Fórum » Právna poradňa

FOTOGRAFIA

mcibulka
mcibulka 2010-01-04 15:46:51+01
Chcem sa opýtať aký je spôsob upravovania velkosti fotografie? Použivam Zoner 12 ale nejde mi to. Chcem fotografiu zmensiť na 900px (dlhšia strana). Ako to robiť?

2010-01-04 21:11:26+01
príspevok od: conan7
oprášil som otcovu practicu aj nejaké filmy ešte doma nájdem ale nemám playboy filter doriti :/
nevedel som, ze playboy robi filtre do riti...to filtruje prd, aby nesmrdel ale vonal ci co?

KESKOSENI
2010-01-04 21:12:34+01
Zoner,upravy,zmena rozmerov,sirka alebo vyska-kolko potrebujem,OK, hotovo.....

conan7
2010-01-04 21:13:30+01
príspevok od:
nevedel som, ze playboy robi filtre do riti...to filtruje prd, aby nesmrdel ale vonal ci co?
nieeee!! to rozbluruje pleť!!! nevedel si? aby si netrpel na vírus ostrosti :)

2010-01-04 21:23:36+01
nieeee!! to rozbluruje pleť!!! nevedel si? aby si netrpel na vírus ostrosti :)
co to robi s pletou? nechod na mna s takymi tazkymi slovami, ja pouzivam jednoduchy sedliacky slovnik a tam takuto habaduru nemam :o))
mne to nehrozi, doktor domrvil, co sa dalo, odvtedy vidim i novu ziletku neostro :o))

conan7
2010-01-04 21:25:32+01
jaj tak.no tak ti vysvetlím po sedliacky. daj si dole okuliare daj si 1,5 vína a to čo budeš vidieť sa rovná účinku playboy filtra...

2010-01-04 21:30:37+01
jaj tak.no tak ti vysvetlím po sedliacky. daj si dole okuliare daj si 1,5 vína a to čo budeš vidieť sa rovná účinku playboy filtra...
to ma taky rontgenovy ucinok? naposledy ked som si dal 1,5 litra vina, videl som komplet vecerne menu :o) samozrejme s okuliarmi, lebo s tymi som sa i narodil :o))

dodo_bb
2010-01-04 21:48:58+01
príspevok od: KESKOSENI
Tak nejak, ja zaškrtávam voľbu zachovanie pomeru, potom stačí zadať jeden rozmer a druhý si vypočíta. Nastavujem aj doostrenie na hodnotu okolo 130, môžeš zaškrtnúť ukladanie len obrazových dát, potom Ti vymaže zo zmenšenej fotky exif a zmenší sa veľkosť. Ak to spravíš v dvoch krokoch, mám pocit že to vyzerá lepšie (zmenšiť to dvakrát po menších krokoch, obidva krát z doostrením). Takto zmenšujem fotky, čo sú v mojej galérii.

duroslav
2010-01-04 22:40:00+01
príspevok od: mcibulka
Nikoho nechcem oberať o drahocenný čas. Viete je tu taky problem. Akoby ste v ZOnery z obrazku o rozmeroch 4752x3168 zhotovili obrazok obrazo 900x600px ale samozrejme bez prevzorkovania a samozrejme so zachovaním pomeru stran.
Zmena rozmeru obrázku v pixloch bez prevzorkovania sa urobiť nedá, keďže prevzorkovávanie je práve ten proces pri ktorom sa prepočítavajú obrazové body z jednej veľkosti na inú.

Teda vlastne dá sa to, ale vtedy sa jedná o výrez :-)

mcibulka
2010-01-04 22:54:58+01
príspevok od: dodo_bb
Tak nejak, ja zaškrtávam voľbu zachovanie pomeru, potom stačí zadať jeden rozmer a druhý si vypočíta. Nastavujem aj doostrenie na hodnotu okolo 130, môžeš zaškrtnúť ukladanie len obrazových dát, potom Ti vymaže zo zmenšenej fotky exif a zmenší sa veľkosť. Ak to spravíš v dvoch krokoch, mám pocit že to vyzerá lepšie (zmenšiť to dvakrát po menších krokoch, obidva krát z doostrením). Takto zmenšujem fotky, čo sú v mojej galérii.
Ano to som čital, že je lepšie fotografie zmenšiť vo viacerích krokoch ako naraz spraviť jeden veľký skok.

mcibulka
2010-01-04 22:56:55+01
Presne toto som potreboval počuť. Toto je pre mna rada. Dakujem velmi pekne. Nerozumel som dostatocne ako to funguje a myslel som si že to ide aj bez prevzorkovania. Uz viem že nie a otazka je vyriešená. Este raz dakujem

mcibulka
2010-01-04 23:02:29+01
príspevok od:
chapem ta, ze chces zmesit foto bez prevzorkovania...zachovat pomer stran je jednoduche, nastavit pocet pixlov tiez, ale vzdy ti to prevzorkuje...to je moj nazor, kedze neviem o programe, ktory prevzorkovanie nepouziva alebo da sa v nom vypnut...v zoneri 11 som to nenasiel...
Je to ok. Ja som totiž nevedel že to bez prevzorkovania nejde. Uz to viem a dakujem ti. Musim sa priznať že reakciami niektorých jedincov som naozaj prekvapený, ale nejdem sa tomu čudovať. Tak ako si povedal stači sa pozrieť na tu jeho foto a je mi to jasne :)))

mcibulka
2010-01-04 23:03:35+01
príspevok od: KESKOSENI
Uz to mam a dakujem :)

2010-01-04 23:13:55+01
príspevok od: mcibulka
Je to ok. Ja som totiž nevedel že to bez prevzorkovania nejde. Uz to viem a dakujem ti. Musim sa priznať že reakciami niektorých jedincov som naozaj prekvapený, ale nejdem sa tomu čudovať. Tak ako si povedal stači sa pozrieť na tu jeho foto a je mi to jasne :)))
nespominam si, ze som take nieco pisal...ale netreba sudot ludi podla jedneho prispevku, je to povrchne, tiez ma jeden clovek tak ohodnotil, ako ty teraz dotycneho uja...treba poznat suvislosti a az potom vynasat rozsudok...pokoj tvojej dusi...

radoo
2010-01-04 23:43:43+01
tu mas toho viac:
http://www.zoner.cz/podpora/tutorialy.asp

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()