Prosím Vás do čoho sa viac oplatí ísť 7D alebo 5D Mark II? Chcem to nové žiadny bazár. 5D Mark II je starší foták ano je to FF no toho sa obavam najviac že ceny objektívov sú moc vysoké. Mal som už raz 7D-čko viem čo je to aké je to bol som spokojný no teraz keď pozerám 5D Mark II neni cenou ďaleko. Počul som aj názory že treba počkať na 7D Mark II len pochybujem že bude v tento cenovej kategorií. A rady typu kúp si 5D Mark III ani nepíšte to je už úplne niekde inde.
Pouzival som ich obe, pokial neprisla 5D mark III. To, ktory zvolit zalezi na prioritach. 5D II ma oproti 7D navrch v obrazovej kvalite, ale AF system, aj celkove reakcie su vyrazne pomalsie, ako pri 7D. Celkom dobry kompromis je podla mna 6D, jej cena uz tiez zacina klesat. AF system je sice menej flexibilny, ako pri 7D, ale je citlivejsi pri nizkom osvetleni a obrazova kvalita je lepsia ako pri 5D.
Prosím Vás do čoho sa viac oplatí ísť 7D alebo 5D Mark II? Chcem to nové žiadny bazár. 5D Mark II je starší foták ano je to FF no toho sa obavam najviac že ceny objektívov sú moc vysoké. Mal som už raz 7D-čko viem čo je to aké je to bol som spokojný no teraz keď pozerám 5D Mark II neni cenou ďaleko. Počul som aj názory že treba počkať na 7D Mark II len pochybujem že bude v tento cenovej kategorií. A rady typu kúp si 5D Mark III ani nepíšte to je už úplne niekde inde.
Pokial nenapises co fotis,alebo chces fotit,pripadne nejake financne moznosti aj do buducnosti,tak dalsia diskusia je zbytocna..
mal som 2 roky 7d teraz mam 5d. 7d - sportova fotografia, dokumentarna, reportaz 5d mark ii - krajina, svadba, atelier je to vec priorit. 7d mala vsetko super, od ergonomie, procesora, ocnice prevedenia. ale to hlavne - obrazovy vystup, predsa len fullframe od 5d mark
k tomu co uz bolo napisane len doplnim, ze ak fotis napr vtactvo alebo wild, tak ti apsc 7D bude napomocne (crop faktor 1,6x) a ak fotis v horsich svetlenych podmienkach tak ti dobre padne moznost vysokeho ISO na FF 5D mk II...to 6Decko ako kompromis nemusi byt zly napad...
Mám 5D MKII a musím plne súhlasiť s Bearom. Na fotenie športu sa moc nehodí rýchlosťou ostrenia. Na všetko ostatné spolu s kvalitnými sklami je však výborná. Tu na Ephote je veľa fotografov s MKII a ich fotografie sú toho dôkazom. Jasne, že o krátku chvíľu bude prekonaná fotoaparátmi s novými prídavnými funkciami, ale ja osobne verím, že ešte pekných pár rokov mi poslúži k plnej spokojnosti.
Pouzival som ich obe, pokial neprisla 5D mark III. To, ktory zvolit zalezi na prioritach. 5D II ma oproti 7D navrch v obrazovej kvalite, ale AF system, aj celkove reakcie su vyrazne pomalsie, ako pri 7D. Celkom dobry kompromis je podla mna 6D, jej cena uz tiez zacina klesat. AF system je sice menej flexibilny, ako pri 7D, ale je citlivejsi pri nizkom osvetleni a obrazova kvalita je lepsia ako pri 5D.
Presne tak 5dmkII ma dobry cip ale vybavou a ovladanim sa ani zdaleka nechyta na 7D
Fotil som aj motošport (s tým 7D to bola paráda) aj by som chcel ešte fotit motošport no aj krajinky, portréty a svadby tak ze asi ťažké rozhodovanie. Ešte mám na Vás dve otázky. Čo by bolo rozumnejšie ísť do 7D a investovať radšej do skiel alebo do 5D možno s lacnejšími sklami alebo s menej sklami? Druhá otázka je ešte model 6D by bolo najlepšie s týchto variant? Je už na mna pridrahý no možno by som radšej došporil...ak by to bol taký rozdiel. Lebo model ako taký 6D vôbec nepoznám.
ako definovať ani z ďaleka ? trocha prehnané konštatovanie
Lepsia ergonomia, lepsi AF, rychlejsie reakcie a spracovanie jedine v com zaostava je ze nie je FF Tekze neprehanam otvor si specifikacie a daj ich vedla seba. Mam moznost s oboma pristrojmi pracovat 7D je lepsia okrem cipu vo vsetkom.
Lepsia ergonomia, lepsi AF, rychlejsie reakcie a spracovanie jedine v com zaostava je ze nie je FF Tekze neprehanam otvor si specifikacie a daj ich vedla seba. Mam moznost s oboma pristrojmi pracovat 7D je lepsia okrem cipu vo vsetkom.
to nepopieram, ale "ani z ďaleka" ? ide mi o tie prehnané tvrdenia, ktorých je tu neúrekom, a aký je potom rozdiel medzi 1000-kou a 7D ?
nenapísal si čo si mal doteraz a aké máš sklá napr. to je tiež dôležitý faktor. Napr. zamysli sa čo ti na bývalom foťáku chýbalo, ak ťa tam štvalo AF a bol si jakž takž spokojný s obraz. výstupom , darmo sa budeš hnať do 5D mk II len preto že henten neviem aký ho má a má pekné fotky. Je to o určení si priorít. Ja som tiež dlho uvažoval čo chcem a čo mi bude nebude chýbať a preto teraz keď som kúpil 5D mk II niesom sklamaný z jeho slabých stránok lebo som s nimi počítal.
nenapísal si čo si mal doteraz a aké máš sklá napr. to je tiež dôležitý faktor. Napr. zamysli sa čo ti na bývalom foťáku chýbalo, ak ťa tam štvalo AF a bol si jakž takž spokojný s obraz. výstupom , darmo sa budeš hnať do 5D mk II len preto že henten neviem aký ho má a má pekné fotky. Je to o určení si priorít. Ja som tiež dlho uvažoval čo chcem a čo mi bude nebude chýbať a preto teraz keď som kúpil 5D mk II niesom sklamaný z jeho slabých stránok lebo som s nimi počítal.
Sklá nemám žiadne, začínam v podstate od začiatku. Aký som mal foták by si sa dočítal keby si čítal je to v oboch mojich postoch-správach
Sklá nemám žiadne, začínam v podstate od začiatku. Aký som mal foták by si sa dočítal keby si čítal je to v oboch mojich postoch-správach
Dobré sklo je naozaj čo ti pomôže, a bude úplne jedno či maš 5D alebo 7D. Možno by si mal začať so sklom 24 - 70mm/2,8 L, ktoré je pomerne univerzálne. Podľa žánru, čomu sa chceš venovať je dobry aj objektív 70-200/4 alebo 2,8.
mam obe tela, a pouzivam dle potreby jak je zminovano vyse. Mohl bych je prodat a koupit 5D mark III, ale nejsem profik a radsi investuju do sebevzdelani a poradnych skel. Oboji ti vydrzi daleko dele nez nejnovejsi z nejnovejsich tel. Koukni treba na flickr a uvidis ze nadherny fotky jdou, jak tim, tak onim a ze i profici maji stale 5DII a 7D i kdyz sou i novejsi kusy.
Prešli mi cez ruky telá od 7D, 5D MK II, ale aj 5D MK III. Pre mňa na wild bolo najvhodnejšie telo 7D v spojení s L-kovými sklami. Bolo to veľmi rýchle telo, slušný obrazový výstup. 5D MK II - obrazový výstup precízny, ale na wild (pohyb zveri, letiace vtáky a pod.) to bolo trápenie!! To čo sa niekde na nete písalo o strednom ostriacom bode (OK), bočné sa nechytajú, resp. neostrili presne, s tým súhlasím. 5D MK III som mal dva mesiace v kombinácii s L-kovými sklami, o niečo lepšie ako 5D MK II, ale na akčné snímky v teréne to opäť nebolo to, čo som od tohto tela očakával. Verím, že je výborné na svatby, makro, krajinky. Predal som ich a kúpil som si 1D MK IV a to je úplne niekde inde, krása pracovať v teréne s takým telom. Dôležitým argumentom pre tvoje rozhodnutie bude jednoznačne to, aký fotografický žáner preferuješ!!
5D Mk2 som kupil na skusku a ako prvy FF fotak, po 60D,7D je dalsi stupen FF,a pokial nefoti clovek profi sport tak je to vyborna volba,vsimol som si ze spusta ludi po prechode dalej na Mk3 nepredava svoju Mk2,ale ani 7D comu sa vubec nedivim )
5D je vyborny fotak,pravda ergonomia a AF sa posunuli dopredu za 5 rokov,ale keby mam dnes kupit nove telo tak Mk2 je zase v najuzsom vybere
Canon 7D vs 5D Mark II
7d - sportova fotografia, dokumentarna, reportaz
5d mark ii - krajina, svadba, atelier
je to vec priorit. 7d mala vsetko super, od ergonomie, procesora, ocnice prevedenia. ale to hlavne - obrazovy vystup, predsa len fullframe od 5d mark
5D je vyborny fotak,pravda ergonomia a AF sa posunuli dopredu za 5 rokov,ale keby mam dnes kupit nove telo tak Mk2 je zase v najuzsom vybere
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa