Zdravim. moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100). alebo ked uz zrkadlo, tak fx? co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
to je ten problem. Neviem si vybrat medzi skladnostou nex a pohodlnym gripom zrkadlovky. Podla testov na dpreview su tie vystupy dost podobne. Na ine ako nikon zatial nepozeram. penizae nie su problem, ale kedze je to moj prvy fotak, tak nechcem prestrelit..
Zdravim. moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100). alebo ked uz zrkadlo, tak fx? co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
ked sa nevies rozhodnut ktory, tak si kup oba, pouzivaj ich a sam zistis, ktory je pre teba vhodnejsi no a ten druhy predas aj ked sa jedna o ovela nizsiu cenovu hladinu, ja som to tak podobne urobil, najskor som si kupil kompakt Olympus XZ-1, ale nedalo mi to, tak po polroku som kupil bezzrkadlovku Panasonic GX1 a sucasne som nosil, skusal a fotil oboma /niekedy som zobral este aj moju staru zrkadlovku Canon 350d/ napokon som si nechal Olympus a Panasonic som predal, hlavne kvoli prenosnosti
Sony nex 6 vs d7000 vs FX ??? Kaamo sorac ale ako sa da toto porovnavat???? to jak keby si sa spytal : novy mercedes A vs citrojen Jumper vs Renault Magnum aj s privesom chcem s tym vozit naklad chodit na dovolenky do prace..
podľa titulku by mohol byť vážnejší fotak aj niektorý z radu praktika, alebo zenit..ale keďže chceš digi a peniaze nie su problém, ako pises, tak d800 na začiatok stačí, určite neprestrelis
nazdar, ja som na tom podobne ako ty, tiez fotim vsetko mozne a vsetko fotim nikonom d7000, je to vsestranny stroj, ak chces este cakat, ci uz na novinku d7100, alebo na pokles ceny d7000 je na tebe. Ja by som teraz uprednostnil d7100, kvoli ostreniu, nieze by bol daky problem s ostrenim u d7000, ale ked moze byt este lepsie tak preco nie ? pozri moju stranku www.pmphoto.sk vsetko je to fotene d7000kou (mozno 1-2 fotky nie...)
Prakticky rovnaka kvalita fotografii z principialne uplne rozdielnych fotoaparatov. Co sa tyka univerzalneho multizanroveho vyuzitia je zrkadlovka vdaka svojej ergonomii, sposobu fungovania a omnoho sirsej palete objektivov a prislusenstva o par tried lepsia. Sony NEX-6 milujem, ale akcne zanre sa nim fotit nedaju. Mirrorlessom je zatial sportova fotografia a wildlife zapovedena. NEX-6 je pre toho, kto chce kvalitu zrkadlovky v malom tele a je ochotny prijat mnoho kompromisov.
blahoslav - aj o tom som rozmyslal vd - to je uz privelka investicia pre amatera SK_8ter - dakujem, pekne foto Karol srnec - nex-6 ma celkom slusny burst, co mu prekaza v sporte ci prirode, pripadne ake su niektore kompromisy vzhladom k zrkadlovke?
blahoslav - aj o tom som rozmyslal vd - to je uz privelka investicia pre amatera SK_8ter - dakujem, pekne foto Karol srnec - nex-6 ma celkom slusny burst, co mu prekaza v sporte ci prirode, pripadne ake su niektore kompromisy vzhladom k zrkadlovke?
diky moc, islo mi hlavne o to ti ukazat, ze s d7000 vies nafotit rozne zanre. ak sa chces venovat foteniu, urcite chod do zrkadlovky, ak chces fotit aj sport. Uz len kvoli drzaniu, uvidis ze si este aj battery grip budes kupovat
diky moc, islo mi hlavne o to ti ukazat, ze s d7000 vies nafotit rozne zanre. ak sa chces venovat foteniu, urcite chod do zrkadlovky, ak chces fotit aj sport. Uz len kvoli drzaniu, uvidis ze si este aj battery grip budes kupovat
najradsej by som mal obidva. ale zase nechcem zbytocne rozhadzovat...o nexe uvazujem hlavne koli skladnosti - vacsi predpoklad ze ho budem pravidelne nosit, ako zrkadlo + ma lepsie video
vela ludi(aj odtialto) skonci(lo) na kombinacii profikompakt na kazdodenne nosenie a zrkadlo na serioznu pracu/fotenie..myslim ze to je najvhodnejsia kombinacia..
Mirrorless som este nemal, neviem si predstavit dlhodobejsie fotenie s niecim takym, musi to byt hodne nepohodlne - oproti zrkadlovke. Napr. aj externy blesk na to mamt musi byt celkom zaberak (ak teda vobec daky na to je, neviem). Sam som si na zrkadlovku dokupil grip, lebo aj napriek dobrej ergonomii je to s bleskom malo, treba grip. Ja by som siel do 7100, ostatne uz len cakam kedy si ju objednam
Rychlost serioveho snimania nie je az taka dolezita, ako si niekto mysli. AJ na pretekoch aut urobim malokedy viac ako tri obrazky za sebou. Pri atletike seriove zabery pouzivam len vynimocne. NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
chlape počuvoj taka tema sa tu zaklada 2 razy do dňa tak čo tak prelistovať forum ... aj ked porovnávať D7000 vs nex6 vs FX mi príde kus narozum sorry ...
vela ludi(aj odtialto) skonci(lo) na kombinacii profikompakt na kazdodenne nosenie a zrkadlo na serioznu pracu/fotenie..myslim ze to je najvhodnejsia kombinacia..
ak tym "profikompaktom" nemyslis predrazene kompakty s mini senzormi a mnozstvom gombikov ale mirorless fotaky, tak suhlasim
ak tym "profikompaktom" nemyslis predrazene kompakty s mini senzormi a mnozstvom gombikov ale mirorless fotaky, tak suhlasim
Sony RX100 je funkcne zariadenie. Prave sa z neho chystam spravit prvy vacsi (88x50cm) print, tak uvidime. Ak by mal niekto zaujem, bude k zhliadnutiu na Kampsteiner Schwaig Hutte
Sony RX100 je funkcne zariadenie. Prave sa z neho chystam spravit prvy vacsi (88x50cm) print, tak uvidime. Ak by mal niekto zaujem, bude k zhliadnutiu na Kampsteiner Schwaig Hutte
mal som na mysli wannabe "profikompakty" ako Powershot G15, Coolpix P7700 a podobne - RX100 je uz vdaka velkosti senzora trochu ina kategoria..
Chces fotit vsetko? tak potom jednoznacne Canon 1DX alebo Nikon D4 a k tomu 8-15 f4 fisheye, 16-35 f2.8, 17-40 f4, 24-70 f2.8, 70-200 f2.8 IS USM, 100-400 f3.5 -5.6 IS USM, 400 f2.8, 600 f4, 85 f1.2, 50 f1.2, Macro 100 f2.8 IS USM no a 800 f5.6. K tomu aspon styri blesky EX580 II. a este kopu filtrov, odpalovacov, monopodov a stativov... To by ti na zaciatok na fotenie VSETKEHO malo stacit...
Chces fotit vsetko? tak potom jednoznacne Canon 1DX alebo Nikon D4 a k tomu 8-15 f4 fisheye, 16-35 f2.8, 17-40 f4, 24-70 f2.8, 70-200 f2.8 IS USM, 100-400 f3.5 -5.6 IS USM, 400 f2.8, 600 f4, 85 f1.2, 50 f1.2, Macro 100 f2.8 IS USM no a 800 f5.6. K tomu aspon styri blesky EX580 II. a este kopu filtrov, odpalovacov, monopodov a stativov... To by ti na zaciatok na fotenie VSETKEHO malo stacit...
aj ja fotim ten pojem "vsetko" a zatial mi staci to co mam ... tak klidek
prvy vaznejsi fotak
moja dilema - Sony nex-6 vs nikon d7000 (alebo 7100).
alebo ked uz zrkadlo, tak fx?
co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
Otázkou je však ako si na tom finančne ak bez problémov a chcel by si sa seriózne venovať foteniu tak do fx
co sa chystam fotit - uplne vsetko. akciu, sport, scenerie (hlavne nocne), portrety, reportaz. Potrebujem aj slusny video vystup (rozumej minimalne HD)
no a ten druhy predas
aj ked sa jedna o ovela nizsiu cenovu hladinu, ja som to tak podobne urobil, najskor som si kupil kompakt Olympus XZ-1, ale nedalo mi to, tak po polroku som kupil bezzrkadlovku Panasonic GX1 a sucasne som nosil, skusal a fotil oboma /niekedy som zobral este aj moju staru zrkadlovku Canon 350d/
napokon som si nechal Olympus a Panasonic som predal, hlavne kvoli prenosnosti
pozri moju stranku www.pmphoto.sk vsetko je to fotene d7000kou (mozno 1-2 fotky nie...)
Sony NEX-6 milujem, ale akcne zanre sa nim fotit nedaju. Mirrorlessom je zatial sportova fotografia a wildlife zapovedena. NEX-6 je pre toho, kto chce kvalitu zrkadlovky v malom tele a je ochotny prijat mnoho kompromisov.
vd - to je uz privelka investicia pre amatera
SK_8ter - dakujem, pekne foto
Karol srnec - nex-6 ma celkom slusny burst, co mu prekaza v sporte ci prirode, pripadne ake su niektore kompromisy vzhladom k zrkadlovke?
vd - to je uz privelka investicia pre amatera
SK_8ter - dakujem, pekne foto
Karol srnec - nex-6 ma celkom slusny burst, co mu prekaza v sporte ci prirode, pripadne ake su niektore kompromisy vzhladom k zrkadlovke?
NEX ma elektronicky hladacik, ktory ma svoje specificke vlastnosti a kto niekedy skusal aspon SLT na nejakych pretekoch, vie ze tam sa lepsie osvedil klasicky hladacik. Najvacsim problemom vsetkych mirrorlesov (okrem ergonomie) su objektivy. K urcitym objektivom so zrkadloviek tam ekvivalent nenajdes.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa