 zobrazení a ani jediné hodnotenie... Ak by bol len hlas za fotku, to čo robíš ty (impalt má/nemá) ako sa autor so svojím dielom niekam zaradí. Ako spozná jeho chyby? Ja vidím mimoriadne pozitívne, že to je takt ako to je a každý môže bodovať v škále 0-7 osobitne každú ´disciplínu´.

Impakt je u klasickej, neohurujúcej, neumeleckej témy spravidla, (nie úplne vždy!!!) iba dôsledkom dvoch predošlých disciplín. Ak vidíš krásnu krajinku na obraze mútnom, nefarebnom, zašumenom s kompozíciou na prd, zákonite následne nebude mať impakt! Preto kým začiatočník chytí intuíciu a vnútorný hlas, pomôže mu pomôcť si poučkami a pravidlami, ktoré sú vypozorované z úspešných a umeleckých diel... tot všetko z pohľadu na svet bez klapiek ;-)))

djpali
2009-05-01 18:00:11+02
Steve, ten vysmech nebol urceny webu, web je super a som rad ze je. Len hodnotim 3 / 4 ludi ktory si neuvedomuju to co som pisal ja, oni vedia ktori su to ak si toto citaju... K hodnoteniu : Teraz napriklad - zaregistruje sa amater, zbada fotku ktora sa mu lubi, vzhladom na fakt ze je akoze amater, a nema teda dostatocnu schopnost sa vyjadrit na technickej urovni, ako moze hodnotit objektivne ? Co mi da ? 4 5 6 ? Automaticky uz len tymto je fotka neaktualne a mozno neferovo hodnotena. Teraz k tomu ak by to robil kazdy : Ked kazdy clovek nezahodi papierik zo zuvaciek na zem, bude cisto, lenze 7 / 10 ho na zem zahodi, a z toho 4 vedia ze robia zle, cize to o nicom vlastne je... Ide proste o ludi. Keby tu elita - napriklad ku kazdemu kontu by sa dalo zakliknut - FOTOGRAF :-) A to by bolo privilegium iba skusenych ktory tu maju uploadnutu robotu, ktorou nieco ukazali, dosiahli - !!! Tito by iba mohli hodnotit, tak by slova ktore si napisal dostali pravy vyznam slova... V tomto pripade je to doslova ako napisal ceco. Mam kamaratku ktora tu ani fotku nema, ani neni zaregistrovana, foti len mesiac amatersky a chodi sem len mesiac a sama mi povedala nech nahram fotku o 00:01 a ze budem mat vacsiu sancu mat lepsie hodnotenu fotku, to je smiesne nemyslis ? Ked to vie ona, tak to uz vie kazdy. Imho : som tvorcom rovnakeho portalu ako toto, tiez znameho, len sa zaobera tvorbou hudby na pc, hodnoti sa tam na ziadost mojich clenov Originalita, Tech.prevedenie, Zvuk/mastering a Zazitok - myslis ze to funguje ? Kazdy len pocuva a nehodnoti, a ak hodnoti polovica hodnoteni je blbost. Este sem, sam som dostal k jednej fotografii hodnotenie 1 1 1, fakt som sa z toho poucil. A este jeden postreh, raz mi fotka isla na 7 7 7, ale zrazu som dostal horsie. Pozrel som kto ma hodnotil a cloviecik v tom istom case bojoval o poziciu dna :-) Ktoru nakoniec dostal, mal skutocne lepsiufotku ? Alebo len skodil :-)) Je mi luto adminov, oni toto urcite nemaju sancu vsetko odsledovat, sam viem co to obnasa byt originalny stale a aktualny, amen tma... Vela zdaru, snad ludia dostanu rozum raz

SteveS
ocenenie redakciou 2009-05-02 01:45:07+02
Steve, ten vysmech nebol urceny webu, web je super a som rad ze je. Len hodnotim 3 / 4 ludi ktory si neuvedomuju to co som pisal ja, oni vedia ktori su to ak si toto citaju... K hodnoteniu : Teraz napriklad - zaregistruje sa amater, zbada fotku ktora sa mu lubi, vzhladom na fakt ze je akoze amater, a nema teda dostatocnu schopnost sa vyjadrit na technickej urovni, ako moze hodnotit objektivne ? Co mi da ? 4 5 6 ? Automaticky uz len tymto je fotka neaktualne a mozno neferovo hodnotena. Teraz k tomu ak by to robil kazdy : Ked kazdy clovek nezahodi papierik zo zuvaciek na zem, bude cisto, lenze 7 / 10 ho na zem zahodi, a z toho 4 vedia ze robia zle, cize to o nicom vlastne je... Ide proste o ludi. Keby tu elita - napriklad ku kazdemu kontu by sa dalo zakliknut - FOTOGRAF :-) A to by bolo privilegium iba skusenych ktory tu maju uploadnutu robotu, ktorou nieco ukazali, dosiahli - !!! Tito by iba mohli hodnotit, tak by slova ktore si napisal dostali pravy vyznam slova... V tomto pripade je to doslova ako napisal ceco. Mam kamaratku ktora tu ani fotku nema, ani neni zaregistrovana, foti len mesiac amatersky a chodi sem len mesiac a sama mi povedala nech nahram fotku o 00:01 a ze budem mat vacsiu sancu mat lepsie hodnotenu fotku, to je smiesne nemyslis ? Ked to vie ona, tak to uz vie kazdy. Imho : som tvorcom rovnakeho portalu ako toto, tiez znameho, len sa zaobera tvorbou hudby na pc, hodnoti sa tam na ziadost mojich clenov Originalita, Tech.prevedenie, Zvuk/mastering a Zazitok - myslis ze to funguje ? Kazdy len pocuva a nehodnoti, a ak hodnoti polovica hodnoteni je blbost. Este sem, sam som dostal k jednej fotografii hodnotenie 1 1 1, fakt som sa z toho poucil. A este jeden postreh, raz mi fotka isla na 7 7 7, ale zrazu som dostal horsie. Pozrel som kto ma hodnotil a cloviecik v tom istom case bojoval o poziciu dna :-) Ktoru nakoniec dostal, mal skutocne lepsiufotku ? Alebo len skodil :-)) Je mi luto adminov, oni toto urcite nemaju sancu vsetko odsledovat, sam viem co to obnasa byt originalny stale a aktualny, amen tma... Vela zdaru, snad ludia dostanu rozum raz
Je mi luto ze tu zaberame pol strany ale neda mi nereagovat...to čo napíšem neber teraz osobne, lebo to píšem adresne na teba - ale aj tak to myslím len v rámci diskusie, nie ako útok :-)

Asi ma nepochopil. Ja som nepolemizoval o celom portali, ani jeho vysmechu. Len cisto o TVOJOM pristupe - beries len impakt = MA/NEMA a ostatne vraj mozes OSRAT... Nuž mozno zbytocne som bol obsirny v tom, ze preco to nie je dobre, čo tým portálu poškodíš. Lebo v odpovedi si sa sebe vyhol a preniesol na temu ´Portal´. A ešte aj pri tom si si kus protirečíl. Sám poukazuješ na všetky odtiene a škály problémov a negatív, čo tu zmes blbých ľudí prináša, ale ani dobrá znalosť toho ťa ešte nepresvedčila, aby si sa k nim TY SÁM tiež nepridal(?). Aby si nebol presne ako oni, v tom tebou kritizovanom zlom pomere tých zlých 4 až 7 (z 10) k 3 dobrým. Veď sa sám spravas ako oni - impakt ma/nema - ostatne osrat. To ze ti uz niekto ublizil ta neospravedlnuje. Ak raz nechcem kradnut, nezmením torto predsavzatie ani po tom ako ma samého okradnú. A už ma okradli viackrát, ale neprešiel som na druhú stranu. Preco ak si sklamaný musíš tiez dalej ublizit inym? Aj tym co maju ambicie byt dobrymi?

djpali
2009-05-03 17:52:02+02
Coby, neriesim to tak ako pises, pisal som len svoje feelingy, reagujem opacne. Hodnotim a to myslim Vazne skutocne len tych u ktorych mam pocit, ze to za to stoji, ze si to zasluzia, alebo tym na ktorych mam pocit ze bolovykonane bezpravie... Tym hodnotim vsetko, btw. neboj sa, nie som vztahovacny, tolerujem nazor kazdeho

Trisha
2009-05-03 18:23:48+02
hahah :D ceco mal by si castejsie pisat taketo clanky... potom sa vyborne zabavam na tych co sa tu hadaju :D:D

Marcel Rebro
2009-05-03 19:42:33+02
len jeden postreh : toto je fotoportal a nie ´adventureportal´ a preto sa (spravidla) hodnoti fotka a nie okolnosti za ktorych vznikla. ak skocis z dvanasteho poschodia a cvaknes suseda na balkone (na prvom) ako fajci cigaretu a v ruke kava, asi tazko niekdo oceni mieru tvojho usilia a osobnej obetavosti pri ziskavani zaberu ;-)))))

Strana 4 z 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()