Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.
nechcem byt protivny, ale nerad by som aby sme zaplnali diskusiu prispevkami o nicom...
skor si treba ujednotit co chces fotit a nasledne si to treba rozobrat co k tomu zelezu (telu) za aku cenu kupis. ci budes menit telo za telo rovnakeho systemu, alebo za iny, vzdy budes v strate
Obrazová kvalita K30 je taká istá ak nie lepšia od K5 http://pentaxfriends.eu/portal.php tam si to pohľadaj niekto to tam porovnával. A objektív ti bude pasovať.Ja mám 18-55wr+55-300 a sú to kvalitné aj keď záklaďaky ale viac by ma bavila tá 18-135 + niečo dlhé .
Tak ja som originál chcel 7D ale všimol som si K5 a K30 sa asi nerovná 7D, čiže siahnem na K5. To je isté, ale teraz ako na to pozerám, nemám páru ktorý zo setov, či 35/2.4, 18-135 alebo 18-55 + 50-200, ale pri tom poslednom si nie som istý kvalitou obrazu. Vzhľadom ku kvalite fotoaparátu.
A ešte aby som nezabudol, kamarátka má starý pentax na ňho má nejaké objektívy, bajonet vyzerá podobne ako tie nové, tak som sa chcel spýtať či to bude sedieť. (Viem upresnenie je mizerné, ale nemám páru čo to má, len viem že je to pentax a je tam rybie oko 17/3.5 tuším)
Bajonet bude sedieť. Staršie Pentaxy boli M42 - obj. Takumar, ostatné sú s bajonetom a ich používanie je bez problémov. Rada Pentax K, M a Pentax A, kde pri A funguje nastavovanie clony z tela. Treba pozrieť http://www.pentaxforums.com/lensreviews/. 18-135 je taký univerzál. Užívateľské recenzie sú podstatne lepšie ako test na photozone. 35/2.4 si pochvaľujú a pri 50-200 sa vraj skôr oplatí došetriť na 55-300.
Tak ja som originál chcel 7D ale všimol som si K5 a K30 sa asi nerovná 7D, čiže siahnem na K5. To je isté, ale teraz ako na to pozerám, nemám páru ktorý zo setov, či 35/2.4, 18-135 alebo 18-55 + 50-200, ale pri tom poslednom si nie som istý kvalitou obrazu. Vzhľadom ku kvalite fotoaparátu.
A ešte aby som nezabudol, kamarátka má starý pentax na ňho má nejaké objektívy, bajonet vyzerá podobne ako tie nové, tak som sa chcel spýtať či to bude sedieť. (Viem upresnenie je mizerné, ale nemám páru čo to má, len viem že je to pentax a je tam rybie oko 17/3.5 tuším)
Ak sa rozhodnes pre K5, tak set vyberaj podla toho, co chces fotit. 18-135 radsej nie, podla testov to nevyzera velmi dobre. Zober "general-purpose" 18-55, a potom budes dokupovat podla potreby.
nechcem byt protivny, ale nerad by som aby sme zaplnali diskusiu prispevkami o nicom...
skor si treba ujednotit co chces fotit a nasledne si to treba rozobrat co k tomu zelezu (telu) za aku cenu kupis. ci budes menit telo za telo rovnakeho systemu, alebo za iny, vzdy budes v strate
že budem v strate je mi jasné, budem fotiť v podstate všetko (ŠÚV) no najmä chcem fotiť portrét a dosť fotím krajinky, teda nejaké svetelnosti okolo 2-2.8 by sa mi zišli (pri krajine pricloním) mám dosť objektívov na C ale s tými je vždy nejaký problém (buď blbá ostrosť, pomalé ostrenie, oboje..) chápem že by som potreboval v podstate začať odznovu, (ale problém so zbavením sa optiky a tela nebude len to posuniem bratovi ktorý chce zrkadlovku lebo robí pekné fotky a mám aj analógový C)
Na pentax chcem ísť najmä preto že (je omnoho lacnejší a myslím že aj o čosi lepší ako 7D) keď si teraz kúpim K5 tak potom už budem len čakať na FF ak sa nedočkám tak čo už, poznám nejedného(dvoch) profi fotografov čo fotia na apsc lebo im FF nezaplatia, objektívy sú drahé tak či tak, no mám pocit že Px má kvalitné objektívy už aj v základnej rade (seťáky, čo som si pozeral tak nemajú zlú kresbu)
Pre začiatok by som si vystačil zo seťákom (povedzme 18-55) no a potom dokúpil 35, 85, 135(resp. tamron 17-50 2.8 alebo niečo podobné, s podobnou cenou)
Ako ste tu spomínali že manuálny objektív čoskoro omrzí, neviem, mám 28 DF, aj ruskú 300, obidve plne manuálne a nemám s nimi problém, akurát 300vka je ťažká jak sviňa. Teda kvalitnejší manuál by nebol až taký problém.
18-55 sa nevyrovná 18-135, teda nemal som verziu 18-55WR, ale bolo to blato, 18-135WR je voči tomu luxus a je na tom daleko lepšie ako tvrdia testy, jediné čo sa tomu sklu dá vytknúť je skutočne len prepísknutá cena
18-55 sa nevyrovná 18-135, teda nemal som verziu 18-55WR, ale bolo to blato, 18-135WR je voči tomu luxus a je na tom daleko lepšie ako tvrdia testy, jediné čo sa tomu sklu dá vytknúť je skutočne len prepísknutá cena
http://www.pentaxphotogallery.com/photos/gallery/query?camera=59&lens=3790#/carousel toto by mal byť ten 18-55 WR, rozmýšľam či tam dávajú tak dobré sklá alebo tí fotografovia sú kúzelníci..Ale asi 18-135 keď to budem brať.
http://www.pentaxphotogallery.com/photos/gallery/query?camera=59&lens=3790#/carousel toto by mal byť ten 18-55 WR, rozmýšľam či tam dávajú tak dobré sklá alebo tí fotografovia sú kúzelníci..Ale asi 18-135 keď to budem brať.
kedysi som mal Pentax a teraz mam x-krat lepsi Nikon.. ale aj tak si chodim pozerat Pentaxacke galerie po forach, lebo fotky z Pentaxu maju svoju dusu a Ta dusa su kvalitne farby, ktore su pre nich typicke. Je to zrejme objektivmi a SMC vrstvami na DPR ak pozeram v Nikon fore fotky, tak akoze fajn, moze byt, ale ak nazriem do Pentaxackeho fora, tak mi beru bych kazdopadne moj Nikon by som za Pentax nemenil :-P
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.
Toto by ti mohlo pomôcť. http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-dslrs.html K-5, za tú sumu, čo sa teraz predáva je super, samozrejme asi sa nedá porovnávať s profi telami iných značiek, ale tie stoja niekoľko násobne viac. Veľkou výhodou je aj malá hmotnosť a možnosť dokúpiť malé a ľahké objektívy, takže netreba vláčiť so sebou niekoľko kilový náklad.
existuje lacne radiove odpalovanie pre pentax s podporou TTL a HSS? nemyslim trapne odpalovanie internym bleskom alebo kupovat blesk s master funkciou len kvoli tomu, aby som si mohol odpalit iny blesk..... podla mojich informacii nie. Urcite sa to da riesit manualnym blyskanim + ND filter, ale preco si komplikovat zivot ze.... Dalsia diskutabilna vlastnost pentaxov je velkost, niekomu vyvhovuje, niekomu nie, k-5 som drzal a mne sa drzi zle, takze odporucam ho radsej niekde vyskusat, co moze byt problem ak nemas pentax kamarata... Ozaj ak chces poutivat tie manualne objektivy spolocne s internym bleskom, tak pozor na tie, ktore nemaju moznost A na clonovom kruzku - blesk ti bude blyskat vzdy na plno (aspon na pentax k-x + pentax smc M 50/1,7 to tak bolo).A tie s Ackom stoja viac ako Mkove, takze tadialto tiez cesta nevedie. P.S. Ak sa mylim tak poprosim o opravu.
aha nieco som nasiel http://www.ebay.co.uk/itm/AK-TTL-TX-RX-Radio-Wireless-TTL-Flash-Trigger-Kit-for-Nikon-Canon-Pentax-DSLR-/230844095964?pt=Camera_Flash_Accessories&hash=item35bf615ddc tak pardon za mylnu informaciu,
...fotoaparát skôr či neskôr doslúži (mechanické/morálne opotrebovanie).................príslušenstvo Ti ostane............takže budeš musieť kúpiť znova len Pentax..........nech už bude trebars o pár rokov aktuálny Canon na vyššej technickej úrovni ako budú jeho priamy konkurenti.........................tu vôbec nejde o K-5.........
...fotoaparát skôr či neskôr doslúži (mechanické/morálne opotrebovanie).................príslušenstvo Ti ostane............takže budeš musieť kúpiť znova len Pentax..........nech už bude trebars o pár rokov aktuálny Canon na vyššej technickej úrovni ako budú jeho priamy konkurenti.........................tu vôbec nejde o K-5.........
To je ale problem kazdej znacky, ze ked budes chciet kupit nove telo, tak bud rozpredas prislusenstvo alebo ostanes verny znacke. Idealne by bolo, ak by boli jednotne bajonety, tak ako sa to vyriesilo s nabijackami k mobilom. Zivotnost objektivu je ale daleko vyssia ako zivotnost mobilu, takze pri jednotnych bajonetoch by sa musel riesit problem spatnej kompatibility, teda je dost nerealne, aby sa toto niekedy riesilo.
Ak by si si to precital, tak by si zistil, ze je to sprava o prieskume, ktory robil J.D. Power and Associates. A je logicke, ze sa touto spravou chvali prave pentaxforums.com, nebude predsa nejaka nikonacka stranka oznamovat, ze pentax je v niecom lepsi.
To je ale problem kazdej znacky, ze ked budes chciet kupit nove telo, tak bud rozpredas prislusenstvo alebo ostanes verny znacke. Idealne by bolo, ak by boli jednotne bajonety, tak ako sa to vyriesilo s nabijackami k mobilom. Zivotnost objektivu je ale daleko vyssia ako zivotnost mobilu, takze pri jednotnych bajonetoch by sa musel riesit problem spatnej kompatibility, teda je dost nerealne, aby sa toto niekedy riesilo.
....teraz musím s Tebou iba súhlasiť.............v tom prípade by som nákup Pentaxu možno aj zvažoval ....
pentax vs. canon
18-135 je taký univerzál. Užívateľské recenzie sú podstatne lepšie ako test na photozone. 35/2.4 si pochvaľujú a pri 50-200 sa vraj skôr oplatí došetriť na 55-300.
Na pentax chcem ísť najmä preto že (je omnoho lacnejší a myslím že aj o čosi lepší ako 7D) keď si teraz kúpim K5 tak potom už budem len čakať na FF ak sa nedočkám tak čo už, poznám nejedného(dvoch) profi fotografov čo fotia na apsc lebo im FF nezaplatia, objektívy sú drahé tak či tak, no mám pocit že Px má kvalitné objektívy už aj v základnej rade (seťáky, čo som si pozeral tak nemajú zlú kresbu)
Pre začiatok by som si vystačil zo seťákom (povedzme 18-55) no a potom dokúpil 35, 85, 135(resp. tamron 17-50 2.8 alebo niečo podobné, s podobnou cenou)
Ako ste tu spomínali že manuálny objektív čoskoro omrzí, neviem, mám 28 DF, aj ruskú 300, obidve plne manuálne a nemám s nimi problém, akurát 300vka je ťažká jak sviňa. Teda kvalitnejší manuál by nebol až taký problém.
http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-dslrs.html
K-5, za tú sumu, čo sa teraz predáva je super, samozrejme asi sa nedá porovnávať s profi telami iných značiek, ale tie stoja niekoľko násobne viac. Veľkou výhodou je aj malá hmotnosť a možnosť dokúpiť malé a ľahké objektívy, takže netreba vláčiť so sebou niekoľko kilový náklad.
Dalsia diskutabilna vlastnost pentaxov je velkost, niekomu vyvhovuje, niekomu nie, k-5 som drzal a mne sa drzi zle, takze odporucam ho radsej niekde vyskusat, co moze byt problem ak nemas pentax kamarata...
Ozaj ak chces poutivat tie manualne objektivy spolocne s internym bleskom, tak pozor na tie, ktore nemaju moznost A na clonovom kruzku - blesk ti bude blyskat vzdy na plno (aspon na pentax k-x + pentax smc M 50/1,7 to tak bolo).A tie s Ackom stoja viac ako Mkove, takze tadialto tiez cesta nevedie.
P.S. Ak sa mylim tak poprosim o opravu.
tak pardon za mylnu informaciu,
http://www.pentaxforums.com/news/pentax-ranks-high-in-customer-satisfaction.html
http://www.pentaxforums.com/news/pentax-ranks-high-in-customer-satisfaction.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa