Zdravím, Som začiatočníčka a neviem sa rozhodnúť a preto by som chcela vedieť Váš názor, ktorý je podľa Vás lepší čo je výhodnejšie Nikon D5100 alebo Nikon D3100? Budem Vám vďačná za každú radu/odpoveď.
A nikon D3200 vs Nikon D3100 v com sa napriklad odlisuju tieto je v nich velky rozdiel?
Mam D3200 mal som tu cest aj s D3100, v prospech D3200 je lepsie video(pocas natacania mozes menit iso aj shutter speed, da sa hrat aj s hlasitosout mikrofonu ale len pred spustenim natacania, max dlzka 20min vs 10 na D3100), vstup na mikrofon, displej s vacsim rozlisenim (230 000 vs 921 000 dots) 24 mpix vs 14mpix v D3100. Ak som nieco zabudol sorry len tak narychlo co som si spomenul.
Ja som ho zohnal za dobru cenu tak som d3100 neriesil mozno som mohol kupit d5100 ale som s nim spokojny.
Neber to zle ale ja, ked som si vyberal fotak tak vsetko o tom co to ma a nema sa da najst za 5min na nete fakt. Je to xkrat napisane v recenziach, na forat atd...
pred casom som tiez riesil tuto otazku..potom som si vsak povedal, ze 5100 je vyssi model, tak som sa pre neho rozhodol a nelutujem. Je sice drahsi, ale ma zopar detailov, ktore mne osobne stoja za to / treba nastudovat napr. na Nikon.sk / Velkej skupine fotografov vsak staci aj 3100, najma ked sa tym clovek nezivi a vsetci dobre vieme, ze najviac zalezi na objektive. Ten je podstatny, je to vidiet aj na fotkach tu, kedy naozaj aj "lacnejsi" fotoaparat urobi krasnu fotku... to je moj nazor
Ja som sa pred necelymi 2 mesiacmi rozhodoval pri kupe najprv medzi Canonom a Pentaxom, potom mi poradili Nikon D3200 a nakoniec som kupil Nikon D5100 Som s nou maximalne spkojny a zatial ma neustale milo prekvapuje. Okrem inych su tu 2 dolezite rozdiely medzi D3200 a D5100. Jeden je v chipe. D5100 ma v sebe chip z vyssej rady D7000 a to je velmi dolezite - nizzsi sum, vyssia kvalita fotografii atd. Druhy rozdiel je v otocnom display-i. Na prvy pohlad sa zda ze je to nepodstatne ale uz som to velakrat vyuzil - bol som rad za tuto moznost. Hlavne ked chces zosnimat nieco z "vtacej perspektivy" z hora a nemas prave cas a priestor saskovat zo stolickou. Otocis display, dvihnes ruky natocis fotak a urobis snimku ... proste super. K telu som si zobral v zaklade 18-105mm a je to velmi dobra kupa. Pokryjes nou najviac pouzivane ohniska (napr. 24,35, ale aj 50, 70, a tiez 100vku). K tomu som dokupoval tele. Ale ked ta to chyti aj tak pravdepodobne dojdes k tomu ze potrebujes lepsie objektivy z nizsiu svetlostou Ja uz sporim na 50mm 1,4G
Ja myslim ze to je uplne jedno, pred pol rokom som kupoval 5100, teraz si vravim ze sakra! Chýba mi vrchný displej plus tlacika na rychly pristup napr. k iso alebo vyvazeniu bielej lenze na zaciatku som nemal ani paru o manualnom rezime fotenia A kedze ma fotenie doslova chytilo, onedlho budem menit za vyssiu radu.
Ahoj, presne rovnaku dilemu som riesil aj ja. Po dlhych rozhodovaniach som chcel kupit 3100 s 18-55 a nakoniec som nasiel dobru ponuku na pouzivanu 5100 s 18-105. Musim povedat, ze je to super kombinacia, 18-105 je velmi univerzalny objektiv. Medzi telami 3100 a 5100 nieje nejaky velky rozdiel, ale objektivu 18-55 sa skus vyhnut - je ozaj konstrukcne aj obrazovo dost slaby. Tak stastny vyber ....
Ja som hrdym majitelom D3100 Mne oproti D5100 chyba jedine to ze D3100 ma slabe rozlisenie displeju. Ma sice kvalitnejsi obrazovy snimac lepsie zvlada ISO mi pride s takych praktickych vyhod pre mna jedina.
D3100 nema lepsi snimac obrazu (ak som to spavne pochopil). D5100 ja snimac ktory je pouizvany u D7000, ktory co je uz o triedu vyssie - t.j. lepsie zvlada ISO D5100
D3100 nema lepsi snimac obrazu (ak som to spavne pochopil). D5100 ja snimac ktory je pouizvany u D7000, ktory co je uz o triedu vyssie - t.j. lepsie zvlada ISO D5100
myslel som to tak ze 5100 ma lepsi trochu milne som sa vyjadril
Nikon D5100 vs. Nikon D3100
Som začiatočníčka a neviem sa rozhodnúť a preto by som chcela vedieť Váš názor, ktorý je podľa Vás lepší čo je výhodnejšie Nikon D5100 alebo Nikon D3100? Budem Vám vďačná za každú radu/odpoveď.
Ja som ho zohnal za dobru cenu tak som d3100 neriesil mozno som mohol kupit d5100 ale som s nim spokojny.
Neber to zle ale ja, ked som si vyberal fotak tak vsetko o tom co to ma a nema sa da najst za 5min na nete fakt. Je to xkrat napisane v recenziach, na forat atd...
Mne oproti D5100 chyba jedine to ze D3100 ma slabe rozlisenie displeju. Ma sice kvalitnejsi obrazovy snimac lepsie zvlada ISO mi pride s takych praktickych vyhod pre mna jedina.
5200 ma dalej viac MPx 24 vs 16 v 5100...
D5100 je podľa mňa dobrá voľba
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa