Zdravím, viem že táto téma tu už bola veľa krát, ale teraz potrebujem poradiť z výberom správnej zrkadlovky, ako skoro každý sa rozhodujem medzi Nikonom a Canonom. A chcel som zistiť čo je lepšie, prečítal som si toho veľa, ale stále som nedospel k záveru. U Nikonu som sa rozhodol pre Nikon d5100 a u Canonu pre1100d, viem že pri tomto porovnaní je asi Nikon lepší, len som potreboval odborný názor že je tomu tak. Pre Canon som uvažoval aj pretože som si všimol, že viacero profesionálnych fotograov používa práve túto značku. Bol by som veľmi rád, keby ste mi poradili. Ďakujem
Mudro, pravo povedat nazor by tu mali mat len ludia: i. s plne a pravdivo vyplnenym profilom ii. s aspon 25 fotografiami iii. s aspon jednou fotografiou aspon dna, eventualne s aspon jednym clankom iv. ktorym pravdivost a spravnost nazorov potvrdi 'zlate jadro ephoto' v. pravoverni zastancovia NiCanonu (tela, objektivy, blesky, popruhy,...) vi. ktori poslusne drzia hubu, ak maju iny nazor, ako diskutujuca vacsina
povedala som názor,nedávala som radu. Treba čítať a nezačať tu urážať hneď niekoho o kom vieš veľké hovno...ono ľudia by si mohli uvedomiť kus,kedy čo povedia.áno, viem, že sa to nedá rozoznať z príspevku,preto by sa to nemalo hovoriť vôbec....nikdy nemôžeš vedieť,kedy je presne tvoj príspevok tá posledná kvapka, čo chce dotyčný počuť... koniec výlevu.Vďaka za pochopenie...
nikto ti neberie pravo na vlastny nazor..lenze tema je "poradte mi"..a v tom pripade nazor=rada..takze..normalne,slusne som ti napisal,ze je pre pytajuceho matuce ak mu tu rady dava amater co nechape ani zakladny expozicny trojuholnik a co dany fotak drzal chvilu v ruke..naco je to dobre? a fakt nevidim,kde som ta urazal,zato vidim kde si ty vulgarna..
nikto ti neberie pravo na vlastny nazor..lenze tema je "poradte mi"..a v tom pripade nazor=rada..takze..normalne,slusne som ti napisal,ze je pre pytajuceho matuce ak mu tu rady dava amater co nechape ani zakladny expozicny trojuholnik a co dany fotak drzal chvilu v ruke..naco je to dobre? a fakt nevidim,kde som ta urazal,zato vidim kde si ty vulgarna..
Ale ak by povedala ze vyklopny displej je super, tak ti nevadi, ze je "amater co nechape ani zakladny expozicny trojuholnik a co dany fotak drzal chvilu v ruke". Inak tiez si myslim, ze vyklopny displej je akceptovatelny na kompakte na fotenie oslav, zrkadlovku s vyklopnym displejom by som nechcel.
Je mnozstvo tem, co tu este neboli. ja som napriklad minula zakladal temu, ako urobit v ateliery poriadky so softboxami, ako a kde ich skladovat.. a takychto praktickych tem sa da najst na tisice
Zdravím, viem že táto téma tu už bola veľa krát, ale teraz potrebujem poradiť z výberom správnej zrkadlovky, ako skoro každý sa rozhodujem medzi Nikonom a Canonom. A chcel som zistiť čo je lepšie, prečítal som si toho veľa, ale stále som nedospel k záveru. U Nikonu som sa rozhodol pre Nikon d5100 a u Canonu pre1100d, viem že pri tomto porovnaní je asi Nikon lepší, len som potreboval odborný názor že je tomu tak. Pre Canon som uvažoval aj pretože som si všimol, že viacero profesionálnych fotograov používa práve túto značku. Bol by som veľmi rád, keby ste mi poradili. Ďakujem
obe volby su dobre,aj tak budes po case menit pokial si nevyskusas aspon 4-5 fotakov nezistis ktory system a znacka je to naj... limit je len cena,ako vsade....
Je mnozstvo tem, co tu este neboli. ja som napriklad minula zakladal temu, ako urobit v ateliery poriadky so softboxami, ako a kde ich skladovat.. a takychto praktickych tem sa da najst na tisice
To uz su ale tazko specificke temy. A zase ak je tu tema, ktora riesi vyber prvej zrkadlovky 1.5 roka stara, tak uz predsa nie je aktualna. Cize preco by nemohol pytajuci sa zalozit temu, ktora ho zaujima? Potom su styri moznosti: - viem a chcem odpovedat - viem a nechcem odpovedat - neviem a nechcem odpovedat - neviem a chcem odpovedat A ta stvrta moznost su ti, co tu stale omielaju, ako treba citat navody a knizky a googlit a hladat vo fore,...
radsej ostan pri svojom kompakte, a ak nemas ani kompakt tak si neaky kup, pretoze ak si kupis zrkadlovku tak za dva tyzdne zalozis temu ,,preco mam cierne fotky´´ ako tuna poniektori co sa chcu citit ako profi fotografi a fotia v plne manualnom rezime
keby neviem fotiť .. tak si asi zrkadlovku nekupujem
Ale ak by povedala ze vyklopny displej je super, tak ti nevadi, ze je "amater co nechape ani zakladny expozicny trojuholnik a co dany fotak drzal chvilu v ruke". Inak tiez si myslim, ze vyklopny displej je akceptovatelny na kompakte na fotenie oslav, zrkadlovku s vyklopnym displejom by som nechcel.
Ty možno nie ja hej, to je ťažké, každý sme individualita a máme iné požiadavky
Aby sme sa vrátili k pôvodnej téme--ja som pred pár rokmy stál pred podobnou dilemou a rozhodol som sa pre Canon preto lebo ak chcem na ňom použiť staršie závitové objektívy tak redukcia neobsahuje optický člen ktorý by degradoval obraz ako u Nikonu.A za druhé už som si zohnal aj redukciu z Nikon objektívov na telo Canon.Opačná redukcia teda telo Nikon objektív Canon pokiaľ viem nie je možná.Takže to boli moje dôvody a zatiaľ (teda asi 21 rokov)neľutujem
Už som to tu kedysi písal: 95% užívateľov ephoto-a sú takí ako ty. Tí, čo tomu rozumejú sa ti tu neozvali. Keď načneš nejakú tému, za chvíľu sa to tu doslova zvrhne na niečo úplne iné. Keď začínaš je úúúúúplne jedno akú zrkadlovku si vyberieš. Na tejto stránke sa preferujú C/N. A vôbec, už si niečím fotil????
Už som to tu kedysi písal: 95% užívateľov ephoto-a sú takí ako ty. Tí, čo tomu rozumejú sa ti tu neozvali. Keď načneš nejakú tému, za chvíľu sa to tu doslova zvrhne na niečo úplne iné. Keď začínaš je úúúúúplne jedno akú zrkadlovku si vyberieš. Na tejto stránke sa preferujú C/N. A vôbec, už si niečím fotil????
z tychto by som tiez skor bral nikon d5100,v tej cene asi lepsie telo nezozenies.. no ja by som kus dosetril a bral uz radsej sony A57 aspon, prip pentax K30,al canon 650D skvele tela na rozbeh prip este pouvazovat nad aktualnou horucou novinkou nikon D5200-k pomerne velkemu vylepseniu doslo hlavne u full HD videa, s kvalitou foto to bude asi podobne ako u D5100, ale cena asi bude este vysoka kedze je to novinka..
Najskôr si odpovedz na nasledovné otázky: 1/ koľko chceš do foťáku a príslušenstva investovať, nielen hneď ale aj v blízkej dobe, ak nechceš dokupovať ďalšie veci určite si kúp čo najlepší objektív (napr. ak nikon tak radšej 18-105 a nie 18-55) a pripočítaj si ešte cenu za externý blesk + statív (to je minimum čo budeš určite ešte potrebovať) 2/ aké vlastnosti foťáku sú pre teba dôležité, napr.: -ergonómia (dobré držanie foťáku + ovládanie, stavový displej, 2 rollery + priame tlačítka na nastavenia) - kvalita hľadáčika (pre mňa to bolo dosť sklamanie v obchode, až potom som si uvedomil že zväčšenie hľadáčika sa udáva pre objektív 50mm, teda počítaj že obraz v hľadáčiku bude mať cca polovičnú plochu oproti klasickým kinofilmovým zrkadlovkám) - MPx snímača, pre mňa nie veľmi dôležité, 12 MPx mi úplne stačí a myslím že ešte nejakú dobu stačiť bude (ak budeš mať tých MPx viac napr. 24 tak si uvedom že kvalitný objektív ktorý ti ich aj pekne vykreslí bude možno drahší ako celý tvoj foťák), - či chceš používať foťák aj na video (napr. taký Nikon D90 síce video natáča, ale je to len taký doplnok, poriadne video s tým nenatočíš), - dostupnosť a ceny ďalšieho príslušenstva, ktoré asi budeš postupne kupovať atď... A určite si zopár foťákov vyskúšaj, najlepšie nielen v obchode ale aj u známych a pod. aby si vedel čo od nich môžeš čakať.
nazdar, Som tu novy ale zabija ma ako sa jednoducha prosba o radu zvrhne na trapne zabomysie vojny a uplny ulet od temy. To je aj jeden z dovodov preco som sa cele roky nikde neregistroval a asi ani toto dlho nevydrzim. Jednoduche ako facka je to forum. Teda otazka=odpoved a nie zhadzovanie pytajuceho sa. Aj ja som pred rokmi zacinal a verte ze toto mu nepomoze.... Ale k veci. Par ludi ti uz polozilo dobre otazky , ja by som len doplnil ze uz som vela ludm radil co kupit a spravili si casto po svojom. Na tvojom mieste by som radsej isiel cestov malej investicie a vyskusal si co to obnasa. Vela ludi DSLR nebavi lebo nemaju hned profi fotky ,,lebo zrkadlovka je nato,, . Potom fotak konci v skrini zapadnuty prachom. Nove fotaky typu 1100d rychlo tratia na cene a tak dochadza aj ku strate pri predaji o par mesiacov neskor. Na tvojom mieste by som kupil nejaku ne moc prejazdenu 450d alebo podobne od nikonu zo setakom. Bude to mensia vstupna investicia a v pripade nezaujmu o fotenie alebo chuti ist do lepsieho nebude strata predajom az taka velka... Drzim palce pri kupe. A na zaciatok je fakt jedno do coho pojdes. Ja som canonista telom aj dusou ale entry level je podla mna lepsi u nikonu. Hlavne setove objektivy
výber prvej zrkadlovky
i. s plne a pravdivo vyplnenym profilom
ii. s aspon 25 fotografiami
iii. s aspon jednou fotografiou aspon dna, eventualne s aspon jednym clankom
iv. ktorym pravdivost a spravnost nazorov potvrdi 'zlate jadro ephoto'
v. pravoverni zastancovia NiCanonu (tela, objektivy, blesky, popruhy,...)
vi. ktori poslusne drzia hubu, ak maju iny nazor, ako diskutujuca vacsina
Inak tiez si myslim, ze vyklopny displej je akceptovatelny na kompakte na fotenie oslav, zrkadlovku s vyklopnym displejom by som nechcel.
pokial si nevyskusas aspon 4-5 fotakov nezistis ktory system a znacka je to naj...
limit je len cena,ako vsade....
- viem a chcem odpovedat
- viem a nechcem odpovedat
- neviem a nechcem odpovedat
- neviem a chcem odpovedat
A ta stvrta moznost su ti, co tu stale omielaju, ako treba citat navody a knizky a googlit a hladat vo fore,...
Inak tiez si myslim, ze vyklopny displej je akceptovatelny na kompakte na fotenie oslav, zrkadlovku s vyklopnym displejom by som nechcel.
Tí, čo tomu rozumejú sa ti tu neozvali.
Keď načneš nejakú tému, za chvíľu sa to tu doslova zvrhne na niečo úplne iné.
Keď začínaš je úúúúúplne jedno akú zrkadlovku si vyberieš. Na tejto stránke sa preferujú C/N.
A vôbec, už si niečím fotil????
Tí, čo tomu rozumejú sa ti tu neozvali.
Keď načneš nejakú tému, za chvíľu sa to tu doslova zvrhne na niečo úplne iné.
Keď začínaš je úúúúúplne jedno akú zrkadlovku si vyberieš. Na tejto stránke sa preferujú C/N.
A vôbec, už si niečím fotil????
1/ koľko chceš do foťáku a príslušenstva investovať, nielen hneď ale aj v blízkej dobe, ak nechceš dokupovať ďalšie veci určite si kúp čo najlepší objektív (napr. ak nikon tak radšej 18-105 a nie 18-55) a pripočítaj si ešte cenu za externý blesk + statív (to je minimum čo budeš určite ešte potrebovať)
2/ aké vlastnosti foťáku sú pre teba dôležité, napr.:
-ergonómia (dobré držanie foťáku + ovládanie, stavový displej, 2 rollery + priame tlačítka na nastavenia)
- kvalita hľadáčika (pre mňa to bolo dosť sklamanie v obchode, až potom som si uvedomil že zväčšenie hľadáčika sa udáva pre objektív 50mm, teda počítaj že obraz v hľadáčiku bude mať cca polovičnú plochu oproti klasickým kinofilmovým zrkadlovkám)
- MPx snímača, pre mňa nie veľmi dôležité, 12 MPx mi úplne stačí a myslím že ešte nejakú dobu stačiť bude (ak budeš mať tých MPx viac napr. 24 tak si uvedom že kvalitný objektív ktorý ti ich aj pekne vykreslí bude možno drahší ako celý tvoj foťák),
- či chceš používať foťák aj na video (napr. taký Nikon D90 síce video natáča, ale je to len taký doplnok, poriadne video s tým nenatočíš),
- dostupnosť a ceny ďalšieho príslušenstva, ktoré asi budeš postupne kupovať atď...
A určite si zopár foťákov vyskúšaj, najlepšie nielen v obchode ale aj u známych a pod. aby si vedel čo od nich môžeš čakať.
Som tu novy ale zabija ma ako sa jednoducha prosba o radu zvrhne na trapne zabomysie vojny a uplny ulet od temy. To je aj jeden z dovodov preco som sa cele roky nikde neregistroval a asi ani toto dlho nevydrzim. Jednoduche ako facka je to forum. Teda otazka=odpoved a nie zhadzovanie pytajuceho sa. Aj ja som pred rokmi zacinal a verte ze toto mu nepomoze....
Ale k veci. Par ludi ti uz polozilo dobre otazky , ja by som len doplnil ze uz som vela ludm radil co kupit a spravili si casto po svojom. Na tvojom mieste by som radsej isiel cestov malej investicie a vyskusal si co to obnasa. Vela ludi DSLR nebavi lebo nemaju hned profi fotky ,,lebo zrkadlovka je nato,, . Potom fotak konci v skrini zapadnuty prachom. Nove fotaky typu 1100d rychlo tratia na cene a tak dochadza aj ku strate pri predaji o par mesiacov neskor. Na tvojom mieste by som kupil nejaku ne moc prejazdenu 450d alebo podobne od nikonu zo setakom. Bude to mensia vstupna investicia a v pripade nezaujmu o fotenie alebo chuti ist do lepsieho nebude strata predajom az taka velka...
Drzim palce pri kupe. A na zaciatok je fakt jedno do coho pojdes. Ja som canonista telom aj dusou ale entry level je podla mna lepsi u nikonu. Hlavne setove objektivy
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa