Hľadám niečo medzi digitálnym fotoaparátom a zrkadlovkou, čo nie je také náročné na financie, takže predpokladám, že by mi mohol vyhovovať ultrazoom. Chcela by som vedieť nejaký do 200eur, plus mínus, ktorý ponúka aspoň čiastočné manuálne nastavenie. Dôležité je, aby fotil samozrejme ostro, kvalitne, aj pri horších svetelných podmienkach a aby pohyblivé objekty neboli rozmazané. Čo mi môžete poradiť, čo je najkvalitnejšie v tejto kategórií? Pokukávam po Fujifilme FinePix S4500.
Hľadám niečo medzi digitálnym fotoaparátom a zrkadlovkou, čo nie je také náročné na financie, takže predpokladám, že by mi mohol vyhovovať ultrazoom. Chcela by som vedieť nejaký do 200eur, plus mínus, ktorý ponúka aspoň čiastočné manuálne nastavenie. Dôležité je, aby fotil samozrejme ostro, kvalitne, aj pri horších svetelných podmienkach a aby pohyblivé objekty neboli rozmazané. Čo mi môžete poradiť, čo je najkvalitnejšie v tejto kategórií? Pokukávam po Fujifilme FinePix S4500.
v prvom rade.....zrkadlovky mas dnes na 99% digitalne....takze aj zrkadlovka je digitalny fotoaparat....takze sa rozhodujes ked tak medzi kompaktnym digitalom a digitalnou zrkadlovkou....po druhe ziaden ultrazoom nestoji medzi zrkadlovkou a kompaktom.....ultrazoom je len velky kompakt ktory foti horsie snad ako male kompakty....ak hladas nieco co foti aspon o trochu lepsie tak sa poobzeraj po malom kompakte s vacsim snimacom respektive po mirrorless fotoaparate.....len do 200 eur ich tazko zozenies...takze bud dosetri alebo sana to vykasli a fot s tym co mas (kludne aj mobilom)
jedine fotak ktory za menej penazi produkuje kvalitnejsie fotky je asi samsung ex-1...
Ak to má byť "all in one" okolo dvesto €úr, tak to zrkadlovka určite nebude, tam len širokorozzsahový objektív bude obnášať cca 500€. Preto majú ultrazoomy svoje kúzlo, ako píše matkokupko, máš všetko pri sebe a ani to toľko neváži. Fuji má bohatú ponuku, ale v tejto cenovej katogórii za veľa nestoja. Njbližšie sa ideálu približujú Panasoniky radu FZ, napr 38, 45, 48. niektoré žiaľ už len v bazáre.
Ultrazoom je len kompakt. Kompakt s velkym rozsahom objektivu a ergonomiou obkukanou od zrkadloviek. Stale je to ale kompakt. Pomaly, s malym snimacom produkujucim sum. Co nenafotis kompaktom, nenafotis ani ultrazoomom. Ak mas strop 200€, tak budes musiet fotit tym, co sa da za to kupit, so vsetkymi obmedzeniami, ktore z toho vyplyvaju.
Kup si Olympus E-PM1 s objektivom 14-42, predava s a aktualne skoro vsade za 299€. Dostanes rychly AF, kvalitu vystupov blizku k zrkadlovke...s UZ NEPOROVNATELNE !!!
My mame toto ako take cvakatko http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/canon-powershot-sx160-is/ Je to Canon sx 160 kupili sme ho pred dovolenkou aby sa dal zobrat vsade a z kvalitou foto sme boli velmi spokojny, jasne neni to zrkadlovka ale fotky boli velmi dobre a pouzitelne aj vo fotoknihe. cena je cca 160€ a ma aj super rozsah 16x zoom opticky, rozsireni je az 32 (velmi dobre pouzitelny) a maximalny je 64 a tam sa to uz ale straca... takze za mne mozem toto jednoznacne doporucit
ďakujem pekne za vaše tipy. je mi jasné, že za 200 eur nemôžem chcieť ktovieakú kvalitu... a že budem musieť došetriť. ale zrkadlovku zo všetkým okolo si dovoliť zatial nemôžem. ale vidím, že ma tu väčšina odhovára od ultrazoomov, asi zvážim teda niektorý z "obyčajných" digitálnych kompaktov, správne?
ďakujem pekne za vaše tipy. je mi jasné, že za 200 eur nemôžem chcieť ktovieakú kvalitu... a že budem musieť došetriť. ale zrkadlovku zo všetkým okolo si dovoliť zatial nemôžem. ale vidím, že ma tu väčšina odhovára od ultrazoomov, asi zvážim teda niektorý z "obyčajných" digitálnych kompaktov, správne?
Kludne si kup ultrazoom, ak najdes model do 200€, ktory ti vyhovuje. Opakujem je to kompakt, akurat vyzera inak ako tie najbeznejsie. Ak nehladas skladnost, tak ti oproti nim da lepsiu ergonomiu, co sa pri foteni vzdy rata. Vacsinou mozes naviac pouzivat filtre a predsadky. Tiez vyhoda.
ja by som ti odporucila nejaku entry level zrkadlovku z bazaru.. napr. nikon d40 so setovym objektivom zozenies do 200 eur s prehladom..
ja by som ti odporucila nejaku entry level zrkadlovku z bazaru.. napr. nikon d40 so setovym objektivom zozenies do 200 eur s prehladom..
Ale má význam pre užívateľa ktorý nechce viac investovať? A chce zoom?
Zrkadlovka potrebuje ďalšie investície, kompakt nie. Takže keď to chce len také domáce foto z dovoleniek a tak a nemá vyššie ambície. Tak UZ alebo kompakt mu tú službu urobia.
Najlacnejšie kvalitné uz sú podľa mňa nikon d3100+18-200, alebo olympus epm1+14-150. Cenovo bohužiaľ úplne inde. Z klasických uz asi panasonic fz 48 alebo podobne, neviem po čom chodí v baroch. Túto kategóriu výrobcovia po zlacneni zrkadloviek dosť zakopali. Možno ešte sony hx-1 (tuším) bol celkom chvaleny. Inak za 200 eciek asi len bazár.
ja som kupil na bazare nikon 8800 a vystup ma na tu cenu brutalny na to že je to ultrak ... ale iba z bazaru zohnaš dobre za tu cenu ... nove maš za tu cenu iba same rodinne šunky na vylety ... ja som ohladom kvality a šumu spokojny vid ... http://foto.bazos.sk/inzerat/19973170/NIKON-COOLPIX-8700.php
Nerád radím, aký foťák kúpiť, pretože ľudia často nerozlišujú medzi potrebujem a chcem. Môj názor v radení foťákov je takýto: * Ak chceš kompakt za pár šupov, tak si peniaze odlož a priplať si za lepší mobil s lepším foťákom. Kvalitou fotiek budeš na tom podobne. * Ak chceš niečo lepšie (presnejšie chceš väčší "zoom"), tak si kúp nejaký travelzoom (napr. Panasonic TZ) a nie kompakt či ultrazoom. V porovnaní s mobilom alebo kompaktom získaš rozsah zoomu, v porovnaní s ultrazoomom máš kompaktné rozmery, čo oceníš na výletoch. * Ak chceš ultrazoom, tak si ešte raz rozmysli prečo a kúp ho, až keď to vieš. * Ak chceš super drahý high end kompakt, tak si kúp nejaký mirrorless foťák. Získaš lepšiu flexibilitu a kvalitu za podobnú cenu a trocha vä * Ak chceš zrkadlovku, tak zváž radšej nejaký mirrorless foťák. * Ak potrebuješ niečo iné (zrkadlovku, X100, RX1...), tak to vieš a nepýtaš sa .
to uz potom zober rovno panasonic TZ25 a zmestis sa aj cenovo a mas po probleme prip olympus sz31-mr ,samsung wb850 prip sony hx20V sice su to vreckove zoomy ale su v tej cene a umerne kvalite..ak chces vyslovene ultrazoom ,tam uz si malinko viac priplatis zo sucasnych modelov zaujimavo vyzeraju panasonic fz62 (cca 300e),prip starsi fz48 (cca 250e) drahsi model panasonic fz200(cca 500e) , vrelo odporucam sony hx200V(cca 370e) s paradnou optikou carl-zeiss, robi aj skvele full HD videa a celkovo ma sony co sa tyka kompaktov asi najlepsie ponuky a zaznamenava progres vo vsetych sferach ci uz mirrorless alebo v oblasti zrkadiel z inych znaciek mozno este canon sx40 hs(nieco cez 300e) prip fuji HS25 s celkom prijatelnou svetelnostou aj cenou(nieco do 250e),prip novsi HS30 ale najskor by som sa asi rozhodoval medzi sony a panasonicom
Kvalitný ultrazoom do 200eur
jedine fotak ktory za menej penazi produkuje kvalitnejsie fotky je asi samsung ex-1...
ak vie niekto o niecom dalsom tak nech doplni...
Ak mas strop 200€, tak budes musiet fotit tym, co sa da za to kupit, so vsetkymi obmedzeniami, ktore z toho vyplyvaju.
Je to Canon sx 160 kupili sme ho pred dovolenkou aby sa dal zobrat vsade a z kvalitou foto sme boli velmi spokojny, jasne neni to zrkadlovka ale fotky boli velmi dobre a pouzitelne aj vo fotoknihe.
cena je cca 160€ a ma aj super rozsah 16x zoom opticky, rozsireni je az 32 (velmi dobre pouzitelny) a maximalny je 64 a tam sa to uz ale straca... takze za mne mozem toto jednoznacne doporucit
za 200e ale asi nebude..
http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_ex1_review/sample_images/
Zrkadlovka potrebuje ďalšie investície, kompakt nie. Takže keď to chce len také domáce foto z dovoleniek a tak a nemá vyššie ambície. Tak UZ alebo kompakt mu tú službu urobia.
* Ak chceš kompakt za pár šupov, tak si peniaze odlož a priplať si za lepší mobil s lepším foťákom. Kvalitou fotiek budeš na tom podobne.
* Ak chceš niečo lepšie (presnejšie chceš väčší "zoom"), tak si kúp nejaký travelzoom (napr. Panasonic TZ) a nie kompakt či ultrazoom. V porovnaní s mobilom alebo kompaktom získaš rozsah zoomu, v porovnaní s ultrazoomom máš kompaktné rozmery, čo oceníš na výletoch.
* Ak chceš ultrazoom, tak si ešte raz rozmysli prečo a kúp ho, až keď to vieš.
* Ak chceš super drahý high end kompakt, tak si kúp nejaký mirrorless foťák. Získaš lepšiu flexibilitu a kvalitu za podobnú cenu a trocha vä
* Ak chceš zrkadlovku, tak zváž radšej nejaký mirrorless foťák.
* Ak potrebuješ niečo iné (zrkadlovku, X100, RX1...), tak to vieš a nepýtaš sa
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa