Zdravim, mam dilemu ohladom tychto dvoch zrkadloviek. Uz dlhsi cas uvazujem nad kupou jednej z nich, no neviem sa tozhodnut, kedze obidve su relativne v jeden cenovej hladine. Obidve zrkadlovky maju setovy objektiv 18-55mm. Som uplny zaciatocnik a fotky by som chcel robit hlavne krajinkarske, rodinne (oslavy) a sport, co je aj hlavnou prioritou. Takze som zvedavy na vase - profesionalne nazory na tieto masinky Vdaka.
chod do NAY shopu a chyt si ich oba do ruky .. uvidis ze sa ti bude lepsie drzat nikon .. Som sice canonista, ale z tychto dvoch by som bral nikon. ked som si vyberal ja tak tiez som si povodne vyberal z tychto dvoch
co sa tyka parametrov, .. neviem .. podla mna je to prast jak uhod .. tusim 1100d ma vyssie ISO o jeden krok, ale to je tusim z toho doleziteho vsetko.
keby si predsa len trosku dosetril tak potom radsej D3200 .. http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon-D3200
d3200 je drahsia od d3100vky priblizne o 80eur. Ja by som mesiac pockal a spravil si radost - predovsetkym na KRAJINKARSKE pouzitie sa ti to obrovske rozlisenie D3200vky zide
Ten cenovy rozdiel nie je natolko dolezity aby si mal v ruke tri-styri roky "zastaralu" masinu. Keby to bol rozdiel 250eur co je polovica ceny fotaku tak nepoviem ani slovo. Musis ratat aj s predajom v buducnosti, daleko lepsie a lahsie predas 24Mpix "delo" ako vtedy uz "len" 16mpix podpriemer. Tam sa ti tie peniaze co zaplatis teraz navrch proste vratia.
Nikon D3100 som chvíľu používal, jeho ergonómia sa mi páči viac ako D5100. Keď porovnám základný Nikon a Canon, Nikon má už na dotyk kvalitnejšie spracovanie tela, väčší raw buffer ktorý Canon takmer nemá, na druhej strane Canon má motor ostrenia a lepšie držanie tela. Video neriešim lebo stále tvrdím že foťák je na fotenie a na video je kamera. Ja som za Nikon
d3200 je drahsia od d3100vky priblizne o 80eur. Ja by som mesiac pockal a spravil si radost - predovsetkym na KRAJINKARSKE pouzitie sa ti to obrovske rozlisenie D3200vky zide
Ten cenovy rozdiel nie je natolko dolezity aby si mal v ruke tri-styri roky "zastaralu" masinu. Keby to bol rozdiel 250eur co je polovica ceny fotaku tak nepoviem ani slovo. Musis ratat aj s predajom v buducnosti, daleko lepsie a lahsie predas 24Mpix "delo" ako vtedy uz "len" 16mpix podpriemer. Tam sa ti tie peniaze co zaplatis teraz navrch proste vratia.
ak na 24 megovy snimac zabije seťák a viac sa nepohne, tak radsej odpurucam bazarovu D90 aspon s 18-105. Taky snimac treba nakrmit kvalitnym objketivom! a druha vec, ake fotky z toho lezu, kolko megove a ako sa to spracuva casovo v porovnani s 12-15 mpix snimacom.... 3200 je hlavne na video
ak sa môžem zapojiť, písal si že hlavnou prioritou je šport, na ktorý ti ten seťák rozhodne stačiť nebude. V prvom rade by som sa pozeral po objektívoch, až potom po telách
ďakujem vsektym za nazory Rozmyslal som aj nad kupou bazaroveho tela a sklo si kupim nove. Bohuzial ale nemam ziadne skusenosti so zrkadlovkami a neviem ci ta zrkadlovka, ktora sa mi ponuka nema nejaku vadu. No ale to je to riziko asi vsade.
tak to uz radsej d5100 ako d3200, alebo ako bolo spominane d90...s 18-105. D3200 je so setakom uplne zbytocnych 24mpx ktore len zhorsia kvalitu... iba keby bolo lepsie sklo...
Ja na tvojom mieste by som bral D3100 s 18-105 objektívom, lebo je rádovo za tú istú cenu ako D3200 s 18-55. S môjho pohľadu je to ideálny kompromis, pokiaľ nekúpiš nejakú bazarovú a lepšiu mašinu s lepším objektívom. Tu na fóre je často spomínané, že objektív zohráva väčšiu rolu ako telo fotoaparátu vo väčšine prípadov. Kamarát fotí akurát s týmto setom a je veľmi spokojný.
ja mam 3100 s 18-105 a som celkom spokojny,ale myslim si,ze hlavnu ulohu zohra objektiv.Este zakupim 50 1.8G a nejaky blesk..a pre zaciatocnika to staci,aj ked sa to neda porovnat s fotkami ktore lezu z 5100 alebo D90. to by bola moja dalsia volba,ale 90-ka je uz asi stara,ale to je moja srdcovka,ktoru by som bral hned....mne nejako chybaju na fotkach detaily a kresba,neviem ci to je sposobene mensim snimacom,alebo treba lepsiu techniku vo photoshope.......a chyba mi predsklopenie zrkadla,kedze mam mensie ruky,tak mi sedi dobre a ovladatelnost je tiez dobra,uz som sa naucil,kde co je a je to v pohode.. ja myslim,ze to je dobra volba
Kedy už bude konečne lock na také témy? C XYZ vs N XYZ?
Neviem momentálne nájsť článok o výbere fotoaparátu (kde je napísané že je to jedno, lebo v jednej cenovej kategórii sú rozdiely minimálne, ak vôbec sú), ale pri locknuti tam hodiť link na ten článok a nech študujú.
Mám 1100D a používam ho aj na krajinky aj rodinné oslavy aj šport. Je to hlavne otázka objektívov. Na tvojom mieste by som zvažoval kúpiť len samotné telo a k nemu základný zoom Tamron SP 17-50 F2.8 (verzia bez stabilizátora). Na rodinné oslavy (prípadne krajinky) stačí a jeho vyššia svetelnosť oproti seťáku 18-55 je výhodou hlavne v interiéroch. Je tiež opticky lepší. Šport je náročnejšia kategória. Záleží od druhu športu, na akú vzdialenosť, aké su svetelné podmienky. V interiéroch potrebuješ svetelné teleobjektívy napr. typu 70-200 F2.8, ktoré sú drahé. Lacnejším riešením je napr. Canon EF 85 1.8 USM, ktorý šport na bližšie vzdialenosti výborne zvláda a je perfektný na portréty. V exteriéri treba často aj dlhšie ohnisko a pri dobrom svetle sa dá prežiť aj s nižšou svetelnosťou, napr. Tamron SP 70-300 VC USD je dobrý na šport, krajinky a tiež portréty.
Mám 1100D a používam ho aj na krajinky aj rodinné oslavy aj šport. Je to hlavne otázka objektívov. Na tvojom mieste by som zvažoval kúpiť len samotné telo a k nemu základný zoom Tamron SP 17-50 F2.8 (verzia bez stabilizátora). Na rodinné oslavy (prípadne krajinky) stačí a jeho vyššia svetelnosť oproti seťáku 18-55 je výhodou hlavne v interiéroch. Je tiež opticky lepší. Šport je náročnejšia kategória. Záleží od druhu športu, na akú vzdialenosť, aké su svetelné podmienky. V interiéroch potrebuješ svetelné teleobjektívy napr. typu 70-200 F2.8, ktoré sú drahé. Lacnejším riešením je napr. Canon EF 85 1.8 USM, ktorý šport na bližšie vzdialenosti výborne zvláda a je perfektný na portréty. V exteriéri treba často aj dlhšie ohnisko a pri dobrom svetle sa dá prežiť aj s nižšou svetelnosťou, napr. Tamron SP 70-300 VC USD je dobrý na šport, krajinky a tiež portréty.
mám canon 85mm F1,8 a nepovedal by som že by to bola dobrá voľba na šport, to už radšej trocha doplatiť a 70-200 F4 L základnu radšej.
mám canon 85mm F1,8 a nepovedal by som že by to bola dobrá voľba na šport, to už radšej trocha doplatiť a 70-200 F4 L základnu radšej.
Aj ja ho mám, na interiérový šport na bližšie vzdialenosti je dobrý a relatívne lacný. Netvrdím, že najlepší. Ale F4 na 70-200 môže byť v interiéri málo aj na vyššom ISO. Napr. ani tu som žiadnu verziu F4 nenašiel: http://www.the-digital-picture.com/Canon-Lenses/Canon-Indoor-Sports-Lens.aspx
Aj ja ho mám, na interiérový šport na bližšie vzdialenosti je dobrý a relatívne lacný. Netvrdím, že najlepší. Ale F4 na 70-200 môže byť v interiéri málo aj na vyššom ISO. Napr. ani tu som žiadnu verziu F4 nenašiel: http://www.the-digital-picture.com/Canon-Lenses/Canon-Indoor-Sports-Lens.aspx
áno, pri interiérovom športe je F4 veľa, ale zas treba brať do úvahy že preňho mať jedno pevné sklo je dosť obmedzujúce
Skús si odpovedať na pár otázok, napr. - budeš v dohľadnom čase kupovať ďalšie príslušenstvo (kvalitný objektív ťa bude stáť viac ako komplet zrkadlovka so seťákom a bez neho ti je 24 MPx nanič) - aké veľké fotky chceš tlačiť - do formátu 30x45 cm ti stačí 12 MPx - dôležitá je kvalita objektívu -ak sa rád hráš s nastaveniami foťáku potom sa ti zídu tlačítka na tele foťáku + 2 rollery a stavový displej Určite si vyskúšaj zopár foťákov kým sa rozhodneš, je dôležité ako dobre sa ti foťák drží v ruke, pre niekoho je dôležitá aj kvalita hľadáčika a pod. Počet megapixelov nie je najdôležitejší!
Tiež riešim podobnú dilemu. Bohužiaľ som dosť limitovaný financiami. Preto sa skôr prikláňam ku Canonu 1100d, keďže vďaka zabudovanému motorčeku sú objektívy preň o niečo lacnejšie.
Canon 1100D vs. Nikon D3100
mam dilemu ohladom tychto dvoch zrkadloviek. Uz dlhsi cas uvazujem nad kupou jednej z nich, no neviem sa tozhodnut, kedze obidve su relativne v jeden cenovej hladine. Obidve zrkadlovky maju setovy objektiv 18-55mm. Som uplny zaciatocnik a fotky by som chcel robit hlavne krajinkarske, rodinne (oslavy) a sport, co je aj hlavnou prioritou. Takze som zvedavy na vase - profesionalne nazory na tieto masinky
http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100
co sa tyka parametrov, .. neviem .. podla mna je to prast jak uhod .. tusim 1100d ma vyssie ISO o jeden krok, ale to je tusim z toho doleziteho vsetko.
keby si predsa len trosku dosetril tak potom radsej D3200 ..
http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon-D3200
aj ked ano, je to mimo cenu
a druha vec, ake fotky z toho lezu, kolko megove a ako sa to spracuva casovo v porovnani s 12-15 mpix snimacom....
3200 je hlavne na video
Neviem momentálne nájsť článok o výbere fotoaparátu (kde je napísané že je to jedno, lebo v jednej cenovej kategórii sú rozdiely minimálne, ak vôbec sú), ale pri locknuti tam hodiť link na ten článok a nech študujú.
- budeš v dohľadnom čase kupovať ďalšie príslušenstvo (kvalitný objektív ťa bude stáť viac ako komplet zrkadlovka so seťákom a bez neho ti je 24 MPx nanič)
- aké veľké fotky chceš tlačiť - do formátu 30x45 cm ti stačí 12 MPx - dôležitá je kvalita objektívu
-ak sa rád hráš s nastaveniami foťáku potom sa ti zídu tlačítka na tele foťáku + 2 rollery a stavový displej
Určite si vyskúšaj zopár foťákov kým sa rozhodneš, je dôležité ako dobre sa ti foťák drží v ruke, pre niekoho je dôležitá aj kvalita hľadáčika a pod.
Počet megapixelov nie je najdôležitejší!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa