Zdravím, viem že táto téma tu už bola veľa krát, ale teraz potrebujem poradiť z výberom správnej zrkadlovky, ako skoro každý sa rozhodujem medzi Nikonom a Canonom. A chcel som zistiť čo je lepšie, prečítal som si toho veľa, ale stále som nedospel k záveru. U Nikonu som sa rozhodol pre Nikon d5100 a u Canonu pre1100d, viem že pri tomto porovnaní je asi Nikon lepší, len som potreboval odborný názor že je tomu tak. Pre Canon som uvažoval aj pretože som si všimol, že viacero profesionálnych fotograov používa práve túto značku. Bol by som veľmi rád, keby ste mi poradili. Ďakujem
radsej ostan pri svojom kompakte, a ak nemas ani kompakt tak si neaky kup, pretoze ak si kupis zrkadlovku tak za dva tyzdne zalozis temu ,,preco mam cierne fotky´´ ako tuna poniektori co sa chcu citit ako profi fotografi a fotia v plne manualnom rezime
uzivatelsky mi viac sedi canon ale keby mam kupovat teraz zrkadlo v nizsej cenovej hladine radsej by som bral tu d5100 s 18-105 DX a 35/1.8 DX je to skvele zaciatocnicke kombo za take prachy nemas hadam u ziadnej znacky tolko muziky. ak mas trosku viac bubakov pouvazuj o pentaxe - maju skvele tela teraz k30 sa im podarila bravurne.
povedala som,prečo by som ho ja nechcela, nie, prečo ho nemajú chcieť ostatní
no len pri tomto tvojom tvrdeni by si nemala zavádzat,pretoze vobec nieje taky labilny,ako sa tebe zdalo z 5minutoveho "omaku"..(pouzivam ho zhruba pol roka).. a btw.nie si ta,co sa tu nedavno cudovala,ze so skracujucim casom ti tmavne fotka? ak su tvoje znalosti okolo fotakov a fotenia na takejto urovni (nic v zlom),myslim ze by bolo vhodne vzdat sa rad na foto serveri,kym toho budes vediet viac,lebo tym ludi skor pomylis,nez im pomozes..
Takže si to skráťme. Áno v tomto prípade je Nikon D5100 lepší ako Canon 1100D. Áno viacero profesionálnych fotografov používa Canon.
V týchto bodoch si mal pravdu. Avšak ver mi alebo nie viacero profesionálnych fotografov používa aj Nikon. A aby som to už úplne zamotal tak si dovolím tvrdiť, že žiaden profesionálny fotograf nepoužíva ako svoje hlavné telo ani D5100 a ani Canon 1100d.
Čo by si si ale maj ujasniť pri kúpe správneho fotoaparátu pre teba je nasledovné: 1. Aké sú moje fotografické schopnosti? 2. Čo čakám od svojho fotoaparátu, čo chcem fotiť? 3. Aký je môj finančný limit na kúpu fotoaparátu? 4. Koľko plánujem v budúcnosti investovať do fototechniky?
Ak si odpovieš na tieto otázky tak ti určite bude vedieť niekto pomôcť
A ja už len doplním tento príspevok, popozeraj si www.fotoroman.cz nájdeš tam možno odpoveď na tvoju otázku čo kúpiť.
Je to uplne jedno. Chod do predajne a ber ten, co ti sadne do ruky a ktore ovladanie ti bude lepsie sediet. Vyber za teba nikto neurobi. A nabuduce nezakladaj temu, ktora tu bola pranierovana uz 10000x
no len pri tomto tvojom tvrdeni by si nemala zavádzat,pretoze vobec nieje taky labilny,ako sa tebe zdalo z 5minutoveho "omaku"..(pouzivam ho zhruba pol roka).. a btw.nie si ta,co sa tu nedavno cudovala,ze so skracujucim casom ti tmavne fotka? ak su tvoje znalosti okolo fotakov a fotenia na takejto urovni (nic v zlom),myslim ze by bolo vhodne vzdat sa rad na foto serveri,kym toho budes vediet viac,lebo tym ludi skor pomylis,nez im pomozes..
Mudro, pravo povedat nazor by tu mali mat len ludia: i. s plne a pravdivo vyplnenym profilom ii. s aspon 25 fotografiami iii. s aspon jednou fotografiou aspon dna, eventualne s aspon jednym clankom iv. ktorym pravdivost a spravnost nazorov potvrdi 'zlate jadro ephoto' v. pravoverni zastancovia NiCanonu (tela, objektivy, blesky, popruhy,...) vi. ktori poslusne drzia hubu, ak maju iny nazor, ako diskutujuca vacsina
Takže si to skráťme. Áno v tomto prípade je Nikon D5100 lepší ako Canon 1100D. Áno viacero profesionálnych fotografov používa Canon.
V týchto bodoch si mal pravdu. Avšak ver mi alebo nie viacero profesionálnych fotografov používa aj Nikon. A aby som to už úplne zamotal tak si dovolím tvrdiť, že žiaden profesionálny fotograf nepoužíva ako svoje hlavné telo ani D5100 a ani Canon 1100d.
Čo by si si ale maj ujasniť pri kúpe správneho fotoaparátu pre teba je nasledovné: 1. Aké sú moje fotografické schopnosti? 2. Čo čakám od svojho fotoaparátu, čo chcem fotiť? 3. Aký je môj finančný limit na kúpu fotoaparátu? 4. Koľko plánujem v budúcnosti investovať do fototechniky?
no aby sme si ujasnili niesom profesionalny fotograf .. a to bola len narazka na to ze canon je asi lepsi ked ho profesionaly pouzivaju... som zaciatocnik a preto som si vybral prave tieto fotim len kratko takze zatial my jeden stichto bude stacit .. takze tak
no aby sme si ujasnili niesom profesionalny fotograf .. a to bola len narazka na to ze canon je asi lepsi ked ho profesionaly pouzivaju... som zaciatocnik a preto som si vybral prave tieto fotim len kratko takze zatial my jeden stichto bude stacit .. takze tak
su aj taki profesionali, ktori pouzivaju aj nikon. kup si to lacnejsie riesenie, spon usanujes prasule a ked ta to chyti a budes mat na to bubaky, aj tak si potom po case kupis fotak lepsi.
Je to uplne jedno. Chod do predajne a ber ten, co ti sadne do ruky a ktore ovladanie ti bude lepsie sediet. Vyber za teba nikto neurobi. A nabuduce nezakladaj temu, ktora tu bola pranierovana uz 10000x
Pred troma rokmi som urobil chybu a kúpil najlepší kompakt v tej dobe FUJI HS10 . A bublina postupne spľasla. (predtým som mal Olympus 720UZ a bol to obrovský krok vpred) Ale nech som robil čo chcel fotky neboli dobré. ISO vyššie ako 200 šumelo, v slabom svetle neostril dobre. Rozmazané, silne odšumené fotky. Pred polrokom som kúpil canon450D a dva základné setové objektívy na inzerát(18-55 a 55-250 EF-s) za nižšiu cenu ako predtým FUJI. Až teraz spoznávam potenciál zrkadlovky. Za dva-tri dni sa dá zvyknúť na viac možnosťí ovládania. Oproti kompaktu používam často manuálne ostrenie a živý náhľad(nočné fotenie, mal to aj FUJI ale absolútne nepoužiteľné). Po vianociach asi kúpim pentax K5 IIs ,GPS jednotku a sigmu 120-400 na astrofoto.
Pred troma rokmi som urobil chybu a kúpil najlepší kompakt v tej dobe FUJI HS10 . A bublina postupne spľasla. (predtým som mal Olympus 720UZ a bol to obrovský krok vpred) Ale nech som robil čo chcel fotky neboli dobré. ISO vyššie ako 200 šumelo, v slabom svetle neostril dobre. Rozmazané, silne odšumené fotky. Pred polrokom som kúpil canon450D a dva základné setové objektívy na inzerát(18-55 a 55-250 EF-s) za nižšiu cenu ako predtým FUJI. Až teraz spoznávam potenciál zrkadlovky. Za dva-tri dni sa dá zvyknúť na viac možnosťí ovládania. Oproti kompaktu používam často manuálne ostrenie a živý náhľad(nočné fotenie, mal to aj FUJI ale absolútne nepoužiteľné). Po vianociach asi kúpim pentax K5 IIs ,GPS jednotku a sigmu 120-400 na astrofoto.
Pentax dokaze (pri zapojenej GPS jednotke) posuvat senzorom tak, ze sa daju fotit dlhsie expozicie hviezd bez toho aby vznikali "startrails". Vola sa to Astrotracer. Nie je to samozrejme nahrada paralaktickej montaze, pretoze senzor sa dokaze hybat len v obmedzenom rozsahu, ale daju sa robit niekolkonasobne dlhsie expozicie hviezd ako na inych zrkadlovkach. www.pentax.jp/english/products/o-gps1/astrotracer.html
Pentax dokaze (pri zapojenej GPS jednotke) posuvat senzorom tak, ze sa daju fotit dlhsie expozicie hviezd bez toho aby vznikali "startrails". Vola sa to Astrotracer. Nie je to samozrejme nahrada paralaktickej montaze, pretoze senzor sa dokaze hybat len v obmedzenom rozsahu, ale daju sa robit niekolkonasobne dlhsie expozicie hviezd ako na inych zrkadlovkach. www.pentax.jp/english/products/o-gps1/astrotracer.html
Sikovne lebo na obycajne zaznamenanie polohy vytvorenia fotky mi pride GPS jednotka ako luxus
povedala som názor,nedávala som radu. Treba čítať a nezačať tu urážať hneď niekoho o kom vieš veľké hovno...ono ľudia by si mohli uvedomiť kus,kedy čo povedia.áno, viem, že sa to nedá rozoznať z príspevku,preto by sa to nemalo hovoriť vôbec....nikdy nemôžeš vedieť,kedy je presne tvoj príspevok tá posledná kvapka, čo chce dotyčný počuť... koniec výlevu.Vďaka za pochopenie...
povedala som názor,nedávala som radu. Treba čítať a nezačať tu urážať hneď niekoho o kom vieš veľké hovno...ono ľudia by si mohli uvedomiť kus,kedy čo povedia.áno, viem, že sa to nedá rozoznať z príspevku,preto by sa to nemalo hovoriť vôbec....nikdy nemôžeš vedieť,kedy je presne tvoj príspevok tá posledná kvapka, čo chce dotyčný počuť... koniec výlevu.Vďaka za pochopenie...
To vies, ked nie je protiargument, zautoci sa na relevantnost povodneho argumentu.
výber prvej zrkadlovky
a btw.nie si ta,co sa tu nedavno cudovala,ze so skracujucim casom ti tmavne fotka? ak su tvoje znalosti okolo fotakov a fotenia na takejto urovni (nic v zlom),myslim ze by bolo vhodne vzdat sa rad na foto serveri,kym toho budes vediet viac,lebo tym ludi skor pomylis,nez im pomozes..
Áno viacero profesionálnych fotografov používa Canon.
Čo by si si ale maj ujasniť pri kúpe správneho fotoaparátu pre teba je nasledovné:
1. Aké sú moje fotografické schopnosti?
2. Čo čakám od svojho fotoaparátu, čo chcem fotiť?
3. Aký je môj finančný limit na kúpu fotoaparátu?
4. Koľko plánujem v budúcnosti investovať do fototechniky?
a btw.nie si ta,co sa tu nedavno cudovala,ze so skracujucim casom ti tmavne fotka? ak su tvoje znalosti okolo fotakov a fotenia na takejto urovni (nic v zlom),myslim ze by bolo vhodne vzdat sa rad na foto serveri,kym toho budes vediet viac,lebo tym ludi skor pomylis,nez im pomozes..
i. s plne a pravdivo vyplnenym profilom
ii. s aspon 25 fotografiami
iii. s aspon jednou fotografiou aspon dna, eventualne s aspon jednym clankom
iv. ktorym pravdivost a spravnost nazorov potvrdi 'zlate jadro ephoto'
v. pravoverni zastancovia NiCanonu (tela, objektivy, blesky, popruhy,...)
vi. ktori poslusne drzia hubu, ak maju iny nazor, ako diskutujuca vacsina
čo tak kúpiť starý 5D mark I ? za trošku viac peňazí máš fullframe
a ďalší dôvod prečo Canon - má krajšie objektívy
Áno viacero profesionálnych fotografov používa Canon.
Čo by si si ale maj ujasniť pri kúpe správneho fotoaparátu pre teba je nasledovné:
1. Aké sú moje fotografické schopnosti?
2. Čo čakám od svojho fotoaparátu, čo chcem fotiť?
3. Aký je môj finančný limit na kúpu fotoaparátu?
4. Koľko plánujem v budúcnosti investovať do fototechniky?
kup si to lacnejsie riesenie, spon usanujes prasule a ked ta to chyti a budes mat na to bubaky, aj tak si potom po case kupis fotak lepsi.
čo tak kúpiť starý 5D mark I ? za trošku viac peňazí máš fullframe
a ďalší dôvod prečo Canon - má krajšie objektívy
www.pentax.jp/english/products/o-gps1/astrotracer.html
www.pentax.jp/english/products/o-gps1/astrotracer.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa