Chcel by som kupit fotoaparat, som sice amater ale chcel by som zacat CANON EOS 60D + objektiv L triedy mohol by mi volakto poradit ci je to dobra kombinacia a jaky by mal byt ten objektiv aby bol co najuniverzalnejsi na zaciatok???
dakujem
no fajn to je celkom dobra rada a je potom potrebne kupovat L radu?
myslis ci je potrebne ju kupovat vo vseobecnosti alebo pre teba? :D
pokial chces spickovu kvalitu tak ides do L-kovej rady,nikto nemoze vediet aku kvalitu od toho objektivu cakas,vacsinou je to tak ze ludia ktory prejdu z kompaktu na zrkadlovku tak su povedzme ocareny kvalitou foto aj ked ide o nejaky lacnejsi objektiv,postupne vsak zacinaju vidiet rozdiel medzi obycajnym objektivom a tym profi - Lkovym,ked si sa rozhodol ze chces hned nieco profi tak chod do Lkovych.Ja osobne by som radsej ozelel zo zaciatku nejaky zoom a siel by som do tzv. street zoomov..ako je napr ten 27-70 a k tomu by som si zobral asi nejaky portretovy napr 85 1.8
zato by som chcel vedet co poradia odbornici:)) viem ze u vas ide vsetko na konkretne rady:) tak dovolenkove fotenie v lete na plazi v zime na zasnezenych svahoch troska zoomu nemusi to byt ziadny objektiv za 4000e. vedet pofofit aj na firemnych akciach v priestoroch a tak je niektory z tych objektivov taky univerzalnejsi?
a co tak panasonic LX3?-toto vsetko s nim pofotis...
som rad ze sa bavite ja sa tiez bavim ked sa na mna obracajuaky telkac vybrat nakolko pracujem v samsungu kde poznam celu pilitiku marketingu... prave zato som sem napisal aby ste mi poradili pani a nie sa pobavili na tom:)
tak to som na spravnej adrese. chcem novy telkac, ale neviem ci cierny alebo biely. asi bude najlepsi ciernobiely, ci?
:))) http://www.najnakup.sk/Porovnaj_televizory-lcd-32--82cm_SAMSUNG-UE32C6510_480702.html tato biela je krasna v reale:)) takze 24-70 to sa tu objavuje najcastesie
Je to Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM
Uprimne, je to na tebe ale uz len pre zachovanie fotografickej hierarchie by som nazaciatok isiel pekne do nejakeho univerzalnejsieho objektivu
co tak EF-S 15-85 ? alebo ak chces univerzal tak tolko premielanu vodovodnu ruru 18-200 :D
ja som fungoval vyse roka na 450D + 18-55mm IS a to som mal nastudovany komplet navod od neho a chapal som vsetkym principom fotenia davno pred jeho kupov, chces fotit, tak to obnasa zo sebou aj trocha takej pre niektorych samozrejmej samovzdelavacej cinnosti. urcity pud aspon vo mne hovori ze ked nieco chcem, tak to musim vedet vyuzit. mozno kebyze mam penazi jak slupiek tak aj ja sa rozmaznavam ale ked uz ides do zrkadlovky tak aspon zakladne pojmi si objasni...
tak ti poviem nie som tip ktory bude mesiace sedet pri nete a citat kym sa rozhodne radsej si to kupim a postupne sa budem venovat len tomu:) kazdy sme iny:)ide mi hlavne o to ako som uz pisal ked sa da radsej kupim daco lepsie hned ako za rok dva riesit dalsie objektivy.. ako tie co si spomenul urcite postacuju hlavne pre mna:)
tak ti poviem nie som tip ktory bude mesiace sedet pri nete a citat kym sa rozhodne radsej si to kupim a postupne sa budem venovat len tomu:) kazdy sme iny:)ide mi hlavne o to ako som uz pisal ked sa da radsej kupim daco lepsie hned ako za rok dva riesit dalsie objektivy.. ako tie co si spomenul urcite postacuju hlavne pre mna:)
Jasne, tvoje peniaze tvoje rozhodnutie.
No, mozem ti poradit ze ak sa chces dostat na normalnu pouzitelnu sirku objektivu, tak bud z L-iek 16-35 f/2.8 17-40 f/4 a z EF-S (objektivy urcene na APS-C) 17-55 f/2.8 17-50 f/2.8 (tamron) 15-85 (cital som ze opticky vydarene sklo, ale nema stalu svetelnost) a skork tomu nejaky tele objektiv - 70-200 f/2.8 alebo f/4 tam je moznosti vela, treba si ujasnit co chces - nato je dobre zozaciatku investovat menej a potom ked clovek vie co chce investovat :P
tamron je v pohode zo spolahlivostou?a kvalitou fotenia??
kedze niesom jeho vlastnikom, odpoviem iba z cudzich skusenosti co tu obcas citam. Kvalita je na vybornej urovni(samozrejme zohladnujuc cenu ktora je zlomok s originalu) a spolahlivost, k tomu ti neviem presne povedat, ostrenie nebolo kritizovane, sice to neni ultrazvukovy motor ale zevraj ostri dost rychlo. Skor viem ze sa tu ukazovalo mechanicke poskodenie vplivom casu - vypadavali predne cleny...
treba pockat na nazor vlastnika netrufam si objektivne v tomto poradit.
ale rataj s tym ze skor ci neskor budes chciet pokryt aj dlhsie ohniska preto by mozno bola fajna kombinacia -
1. - pokial chces Lko - EF-S 10-22, EF 24-105 L (pripadne 70-200 L)
2. - EF-S 17-50 (17-55, 15-85), 70-200 (70-300, 55-250)
je to na tebe
kupa foto + objektiv???
pokial chces spickovu kvalitu tak ides do L-kovej rady,nikto nemoze vediet aku kvalitu od toho objektivu cakas,vacsinou je to tak ze ludia ktory prejdu z kompaktu na zrkadlovku tak su povedzme ocareny kvalitou foto aj ked ide o nejaky lacnejsi objektiv,postupne vsak zacinaju vidiet rozdiel medzi obycajnym objektivom a tym profi - Lkovym,ked si sa rozhodol ze chces hned nieco profi tak chod do Lkovych.Ja osobne by som radsej ozelel zo zaciatku nejaky zoom a siel by som do tzv. street zoomov..ako je napr ten 27-70 a k tomu by som si zobral asi nejaky portretovy napr 85 1.8
24-70
ja a srandu? neblbni, samozrejme že to myslím vážne
Uprimne, je to na tebe ale uz len pre zachovanie fotografickej hierarchie by som nazaciatok isiel pekne do nejakeho univerzalnejsieho objektivu
co tak EF-S 15-85 ? alebo ak chces univerzal tak tolko premielanu vodovodnu ruru 18-200 :D
ja som fungoval vyse roka na 450D + 18-55mm IS a to som mal nastudovany komplet navod od neho a chapal som vsetkym principom fotenia davno pred jeho kupov, chces fotit, tak to obnasa zo sebou aj trocha takej pre niektorych samozrejmej samovzdelavacej cinnosti. urcity pud aspon vo mne hovori ze ked nieco chcem, tak to musim vedet vyuzit. mozno kebyze mam penazi jak slupiek tak aj ja sa rozmaznavam ale ked uz ides do zrkadlovky tak aspon zakladne pojmi si objasni...
No, mozem ti poradit ze ak sa chces dostat na normalnu pouzitelnu sirku objektivu, tak bud z L-iek 16-35 f/2.8 17-40 f/4 a z EF-S (objektivy urcene na APS-C) 17-55 f/2.8 17-50 f/2.8 (tamron) 15-85 (cital som ze opticky vydarene sklo, ale nema stalu svetelnost) a skork tomu nejaky tele objektiv - 70-200 f/2.8 alebo f/4 tam je moznosti vela, treba si ujasnit co chces - nato je dobre zozaciatku investovat menej a potom ked clovek vie co chce investovat :P
treba pockat na nazor vlastnika netrufam si objektivne v tomto poradit.
ale rataj s tym ze skor ci neskor budes chciet pokryt aj dlhsie ohniska preto by mozno bola fajna kombinacia -
1. - pokial chces Lko - EF-S 10-22, EF 24-105 L (pripadne 70-200 L)
2. - EF-S 17-50 (17-55, 15-85), 70-200 (70-300, 55-250)
je to na tebe
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa