s tým usm to som nevedel :) ale hovorím to je šte ďaleko možno dovtedy prejdem do nikon :D
nooo mám jeden tesco-hama-statív fakt na núdzové situácie ale vyhliadnuté mám toto
statív: http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/manfrotto-055xprob.html
hlava: http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/hlavy/vanguard-ph-55.html
stativ je fajn, no ta hlava je pre mna neznama...na co to potrebujes? bude to vazit 3kg, to je brutal vela...hlavne na nosenie...ta hlava unesie 10kg, ty tam budes davat menej, podla mna by ti stacilo i toto...
http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/vanguard-alta-263ap.html
joooj Mišo hmotnosť mi nejak nevadí, ja nechodím po horách, ja som dolňák, mne sa točí hlava v nadmorskej výške nad 400m n.m. a mám problémy s dýchaním :) je to o tom že nechcel som hlavu slabšiu ako statív, ten manfrotto statív má max výšku 178,5 cm (vanguard 165 cm), najnižšia poloha je 10 cm - 88° (vanguard 80°), zážaž 7 kg (vanguard 5kg) polohovateľnú strednú tyč majú oba.
tá hlava je ok, len neviem prečo to stojí zvlášť 89 €...a v sete 134€, a čo som ja pozeral tak ten 75€...trošku tomu nechápem...a statív 124...
set je vzdy vyhodnejsi z pohladu predaja - predas dva druhy tovaru i ked s trochu mensou marzou ako osobitne...
ale je tam viac setov...musím to teda prehodnotiť ;) jediný rozdiel medzi vanguard a manfrotto vidím v polohovatelnosti nôh (manfrotto 4 stupne, vanguard 3), vo výške - najmenšia (80°vs88°)/najväčšia (cca 10 cm)
a manfrotto také sety nemá...jaj a že na čo, okrem turistiky zo všetkého troška, trošku nočné foto, trošku šport, nejaké krajinky, trochu príroda-wild, trošku produkt - ako ked potrebujem kvalitný statív aby som sa mal niečoho chytiť :) väčšinou fotím reportáže ale čoraz viac sa vyskytujú situácie že mi statív chýba...a nekupujem to na jeden rok, preto s tou hmotnosťou chcem mať trochu rezervu...
tie 3-4 stupne v nohach mas len kvoli mensej zlozenej vyske, je to vzdy kompromis...
nemyslel som počet sekcii nôh. polohovatelnosť nesúvisí s tým, že aká je najnižšia výška? pri manfrotto konkrétne 88° to konkrétne 10 cm. Pri vanguard to môže byť pri 80° kolko? 15-18 cm?
asi sa nechápeme :)Polohy nôh:
vsak aj moze byt...
teraz ti na vahe nezalezi, ale zistis, ze nosit niekde 3kg stativ a 1,5kg je velky rozdiel...ale na to prides casom sam...bud neostanes pri jednom-budes mat jeden cestovny a druhy tazsi na male prenasanie alebo kupis jeden drahy, maly zlozeny, velky rozlozeny, lahky a ten budes nosit stale...
ano, suvisi, ale je tam druhy faktor - stredovy stlpik...darmo, ze ty nohu das do 80°, ked ta nepusti stredovy stlpik - nebude sa dat preklopit, otocit, skratit atd...plus prirataj vysku fotaku+hlavy....
v tom máš pravdu že teraz ťažko sa mi vžije do tej situácie, že by som niekam vláčil statív...ked hej tak len na bicykli, v najhoršom prípade, fakt tá turistika ma velmi neláka :)
ano, suvisi, ale je tam druhy faktor - stredovy stlpik...darmo, ze ty nohu das do 80°, ked ta nepusti stredovy stlpik - nebude sa dat preklopit, otocit, skratit atd...plus prirataj vysku fotaku+hlavy....
no manfrotto uvádza 10 cm. a tento problém nerieši viac-menej polohovateľný stredový stlpik?
v tom máš pravdu že teraz ťažko sa mi vžije do tej situácie, že by som niekam vláčil statív...ked hej tak len na bicykli, v najhoršom prípade, fakt tá turistika ma velmi neláka :)
ani ja nechodim moc na turistiku, nefotim krajinky, no cestujem dost vela a je rozdiel niest 2,5kg alebo 1,3kg...kazdy si tym musi prejst sam a najst, co mu vyhovuje...
k tomu stredovemu stlpiku-pokial je polohovatelny, je to fajn, ale tie parametre 10cm, treba brat s rezervou, vacsinou sa udava spodna hrana stredu...realna vyska zavisi od toho, ako sa da s tym stredovym stlpikom manipulovat - ci sa da otocit, preklopit v pravom uhle, ako bude fotak namontovany atd...
áno chápem ti, potreboval by som to v reále vidieť, ale chcel by som dostať z rovnice (najvyššia výška - najnižšia výška) čo najväčšie možné číslo v cm za rozumnú cenu :) aby ma to čo najmenej obmedzovalo :) no ale koniec koncov ešte mám trochu času nad tým pouvažovať najprv treba dokupovať sklá, čo sú najdrahšie položky a potom to začneme reálne riešiť :) ale dakujem ti že si mi pripomenul tie vanguard sady, nevedel som o nich :)
áno chápem ti, potreboval by som to v reále vidieť, ale chcel by som dostať z rovnice (najvyššia výška - najnižšia výška) čo najväčšie možné číslo v cm za rozumnú cenu :) aby ma to čo najmenej obmedzovalo :) no ale koniec koncov ešte mám trochu času nad tým pouvažovať najprv treba dokupovať sklá, čo sú najdrahšie položky a potom to začneme reálne riešiť :) ale dakujem ti že si mi pripomenul tie vanguard sady, nevedel som o nich :)
ked sa raz stretneme a budem mat stativ ci fotak, uvidis...nie vsetko sa foti na vysku cloveka...na sport ci akciu je lepsi monopod, so stativom sa zle manipuluje...teraz som videl akciu na Manfrotto 679B za super cenu, aj ked by som v dnesnej dobe bral zrejme Vanguard, no cena velakrat prebije ostatok...
ked sa raz stretneme a budem mat stativ ci fotak, uvidis...nie vsetko sa foti na vysku cloveka...na sport ci akciu je lepsi monopod, so stativom sa zle manipuluje...teraz som videl akciu na Manfrotto 679B za super cenu, aj ked by som v dnesnej dobe bral zrejme Vanguard, no cena velakrat prebije ostatok...
zajtra idem do BA pre to sklo ale len poobede :) už bude asi tma :) jasné toho som vedomý ked fotím futbal, velakrát sedím na zemi alebo klačím :) ale monopod len potom potom :)
zajtra idem do BA pre to sklo ale len poobede :) už bude asi tma :) jasné toho som vedomý ked fotím futbal, velakrát sedím na zemi alebo klačím :) ale monopod len potom potom :)
a co si chcel tou zajtrajsou cestou do BA povedat? 30€ za monopod nie je vela :o)
offtopic 2 :o)
nooo mám jeden tesco-hama-statív fakt na núdzové situácie ale vyhliadnuté mám toto
statív: http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/manfrotto-055xprob.html
hlava: http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/hlavy/vanguard-ph-55.html
čo na to povieš? :)
http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/vanguard-alta-263ap.html
tá hlava je ok, len neviem prečo to stojí zvlášť 89 €...a v sete 134€, a čo som ja pozeral tak ten 75€...trošku tomu nechápem...a statív 124...
kua tak to je velice zaujímavý set...
a manfrotto také sety nemá...jaj a že na čo, okrem turistiky zo všetkého troška, trošku nočné foto, trošku šport, nejaké krajinky, trochu príroda-wild, trošku produkt - ako ked potrebujem kvalitný statív aby som sa mal niečoho chytiť :) väčšinou fotím reportáže ale čoraz viac sa vyskytujú situácie že mi statív chýba...a nekupujem to na jeden rok, preto s tou hmotnosťou chcem mať trochu rezervu...
to by bola bomba...mne na váhe nezáleží :)
asi sa nechápeme :)Polohy nôh:
manfrotto: 23°, 45°, 65°, 88°
vanguard: 25°, 50°, 80°
teraz ti na vahe nezalezi, ale zistis, ze nosit niekde 3kg stativ a 1,5kg je velky rozdiel...ale na to prides casom sam...bud neostanes pri jednom-budes mat jeden cestovny a druhy tazsi na male prenasanie alebo kupis jeden drahy, maly zlozeny, velky rozlozeny, lahky a ten budes nosit stale...
k tomu stredovemu stlpiku-pokial je polohovatelny, je to fajn, ale tie parametre 10cm, treba brat s rezervou, vacsinou sa udava spodna hrana stredu...realna vyska zavisi od toho, ako sa da s tym stredovym stlpikom manipulovat - ci sa da otocit, preklopit v pravom uhle, ako bude fotak namontovany atd...
http://www.digimanie.cz/forum/showpost.php?p=4263&postcount=2
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa