S9500 bla mojím prechoodm medzi kompaktmi a zrkadlovkami, no nyvadržal som s ňou viac ako 5 mesiacov... strašná otrava. Pomalé ostrenie, hladáčik na nič... o šume a ostrosti nehovoriac.
...ono,za tých 4000 ani nemôže očakávať parametre súčastných zkadloviek.....že ano...
Nikon D70, D50, D40 a Canon 300D, 350D, 10D a mozno aj 20D sa daju bezne kupit pouzivane pod 200 EUR.
....jj.....no telo bez objektívu....a keď aj,tak s najslabším seťákom...
....s fujinou to má univerzálnejšie so širokorozsahovým zoomom,bez potreby ďalších investícií (okrem filtrov a statívu)........čo je teda vhodnejšie pre začiatočníka,ktorý zvažuje investovať 4000?...
...nebavme sa prosím v rovine,že DSLR aj s najšitovejším objektívom podáva lepšie výsledky ako ktorýkoľvek kompakt:)...
....pýtajúci/ca.... sa ´Peti´ po nájdení sa vo fotografii poprípade predá zmieňovanú fujinu (samozrejme vzhľadom na jej cenu s minimálnou stratou)....a vždy môže ísť do DSLR.....do budúcnosti pravdepodobne ešte lacnejšej:)...
...tiez moze za 50-80 EUR dokupit 50/1.8 a s tym sa daju spravit super fotky. Aj tak nakoniec kompakt preda, ale bude sa s nim trapit este mozno pol roka co sa mohol zatial ucit fotit so zrkadlovkou.
...tiez moze za 50-80 EUR dokupit 50/1.8 a s tym sa daju spravit super fotky. Aj tak nakoniec kompakt preda, ale bude sa s nim trapit este mozno pol roka co sa mohol zatial ucit fotit so zrkadlovkou.
...prečo si taký skeptik....čo sa týka toho predaja?!:)...............veď existuje mnoho fotografov,ktorí fotia iba kompaktom...........zrkadlo ešte nie je záruka dobrej fotografie........a mnohým vzhľadom na to (že je to v podstate všetko v jednom) úplne postačuje...
....mimochodom......200Eur + 80Eur je cca 8400 ...to je viac než raz toľko:))...
...no,aby to zasa nevyzeralo,že obhajujem EVF:)).......elektronický hľadáčik je riadna príšernosť:)))...
Sam som presiel cez dost kompaktov (posledny Panasonic FZ50) a ked som kupil 350D, co bolo lacnejsie ako FZ50, tak som uz kompakt do ruky na ziadnu fotku nezobral. Vacsina pristrojov co som napisal sa da kupit lacnejsie ako 200 EUR (s trochou stastia mozno aj za 133EUR~4000SKK). Ja som nedavno kupil 300D za 100 EUR. Cena set objektivu je cca 30 EUR + 50/1.8 cca 70 EUR. Pamatove karty CF su lacnejsie ako xD.
ak mas viac penazi, kup si dlsr, fotit sa naucis rovnako. ak nemas dost penazi, tak mozes aj to, ale za 4000 by si uz mal kupit rovno aj s brasnou, kartou. radsej mozno lacnejsiu 6500 ktora aj menej sumi, len akurat nema sanky na blesk, ale kupovat nato blesk je hlupost.
fotit na tom sa urcite naucis pretoze automatika je tam priserna.
radsej by som si kupil C350D a k tomu ten lacny 50mm/f1.8
Sam som presiel cez dost kompaktov (posledny Panasonic FZ50) a ked som kupil 350D, co bolo lacnejsie ako FZ50, tak som uz kompakt do ruky na ziadnu fotku nezobral. Vacsina pristrojov co som napisal sa da kupit lacnejsie ako 200 EUR (s trochou stastia mozno aj za 133EUR~4000SKK). Ja som nedavno kupil 300D za 100 EUR. Cena set objektivu je cca 30 EUR + 50/1.8 cca 70 EUR. Pamatove karty CF su lacnejsie ako xD.
a preco potom si si tiez hned nekupil zrkadlovku ale mal si x kompaktov?
Fujifilm S9600
....s fujinou to má univerzálnejšie so širokorozsahovým zoomom,bez potreby ďalších investícií (okrem filtrov a statívu)........čo je teda vhodnejšie pre začiatočníka,ktorý zvažuje investovať 4000?...
...nebavme sa prosím v rovine,že DSLR aj s najšitovejším objektívom podáva lepšie výsledky ako ktorýkoľvek kompakt:)...
....pýtajúci/ca.... sa ´Peti´ po nájdení sa vo fotografii poprípade predá zmieňovanú fujinu (samozrejme vzhľadom na jej cenu s minimálnou stratou)....a vždy môže ísť do DSLR.....do budúcnosti pravdepodobne ešte lacnejšej:)...
....mimochodom......200Eur + 80Eur je cca 8400 ...to je viac než raz toľko:))...
...no,aby to zasa nevyzeralo,že obhajujem EVF:)).......elektronický hľadáčik je riadna príšernosť:)))...
...ok.....dá sa no,nepopieram:)........tu sa už argumentovať nedá,tie ceny sú skutočne nízke...
Nikon D-40x telo:
http://foto.bazos.sk/inzerat/1573296/Predam-Nikon-D40xeste-stale-s-1rocnou-zarukou.php
mimochodom,tu je tá fujina za 100 euro:
http://foto.bazos.sk/inzerat/1605394/predam-digzrkadlovku.php
fotit na tom sa urcite naucis pretoze automatika je tam priserna.
radsej by som si kupil C350D a k tomu ten lacny 50mm/f1.8
...(a možno o polroka nebude chcieť žiadne zrkadlo...a možno o polroka nebude chcieť už ani fotiť)......nevnucujte mu svoje vlastné presvedčenie...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa