Hore
Fórum » Návrhy a pripomienky
 

Strata ostrosti fotografie vo vacsom nahlade

Jozef Krajčo
Jozef Krajčo externý redaktor 2008-09-03 23:29:53+02
Stale som mal pocit ze ten javascript(alebo ako je to riesene), ktory umoznuje po kliknuti na mensi nahlad fotografie otvorit plnu velkost, nejak znizuje kvalitu snimku.. No a tu je to vidiet celkom dobre.. mam crt a nie moc drinkov vypitych :) Vidim to len ja? http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=25032
 
2009-06-15 12:12:43+02
príspevok od: duroslav
Práve sa mi podarilo rozluštiť záhadu. Dôvod prečo mi FF rozťahoval obrázky na väčšiu veľkosť, čo spôsobovalo mierne rozostrenie, bol ten že som použil funkciu View/Zoom/Zoom In. Ten vydarený browser totiž nezväčšil iba fonty, ale zväčšoval aj obrázky.
:) tiez pouzivam FF a tiez som narazil na tento problem pred casom, na vive, kontaktoval som aj admina.
Myslim, ze skript na zobrazovanie full by mal pracovat 1:1, bez ohladu na nastavenie browsera, inak sa moze prezentovana foto javit kazdemu inak podla nastaveni jeho browsera, i ked je to diskutabilne podobne ako s nastavenim farieb event. kalibraciou monitora.
 
duroslav
2009-06-15 12:18:20+02
Toto je podľa mňa čisto v réžii browsera. Keď si dám zobraziť vlastnosti obrázka, tak sa zobrazí pôvodná veľkosť, ale keď spravím screenshot, tak je ten obrázok väčší.
 
2009-06-15 13:45:10+02
príspevok od: duroslav
Toto je podľa mňa čisto v réžii browsera. Keď si dám zobraziť vlastnosti obrázka, tak sa zobrazí pôvodná veľkosť, ale keď spravím screenshot, tak je ten obrázok väčší.
ale ked si das v FF cez CTRL-+ nejake brutal zvaecsenie, das klik na obrazok, skript ho rovnako brutal zvaecsi, ale ked ho uchpis a drag´n´drop vytvoris s nim novu zalozku/nove okno tak je normalny 1:1 ... ide asi o to ci to je robene takto cez java script (a ci sa da odladit) a je to krajsie, alebo by to bolo robene bez krasy efektu zobrazenia len otvorenim v samostatnom okne, bez parady full size cez script, ale prirodzene bez pripadneho zvaecsenia/zmensenia
 
duroslav
2009-06-15 13:53:28+02
On ten parchant ho zväčší aj v novom okne akurát po kliknutí myšou ho zase zmení na normálnu veľkosť. A robí to zakaždým keď prepínam taby. Vždy keď prepnem na tab so samotným obrázkom, tak ho zobrazí a po kliknutí ho zmenší a na ďalšie klikanie to nereaguje. Podotýkam, že sa nejedná o zmenšenie na veľkosť okna, kedy je kurzor myši v tvare lupy.
Keď som zoom resetol, tak to prestalo robiť a pri prepnutí do tabu s obrázkom sa zobrazil 1:1.
 
Jamal
2010-08-31 09:24:11+02
Nedavno som sa tu zaregistroval a tiez som si vsimol nekvalitu zobrazenia...ak niekoho zaujima fotka, tak asi neskuma nahlad, tam je to jedno. Ale dokonca mi to zmrsi aj orig. velkost. Nielen znizena ostrost, ale aj kontrast. Porovnavam to s IrfanView, ale pokial tieto fotky uploadnem na ine weby, tam to je v poriadku. Autori webu by mali asi skusit iny java komponent, resp. spravne nastavit tento.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()