no vidíš, aj ja mám víziu a tiež neviem či ju budem vládať zaplatiť. Tak do 5 rokou budem chcieť ísť fotiť safari zo všetkým čo k tomu patrí. Za týmto cieľom pôjdem trebárs aj cez mrtvoli, takú dravosť málokto videl ako predvediem. V tom čo robím som dobrý a viem o tom, takže moje možnosti sú neobmedzené a zbožňujem výzvy. Čím ťažšia tím lepšia, to mnohým ľudom na slovensku stále chýba, takéto dravé sebavedomie. Čo už bol som vychovaný niekde inde a nie na slovensku ;-)
no ja mám trochu skromnejšie ciele ked to mám vyjadriť vzorcom tak za cenu jedného tvojho safar-skla by som dokúpil všetko čo potrebujem :D ach a ešte jedna vec ma napadla ako hovoríš o tvojom zamestnaní...
Problém:
Teraz na úpravu foto, používma náš starý CRT Nec, a zistil som taký problém že nejak pozorujem odlišné farby vo photoshope a vtedy ked len fotky prezerám cez nejaký viewer. Mám taký posun do teplejších farieb, zaujímavé že v PS to mám (aspon to vyzerá tak) v poriadku, uložím si to pozrem sa na to a ide mi to do červena... nemáš nápady v čom je problém?
no ja mám trochu skromnejšie ciele ked to mám vyjadriť vzorcom tak za cenu jedného tvojho safar-skla by som dokúpil všetko čo potrebujem :D ach a ešte jedna vec ma napadla ako hovoríš o tvojom zamestnaní...
Problém:
Teraz na úpravu foto, používma náš starý CRT Nec, a zistil som taký problém že nejak pozorujem odlišné farby vo photoshope a vtedy ked len fotky prezerám cez nejaký viewer. Mám taký posun do teplejších farieb, zaujímavé že v PS to mám (aspon to vyzerá tak) v poriadku, uložím si to pozrem sa na to a ide mi to do červena... nemáš nápady v čom je problém?
ale mám, každý kvalitnejší softvér má podporu profilov a ti nemáš nastavené stejné. A ešte malí problém Adobe používa asi najdokonalejší profil Adobe RGB a ten nerado dakomu dáva takže vždy čakaj dáke rozdieli ;-)
PS treba si nastaviť správu farieb aj v programoch a nie len na monitore samotnom ;-)))
no chápeš...že v PS to je dobre a pri prezeraní už nevelmi...teraz sa mám hrabať v nastaveniach monitoru ? tuším som tam už raz nastavil sRGB? alebo radšej by som do toho nemal montovať, lebo len to pokazím?
no chápeš...že v PS to je dobre a pri prezeraní už nevelmi...teraz sa mám hrabať v nastaveniach monitoru ? tuším som tam už raz nastavil sRGB? alebo radšej by som do toho nemal montovať, lebo len to pokazím?
nie v monitore ale v tom prehliadači tam si nastav správu farieb a bude to lepšie.
no v tom sotva, skús si stiahnuť IrfanView tam sa to dá celkom jednoducho ;-)
no to sotva...pravdu máš...aha no skúsim to potom...uvidíme čo bude :) možno stará dobrá šunka aj kalibráciu by žiadala nemyslíš si? stojí tu už 5-6 rokov :D
no to sotva...pravdu máš...aha no skúsim to potom...uvidíme čo bude :) možno stará dobrá šunka aj kalibráciu by žiadala nemyslíš si? stojí tu už 5-6 rokov :D
neviem či sa oplatí ta už bude mať rozhasené nielen farby ale aj horizontálu a to už žiadna sonda nespraví ;-) ale ak má dobrý obraz možno by so stálo za zváženie
neviem či sa oplatí ta už bude mať rozhasené nielen farby ale aj horizontálu a to už žiadna sonda nespraví ;-) ale ak má dobrý obraz možno by so stálo za zváženie
má dobrý obraz nech mu dlho ešte vydrží ale asi donho už nebudem investovať :) monitor je po objektívoch na 3. mieste teda počítam tak 1,5-2roky :)
Na dovolenke v marianskej priekope...vraj...pisal to kdesi javelin tak teraz neviem ci srandoval :)))
Mne sa tuším tiež zdá, že sám v nejakom komentári spomenul, že sa pôjde na jeseň niekam potápať. Ale do mariánskej ???... :))))Ale veď pred hodinou svietil na zeleno....
hallo ephoto rodina kam máte v pláne zajtra ísť fotiť nemusí byť nejaká akcia ale tak všeho chuť jesenné karpaty spišský hrad pred dušičkovú atmosféru vlaky lesnú zver okná mraky a podobne skrátka taká vaša zajtrajšia sobota s fotákom
hallo ephoto rodina kam máte v pláne zajtra ísť fotiť nemusí byť nejaká akcia ale tak všeho chuť jesenné karpaty spišský hrad pred dušičkovú atmosféru vlaky lesnú zver okná mraky a podobne skrátka taká vaša zajtrajšia sobota s fotákom
....ja mám zajtra v pláne po dlhom premýšľaní nafotiť fotku do jednej súťaže spojenej s výročím nežnej revolúcie...organizuje jedna mestská časť u nás v KE...snáď mi vyjde realizácia tak dobre ako to mám v hlave :)) to by bolo asi prvý krát :DD
chcem robiť seriu stromy,a zajtra idem na zopar zaujímavých pozrieť na myjavské kopanice
offtopic 2 :o)
Problém:
Problém:
PS treba si nastaviť správu farieb aj v programoch a nie len na monitore samotnom ;-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa