Fórum » Vyberáme fotoaparát

Firemný fotoaparát

slinti
2012-10-19 13:00:07+02
Ahojte. Riskujem založením novej témy
Potrebujeme kúpiť do firmy kvalitnejší fotoaparát na fotenie firemných akcií ale predovšetkým na služobné cesty a fotenie na výstavách, prezentáciách, návštevách zákazníkov.
Keďže ľudia na služobkách sa dosť striedajú, malo by to byť niečo ľahšie ovládateľné s kvalitným výstupom, aby sa fotografie dali prípadne použiť na webe či pri výrobe propagačných materiálov.
Cenová hladina max. do 500€.
Vďaka za rady.

Marcel Rebro
2012-10-19 13:10:58+02
príspevok od: slinti
Ahojte. Riskujem založením novej témy
Potrebujeme kúpiť do firmy kvalitnejší fotoaparát na fotenie firemných akcií ale predovšetkým na služobné cesty a fotenie na výstavách, prezentáciách, návštevách zákazníkov.
Keďže ľudia na služobkách sa dosť striedajú, malo by to byť niečo ľahšie ovládateľné s kvalitným výstupom, aby sa fotografie dali prípadne použiť na webe či pri výrobe propagačných materiálov.
Cenová hladina max. do 500€.
Vďaka za rady.
priloz 100 EUR a zober Sony RX100

markus
2012-10-19 13:12:37+02
skoda chcel som poradit fujifilm Xpro1
ale za 500 tak za par rokov.
Kamos ma X100 a je to dobra mala masinka.

Marcel Rebro
2012-10-19 13:17:03+02
príspevok od: markus
skoda chcel som poradit fujifilm Xpro1
ale za 500 tak za par rokov.
Kamos ma X100 a je to dobra mala masinka.
ale tiez kus nad 500 EUR

slinti
2012-10-19 13:23:03+02
s cenou možno šéfa ukecáme...a možno nie
každopádne zatiaľ ďakujem za rady, čakám na ďalšie a vopred ďakujem, že som nebol odkázaný na hľadanie v starých témach a gúúúglovanie - čo som vopred skúsil, ako čestne prisahám.
S vysokosvetelným objektívom je výrazne redukovaná potreba externého blesku, však?

Marcel Rebro
2012-10-19 13:32:36+02
každopádne zatiaľ ďakujem za rady, čakám na ďalšie a vopred ďakujem, že som nebol odkázaný na hľadanie v starých témach a gúúúglovanie - čo som vopred skúsil, ako čestne prisahám.
S vysokosvetelným objektívom je výrazne redukovaná potreba externého blesku, však?
ano ... (nespravne pouzity) blesk navyse zabija atmosferu fotky

werk
2012-10-19 14:09:23+02
Kusok nad 500€ sa da aj Canon G1X (z bazaru), momentalne jeden z najlepsich kompaktov s obrazovym vystupom na urovni jednookych zrkadloviek.

xmartankox
2012-10-19 14:55:09+02
sa cudujem ze este nikto nespomenul CSC

http://www.mall.sk/bezzrkadlovky/olympus-pen-e-pl3-black-14-42mm-black

tomda888
2012-10-19 15:30:11+02
A co tak Samsung NX11? Kvalita super a zostane budget aj na fix 30mm f2.0.

mirosz
2012-10-19 15:59:16+02
Aj zvladanim vyssieho ISO (zvladanie sumu) sa redukuje potreba extremneho blesku.

slavmiro
2012-10-19 18:53:08+02
neberte pracu externym fotografom vo firme, jeden fotak aj tak nikdy nie je dost na tlupu firemnikov co ho amortizuju trasportom a s tym spojenym hrubym zaobchadzanim, nie fotenim. To sa prilis neosvedcuje. Ak ste seriozna firma, rieste fotenie kupovanim externej sluzby. Alebo si kupite aj prezuvaciu stolicu a budete prezuvat zimne/letne pneu svojpomocne?

bobo222
2012-10-19 19:12:11+02
príspevok od: slavmiro
neberte pracu externym fotografom vo firme, jeden fotak aj tak nikdy nie je dost na tlupu firemnikov co ho amortizuju trasportom a s tym spojenym hrubym zaobchadzanim, nie fotenim. To sa prilis neosvedcuje. Ak ste seriozna firma, rieste fotenie kupovanim externej sluzby. Alebo si kupite aj prezuvaciu stolicu a budete prezuvat zimne/letne pneu svojpomocne?
neblázni, na firemná akcie a fotky z veletrhov platiť fotografa? To by ako s nimi chodil po výstavách a firemných rautoch a cvakal?

hugoba
2012-10-19 19:47:42+02
pripomenul si mi ani nie vtip: Aké je najterennejšie auto na svete. -firemná Fabia.Tak nejak to bude aj s foťkom

xmartankox
2012-10-19 19:53:21+02
Zle si cital zadanie. Neviem si predstavit brat so sebou externu firmu do frankfurtu, spanielska, irska, na firemne vecere, atd.
Toto nieje o "kradnuti" prace "profi" fotografom.

slavmiro
2012-10-19 20:02:06+02
príspevok od: xmartankox
Zle si cital zadanie. Neviem si predstavit brat so sebou externu firmu do frankfurtu, spanielska, irska, na firemne vecere, atd.
Toto nieje o "kradnuti" prace "profi" fotografom.
solidna firma ano, vzdy si mozes prenajat fotografa vo FaM napr.

xmartankox
2012-10-19 20:47:39+02
Realne nepoznam firmu, ktora by toto realizovala. Mozno na medzinarodnych vystavach, pripadne ked ma top-management dobrocinnu veceru. Ked ide na sluzobku staff, prip. lokalny manager, nic taketo sa nedeje, ani diat nebude.
A v dnesnej dobe sekania costov, uz vobec nie.
Ale uz sme davno off-topic.

Dano Leitman
2012-10-19 21:25:37+02
tiez nejak nevidim zmysel objednavat fotografa na vystavu napr kde vznikne max 10 skupinovych foto a max 20 z diania lebo viac ani netreba ...

@slinti
ine je nafotenie veci pre propagacne ucely to si uz ziada skusene oko inak moze byt efekt propagacie prudko negativny laicky - cele zle !

slinti
2012-10-20 18:30:50+02
Áno, na propagačné materiály sme mali doteraz vždy fotografie kúpené alebo robené profesionálne.
Teraz ide fakt len o to, že šéf chce niečo poriadne so sebou brávať na výstavy, ale také, aby na to nepotreboval samostatný batoh. Nejaké slušné nápady tu sú, tak sa troška povŕtam a snáď niečo vyberiem.
Externého fotografa si teda fakt neviem predstaviť - teraz sa ide na týždeň do Wiesbadenu - nechcem vidieť tie náklady na profesionálneho fotografa
Rozmýšľam nad
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/fotoaparaty-mirrorless/olympus-pen-e-pl3-cierny-s-m-zuiko-digital-ed-14-42-mm-ii-r-silver.html
a
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/fotoaparaty-mirrorless/nikon-1-j1-10-30-black.html

bobo222
2012-10-20 21:53:11+02
Áno, na propagačné materiály sme mali doteraz vždy fotografie kúpené alebo robené profesionálne.
Teraz ide fakt len o to, že šéf chce niečo poriadne so sebou brávať na výstavy, ale také, aby na to nepotreboval samostatný batoh. Nejaké slušné nápady tu sú, tak sa troška povŕtam a snáď niečo vyberiem.
Externého fotografa si teda fakt neviem predstaviť - teraz sa ide na týždeň do Wiesbadenu - nechcem vidieť tie náklady na profesionálneho fotografa
Rozmýšľam nad
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/fotoaparaty-mirrorless/olympus-pen-e-pl3-cierny-s-m-zuiko-digital-ed-14-42-mm-ii-r-silver.html
a
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/fotoaparaty-mirrorless/nikon-1-j1-10-30-black.html
Ak tak radšej E-PL 5. Má novší čip. Alebo lacnejšiu EPM-2, má ten istý čip...

slavmiro
2012-10-20 22:22:54+02
Rozmýšľam nad
a
Sefovi ulahodis najlepsie s iPhone5, ak nahodou este nema. Pripadne mu pribalte iPAD HD/Novy. Vsetko toto zaberie menej miesta ako lepsie aparaty a je motivacia to vlacit so sebou. Cenovo sa to v nejakej promo da zariadit do 500 EUR. Alebo nakup 3 kompakty po 170EUR, lebo 1 aparat casto nestaci a lepsie rozbit 3 mydla postupne ako nejake predrazene hi-tech mirrorlesy.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()