Zdravím Vás. Zvažujem nad kúpov nového fotáku len sa ako si neviem rozhodnúť. 6D - 7D Fotím hlavne prírodu , krajinku , momentky , parašutizmus + letectvo.
Zdravím Vás. Zvažujem nad kúpov nového fotáku len sa ako si neviem rozhodnúť. 6D - 7D Fotím hlavne prírodu , krajinku , momentky , parašutizmus + letectvo.
Toto zas bude........ Ja ti radim 6D a k tomu novu 24-70/4 + 400/5.6 co bude mozno aj prikratke. cca 4500 eur
ak letectvo a padaky tak ti moze byt croppfucktor napomocny...ak momentky a portret pri slabom svetle tak 6D, vcera som videl snimky na sialenych hodnotach iso (102400!!!!) a ta fokta mala lahucky naznak znra takze tak...to su moje postrehy, rozhodnutie je na tebe a tvojej penazenke
ak letectvo a padaky tak ti moze byt croppfucktor napomocny...ak momentky a portret pri slabom svetle tak 6D, vcera som videl snimky na sialenych hodnotach iso (102400!!!!) a ta fokta mala lahucky naznak znra takze tak...to su moje postrehy, rozhodnutie je na tebe a tvojej penazenke
ja mam 7D a 400mm 5.6 a je tam trochu problem s ostrenim. Ak tento problem pri 6D nie je tak radsej tento model. Ak vsak nebudes pouzivat tento objektiv tak 7D je super, nemam vsak skusenosti so 6D.
ja mam 7D a 400mm 5.6 a je tam trochu problem s ostrenim. Ak tento problem pri 6D nie je tak radsej tento model. Ak vsak nebudes pouzivat tento objektiv tak 7D je super, nemam vsak skusenosti so 6D.
ak financie nehraju rolu 5D mk3 je podla recenzii o DOST univerzalnejsi stroj nez 7D alebo 6D .. 6D vyuzijes na krajinky ale sport nic moc ... 7D je zase na sport stvoreny ale pri krajinkach aj starsi 5dmk2 poda viditelne lepsi vykon ... 5Dmk3 je pre uzivatelov ako ty co potrebuju kompromis v jednom tele ... urcite nebude v niecom najlepsi na trhu, ale je dostatocne dobry nato, aby sa dal pouzit profesionalne s vynikajucimi vysledkami na viacerych frontoch ... (pisem len z teoretickych znalosti 6D ani 5D3 som v ruke nemal)
aky mas komkretny problem s ostrenim? lebo som cerstvy majitel 7D a v januari chystam kupit ten objektiv...dakujem za odpoved...
Aj mna toto zauijma Johnny. Vies sa podelit konkretnejsie?
jasne tak kombinacia 7D a 400mm 5,6 ma vseobecne problem s ostrenim. Je to iba v tejto kombinacii. Pri inych objektivoch s tym problem nemam. Vysledkom su vo vacsine pripadov nie upne ostre fotky a to hlavne v znizenych svetelnych podmienkach. Da sa to asi vyriesit korekciou front a back focusu ale ja skor ostrim manualne. Na webe je toho urcite o tomto probleme urcite kopa.
nuz .. zlata stredna cesta ako som pisal - v krajinke ani v sportovej foto nebude najlepsi na trhu ale z dosavadnej ponuky sa mi zda tento fotak ako najlepsi kompromis univerzalneho tela "aj do koca, aj do voza" jak sa hutori ... sport a krajina maju odlisne naroky na fototechniku
U mna svojho casu kombinacia 7D+ 400mm f5,6 tiez nefungovala podla predstav... Ale nemyslim si, ze by to bolo chybou ostrenia. Napriklad ked som fotil mesiac, tak aj po manualnom zaostreni na zivy nahlad s 10x zvacsenim boli fotky neostre... Bud bol objektiv naprd, alebo proste ten starucky 400mm nestiha na tych 18 a nieco mpix na APS-C senzore...
jasne tak kombinacia 7D a 400mm 5,6 ma vseobecne problem s ostrenim. Je to iba v tejto kombinacii. Pri inych objektivoch s tym problem nemam. Vysledkom su vo vacsine pripadov nie upne ostre fotky a to hlavne v znizenych svetelnych podmienkach. Da sa to asi vyriesit korekciou front a back focusu ale ja skor ostrim manualne. Na webe je toho urcite o tomto probleme urcite kopa.
a co Mikronastavenie automatického zaostrenia, nepomohlo??
Canon 6D alebo Canon 7D
Ja ti radim 6D a k tomu novu 24-70/4 + 400/5.6 co bude mozno aj prikratke.
cca 4500 eur
Ja ti radim 6D a k tomu novu 24-70/4 + 400/5.6 co bude mozno aj prikratke.
cca 4500 eur
5Dmk3 je pre uzivatelov ako ty co potrebuju kompromis v jednom tele ... urcite nebude v niecom najlepsi na trhu, ale je dostatocne dobry nato, aby sa dal pouzit profesionalne s vynikajucimi vysledkami na viacerych frontoch ... (pisem len z teoretickych znalosti 6D ani 5D3 som v ruke nemal)
5dmk3 ma oproti 1Dx vyhodu v tom ze je mensi, lahsi a teda spratnejsi co uvitas hlavne pri parasutizme a dlhsom noseni (momentky a behanie po krajine)
5dmk3 ma oproti 1Dx vyhodu v tom ze je mensi, lahsi a teda spratnejsi co uvitas hlavne pri parasutizme a dlhsom noseni (momentky a behanie po krajine)
Canon EOS-1D X
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa