Fórum » Vyberáme fotoaparát

(prvá) zrkadlovka do 700€

engineer
engineer 2012-09-23 11:03:53+02
Po 5 rokoch používania superzoomu Fujifillm Finepix S6500fd som sa rozhodol kúpiť si svoju prvú zrkadlovku, pretože fotenie ma naozaj baví a chcel by som sa mu venovať na "vyššej (kvalitatívnej) úrovni. Teoretické veci mám vcellku zvládnuté, ale potreboval by som poradiť hlavne čo sa týka praktického smeru. Rozpočet mám obmedzený tzn. to 700€ (telo+objektív). Do úvahy prichádzajú aj bazárové modely čo potencionálnu ponuku trochu rozširuje. Po realizácii malého prieskumu som narazil na tieto modely: Canon 500D, 550D, Nikon D5000, D5100, D90. Samozrejme sú medzi nimi cenové rozdiely a preto by som sa chcel spýtať čo sa najviac oplatí, či sa oplatí kúpiť napr. staršiu 500D za nižšiu cenu alebo radšej zháňať D90-ku (síce tiež starší model) ale za vyššiu cenu.
Čo sa týka tém fotenia tak sa chcem špecializovať predovšetkým na fotenie portrétov, ale na začiatok asi bude vhodnejšie kúpiť nejaký univerzálnejší objektív typu Nikkor 18-105mm. Samozrejme, že okrem portrétov by som rád fotil aj iné veci-rodinu, krajinky apod.
Vopred ďakujem za rady a pripomienky.

denySK
2012-11-01 12:03:35+01
príspevok od: dwirth
ahojte, nechcem zakladat novu temu, preto si dovolim polozit otazku v tejto.
uvazujem u kupe zrkdalovky.
predbeyne mam vybrate d5100 alebo d90
moja otazka znie, ci za rovake peniaze, nekupim nieco lepsie od canonu?
foto krajinky, rodina.

na krajinky a rodinne snimky staci aj kompakt

otokar
2012-11-01 13:08:05+01
Nikon má jednu veľkú nevýhodu(z môjho pohľadu veľmi dôležitú)a to takú že zle idú naň použiť neoriginálne objektívy.Resp. idú použiť cez redukciu ktorá má optický člen a ten zhoršuje obraz. A za ďalšie síce bajonet je rovnaký od roku raz dva tri, ale s niektorými objektívmi nejde merať expozícia, s ďalšími nefunguje to alebo ono.To je jediný (pre mňa podstatný dôvod) prečo som kúpil systém Canon. A neľutujem.Ak si ale rozhodnutý pre Nikon a si si vedomý tohoto nedostatku tak potom som nič nepovedal.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()