Prosím Vás odborníkov o radu pri kupe .Mám 2.roky Nikon D7000, a rád by som sa posunul dalej, zvazujem kupu FF zrkadlovky. Rozhodujem sa medzi Nikonom D600 a Nik. D800, viem ze podla recenzii vychadza d800 ka lepsie, ale je aj o par stovák euro drahsia, a nejako nemam zvysne eurace aby som siel rono do D800, tak by som poprosil ,tí co mali moznost porovnat tie dva zrkadlá, je medzi nimi velky rozdiel , ist do D600 alebo pockat a dosetrit na D800.?Ako zakladny objektiv zvazujem kupit Tamron 24-70 2.8, viem ze Nikon 24-70 2.8 je lepsi, hlavne rychl. Ostrenia, ale zasa o dost drahsi.
Sám budem zachvíľu stáť pred touto otázkou... Tiež mám momentálne d7000. Treba si určiť priority, viem že d600-vka by mi maximálne stačila, no vec ktorú by som chcel na novom ff fotoaparáte je poriadne telo fotoaparátu, čiže mne to momentálne vychádza na tú d800-vku. D600 síce stojí momentálne o cca 600€ menej, no mal som ju v rukách , a hneď som vedel že ďalšia kúpa by bola originál batery grip ako som to urobil aj po nákupe d7000-cky, čiže cenový rozdiel by šiel zasa dole...Takže prajem šťastné rozhodnutie.
Ja by som bral D600 a investoval do objektivov. X-krat som sa presvedcil, ze dobry objektiv aj so starsim fotakom urobi divy. D600 ti bude blizky ovladanim, ma vynikajuci obrazovy vystup. Pre mna ma jedinu slabinu, slabe pokrytie AF senzorov. Pri foteni prirody ta to ale vobec nemusi trapit.
No to som chcel počut. , v najblizsich dnoch skúsim zajst do shopu,a vyskusam D600 so zakladakom Nikkor 24-70 2.8.,mozno más pravdu,ze ta D600-ka na to co potrebujem postačí.
A ešte by som poznamenal, že na ozajstné využitie potenciálu D800 je potrebné investovať do tých naj - najlepšíchj objektívov NIKON. V tom sú zajedno všetky recenzie a články. Tamron na D800 by vyzeral dosť komicky. A možno ešte zvážiť aj faktor veľkosti dát - z D800 sú to veké súbory a takmer určite sa človek nevyhne upgradu svojho hardvéru a nákupu diskov . Popisujem len vlastné skúsenosti
jj, tie naj naj objektívy , ved prave nad tym rozmyslam, zasa by islo do dost prachov, ale pre tu D600 by postacil aj 24-70 2.8 zoom od Tamronu ?myslis ze pre D600 nie su potrebne take objektivy ako pre D800?? a Pc som pred par tyzdnami upgradeoval, resp. Skladal novy , i7,16GB Ram, SSD..
Vystup z D800ky je fenomenalny. Akurat len za predpokladu, ze clovek vie fotit a ma nasadene kvalitne sklo. Cip je tak detailny, ze pri 100% nahlade vynikne kazda neostrost a vada objektivu. Takze pre D800 len spickove objektivy a ziadne lacnejsie alternativy. Inak je D800 zbytocny luxus. Moja rada je radsej zobrat D600 a investovat do skiel. D600 ma tiez perfektny vystup, je lahsia, kompaktnejsia a nebude tak naracna na HW pri spracovavani fotiek.
A ešte by som poznamenal, že na ozajstné využitie potenciálu D800 je potrebné investovať do tých naj - najlepšíchj objektívov NIKON. V tom sú zajedno všetky recenzie a články. Tamron na D800 by vyzeral dosť komicky. A možno ešte zvážiť aj faktor veľkosti dát - z D800 sú to veké súbory a takmer určite sa človek nevyhne upgradu svojho hardvéru a nákupu diskov . Popisujem len vlastné skúsenosti
az take smiesne to nebude. to su len velke predsudky, pretoze prave Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD Nikon dopadol v teste DXOMark k d800 lepsie ako nikon 24-70 2.8 a novy Tamron SP 70-200mm f2.8 VC testovany na D800 je ostrejsi ako najostrejsi z ostrych beast Nikon 70- 200 2.8 VRII. Takze az take ciernobiele to neni
Ok,asi máte pravdu, prikloním sa teda k tej D600,ale prosiím o radu aký by ste volili základný zoom k nemu.?
Ďakujem.
Myslim ze aj ten zakladak, co k D600 ponukaju 24-85 je celkom v pohode a na bezne pouzivanie uplne postacuje. Podla testov dokaze v pohode nakrmit aj D800. 28-70/2,8 je uz riadne tazka a velka zalezitost. Nemyslim, ze to je objektiv na prechadzky prirodou ale skor na fotenie akcii, svadieb respe v studiu a tak.
Ok, dakujem ti za postrehy a rady, asi zoberiem tu D600 so setakom 24-85, ako pises.len kamos mi zasa radil aby som k tej D600 dokupil Tamrona 24-70 2.8 , ze vraj ma skvelu kresbu a urcite nezaostava za Nikonom 24-70 2.8, a cena je ovela prijemnejsia , cca: 900 €.
Ok, dakujem ti za postrehy a rady, asi zoberiem tu D600 so setakom 24-85, ako pises.len kamos mi zasa radil aby som k tej D600 dokupil Tamrona 24-70 2.8 , ze vraj ma skvelu kresbu a urcite nezaostava za Nikonom 24-70 2.8, a cena je ovela prijemnejsia , cca: 900 €.
Dakujem
skusal som ho je to best budget riesenie, samozrejme neporobnatelne lepsia IQ ako setak.
jj, tie naj naj objektívy , ved prave nad tym rozmyslam, zasa by islo do dost prachov, ale pre tu D600 by postacil aj 24-70 2.8 zoom od Tamronu ?myslis ze pre D600 nie su potrebne take objektivy ako pre D800?? a Pc som pred par tyzdnami upgradeoval, resp. Skladal novy , i7,16GB Ram, SSD..
Je to dané rozlíšením - ako tu aj niekto spomenul, pri zväčšení obrazu z D800 je to brutálny detail. Predsa len 24 mega na D600 je k objektívu milosrdnejšie. Ale treba povedať, že 24 mega je tiež obrovské rozlíšenie, donedávna považované za úplne zbytočné. K objektívom je ťažko sa Ti vyjadriť, ja osobne používam D800 takmer výhradne len s pevnými sklami (24, 35. 50, 85, 105, 200), zoom základného rozsahu ani nemám.
Nikon D600 alebo D800 body.
Dakujem .
ďakujem.
Ďakujem.
http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Which-lenses-for-your-Nikon-D800/Nikon-D800-and-standard-lens-choices
Ďakujem.
Dakujem
Dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie