Už niekoľko mesiacov upravujem RAW fotky pre kamarátov. Neskutočne ma to baví, a preto som sa rozhodol, že si kúpim svoju prvú zrkadlovku. Ale priznám sa, nič nie je ťažšie ako toto. Na začiatok určite začnem so základnými seťákmi. A tu je tá dilema. Či Nikon D3100, 5100 alebo Canon 1100D alebo Pentax K-r alebo Sony SLT-A37K. Možno je moja dilema úplne zbytočná, keďže chcem fotiť prevažne do RAW, možno ma tu ukrižujete, že je to jedno ale aj tak chcem vedieť Váš názor Ďakujem za každý názor aj za ten negatívny
za 12 rokov fotenia som znicil asi 10 fotakov........posledne 4 boli panasonic FZ-50, Olympus E-520, Nikon D90 a teraz Nikon D7000
a precosi stale kupujes nieco novsie, ked technika dolezita nie je ach.. takto sa mozme tahat este dlho.. ale tak uznaj ze nemozme sa vsetci len prezehnavat a vraviet ze na technike nezalezi.. ked kazdy kto moze casom upgraduje
a precosi stale kupujes nieco novsie, ked technika dolezita nie je ach.. takto sa mozme tahat este dlho.. ale tak uznaj ze nemozme sa vsetci len prezehnavat a vraviet ze na technike nezalezi.. ked kazdy kto moze casom upgraduje
ja som musel uprage, pretoze fotak skutocne pouzivam, asi kusocek viac ako vascina.....Nikon D90 som vyuzil na maximum za 2 a pol roka 320 tisic expoziicii cize uz nastal cas na zmenu, foka bol este plne funkcny ale uz som sa bal ze mi niekde povie THE END, cize kupa D7000 , nekupujem veci pretoze chcem nieco lepsie...ale pretoze musim , mozno o pol roka bud ocakavana D400 alebo idem do D800ky
ja som musel uprage, pretoze fotak skutocne pouzivam, asi kusocek viac ako vascina.....Nikon D90 som vyuzil na maximum za 2 a pol roka 320 tisic expoziicii cize uz nastal cas na zmenu, foka bol este plne funkcny ale uz som sa bal ze mi niekde povie THE END, cize kupa D7000 , nekupujem veci pretoze chcem nieco lepsie...ale pretoze musim , mozno o pol roka bud ocakavana D400 alebo idem do D800ky
za 12 rokov fotenia som znicil asi 10 fotakov........posledne 4 boli panasonic FZ-50, Olympus E-520, Nikon D90 a teraz Nikon D7000
Prepáč, som len začiatočník, vôbec sa v technike nevyznám. Foťák som si kúpil podľa toho, ktorý sa mi páčil, tak možno moja otázka bude trošku hlúpa. Píšeš tu, ako striedaš foťák každý rok, no nepochopil som, či každý rok kupuješ aj nové sklá. Keď spomínaš Olympus, Nikon ... ktovie aké ešte. Nemyslím, že by boli kompatibilné. Možno hlúpa otázka, no ako som písal. Som len začiatočník a nevyznám sa v tom . Len som zvedavý
fotak je na pouzivanie,a nie aby zapadol prachom,preto investujem aby som ich vyuzil,takze nechapem tvoj koment.
tak by si mal,aspoň sa o to pokús,lebo podľa toho čo píšeš si každý rok odpálil jeden foťák čo je trošku moc,alebo nezvyčajnosť alebo ako to mám nazvať a k tomu si ešte vravel,že si nafotil 320k uzávierok na jeden foťák,čo je príliš veľa až mi to je divné...čiže si vlastne smoliar aj šťastlivec v jednom..gratulujem
mas niekde aj portfolio? kedmas tolko zakaziek.. skutocne by ma to zaujimalo
Tak na také krásne portfólio by som sa pozrel aj ja,keď na jednu modelku spadá 600 fotiek a keď z toho veľkého množstva vyberie také najlepšie,tak aspoň 2 fotky musia byť zrelé na nejaké ocenenie...a to sme ešte nezobrali do úvahy,že za rok nafotí 1095 modeliek
Tak na také krásne portfólio by som sa pozrel aj ja,keď na jednu modelku spadá 600 fotiek a keď z toho veľkého množstva vyberie také najlepšie,tak aspoň 2 fotky musia byť zrelé na nejaké ocenenie...a to sme ešte nezobrali do úvahy,že za rok nafotí 1095 modeliek
ešte si neprepočítal, že ak fotí 2000 fotiek denne (za 12 hodín), to je v prepočte skoro 3 fotky za minútu
tak to musis robit panoramy báb ked na jednu potrbeujes 600fotiek
Boli časy, keď fotograf najprv pol hodiny rozmýšľal, komponoval, svietil a potom dokázal z jedného - dvoch filmov spraviť 10 skvelých fotiek. Teraz chalan urobí za 4 hodiny 600 fotiek a potom nad nimi doma tri dni sedí, 590 z nich vymaže a zvyšných 10 hodí na facebook. Neviem, či si na toto niekedy zvyknem.
....hmm . ďalšia komická téma ? ... ja si niekedy pripadám že robím zbytočne veľa fotiek , keď za jednu prechádzku ich urobím tak 20. neviem si predstaviť cvakať 2000 fotiek denne...nie pre to cvakanie, ale úpravu! ..nuž, čo stým,keď aj študovať treba ...
Boli časy, keď fotograf najprv pol hodiny rozmýšľal, komponoval, svietil a potom dokázal z jedného - dvoch filmov spraviť 10 skvelých fotiek. Teraz chalan urobí za 4 hodiny 600 fotiek a potom nad nimi doma tri dni sedí, 590 z nich vymaže a zvyšných 10 hodí na facebook. Neviem, či si na toto niekedy zvyknem.
zvykat si skutocne nemuis,len netreba riesit cloveka a jeho pracu ked ho osobne nepoznas. Fotim lebo to milujem,nafotim modelku a dodavam slecne min 20 upravenych foto,max foto nie je urcene cze ak je modelka Top upravim kludne aj 90foto,a za kvalitou si stojim,samozrejme nie za jeden den.
Prepáč, som len začiatočník, vôbec sa v technike nevyznám. Foťák som si kúpil podľa toho, ktorý sa mi páčil, tak možno moja otázka bude trošku hlúpa. Píšeš tu, ako striedaš foťák každý rok, no nepochopil som, či každý rok kupuješ aj nové sklá. Keď spomínaš Olympus, Nikon ... ktovie aké ešte. Nemyslím, že by boli kompatibilné. Možno hlúpa otázka, no ako som písal. Som len začiatočník a nevyznám sa v tom . Len som zvedavý
ano kupoval som vsetko nove,Olympus 520.plus 2objektivy,plus dva blesky mi nesadol,potom D90 a neoriginalne blesky Metz,tie uz nikdy viac,teraz D7000 plus Bg grip,plus Sigma 50-150 2.8 os,plus 2sb 700,plus sb 900.plus 35 1.8,plus 50 1:8,plus prislusenstvo,cize amaterska hobby vybava, co je na tom zleho ze clovek kupuje vzdy nieco nove? Ja osobne sa tesim, ked kamarati z foto okolia kupia nieco nove, preto nechapem ked tu riesia moju techniku,napisal som pravdu, to ze niekto urobi 20 foto za pol roka,je mi uplne jedno,to ze niekto nema modelky nie je moj problem,ten kto ma pozna,ten vie,ten kto ma nepozna,tak to mi moze byt jedno,milujem fotenie a to je hlavne,tak poprajem dobre svetlo a vsetko dobre v novom roku
....hmm . ďalšia komická téma ? ... ja si niekedy pripadám že robím zbytočne veľa fotiek , keď za jednu prechádzku ich urobím tak 20. neviem si predstaviť cvakať 2000 fotiek denne...nie pre to cvakanie, ale úpravu! ..nuž, čo stým,keď aj študovať treba ...
ako som pisal,riesit cloveka,ktore osobne nepoznam? To nikdy nerobim. pre toto kopec mojich kamosov fotografov odislo z Ephota,asi len tolko,dobre svetlo prajem
Presne tak to je, realita je krutá, dnešné fotenie je o inom. Keď bol film, fotka mala svoju dušu, kvalitu
Presne tak to je, realita je krutá, dnešné fotenie je o inom. Keď bol film, fotka mala svoju dušu, kvalitu
Co su to za hluposti? Ci je fotka urobena po X dnovom rozmyslani, alebo vyselektovana z 1000cvakov za den, to mi je uplne jedno. Bud je dobra alebo nie...ci?
Výber amatérskej zrkadlovky
Ďakujem za každý názor aj za ten negatívny
Možno hlúpa otázka, no ako som písal. Som len začiatočník a nevyznám sa v tom .
Len som zvedavý
Neviem, či si na toto niekedy zvyknem.
Možno hlúpa otázka, no ako som písal. Som len začiatočník a nevyznám sa v tom .
Len som zvedavý
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie