čaute, mám v pláne v blízkej budúcnosti kúpiť novú zrkadlovku okolo tých 650-700 eur aj s objektívom a do oka mi hneď padla D5100vka pre ktorú som bol už skoro rozhodnutý ale keď som si prečítal vlákno tu na fóre (D90 alebo D3100) tak D90 sa mi začala tiež celkom páčiť, hlavne preto že má stavový displej, väčší hľadáčik, lepšiu ergonómiu a vstavaný motorček na ostrenie takže aj výber objektívov by bol väčší... pre 5100vku zase hovorí že je to novší foťák, má väčší a lepší snímač, menšie šumenie pri vyšších ISO, výklopný displej a v celkovom porovnaní o kúsok vyhral na tejto stránke: [url]http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90[/url] preto by som potreboval vedieť váš názor na to ktorý je podľa vás lepší a prečo
D5100...mám ho...perfektný aparát,...vyššie spomínané + D90tky sa dajú časom úplne prehliadnuť...nič z tých vecí mne osobne čo má D90tka oproti D5100vke nechýba.Čo sa ergonómie týka, to mi parádne poriešil battery grip (ktorý som mal i tak v pláne kúpiť už pri výbere fotoaparátu...) a hotovo... Obrazový výstup nie je o čom...snímač a procesor rovnaký ako D7000ka čo je už poloprofi DSLR, akurát má tiež pár užívateľských funkcií navyše a väčšie telo pre lepšiu ergonómiu mimo iného samozrejme. Ja Ťa nejdem prehovárať, každý radí podľa vlastnej skúsenosti... takže asi tak...
D5100...mám ho...perfektný aparát,...vyššie spomínané + D90tky sa dajú časom úplne prehliadnuť...nič z tých vecí mne osobne čo má D90tka oproti D5100vke nechýba.Čo sa ergonómie týka, to mi parádne poriešil battery grip (ktorý som mal i tak v pláne kúpiť už pri výbere fotoaparátu...) a hotovo... Obrazový výstup nie je o čom...snímač a procesor rovnaký ako D7000ka čo je už poloprofi DSLR, akurát má tiež pár užívateľských funkcií navyše a väčšie telo pre lepšiu ergonómiu mimo iného samozrejme. Ja Ťa nejdem prehovárať, každý radí podľa vlastnej skúsenosti... takže asi tak...
aj si D90 pouzival, alebo si len o nej cital? ja som (aktivne) pouzival / pouzivam : - D40 - D60 - D70s - D80 - D90 - D5000 - D7000 - D300 - D700 - D3s
Tu stranku snapsort by mali zakazat. Robi z ludi blbcov. Toto je uz niekolkaty pripad, kedy niekto usudzuje o celkovej uzitkovej hodnote fotoaparatu (pretoze to nie je o 3 zrnakch sumu pri ISO 6400 naviac) na zaklade vymenovania nejakych parametroch a nie na skusenostiach zdatneho recenzenta, ci dlhorocneho uzivatela. Kup si D5100, nie je to zly fotak. Budes spokojny, ze ho mas vybraty podla nejakych sterilnych parametrov a uzivatelia D90 sa budu tisko chichotat.
Tu stranku snapsort by mali zakazat. Robi z ludi blbcov. Toto je uz niekolkaty pripad, kedy niekto usudzuje o celkovej uzitkovej hodnote fotoaparatu (pretoze to nie je o 3 zrnakch sumu pri ISO 6400 naviac) na zaklade vymenovania nejakych parametroch a nie na skusenostiach zdatneho recenzenta, ci dlhorocneho uzivatela. Kup si D5100, nie je to zly fotak. Budes spokojny, ze ho mas vybraty podla nejakych sterilnych parametrov a uzivatelia D90 sa budu tisko chichotat.
čaute, mám v pláne v blízkej budúcnosti kúpiť novú zrkadlovku okolo tých 650-700 eur aj s objektívom a do oka mi hneď padla D5100vka pre ktorú som bol už skoro rozhodnutý ale keď som si prečítal vlákno tu na fóre (D90 alebo D3100) tak D90 sa mi začala tiež celkom páčiť, hlavne preto že má stavový displej, väčší hľadáčik, lepšiu ergonómiu a vstavaný motorček na ostrenie takže aj výber objektívov by bol väčší... pre 5100vku zase hovorí že je to novší foťák, má väčší a lepší snímač, menšie šumenie pri vyšších ISO, výklopný displej a v celkovom porovnaní o kúsok vyhral na tejto stránke: [url]http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90[/url] preto by som potreboval vedieť váš názor na to ktorý je podľa vás lepší a prečo
D90 (alebo D7000) a môžeš fotiť aj tie svadby čo všetci chcú fotiť časom aj tak
Ak chceš fotiť rodinku a dovolenku raz za čas, točiť videjko, mať blesk iba nasadený na tele(alebo kupovať dve SB 700) a používať iba seťák, (prípadne nové objektívy s AF-S) ber D5100
Ja som nieco podobne riesil nedavno a rozhodol som sa pre D5100. Ergonomia mi vyhovuje, menej priamo pristupnych funkcii nie je pre mna (ako relativneho zaciatocnika, aj ked fotim uz 30 rokov a zacinal som na plnom manuale) problem, Plne manualny rezim (kedy je vyhodne mat 2 ovladacie kolieska) pouzivam zriedkavo. Neplanujem pouzivat 1,5 kilove vysoko svetelne teleobjektivy, teda mensie telo tiez nie je problem.
D90 (alebo D7000) a môžeš fotiť aj tie svadby čo všetci chcú fotiť časom aj tak
Ak chceš fotiť rodinku a dovolenku raz za čas, točiť videjko, mať blesk iba nasadený na tele(alebo kupovať dve SB 700) a používať iba seťák, (prípadne nové objektívy s AF-S) ber D5100
Mám D5100. D90 som mal par krat v ruke a musim povedat ze na tu dobu je to masina jak svina, ako tak roky plynuli, prisla D5100 a ohurila ma. No na D90 sa chyta LTT, no dajme tomu ze D90 preskocila mlaku jak svina a D5100 k tomu potrebuje zrd. Kazdopadne, D90 svojou ergonomiou, ovladanim, funkciami si drzi uroven vysoko, taktiez aj cenu. Ja som zhanal zrkadlovku do 700e, nasiel som D5100 s 18-105 za 715, tak som nevahal, d90 ide cez 800. A ano, ak fotis 5 a viac rokov a nechces fotit rodinku, dovolenky a tak, siahni po D90, kamarat nou fotil stuzkovu, kvalitne. Ale myslim si, ze pri vhodnej volbe objektivov a blesku, by si to zvladol aj s D5100. Je to hlavne o tom kolko chces investovat, co chces fotit. Musis ten stroj poznat, drzat, ovladat ho. Ja viem, ze je to tazke rozhodnutie, ale akokolvek sa rozhodnes, hlavne velmi nespekuluj a fot. Serus
no tak neviem, asi bude najlepšie obidva si naživo vyskúšať a potom sa rozhodnem ktorý mi lepšie sadne takto toho asi veľa neporiešime keďže každému sadne niečo iné... každopádne ďakujem všetkým za vaše príspevky, som naklonený mierne k D90 ale najskôr chcem vyskúšať naživo a potom napíšem ako som sa rozhodol
Chces entry level, mas K-r, chces pokrocile telo, mas K-5 (zatial) resp. K-30, FF zatial nie je, snad coskoro, a ked ani FF nestaci, mas 645D. Hotove. Ziadne ten alebo ten, ten ma lepsie to, ale zase tamten ma lepsie tamto. ... a sme najspokojnejsi zakaznici.
Chces entry level, mas K-r, chces pokrocile telo, mas K-5 (zatial) resp. K-30, FF zatial nie je, snad coskoro, a ked ani FF nestaci, mas 645D. Hotove. Ziadne ten alebo ten, ten ma lepsie to, ale zase tamten ma lepsie tamto. ... a sme najspokojnejsi zakaznici.
Nikon D90 vs. D5100
preto by som potreboval vedieť váš názor na to ktorý je podľa vás lepší a prečo
Obrazový výstup nie je o čom...snímač a procesor rovnaký ako D7000ka čo je už poloprofi DSLR, akurát má tiež pár užívateľských funkcií navyše a väčšie telo pre lepšiu ergonómiu mimo iného samozrejme.
Ja Ťa nejdem prehovárať, každý radí podľa vlastnej skúsenosti...
Obrazový výstup nie je o čom...snímač a procesor rovnaký ako D7000ka čo je už poloprofi DSLR, akurát má tiež pár užívateľských funkcií navyše a väčšie telo pre lepšiu ergonómiu mimo iného samozrejme.
Ja Ťa nejdem prehovárať, každý radí podľa vlastnej skúsenosti...
- D40
- D60
- D70s
- D80
- D90
- D5000
- D7000
- D300
- D700
- D3s
Vítame na ePhoto Zoznam užívateľov
Meli15, Matus993, philip911, zdeno18, majlo2, suchy
Prihlásení užívatelia: 71, Práve nás číta: 694
Kup si D5100, nie je to zly fotak. Budes spokojny, ze ho mas vybraty podla nejakych sterilnych parametrov a uzivatelia D90 sa budu tisko chichotat.
Kup si D5100, nie je to zly fotak. Budes spokojny, ze ho mas vybraty podla nejakych sterilnych parametrov a uzivatelia D90 sa budu tisko chichotat.
preto by som potreboval vedieť váš názor na to ktorý je podľa vás lepší a prečo
... a sme najspokojnejsi zakaznici.
... a sme najspokojnejsi zakaznici.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie