som zacinajuci fotograf, a chcel by som si kupit nejaku zrkadlovku, berte to tak ze neviem co ocakam, chcel by som sa opytat na nazor
Nikon D5100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR Canon EOS 600D + objektiv EF-S 18-55mm IS II. Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm IS II
ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady dakujem a mozte aj dovod vyberu napisat
600D je dobry fotak...to sklo ta po case mozno omrzi mozno nie...ak ano skus sa s nim este pohrat a ak tak kup 50mm F1,8 Mk.II...100e nieje az taka investiciia a na cas ti postaci ked si uvedomis co je clona co je cas iso ako to ide do hromady a poloha volica bude prevladat na M
som zacinajuci fotograf, a chcel by som si kupit nejaku zrkadlovku, berte to tak ze neviem co ocakam, chcel by som sa opytat na nazor
Nikon D5100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR Canon EOS 600D + objektiv EF-S 18-55mm IS II. Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm IS II
ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady dakujem a mozte aj dovod vyberu napisat
ktorykolvek....vsetky su rovnako dobre respektive rovnako "zle"...zalezi z akeho uhla sa na ne pozeras a kedze nevies co mas od nich cakat tak ta ani jeden z nich nesklame...
Sorry neprečital som si dobre, že máš na výber len z troch. V tomto prípade to závisí na tom čo b si chcel fotiť atď.. 600D je podla mna z tých troch najlepšie telo, ale zas na druhej strane podla mna lepšie výsledky by si dosiahol ak by si si zobral tu 1100 a k tomu 50mm 1,8 za 100 eur. Závisí to ale hlavne podľa toho čo chceš fotiť..
Najlepsie vysledky dosiahnes s Nikonom D5100 a v pripade ze este investujes napr. do lepsieho objektivu. Trebars pevnej 50-ky 1,8 budes nadmieru spokojny a dosiahnes nadpriemerne vysledky hned na zaciatku. Set je sice dobra vec, ale niekedy je lepsie nevyhadzovat 100 eur za priplatok k setovemu objektivu a odpocitat tuto cenu z lepsieho skla. Spomenuty 18-105 by na zaciatok bola dobra volba. Niekde som videl inzerat za 150 eur... Mas tam dobry rozsah, ktory ti bude strasne chybat pri 18-55 sklach a nie je treba hned pomyslat nad dalsim sklom od 55 viac. Dolezite je sa rozhodnut ci Nikon alebo Canon. Mal som Canon a teraz chcem Nikon, beriem to objektivne, mnoho ludi si po kupe jednej znacky bude chvalit to co ma. Preto je stale tabor ludi ktory sa modlia k Nikonu ci Canonu a par ludi aj k inym znackam.
Podľa mňa by ti na začiatok stačila d3100 + 18 -105 objektiv, za ušetrené si kup brašňu, kartu, stativ a pod.
D3100 staci nie na zaciatok - ale na KONIEC. Entry level zrkadlovky su pre ludi, ktori vedia, ze do dalsej fotovybavy investovat nikdy nebudu a staci im jedno telo a jeden-dva objektivy.
Pre ostatnych su entry level zrkadlovky len zbytocne vyhodene peniaze.
D3100 staci nie na zaciatok - ale na KONIEC. Entry level zrkadlovky su pre ludi, ktori vedia, ze do dalsej fotovybavy investovat nikdy nebudu a staci im jedno telo a jeden-dva objektivy.
Sám napisal, že nevie čo očakáva..Keby napísal že ide fotiť šport, reportáž, alebo potrebuje odpalovať blesky a pod. tak jasne že sa oplatí začať vyšším modelom. Tým na "začiatok" som myslel to, aby chalan vobec zistil či ho to bavi a ako dlho ho to bude držať, pripadne aký smerom sa bude uberať. Darmo si kupi dobry foťak keď ho to po pol roku omrzí a bude fotiť max. tak dovolenky. Keď ho to chytí upgrade tela nebude žiaden problém.
Myslím, že najlepší foťák by bol 1100D s tým, že predmetný objektív je ozaj dobrý po všetkých stránkach, ale zázraky netreba od neho očakávať, no musím tiež dodať, že na turistiku, výlety, architektúru, krajinky bude ozaj postačovať a myslím, že sa s ním dajú nafotiť ozaj kvalitné snímky, ale to za predpokladu, že budeš vedieť ako na to. Uvediem príklad - môžeš mať aj najlepší foťák, najlepší objektív, ale ak ideš fotiť krajinu, bez statívu (príp. káblovej spúšte) sa nepohneš. Na začiatok je to výborná zostava, ktorá ťa v ničom nebude obmedzovať a pri porovnaní z lepšími zrkadlovkami je rozdiel v kvalite (obrazovej) relatívne malý.
Sám napisal, že nevie čo očakáva..Keby napísal že ide fotiť šport, reportáž, alebo potrebuje odpalovať blesky a pod. tak jasne že sa oplatí začať vyšším modelom. Tým na "začiatok" som myslel to, aby chalan vobec zistil či ho to bavi a ako dlho ho to bude držať, pripadne aký smerom sa bude uberať. Darmo si kupi dobry foťak keď ho to po pol roku omrzí a bude fotiť max. tak dovolenky. Keď ho to chytí upgrade tela nebude žiaden problém.
na zistenie ci ho to bavi mu staci aj hocijaky kompakt, ktory uz teraz urcite ma. Entry level zrkadlovky nie su pre "zacinajucich fotografov" - ako dotycny sam seba nazval. Su pre ludi, ktori chcu nieco lepsie ako kompakt, ale ktori neplanuju dalsie investicie do fotovybavy alebo vlastneho vzdelania..
D5100 je lepsia. Bez debaty. A ten snimac... jeeeeeeja vpredu daleko vpredu pred Canonom. Nedrzal si ho v ruke, tak nemozes vediet.
Neviem preco ti podsuvaju D3100, ktory je podstatne horsi ako D5100, cenovku ma nezaujimavu v porovnani s D5100 a hlavne nebol v tvojom vybere. Ja by som bez najmensieho zavahania z danych moznosti zobral D5100. Dovody:
- daleko daleko lepsi snimac ako konkurenti od Canonu, nech si kto chce hovori co chce. Sony to prevalcovalo (nevies o com hovorim? zisti si) - 1100D je zrkadlovka o nicom, cenovka nie je zaujimava v porovnani s konkurenciou, nic to nedokaze, uz viac okliestene to hadam ani nemoze byt - 550D je davno prekonana, ano isteze odfoti - 600D je jedina mozna varianta z Canonu v tvojom vybere, nech chces fotit cokolvek. - objektivy mas vsetky 18-55mm, teda zakladnu uroven. Tam nejaky velky rozdiel medzi znackami necakaj.
Tvoja sutaz je vlastne 600D versus D5100. Tie dalsie dve moznosti su proste nezmyselne. Z tych dvoch realnych moznosti jednoznacne D5100 a to hovorim ako uzivatel Canonu, styri roky som mal Canon system, nainvestovanych do neho cez 2.000eur.
D5100 som mal v ruke asi mesiac ; ten fotak je tak strasne zly, ze som vlastnil dva kusy subezne. Az dovtedy, dokial mi ich kamarati proste nerozchytali - a ja som presiel na vyssiu triedu.
neviem čo od toho očakávaš ale si úplný záklaďák tak zober ktorýkoľvek z toho a hlavne začni fotiť. Sám uvidíš časom čo je dobré a čo zlé a budeš sa podľa toho posúvať ďalej,. A jedno funguje na 100% - ešte nikoho 100%ná technika nenaučila fotiť.
dakujem vsetkych tak som sa rozhodol pre tu d5100 to je pre zaciatok, fotak som drzal v ruke akurat tak digitalny, chcem proste zacat fotit pretoze ma to stale bavylo aj ked som nedosiahol perfektne vysledky pretoze s fotakmi nizsej triedy sa treba vela zmykat, dakujem vsetkym
Vyber z troch DSLR
Nikon D5100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR
Canon EOS 600D + objektiv EF-S 18-55mm IS II.
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm IS II
ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady
a este tento
ktore z tychto troch je lepsie ? mam na vyber z tychto troch, takze prosim neposielte ine napady
Dolezite je sa rozhodnut ci Nikon alebo Canon. Mal som Canon a teraz chcem Nikon, beriem to objektivne, mnoho ludi si po kupe jednej znacky bude chvalit to co ma. Preto je stale tabor ludi ktory sa modlia k Nikonu ci Canonu a par ludi aj k inym znackam.
Entry level zrkadlovky nie su pre "zacinajucich fotografov" - ako dotycny sam seba nazval. Su pre ludi, ktori chcu nieco lepsie ako kompakt, ale ktori neplanuju dalsie investicie do fotovybavy alebo vlastneho vzdelania..
D5100 je lepsia. Bez debaty. A ten snimac... jeeeeeeja vpredu daleko vpredu pred Canonom. Nedrzal si ho v ruke, tak nemozes vediet.
Neviem preco ti podsuvaju D3100, ktory je podstatne horsi ako D5100, cenovku ma nezaujimavu v porovnani s D5100 a hlavne nebol v tvojom vybere. Ja by som bez najmensieho zavahania z danych moznosti zobral D5100. Dovody:
- daleko daleko lepsi snimac ako konkurenti od Canonu, nech si kto chce hovori co chce. Sony to prevalcovalo (nevies o com hovorim? zisti si)
- 1100D je zrkadlovka o nicom, cenovka nie je zaujimava v porovnani s konkurenciou, nic to nedokaze, uz viac okliestene to hadam ani nemoze byt
- 550D je davno prekonana, ano isteze odfoti
- 600D je jedina mozna varianta z Canonu v tvojom vybere, nech chces fotit cokolvek.
- objektivy mas vsetky 18-55mm, teda zakladnu uroven. Tam nejaky velky rozdiel medzi znackami necakaj.
Tvoja sutaz je vlastne 600D versus D5100. Tie dalsie dve moznosti su proste nezmyselne. Z tych dvoch realnych moznosti jednoznacne D5100 a to hovorim ako uzivatel Canonu, styri roky som mal Canon system, nainvestovanych do neho cez 2.000eur.
D5100 som mal v ruke asi mesiac ; ten fotak je tak strasne zly, ze som vlastnil dva kusy subezne. Az dovtedy, dokial mi ich kamarati proste nerozchytali - a ja som presiel na vyssiu triedu.
Vela dobreho svetla a kreativnych napadov !
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa