Prosím Vás odborníkov o radu pri kupe .Mám 2.roky Nikon D7000, a rád by som sa posunul dalej, zvazujem kupu FF zrkadlovky. Rozhodujem sa medzi Nikonom D600 a Nik. D800, viem ze podla recenzii vychadza d800 ka lepsie, ale je aj o par stovák euro drahsia, a nejako nemam zvysne eurace aby som siel rono do D800, tak by som poprosil ,tí co mali moznost porovnat tie dva zrkadlá, je medzi nimi velky rozdiel , ist do D600 alebo pockat a dosetrit na D800.?Ako zakladny objektiv zvazujem kupit Tamron 24-70 2.8, viem ze Nikon 24-70 2.8 je lepsi, hlavne rychl. Ostrenia, ale zasa o dost drahsi.
Tak asi pojdem do Nikonu D600 a potrebujem aj zakladny zoom, zvazujem nad Tamronom 24-70 2.8, ale vzdy ma to taha viac k Nikonu 24-70 2.8 , ale to by som musel este pockat a dosetrit, kupit ho trocha neskor. Zatial by som D600 pouzival len s pevnymi sklami ktore pouzivam k D7000 - Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX a Nikon 105mm f/2.8G IF-ED AF-S VRII MICRO .
No zostava vyzera to celkom fajn,celkom sa mi pozdáva,len by som chcel blizsie info k Nikonu 24-120MM F4G ED AF-S VR, rozsah je super,ale budem spokojny, kvalitou, je podobny tomu Tamronu 24-70 2.8 ? viem ze svetelnost nie je 2.8.,ale kresbou.
No zostava vyzera to celkom fajn,celkom sa mi pozdáva,len by som chcel blizsie info k Nikonu 24-120MM F4G ED AF-S VR, rozsah je super,ale budem spokojny, kvalitou, je podobny tomu Tamronu 24-70 2.8 ? viem ze svetelnost nie je 2.8.,ale kresbou.
mám spomínaný Tamron na D600, fajn objektív, fajn kreslí ale má horší bokeh. ber zostavu čo ti poradil Karol Srnec a máš vyhrané na pár rokov. Ak by si chcel vyskúšať portréty máš 70-200 f/4 a aj makráč 105 f/2,8 VR. A ak ťa portréty chytia tak dokúpiš len 85 f/1,8G.
Takze telo uz mam doma,dufam ze som neurobil zle,a nakoniec som sa rozhodol pre D800, viem ze ste mi skor radili D600, ale nedalo mi to, a mozno by som casom lutoval, ked by som zovral D600, urcite by postacila, ale som uz taký. .Chcem sa este poradit , pre zoom zaklad.objektiv sa rozhodnem neskor, ale chcel by som od Vás radu ktore pevne sklo 50mm 1.8 , alebo priplatit a zobrat 50mm 1.4 ?, oplati sa priplatit skoro dvojnásobok za nizsiu svetelnost? S pevnym sklom by som fotil vacsinou v interieri.
Takze telo uz mam doma,dufam ze som neurobil zle,a nakoniec som sa rozhodol pre D800, viem ze ste mi skor radili D600, ale nedalo mi to, a mozno by som casom lutoval, ked by som zovral D600, urcite by postacila, ale som uz taký. .Chcem sa este poradit , pre zoom zaklad.objektiv sa rozhodnem neskor, ale chcel by som od Vás radu ktore pevne sklo 50mm 1.8 , alebo priplatit a zobrat 50mm 1.4 ?, oplati sa priplatit skoro dvojnásobok za nizsiu svetelnost? S pevnym sklom by som fotil vacsinou v interieri.
Ďakujem.
mne osobne stačí 50 /1.8, ale zas cena 50 /1.4 nie je až taká vysoká ako rozdiel 85 /1.8 vs. /1.4 ale ak máš D800 tak kúpiť 50 /1.4 je už maličkosť a prečo si sa rozhodol pre D800?
Ďakujem.
50 F1,8 G je lacnejšia má lepší AF a je ostrejšia. Na interier je praktickejšia 35ka ako 50tka pokiaľ ti ide o reportáž a pod.
tak pevne sklo asi pocka,asi pojdem do Nikonu 24-70mm 2.8, cena je dost zabitá,ale kamos mi radil prave tento objektív k D800, a vie mi ho zohnat uplne nový za 1499€,tak asi skusim.,co vy nato ?.Trocha ma stve ze nema stabilizaciu,ako konkurencny Tamtom 24-70,2.8,ale dufam,ze to nejako zvaldnem aj bez nej.
tak pevne sklo asi pocka,asi pojdem do Nikonu 24-70mm 2.8, cena je dost zabitá,ale kamos mi radil prave tento objektív k D800, a vie mi ho zohnat uplne nový za 1499€,tak asi skusim.,co vy nato ?.Trocha ma stve ze nema stabilizaciu,ako konkurencny Tamtom 24-70,2.8,ale dufam,ze to nejako zvaldnem aj bez nej.
Žiadny strach Zvládli to tisíce fotografov pred Tebou a viacerí z nich urobili s týmto sklom aj naozaj geniálne fotky Ubezpečujem Ťa, že budeš mať naozaj najlepšiu zostavu tela a objektívu, aká sa v tomto segmente a veľkosti vôbec dá kúpiť na celom svete Teraz už len maličkosť - stať sa rovnocenným partnerom svojej techniky = jedným z najlepších fotografov sveta
Ďakujem.
Na krajinu a makro je D800 vyborna volba. Neviem preco si tak posadnuty zoomom, pevne skla su podla mna v tvojom pripade vhodnejsie. Radsej ako 50mm by som isiel do Sigmy 35 f1.4, je brutalna (aj ke docasne mozes vpohode pouzivat Nikkor 35 f1.8 DX) . A 36 megovu fotku trocha orezes a mas to ako z 50mm objektivu Plus na krajinu mozes pouvazovat nad Sigmou 20 mm f1.8 - je super a da sa s nou aj kvazi makro robit...mam ju na D800 nasadenu ako zakladny objektiv vacsinu casu a som spokojny.
No nie som posadnutý zoomom,ale myslim ze ma sirśie vyuzitie.. Ale este nie som na 100% rozhodnuty a dam si poradit..A na tu Sigma 35mm f/1.4 DG HSMsa urcite pozriem,ked pises ze je to super sklo.
Nikon D600 alebo D800 body.
Dakujem .
Dakujem.
P.S : Nik.50/1.8G som mal v pláne zakupit.
Dakujem.
P.S : Nik.50/1.8G som mal v pláne zakupit.
ber zostavu čo ti poradil Karol Srnec a máš vyhrané na pár rokov. Ak by si chcel vyskúšať portréty máš 70-200 f/4 a aj makráč 105 f/2,8 VR. A ak ťa portréty chytia tak dokúpiš len 85 f/1,8G.
Takze telo uz mam doma,dufam ze som neurobil zle,a nakoniec som sa rozhodol pre D800, viem ze ste mi skor radili D600, ale nedalo mi to, a mozno by som casom lutoval, ked by som zovral D600, urcite by postacila, ale som uz taký.
Ďakujem.
Takze telo uz mam doma,dufam ze som neurobil zle,a nakoniec som sa rozhodol pre D800, viem ze ste mi skor radili D600, ale nedalo mi to, a mozno by som casom lutoval, ked by som zovral D600, urcite by postacila, ale som uz taký.
Ďakujem.
ale ak máš D800 tak kúpiť 50 /1.4 je už maličkosť
a prečo si sa rozhodol pre D800?
Ďakujem.
a ked zistí že je nikkor 35 /1.4 a nova "A" sigma 35 /1.4, už tu má 4 alternatívy
a ked zistí že je nikkor 35 /1.4 a nova "A" sigma 35 /1.4, už tu má 4 alternatívy
či zas ja zle dekódujem
či zas ja zle dekódujem
Ďakujem.
Plus na krajinu mozes pouvazovat nad Sigmou 20 mm f1.8 - je super a da sa s nou aj kvazi makro robit...mam ju na D800 nasadenu ako zakladny objektiv vacsinu casu a som spokojny.
Dakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa