Chcem sa opýtať aký je spôsob upravovania velkosti fotografie? Použivam Zoner 12 ale nejde mi to. Chcem fotografiu zmensiť na 900px (dlhšia strana). Ako to robiť?
nieeee!! to rozbluruje pleť!!! nevedel si? aby si netrpel na vírus ostrosti :)
co to robi s pletou? nechod na mna s takymi tazkymi slovami, ja pouzivam jednoduchy sedliacky slovnik a tam takuto habaduru nemam :o))
mne to nehrozi, doktor domrvil, co sa dalo, odvtedy vidim i novu ziletku neostro :o))
jaj tak.no tak ti vysvetlím po sedliacky. daj si dole okuliare daj si 1,5 vína a to čo budeš vidieť sa rovná účinku playboy filtra...
to ma taky rontgenovy ucinok? naposledy ked som si dal 1,5 litra vina, videl som komplet vecerne menu :o) samozrejme s okuliarmi, lebo s tymi som sa i narodil :o))
Zoner,upravy,zmena rozmerov,sirka alebo vyska-kolko potrebujem,OK, hotovo.....
Tak nejak, ja zaškrtávam voľbu zachovanie pomeru, potom stačí zadať jeden rozmer a druhý si vypočíta. Nastavujem aj doostrenie na hodnotu okolo 130, môžeš zaškrtnúť ukladanie len obrazových dát, potom Ti vymaže zo zmenšenej fotky exif a zmenší sa veľkosť. Ak to spravíš v dvoch krokoch, mám pocit že to vyzerá lepšie (zmenšiť to dvakrát po menších krokoch, obidva krát z doostrením). Takto zmenšujem fotky, čo sú v mojej galérii.
Nikoho nechcem oberať o drahocenný čas. Viete je tu taky problem. Akoby ste v ZOnery z obrazku o rozmeroch 4752x3168 zhotovili obrazok obrazo 900x600px ale samozrejme bez prevzorkovania a samozrejme so zachovaním pomeru stran.
Zmena rozmeru obrázku v pixloch bez prevzorkovania sa urobiť nedá, keďže prevzorkovávanie je práve ten proces pri ktorom sa prepočítavajú obrazové body z jednej veľkosti na inú.
Teda vlastne dá sa to, ale vtedy sa jedná o výrez :-)
Tak nejak, ja zaškrtávam voľbu zachovanie pomeru, potom stačí zadať jeden rozmer a druhý si vypočíta. Nastavujem aj doostrenie na hodnotu okolo 130, môžeš zaškrtnúť ukladanie len obrazových dát, potom Ti vymaže zo zmenšenej fotky exif a zmenší sa veľkosť. Ak to spravíš v dvoch krokoch, mám pocit že to vyzerá lepšie (zmenšiť to dvakrát po menších krokoch, obidva krát z doostrením). Takto zmenšujem fotky, čo sú v mojej galérii.
Ano to som čital, že je lepšie fotografie zmenšiť vo viacerích krokoch ako naraz spraviť jeden veľký skok.
Presne toto som potreboval počuť. Toto je pre mna rada. Dakujem velmi pekne. Nerozumel som dostatocne ako to funguje a myslel som si že to ide aj bez prevzorkovania. Uz viem že nie a otazka je vyriešená. Este raz dakujem
chapem ta, ze chces zmesit foto bez prevzorkovania...zachovat pomer stran je jednoduche, nastavit pocet pixlov tiez, ale vzdy ti to prevzorkuje...to je moj nazor, kedze neviem o programe, ktory prevzorkovanie nepouziva alebo da sa v nom vypnut...v zoneri 11 som to nenasiel...
Je to ok. Ja som totiž nevedel že to bez prevzorkovania nejde. Uz to viem a dakujem ti. Musim sa priznať že reakciami niektorých jedincov som naozaj prekvapený, ale nejdem sa tomu čudovať. Tak ako si povedal stači sa pozrieť na tu jeho foto a je mi to jasne :)))
Je to ok. Ja som totiž nevedel že to bez prevzorkovania nejde. Uz to viem a dakujem ti. Musim sa priznať že reakciami niektorých jedincov som naozaj prekvapený, ale nejdem sa tomu čudovať. Tak ako si povedal stači sa pozrieť na tu jeho foto a je mi to jasne :)))
nespominam si, ze som take nieco pisal...ale netreba sudot ludi podla jedneho prispevku, je to povrchne, tiez ma jeden clovek tak ohodnotil, ako ty teraz dotycneho uja...treba poznat suvislosti a az potom vynasat rozsudok...pokoj tvojej dusi...
FOTOGRAFIA
mne to nehrozi, doktor domrvil, co sa dalo, odvtedy vidim i novu ziletku neostro :o))
Teda vlastne dá sa to, ale vtedy sa jedná o výrez :-)
http://www.zoner.cz/podpora/tutorialy.asp
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa